Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

nooblette
Novinec

Re: Prvi avto do 2k€

Napisal/-a nooblette Če sep 12, 2013 1:12 pm

ojnica je napisal/-a:15 let stari avti so vredni 200 evrov, ne pa 1000 evrov.

200eur dobiš skoraj za staro železo. Se pravi če te je pa tak avto za 1000eur sposoben še voziti kakšne par let je pa pač vreden tistega jurja se ti ne zdi? :)

ps.: Sploh pa tudi ker taki avtomobili ki sem jih predlagal ne zahtevajo ama skoraj nič vzdrževanja ;)
Only music takes me there, where i can be me.

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Če sep 12, 2013 1:36 pm

Nebi jaz tukaj o podrtijah od honde letnik 1997 ali starejše. edino če zbiješ ceno da boš na usak tanek bencina dotočil 1litr olja.

prodajali smo xsaro letnik 99 za 400€(klima,el-šipe, centralno...) 1.4 75hp motor in ni pila niti kaple olja.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če sep 12, 2013 2:01 pm

mropc je napisal/-a:Nebi jaz tukaj o podrtijah od honde letnik 1997 ali starejše. edino če zbiješ ceno da boš na usak tanek bencina dotočil 1litr olja.

prodajali smo xsaro letnik 99 za 400€(klima,el-šipe, centralno...) 1.4 75hp motor in ni pila niti kaple olja.

Verjetno si zamešal z alfo kar se tiče dolivanja olja. Sicer pa probaj na mrtvo ampak res na mrtvo do blokade na mestu tiščat hondo/nissana/toyoto...ali pa xsaro pa ti bo jasno zakaj je citroen samo citroen :mrgreen:

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Če sep 12, 2013 2:11 pm

Gre za hondo 1.4 75hp ki se pelje uštric polotu 6n 60konji (se pravi da je nekaj konjov crknilo) in kolega porabi 5 litrov olja na mesec s tem da dela mogoče 30km dnevno

bostjannn
Novinec

Kraj: preko razumnega

Napisal/-a bostjannn Če sep 12, 2013 2:19 pm

nooblette je napisal/-a:
mropc je napisal/-a:Nebi jaz tukaj o podrtijah od honde letnik 1997 ali starejše. edino če zbiješ ceno da boš na usak tanek bencina dotočil 1litr olja.

Verjetno si zamešal z alfo kar se tiče dolivanja olja. Sicer pa probaj na mrtvo ampak res na mrtvo do blokade na mestu tiščat hondo/nissana/toyoto...ali pa xsaro pa ti bo jasno zakaj je citroen samo citroen :mrgreen:

Verjetno se v zivljenju nisi vozil alfe prijatelj. Sam imam alfo, pa mi ne spije nič olja, pa je to ze moj 3ji italijan, pa ni bilo z nobenim problemov z pitjem olja. Če ti je tako vsec honda, jo vozi, ti nihce ne brani, nevem pa zakaj morate svinjati po drugih znamkah.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če sep 12, 2013 2:25 pm

mropc je napisal/-a:Gre za hondo 1.4 75hp ki se pelje uštric polotu 6n 60konji (se pravi da je nekaj konjov crknilo) in kolega porabi 5 litrov olja na mesec s tem da dela mogoče 30km dnevno

Če ima avto milijon kilometrov potem zna piti toliko olja :D Še vedno trdim,da iz stališča zanesljivosti za majhen denar sigurno japonca. Sem pred časom dejal,da če bi naredili nov avto katerekoli japonske znamke enake kvalitete kot 20 let nazaj ga kupim takoj, ne glede na ceno!

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če sep 12, 2013 2:33 pm

bostjannn je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:

Verjetno se v zivljenju nisi vozil alfe prijatelj. Sam imam alfo, pa mi ne spije nič olja, pa je to ze moj 3ji italijan, pa ni bilo z nobenim problemov z pitjem olja. Če ti je tako vsec honda, jo vozi, ti nihce ne brani, nevem pa zakaj morate svinjati po drugih znamkah.

Lol. Honde si sploh lastil nisem. Verjetno bom kupil kio, lastim si dacio z katero sem prezadovoljen. V preteklosti sem veliko let vozil nissan-a. Torej kako "svinjam" po znamki alfa? :lol: Kam me boš dal? :lol: Meni so všeč vse znamke vozil, vsaka po svoje. Vendar za svoje preference izberem tisto kar rabim na koncu. Iz izkušenj po videnem in ne "sem slišal" lahko trdim,da nobena znamka razen starih japonskih vozil,golf2D, in stari mercedezi ni tako močno zanesljiva kot ostale znamke. Še nisam videl alfe ki bi naredila 300kkm samo z menjavo olja ter filtrov ;)

bostjannn
Novinec

Kraj: preko razumnega

Napisal/-a bostjannn Če sep 12, 2013 2:48 pm

nooblette je napisal/-a:
bostjannn je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:

