Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Nov avto, golf VII

Napisal/-a tristan01 Če avg 29, 2013 8:32 am

ban je napisal/-a:Kolk žre 1.2 ne vem, 1.4 pa ziher žre pod 7 na AC. Še moj 1.6 atmosferc po BC kaže pod 7, pa so obrati pri 130 skorej na 4000.

Evo iz prve roke. Doma je Golf VI, za sabo ima dobrih 60.000km. Dnevno je na relaciji Postojna - LJ. Večina AC, nekaj tudi mestne vožnje. Vmes konkreten vrhniški klanec....
Pa se poraba vrti okrog 6.3k/100km (dolgoročno povprečje). V letošnjem poletju sem dvakrat letel s tem avtomobilom v München. Po SLO in AT vozim s tempomatom na 140km/h (Mio takrat kaže cca 133km/h), po DE kolikor cesta dopušča, večinoma pa med 150 in 160km/h na števcu, občasno skoki tudi na 180km/h... Pa je poraba na celotni poti še vedno komaj presegla 7l/100km. Ko sem se nazadnje vračal domov, pa je bil na AC še 20km zastoj (čas počitnic) in smo po DE vozili med 30 in 110km/h, pa tudi preko AT ni šlo kaj več kot do omejitev je bila poraba že kar dizelsko smešnih dobrih 6l.

Še za primerjavo: isto pot sem večkjrat opravil tudi z Octavijo 1.9 TDI, kjer se je ponavadi poraba vrtela okrog 6l/100km/h. Tako da poraba 8l in več na AC... ne vem kje dobivate takšne enormne številke....

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če avg 29, 2013 8:37 am

Jaz ne vem zakaj toliko vprašanj o porabi, a čakate na tisti pravi odgovor, ki ga hočeš slišati in ga vzeti za 100% resnico? Zakaj bi eden uporabnik bil boljši indikator kot statistika več 1000 uporabnikov na spritmonitor? Poleg vsega imamo temo Poraba tvojega avtomobila in tam je TSI omenjen 275x pa si poglejte kakšne porabe se tam piše.

Pa še glede AC, za nekatere to pomeni 110 kmh in porabo 5.5 l, za druge to pomeni 150 kmh in in porabo 9 l, oboje lahko 100% drži, seveda malo dinamike (zaviranja pospeševanja) lahko že pri 110 kmh pomeni 8 l.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če avg 29, 2013 11:17 am

tristan01 je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Kolk žre 1.2 ne vem, 1.4 pa ziher žre pod 7 na AC. Še moj 1.6 atmosferc po BC kaže pod 7, pa so obrati pri 130 skorej na 4000.

Evo iz prve roke. Doma je Golf VI, za sabo ima dobrih 60.000km. Dnevno je na relaciji Postojna - LJ. Večina AC, nekaj tudi mestne vožnje. Vmes konkreten vrhniški klanec....
Pa se poraba vrti okrog 6.3k/100km (dolgoročno povprečje). V letošnjem poletju sem dvakrat letel s tem avtomobilom v München. Po SLO in AT vozim s tempomatom na 140km/h (Mio takrat kaže cca 133km/h), po DE kolikor cesta dopušča, večinoma pa med 150 in 160km/h na števcu, občasno skoki tudi na 180km/h... Pa je poraba na celotni poti še vedno komaj presegla 7l/100km. Ko sem se nazadnje vračal domov, pa je bil na AC še 20km zastoj (čas počitnic) in smo po DE vozili med 30 in 110km/h, pa tudi preko AT ni šlo kaj več kot do omejitev je bila poraba že kar dizelsko smešnih dobrih 6l.

Še za primerjavo: isto pot sem večkjrat opravil tudi z Octavijo 1.9 TDI, kjer se je ponavadi poraba vrtela okrog 6l/100km/h. Tako da poraba 8l in več na AC... ne vem kje dobivate takšne enormne številke....

LP Tristan01

Takšne številke dobivam iz prikaza BC v avtomobilu z 1.2 TSI motorjem. Prvi je bil polo, drugi seat leon. Na tempomatu na 130 po števcu je poraba bila okoli 7.8 litr apo BC, na 225 45 17 gumah. Polo je imel na izvenmestni relaciji porabo okoli 6.5, tako da ne vem, kje TI dobivaš takšne številke :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če avg 29, 2013 11:31 am

maniaxxx je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:

LP Tristan01

Takšne številke dobivam iz prikaza BC v avtomobilu z 1.2 TSI motorjem. Prvi je bil polo, drugi seat leon. Na tempomatu na 130 po števcu je poraba bila okoli 7.8 litr apo BC, na 225 45 17 gumah. Polo je imel na izvenmestni relaciji porabo okoli 6.5, tako da ne vem, kje TI dobivaš takšne številke :mrgreen:

Jst tudi iz BC, sam moje gume so 195. Teb ziher BC preveč kaže :D

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če avg 29, 2013 11:32 am

Ma poraba je pomembna, ampak ne toliko da bi zdaj samo o tem debatirali.
Moj 1.6 v Astri je tudi požrešen, ampak z lepo vožnjo mi kar uspeva biti na 7 litrov. To je pa tudi najmanj kar lahko dosežem. Ko pa na avtocesti pritisnem do 140-150kmh, je ta poraba takoj čez 8.

V bistvu mi je pomembno da z lepo vožnjo gre vsaj na 7 litrov....vse kar je čez mi je preveč.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Če avg 29, 2013 11:43 am

ja samo potem si pa dizla kupi... ker redkokateri bencinar s spodobno konjenico pije (pod?) 7l pri normalni vožnji...

maniaxxxove trditve pa kar na stran oz. s šalo jemlji, ker on ma pa namesto noge ciglo... in njegovi podatki so tako relevantni kot če ti rečem, da meni pije 3l pri 200kmh.... kapiš? pretirava...
jaz imam dosti posnetkov števca po raznoraznih relacijskih vožnjah, mestnih, primestnih, AC... in tudi izračuni na kalkulatorju so tam-tam...torej števec ne laže kaj dosti...

ga že vidim, kako mu pritisk raste... evo, en podžig zate Igor: od king1-a do mene domov po omejitvah AC 130kmh čez Šentjakob 90-70kmh in čez črnuče 60, nemška 80-90kmh in do mene 50-60..poraba overall 4.7 (imam slikco kot dokaz...) tko da ti tele tvoje fore 8,9l maš ti gas non stop do daske...
realno je lahko šparovček tako 1.2 kot 1.4tsi, lahko pa tudi naraste poraba v višave... če ga voziš 10 pod omejitvijo in brez zaletavanja(torej 80-90 in na ac 110-120 je komot poraba 5.8-6l ... če ga pa ti tišiš po ac 220 pa pospešuješ v rdeče... pa seveda, logično naraste na 10l-11l ... sej tam še dizel pije 8-9

vsi vemo maniaxxx, da ti gre na k***c tsi; ampak vem pa tudi še kaj več o tem 8) ampak ne bom o tem tu... =P :lol:
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Če avg 29, 2013 12:12 pm

7,23 je spritmonitor povprečje 1.2 ter 1.4 tsija..

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če avg 29, 2013 12:24 pm

Meni so te porabe o 8-9 litroh totalno prevelike. V zadnjem času so novinarji različnih medijev testirali golfe, leone, oktavije z temi motorji, in njihova testna poraba ni bila nikoli tako visoka, je bila celo presenetljivo nizka, pa vsi vemo kako se vozi na teh testih.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če avg 29, 2013 12:34 pm

Mah studijo delat o porabah je cist relevantno. Poraba je eno tovarniska, drugo pa realno stanje, ki se precej razlikuje pri uporabnikih (od nacina voznje).
Za mojo kanto je tut poraba TOVARNISKO DEKLARIRANA POVPRECNA PORABA 7,8L, jaz pod 9 se nisem prisu. Ce moja voz avto, pride na okoli 8.
Tko da skoda, da se o tem nrdi doktorsko dizertacijo ;)
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če avg 29, 2013 12:44 pm

maniaxxx je napisal/-a:Takšne številke dobivam iz prikaza BC v avtomobilu z 1.2 TSI motorjem. Prvi je bil polo, drugi seat leon. Na tempomatu na 130 po števcu je poraba bila okoli 7.8 litr apo BC, na 225 45 17 gumah. Polo je imel na izvenmestni relaciji porabo okoli 6.5, tako da ne vem, kje TI dobivaš takšne številke :mrgreen:

V debato o porabi sva se že zapletla že pred časom... Še vedno nisi dojel, da TSI motor pač ni Honda izpred dveh desetletij kjer je motor rabil videt blokado, da je dal kaj od sebe. Temu primerno imaš tudi porabo. Sem za hec pogledal še na spritmonitor, ki samo še potrjuje moje trditve. Tam je kar 10 strani zapisov o porabi za 1.2 TSI golfa (samo 105km različica). Šele zadnja objava na 7 strani (torej 70% voznikov) ima porabo 7,01l/100km... Očitno je da TSI motorjem tvoj način vožnje ne ustreza.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če avg 29, 2013 12:49 pm

Glede zavajanja tovaren glede porabe goriva je že malo morje revij pisalo.

http://www.motorevija.si/si/778/1576/Zavajanje_z_uradnimi_podatki_o_porabi_goriva.aspx
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če avg 29, 2013 1:00 pm

tristan01 je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Očitno je da TSI motorjem tvoj način vožnje ne ustreza.

LP Tristan01

Ali pa on ne ustreza TSI motorjem. Mogoče bi on tudi iz električnega avta stisnu kakšen liter porabe :mrgreen:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če avg 29, 2013 1:31 pm

tristan01 je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Takšne številke dobivam iz prikaza BC v avtomobilu z 1.2 TSI motorjem. Prvi je bil polo, drugi seat leon. Na tempomatu na 130 po števcu je poraba bila okoli 7.8 litr apo BC, na 225 45 17 gumah. Polo je imel na izvenmestni relaciji porabo okoli 6.5, tako da ne vem, kje TI dobivaš takšne številke :mrgreen:

V debato o porabi sva se že zapletla že pred časom... Še vedno nisi dojel, da TSI motor pač ni Honda izpred dveh desetletij kjer je motor rabil videt blokado, da je dal kaj od sebe. Temu primerno imaš tudi porabo. Sem za hec pogledal še na spritmonitor, ki samo še potrjuje moje trditve. Tam je kar 10 strani zapisov o porabi za 1.2 TSI golfa (samo 105km različica). Šele zadnja objava na 7 strani (torej 70% voznikov) ima porabo 7,01l/100km... Očitno je da TSI motorjem tvoj način vožnje ne ustreza.

LP Tristan01

nimam več TSI-ja, tudi poraba leona in golfa je na tempomatu, torej se izniči vpli moje nesposobnosti, ampak od vsega mi je najmanj jasno nekaj drugega. Zakaj bi lagal oziroma kaj bi imel od tega? Pol bi kvečjemu lagal da imam manjšo porabo od tiste ki jo imam.

Pa o ustreznosti ali ne, ne vem, pri VSEH drugih avtih dosegam VSAJ povprečja na spritnmonitor ali sem celo mad najvarčnejšimi, pri TSI-ju mi pa ne gre...zarota verjetno :mrgreen:

Aja tristan, nikoli nisem imel honde, pa tudi TSI-ja nisem gonil na blokado, oziroma če sem ga malo bolj pritiskal je bila poraba preko 10, ne pa 6.5 oziroma 8, pa še enkrat..poraba pri 130 na tempomatu ima bolj malo veze s tem kakšen stil vožnje imam a ne?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Če avg 29, 2013 2:08 pm

For je napisal/-a:Ma poraba je pomembna, ampak ne toliko da bi zdaj samo o tem debatirali.
Moj 1.6 v Astri je tudi požrešen, ampak z lepo vožnjo mi kar uspeva biti na 7 litrov. To je pa tudi najmanj kar lahko dosežem. Ko pa na avtocesti pritisnem do 140-150kmh, je ta poraba takoj čez 8.

V bistvu mi je pomembno da z lepo vožnjo gre vsaj na 7 litrov....vse kar je čez mi je preveč.

Glede na to, da si gledal tudi večje avtomobile (i40), kaj pa recimo kaj takega ?
Je dokaj poceni zna pa biti problem z avtomatskim menjalnikom, na voljo je namreč le pri močnejših motorjih, torej pri 173KM 2.0 dci in pa letos od prenove tudi pri motorju Tce 180 (bencinar). Je pa že dolgo na tržišču in so začetni problemi odpravljeni ( pa še tej so bili kolikor vem z kakovostjo materialov v notranjosti).

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če avg 29, 2013 2:28 pm

Se zahvaljujem za predloge (toyota, renault) ampak pri meni je prvi pogoj da mi je avto oblikovno všeč, potem pa raziskujem naprej.
Pri Toyoti in Renaultu mi niti en model ni všeč....žal :)

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Če avg 29, 2013 7:24 pm

Ok, samo predlog. Veliko sreče z novim avtomobilom, karkoli že bo.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Če avg 29, 2013 7:43 pm

maniaxxx je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:

LP Tristan01

nimam več TSI-ja, tudi poraba leona in golfa je na tempomatu, torej se izniči vpli moje nesposobnosti, ampak od vsega mi je najmanj jasno nekaj drugega. Zakaj bi lagal oziroma kaj bi imel od tega? Pol bi kvečjemu lagal da imam manjšo porabo od tiste ki jo imam.

Pa o ustreznosti ali ne, ne vem, pri VSEH drugih avtih dosegam VSAJ povprečja na spritnmonitor ali sem celo mad najvarčnejšimi, pri TSI-ju mi pa ne gre...zarota verjetno :mrgreen:

Aja tristan, nikoli nisem imel honde, pa tudi TSI-ja nisem gonil na blokado, oziroma če sem ga malo bolj pritiskal je bila poraba preko 10, ne pa 6.5 oziroma 8, pa še enkrat..poraba pri 130 na tempomatu ima bolj malo veze s tem kakšen stil vožnje imam a ne?

Maniaxx, se čisto strinjam s tabo.
Jaz ima tudi izkušnje s TSI, pa nikakor ne pridem na tako majhno porabo kot eni pravijo.
Poraba je ca. 8 litrov in pika, razen, če ne voziš kot po jajcih.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Če avg 29, 2013 8:07 pm

For je napisal/-a:Se zahvaljujem za predloge (toyota, renault) ampak pri meni je prvi pogoj da mi je avto oblikovno všeč, potem pa raziskujem naprej.
Pri Toyoti in Renaultu mi niti en model ni všeč....žal :)

Če te kaj zanima od Astre ti lahko pomagam, ker jo imam sam (1,7 cdti 130 KM).
Lahko ti povem, da je že 130KM malo moči, ker je avto ca. 150-200 kg težji od konkurence.
Prav tako ni toliko prostorna kot nekateri konkurentje (octavia, novi golf, seat,..).
Poraba pa realna 6-6.5, ne prav počasne vožnje.
Avto je eden izmed lepših (moj okus), spredaj sedi se fenomenalno, ni tako drag.

Skratka, če te kaj zanima vprašaj.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če avg 29, 2013 11:08 pm

Ja, Astra je lepa ni kaj. Všeč mi je Oplova politika kar se tiče dizajna ...imajo j***a narediti nekaj novega. :)

Kaj čem te vprašat če si še eden izmed mnogih ki vozijo dizla? :? :mrgreen:

Ne moti me da je manj prostora. Moti me tista mehka pedala zavore, ročica menjalnika, menjalnik,(tebe ne?) 1.4 turbo me je malo razočaral.

Si že kakšen servis delal? Se ti je že kaj pokvarilo? Karkoli kar se ti zdi uporabno za nas ki se še odločamo ... ;)

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Če avg 29, 2013 11:30 pm

Probaj Astro 1.6 turbo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov