ban je napisal/-a:Kolk žre 1.2 ne vem, 1.4 pa ziher žre pod 7 na AC. Še moj 1.6 atmosferc po BC kaže pod 7, pa so obrati pri 130 skorej na 4000.
Evo iz prve roke. Doma je Golf VI, za sabo ima dobrih 60.000km. Dnevno je na relaciji Postojna - LJ. Večina AC, nekaj tudi mestne vožnje. Vmes konkreten vrhniški klanec....
Pa se poraba vrti okrog 6.3k/100km (dolgoročno povprečje). V letošnjem poletju sem dvakrat letel s tem avtomobilom v München. Po SLO in AT vozim s tempomatom na 140km/h (Mio takrat kaže cca 133km/h), po DE kolikor cesta dopušča, večinoma pa med 150 in 160km/h na števcu, občasno skoki tudi na 180km/h... Pa je poraba na celotni poti še vedno komaj presegla 7l/100km. Ko sem se nazadnje vračal domov, pa je bil na AC še 20km zastoj (čas počitnic) in smo po DE vozili med 30 in 110km/h, pa tudi preko AT ni šlo kaj več kot do omejitev je bila poraba že kar dizelsko smešnih dobrih 6l.
Še za primerjavo: isto pot sem večkjrat opravil tudi z Octavijo 1.9 TDI, kjer se je ponavadi poraba vrtela okrog 6l/100km/h. Tako da poraba 8l in več na AC... ne vem kje dobivate takšne enormne številke....
LP Tristan01