Lol. Honde si sploh lastil nisem. Verjetno bom kupil kio, lastim si dacio z katero sem prezadovoljen. V preteklosti sem veliko let vozil nissan-a. Torej kako "svinjam" po znamki alfa? :lol: Kam me boš dal? :lol: Meni so všeč vse znamke vozil, vsaka po svoje. Vendar za svoje preference izberem tisto kar rabim na koncu. Iz izkušenj po videnem in ne "sem slišal" lahko trdim,da nobena znamka razen starih japonskih vozil,golf2D, in stari mercedezi ni tako močno zanesljiva kot ostale znamke. Še nisam videl alfe ki bi naredila 300kkm samo z menjavo olja ter filtrov ;)

Kako svinjaš? s tem ko navajas, da ce kdo pije olje je pa to ziher alfa, ceprav nimas izkusenj z njo. Pa ne mislim debatirati dalje, ker se mi preprosto neda, te znackarske depate, pa vsi vemo kam pelejo.
Za 2000 € pa bi sam raje kupil kaj novejsega, se vsaj udobno peljes.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če sep 12, 2013 2:58 pm

Ravno to sem hotel povedat,da nisem značkar. Ampak kar je res je res, zakaj nebi svetovali nekomu pravilno. Povej mi katera alfa istega letnika je bolj zanesljiva od 18 let starega japonca? Če mi znaš zadevo utemeljit bom lahko svoje novo znanje prenašal nekoč drugemu drugače ;)

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Če sep 12, 2013 5:43 pm

nooblette je napisal/-a:
bostjannn je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:

Jaz pa nisem videl še nobenegea takega avta. SPLJOH!

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec Če sep 12, 2013 7:36 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7636289&show=1
poznam avto in je vreden nakupa...realni km.

ni stvar v oglaševanju ampak samo ponudim avto za katerega vem da je vreden nakupa!

Uporabniški avatar
Bostyan87
Nov uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Bostyan87 Pe sep 13, 2013 4:04 am

Edino zadnji avto je še nekaj pameten no sam ga ne bi kupil pod nobenim pogojem, ker je pod 1.6 in 100KM ma jaz niti ne pogledam in ko vidim oglase gor vse znižano pa spojlerji pa neka akustina in pol pogledaš 1.3 60KM :D :D :D :D Kako moraš bit mo**** da daš toliko € na tako svoh avtko -> kišta :D :D

Leta smo 2013 govorim avtorju teme ne kupi avta pod 2000 letnik ne glej brez klime po možnosti digitalno avtomatsko, abs, server, centralno zaklepanje el. stekel/ogledal... brez teh strari niti ne glej avta!!!

Moč Ne kupi pod 1.6 in pod 100KM priporočam ti 1.8 105KM.

Avtov imaš veliko npr. -> http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7606099&show=1

Majhna poraba in imaš opreme več kot preveč od tempomata do.... ne gkej avtov brez opreme smo leta 2013 in ne leta 2000 da boš gledal kakšne honde brez klime ne nič kot je bio omenjeno!!!

Imaš opreme več kot preveč letnik 2004 klima LCD itd. itd. ne gledat kakšnih hond in civic pod 2000 letnik ker so vse za na odpad imajo 60KM to je samo še za na odpat če nima klime pa sploh. Glej raje daj kakšen € več in imaš avto kot avto in ga lahko imaš veliko let ne kupuj nekih starih avtov!

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Pe sep 13, 2013 7:21 am

Govoriš bedarije, sicer se strinjam, da je bedarija kupit napimpano staro Hondo, ampak drugo so pa bedarije.

Če se človek ne vozi veliko v avtu, kaj ti bo oprema, za 30 min na dan? Kaj ti bo oprema v 10 let starem avtu kjer je itak zastarela ali po možnosti še pokvarjena? Gledaš nekaj ohranjenega za mali denar, pa si raje kupiš še nov LCD za v dnevno sobo, bo sigurno več imel od take vrste opreme.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe sep 13, 2013 7:54 am

gasolinedream je napisal/-a:Vse tukaj našteto je treba menjat pri večini avtomobilov z že nekaj kilometri. Tukaj se ne gre za slabosti avta, pač pa za redno vzdrževanje.

Megane mk1 je sicer čisto hvaležen avto če se dobi solidno ohranjenega. Edini izredni strošek so špule, ki pa spet niso tako zelo drage.

Za tak denar ti ne preostane drugega kot kupit Xsaro/Megana/Astro 1.6 ali 1.4 (razlike v porabi so minimalne), pa je to pač to.

V širši družini je od novega Megane I, čisto prvi, letnik 96. Avto je že star in velikokrat je tekla debata o tem, da bo počasi treba menjati. Predvsem rja ga je napadla. Na koncu se je končalo tako, da se je menjalo rjaste dele, popravilo in avto se vozi še naprej. Zakaj bi menjali, saj avto dela, stroškov pa z njim tudi ni nekih. Motorček dela, olja ne pije nič (nikoli še ni bilo treba doliti olja), težav z glitchi ni, pa tudi sicer nekih napak v teh letih ni bilo. Kar jaz vem, je bilo menjano: vžigalna tuljava, par ležajev, počena vzmet spredaj, zadnji amortizerji, katalizator, izpušni nistem, motorček za centralno zaklepanje v enih vratih. Za 18 let star avto je po moje tole super.

Ko slišim, kako kvarljivi so Renaulti, se sprašujem, če je to nek drugi Renault. :? Vozim sicer starega VW Golf 4 (ki je tudi ok avto, a sem tudi že kaj menjal :-P ), vendar tale Megane se mi ne zdi nič slabši avto.

P.S.: govora je o starih avtih in ne o novih Mercedesih!

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Pe sep 13, 2013 11:22 am

nooblette je napisal/-a:Verjetno si zamešal z alfo kar se tiče dolivanja olja. Sicer pa probaj na mrtvo ampak res na mrtvo do blokade na mestu tiščat hondo/nissana/toyoto...ali pa xsaro pa ti bo jasno zakaj je citroen samo citroen :mrgreen:

Ne nabijaj. 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Pe sep 13, 2013 11:32 am

carloabarth je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:Verjetno si zamešal z alfo kar se tiče dolivanja olja. Sicer pa probaj na mrtvo ampak res na mrtvo do blokade na mestu tiščat hondo/nissana/toyoto...ali pa xsaro pa ti bo jasno zakaj je citroen samo citroen :mrgreen:

Ne nabijaj. 8)

nevem zakaj ne verjameš... to je isto kot da majhnega psa navadiš kam naj hodi srat, isto je pri Hondi. Od novega jo žgeš in ni vrag da si zapomne kakšno je njeno poslanstvo...
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Pe sep 13, 2013 11:59 am

Bostyan87 je napisal/-a:Edino zadnji avto je še nekaj pameten no sam ga ne bi kupil pod nobenim pogojem, ker je pod 1.6 in 100KM ma jaz niti ne pogledam in ko vidim oglase gor vse znižano pa spojlerji pa neka akustina in pol pogledaš 1.3 60KM :D :D :D :D Kako moraš bit mo**** da daš toliko € na tako svoh avtko -> kišta :D :D

Leta smo 2013 govorim avtorju teme ne kupi avta pod 2000 letnik ne glej brez klime po možnosti digitalno avtomatsko, abs, server, centralno zaklepanje el. stekel/ogledal... brez teh strari niti ne glej avta!!!

Moč Ne kupi pod 1.6 in pod 100KM priporočam ti 1.8 105KM.

Avtov imaš veliko npr. -> http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7606099&show=1

Majhna poraba in imaš opreme več kot preveč od tempomata do.... ne gkej avtov brez opreme smo leta 2013 in ne leta 2000 da boš gledal kakšne honde brez klime ne nič kot je bio omenjeno!!!

Imaš opreme več kot preveč letnik 2004 klima LCD itd. itd. ne gledat kakšnih hond in civic pod 2000 letnik ker so vse za na odpad imajo 60KM to je samo še za na odpat če nima klime pa sploh. Glej raje daj kakšen € več in imaš avto kot avto in ga lahko imaš veliko let ne kupuj nekih starih avtov!

to vidš stilo je pa top avto :lol: ko se pr dizlu pojavijo napake na motorju ga lahko zapelješ kar na dinos. za 2k € dobiš spodobn avto z opremo ki jo rabiš (klima,abs...) in sploh neglej zgonjenih dizlov za 2jurja s prevožemnimi 400.000+km

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Pe sep 13, 2013 12:27 pm

carloabarth je napisal/-a:

Ne nabijaj. 8)

"Nabijam" ponavadi samo ženo doma 8) . Sicer pa lahko probamo, pripelji 16-18 let starega citroena jaz bom rekel kolegu naj pripelje civica, položiva jurčka na haubo pa teramo kateri se bo prej ugasnil? Lahko tudi fiata/alfo samo tam morava zvišat stavo ker je večji rizik ,da izgubim... :mrgreen:

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Pe sep 13, 2013 10:10 pm

Časi civica l.96-99 so že davno mimo, danes smo leta 2013 in res pod 2000 letnikom ni kaj kupovat, tisto je staro, vrjetno zjahano do konca in nekdo pričakuje zato, ker je civic jurja :lol:
Mal poglej avto.net, je avto polno, treba it gledat, klima, abs, to mora met.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette So sep 14, 2013 1:23 pm

ojnica je napisal/-a:Časi civica l.96-99 so že davno mimo, danes smo leta 2013 in res pod 2000 letnikom ni kaj kupovat, tisto je staro, vrjetno zjahano do konca in nekdo pričakuje zato, ker je civic jurja :lol:
Mal poglej avto.net, je avto polno, treba it gledat, klima, abs, to mora met.

Normalno ,da so "časi" takih avtomobilov mimo :) Ampak za kakšnega študenta ali nekoga ki nima toliko denarja se mi zdi pa še vedno zelo racionalen nakup takega avtomobila. Sigurno se bo lastnik še par let vozil z res minimalnimi stroški dokler jih rja do konca ne "zvije". Mora imet klimo si napisal :roll: Jaz jo izrecno nisem hotel pri ganc novem avtomobilu...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov