Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Re: Možnosti leasinga

Napisal/-a Speedfighter Sr sep 18, 2013 8:42 am

Pri 650eur plače in službi za določen čas boš zagotovo rabil vsaj solidarnega poroka z dobro redno plačo in zaposlitvijo za nedoločen čas. Kar se leasinga tiče (če se ne motim) ga lahko vzameš do maksimalne starosti vozila 8 let, pri čemer boš rabil verjetn kakih 30% pologa? Kaj več glede leasinga ne vem, ti pa lahko povem za kredit, da ti mora ostati minimalno 599eur od neto plače, pri čemer je zaradi nizke obrestne mere trenutno še nekje 20eur rezerve, torej bi ti banka odobrila cca.30eur mesečnega obroka, pa izračunaj koliko dobiš ven na sedem let potem.

Pa še moralni del: privoščim ti, da si izpolniš sanje, ampak ne za vsako ceno. Dati 2/3 plače nadaljnih 7 let za avto+vzdrževanje-si prepričan? Dejansko boš 7let delal in živel zgolj za avto, preživljali te bodo pa starši kljub, kot navajaš, rednim dohodkom? Tukaj ni nobene fovšije, samo odrasli in odgovorni ljudje iz prakse razmišljamo bolj realno kot ti in najprej poskrbimo za osnovne življenjske potrebe, če pa kaj ostane, si pa še kaj privoščimo.

Če pa imaš že vse naštudirano in ti finančno znese, uspeš dobit leasing in hkrati tvoji starši z nasmeškom odobravajo, da te bojo v zameno še 7let+ ujčkali, pol pa go for it ;)

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Sr sep 18, 2013 10:47 am

f.taunus je napisal/-a:
radar je napisal/-a:ko tole berem se malo zamislim..
nekdo je trdno odločen, da bo kupil avto, za katerega je prepričan, da ga bo lahko spodobno in redno vzdrževal, zaenkrat nima punce, nima redne službe, nima stroškov za življenje,.... in človeku tako nasprotujete - zakaj?

Ker je še en primerek sfaljene populacije, ki se bo še praktično kot mulc zapufal, postal socialni problem in bomo ostali vse življenje plačevali davke namesto njega in še več ... živel bo na naš račun. On bo pa na socilani podpori, vse življenje, tu in tam pa bo v tujino šel malo zaslužit, ali pa bo tu in tam malo delal na črno, več pa se mu ne bo splačalo delati ker bodo nad njem vse življenje bdele banke in zavarovalnice.

... napisal sem tudi, da se nekateri učimo(jo) na svojih napakah, drugi pa na napakah drugih... naj sam izkusi kako pa kaj...
meni, ki delam pošteno in imam družino in rešen stanovanjski problem, mi je kristalno jasno kaj pomeni imet 700 eur plače in sanjati, da bo potem samo še lepo, ko se bom vozil v BMW... zato pa tudi pravim, da ima verjetno še kje kakšen denar oziroma prihodek, ker drugače bo to zelo težko izvedljivo...

drugače je pa tudi pomebno kakšen karatkter človeka je, kaj mu določene stvari pomenijo, pa tudi ali se on dejansko ne zajebava tukaj in vsake toliko malo prilije olje na ogenj..

še vedno trdim - KUPI AVTO!

za mene mora bmw zgledati nekaj v tem smislu..
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7081805&show=1

lp

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Sr sep 18, 2013 2:02 pm

Če se je fant odločil da kupi avto naj ga kupi, v končni fazi vsi smo bili mladi (nekateri smo še vedno hehe :mrgreen: ) in vsi tule gor ste se sigurno vedno odločali racionalno kajne?! ;) Jaz vas zastopim hočete mu pomagat, ampak če trmari naj ga kupi, bo čez eno leto vedel kaj smo govorili.

Kot drugo pa fant je postavil vprašanje, vsi dolgovezite kako se splača pa kako se ne, v resnici pa ga samo zanima kako je z odobritvijo kredita za bemfla.

Odgovor pa je (sem že podal grobe izračune na prvi strani): po vsej verjetnosti nima šanse za kredit niti z dvema porokoma.

M3-E92
Nov uporabnik

Napisal/-a M3-E92 Sr sep 18, 2013 2:27 pm

Jaz pa sem lepo napisal da je že nekaj našparanega in da imam avto za v račun. Torej da posodobim vaše računice ker vidim da sta samo 2, ki sta nekako razumela:

Imam Renault Megane vreden 4,000€ + našparanih 4,000€ = 8,000€. Vsota leasinga bo torej 7,000€ (če bo avto 15,000€). In ne vidim zakaj bi pristal na socialni in ne vem na kakšni podpori še vse, če pa mi bo na koncu še ostalo denarja.. Za nakup avta sem se odločil v koncu naslednjega leta.. do takrat pa si zračunajte kolk mi bo še ostalo če si vsak mesec po 400€ puščam na kartici ;)

Lp, pa upam da razumete zdaj

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr sep 18, 2013 3:04 pm

Če prav razumem želiš recimo 320d coupe ali kaj hujšega bencinskega? Bonus pri zavarovalnici imaš, kasko in zavarovanje te s 50% popustom pride 900€ letno, izguba vrednosti bo ca. 1500 € letno (za dobo 7 let), 153€ letna dajatev, 200€ minimalno za servis, 17 col runflat gume ne vem koliko so.

Torej minimum ca 3.000 € letno, bo pa hitro 1k € več + 9 € za vsakih 100 km, ki jih narediš (dizel).

To je najbolj optimistična računica na katero pa sam nebi upal računati.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Sr sep 18, 2013 3:53 pm

M3-E92 je napisal/-a:Jaz pa sem lepo napisal da je že nekaj našparanega in da imam avto za v račun. Torej da posodobim vaše računice ker vidim da sta samo 2, ki sta nekako razumela:

Imam Renault Megane vreden 4,000€ + našparanih 4,000€ = 8,000€. Vsota leasinga bo torej 7,000€ (če bo avto 15,000€). In ne vidim zakaj bi pristal na socialni in ne vem na kakšni podpori še vse, če pa mi bo na koncu še ostalo denarja.. Za nakup avta sem se odločil v koncu naslednjega leta.. do takrat pa si zračunajte kolk mi bo še ostalo če si vsak mesec po 400€ puščam na kartici ;)

Razumemo že, ampak mene vseeno ne prepriča.

M3-E92
Nov uporabnik

Napisal/-a M3-E92 Sr sep 18, 2013 5:44 pm

J.McLane je napisal/-a:Če prav razumem želiš recimo 320d coupe ali kaj hujšega bencinskega? Bonus pri zavarovalnici imaš, kasko in zavarovanje te s 50% popustom pride 900€ letno, izguba vrednosti bo ca. 1500 € letno (za dobo 7 let), 153€ letna dajatev, 200€ minimalno za servis, 17 col runflat gume ne vem koliko so.

Torej minimum ca 3.000 € letno, bo pa hitro 1k € več + 9 € za vsakih 100 km, ki jih narediš (dizel).

Točno takega samo da bo z veliko navigacijo: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7419298&show=1

Sicer pa ne vem kje si ti dobil 900€.. z 50% popustom bom odštel največ 700€ saj je 2.0 mašina z 1995 kubičnimi cm. Torej ista mašina, kot naprimer pri navadni trojki 320, al pa pr mojem bivšem golfu 5 sport line..

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Sr sep 18, 2013 7:05 pm

Zgleda, da te že mal delodajalec okol vrti. Ti bi po zakonu moral imeti vsaj 783,66eur bruto oz. 599,73eur neto plače, če bi upoštevali splošno olajšavo 543,32eur. Potem bi moral dobiti pa še malico in prevoz, če živiš dlje kot 1,5km od firme. En kilometer je 0,18eur.

Za dohodke do 12.570,89 € bruto na leto je namreč olajšava 368,23 €, za dohodke do 10.866,37 € bruto na leto pa 543,32 €.. Nad 12.570,89 eur pa 275,22eur.

Če delojemalec ne želi, da se mu pri izračunu akontacije dohodnine upošteva povečana splošna olajšava se davčna osnova zmanjša za 275,22 eura. Tvoje cifre na žalost ne prikazujejo realnega stanja.

Dvig minimalne plače v letu 2013; 04.02.2013

V Uradnem listu Republike Slovenije št. 8 je bila 29. januarja 2013 objavljena nova minimalna plača, ki od 1. januarja 2013 znaša 783,66 evra bruto. Upam, da ti bo kaj pomagalo.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
DiF0r
Nov uporabnik

Napisal/-a DiF0r Sr sep 18, 2013 7:27 pm

M3-E92 je napisal/-a:
J.McLane je napisal/-a:Če prav razumem želiš recimo 320d coupe ali kaj hujšega bencinskega? Bonus pri zavarovalnici imaš, kasko in zavarovanje te s 50% popustom pride 900€ letno, izguba vrednosti bo ca. 1500 € letno (za dobo 7 let), 153€ letna dajatev, 200€ minimalno za servis, 17 col runflat gume ne vem koliko so.

Točno takega samo da bo z veliko navigacijo: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7419298&show=1

Sicer pa ne vem kje si ti dobil 900€.. z 50% popustom bom odštel največ 700€ saj je 2.0 mašina z 1995 kubičnimi cm. Torej ista mašina, kot naprimer pri navadni trojki 320, al pa pr mojem bivšem golfu 5 sport line..

M-Paket le naj ima :D

Glede leasingov so kar poostrili zadeve... Ampak verjetno bo s porokom šlo skozi. Si se že kaj pozanimal in dobil info. s prve roke?
Slika

M3-E92
Nov uporabnik

Napisal/-a M3-E92 Sr sep 18, 2013 8:53 pm

A Banka naj bi imela dobre pogoje.. ampak bolj podrobno v prihodnjih dneh

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr sep 18, 2013 10:09 pm

M3-E92 je napisal/-a:Sicer pa ne vem kje si ti dobil 900€.. z 50% popustom bom odštel največ 700€ saj je 2.0 mašina z 1995 kubičnimi cm. Torej ista mašina, kot naprimer pri navadni trojki 320, al pa pr mojem bivšem golfu 5 sport line..

Za kasko in obvezno zavarovanje štejejo samo kW in vrednost avta in ne kubatura, tule imaš informativni izračun:
https://skleni.triglav.si/isklepanje/av ... 6972bf495a
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne sep 22, 2013 3:10 pm

Ded ce ta avto spravis skos in bos lahk normaln zvel - svaka cast. Z zeno sva dalec od tvojih dohodkov, pa se vcas sprasujem, ce je blo avto za 10k pametn kupt, dolzna pa se 3.000 €. Pa je kredit z le 25 € obresti (ja peindvajset) Razmere se v slo tak drasticno slabsajo,da si scetke ne upam vec kupt...

Edino en dobronamen nasvet: ce bos spelu zadevo, jo daj prej banke / leasinga - ne spososojaj si denarja od kakih sarlatanov, ki na internetu / cajtngah oglasujejo da posojajo denar tut npr. brezposrlnim. Ti imajo ponavadi gromozanske obresti.

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann Po sep 23, 2013 1:20 am

Kael je napisal/-a:Ded ce ta avto spravis skos in bos lahk normaln zvel - svaka cast. Z zeno sva dalec od tvojih dohodkov, pa se vcas sprasujem, ce je blo avto za 10k pametn kupt, dolzna pa se 3.000 €. Pa je kredit z le 25 € obresti (ja peindvajset) Razmere se v slo tak drasticno slabsajo,da si scetke ne upam vec kupt...

Edino en dobronamen nasvet: ce bos spelu zadevo, jo daj prej banke / leasinga - ne spososojaj si denarja od kakih sarlatanov, ki na internetu / cajtngah oglasujejo da posojajo denar tut npr. brezposrlnim. Ti imajo ponavadi gromozanske obresti.

In čelave izterjevalce z zlatimi kajlami.

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Po sep 23, 2013 11:05 pm

Kupi, živi se samo 1x... prodaš ga lahko še vedno...

Za moje pojme, se gre tukaj samo za dvigovanje ega pred znanci,kolegi,bratranci - ter lov za pleh pičkami. Na žačetku zanimivo, na dolg rok se ta računica ne izide.

Tako mišlenje samo za to, ker preprosto ne zastopim, kako je lahko nekomu kao sanjski avto DIZEL...gre se ti samo za to, da je BMW [tipično], druga te v bistvu ne zanima. Tako lep avto mora tudi zarohnet kot je treba, ne pa spuščat zvoke kot multikultivator - če bi bil petrolhead, ki ne kupuje avta za podaljšek t***.

Obilo sreče ob nakupu, ter užitkov ob vožnji! ;)

Lp!
1) Do it right first time.

2) Buy cheap, buy twice.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher To sep 24, 2013 9:28 am

ezzy je napisal/-a:Kupi, živi se samo 1x... prodaš ga lahko še vedno...

Za moje pojme, se gre tukaj samo za dvigovanje ega pred znanci,kolegi,bratranci - ter lov za pleh pičkami. Na žačetku zanimivo, na dolg rok se ta računica ne izide.

Tako mišlenje samo za to, ker preprosto ne zastopim, kako je lahko nekomu kao sanjski avto DIZEL...gre se ti samo za to, da je BMW [tipično], druga te v bistvu ne zanima. Tako lep avto mora tudi zarohnet kot je treba, ne pa spuščat zvoke kot multikultivator - če bi bil petrolhead, ki ne kupuje avta za podaljšek t***.

Lp!

Vedno lahko prodaš tak avto?! Živiva v isti državi? Morda ga prodaš ampak bodisi traja bodisi ga prodaš z veliko izgubo. Pridružujem se mnenju Kaela, ki pravi, da standard zelo hitro pada. Prihranki ljudi bodo počasi skopneli in takrat bo vidna realnejša slika.

P.S.: "pichke" tudi niso glupe. Jebeš beemwejaša, če nima denarja za jo peljat do cela in ji častit kino in pizzo.

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 To sep 24, 2013 10:16 am

M3-E92 je napisal/-a:Jaz pa sem lepo napisal da je že nekaj našparanega in da imam avto za v račun. Torej da posodobim vaše računice ker vidim da sta samo 2, ki sta nekako razumela:

Glede na to, da privarčuješ po 400€ na mesec in da ti manjka še 7000€, boš lahko čez leto in pol (18mesecev x 400€ = 7200€) avto skeširal brez vsakega lizinga.

Če bi bil jaz na tvojem mestu, bi prodal Megana in šel v Nemčijo iskat kaj podobnega: http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... ommend_DES
Potem bi pa varčeval naprej in si čez kakšni dve leti kupil novejšega. j*** ga, danes imaš šiht, jutri ga nimaš več, dolgovi pa ostanejo. Babe pa itak ne ločijo med 2005 in 2008 letnikom :lol:

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette To sep 24, 2013 2:34 pm

M3-E92 je napisal/-a:

Sicer ne vem kako se vrtijo cene teh bmw-jev ampak 17k eur za avto letnik 08' ? :shock:
Only music takes me there, where i can be me.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream To sep 24, 2013 9:03 pm

Ravno toliko da bo treba še nekaj denarja notri zmetat, deli pa še niso poceni:)

M3-E92
Nov uporabnik

Napisal/-a M3-E92 Pe sep 27, 2013 3:47 pm

ezzy je napisal/-a:Kupi, živi se samo 1x... prodaš ga lahko še vedno...

Lp!

Potem pa ti tankaj bencin z 180 konji, pa z mojim stilom vožnje :) Vsak dan bi na pumpi stal.. Veš kolk ma moj megane porabe na 100km? 8 litrov! In ne, ne gre se za pederišenje.. avto mi je enostavno nenormalno lep. Nismo vsi isti veš.. verjetno me imaš za enega od tistih ki jim je prvi avto spedenana honda civic ;)

acad
Novinec

Napisal/-a acad Ne okt 20, 2013 12:52 am

ne morem verjeti kolikokrat si že spremenil svojo zgodbo, da že mam občutek kot da vse samo "nateguješ" pa se s kokicami smejiš zraven :lol:

Brez zamere zdaj, samo napisal bom kar si ti napisal.......

Pozdravljeni!

Moja banka je Banka Celje in me zanima kakšne so možnosti za pridobitev leasinga za okoli 16,000€.

1. Čisto prvi prispevek si napisal da bi rad lizing za 16.000€
-Nato bi rad lizing za 7000€, saj imaš že prihranjen denar. Potem pa praviš, da te nihče ne razume.

2. Praviš da nimaš nobenih stroškov "ever", razen za telefon, kar te pride 9€/mesec
-Potem kar naenkrat imaš avto, megane, ki ti porablja 8litrov / 100km, ali imaš ta bencin in zavarovanje za avto financirano iz državne blagajne? :D

3. Praviš da s svojim načinom vožnje nočeš bencinarja; ugani kaj, če misliš da bmw-ji porabljajo toliko goriva kot je prikazano v reklamah, živiš v zmoti

4. Zavarovanje praviš bi te stalo 700€ na leto, no to je potem takem ena tvoja mesečna plača ali pa 60€ dodatnega stroška na mesec (in cestnine sploh ni všteta), ne sliši se veliko ampak je skoraj 10% tvoje plače.

5. Vsak avto je potrebno vzdrževati, pa če z njim delaš 100k ali pa 100 km letno, glede na izkušnje znancev te pride letno vzdrževanje na tak avto vsaj 200€ letno, če maš srečo (brez okvar, ter brez vštetih gum)

6. citiral ti bom dva tvoja stavka:
Pri meni gre denar sproti, tokrat bo šel za avto, kar mi je v največje veselje.

kolk mi bo še ostalo če si vsak mesec po 400€ puščam na kartici

Morda lahko sam ugotoviš, da sta si ti dve izjavi v navzkrižnem ognju,

Zaposlen sem za določen čas, obdobje pol leta trenutno. 2x mi še podaljšajo potem pa naj bi dobil za nedoločen čas.

7. Ker si zaposlen za določen čas in praviš da ne delaš nič, zakaj si tako trdno prepričan, da bodo tvoje "ne delo" zaposlili za nedoločen čas?

Za na konec pa še: V službi praviš ne delaš nič, za to si plačan, še zdaj nevem točno koliko € mesečno, ker si 3 različne vsote že napisal, doma ti tudi ni potrebno nobenih stroškov kriti, si odrasel, (to je čisto tvoja odločitev, jaz samo povem svoje mnenje) ali v 7ih letih, kar boš imel lizing na minimalno plačo, ne misliš iti na svoje? ne misliš spoznati nobene punce, morda fanta? nevem kaj ti bolj prija. Nisem ravno psiholog ampak pač potrebno se je vprašati kaj boš delal čez 5-7 let. Kot praviš lahko greš delat v Avstrijo ampak ti delo ne diši,.. če zdaj neboš začel nekaj delat, je pred tabo še kar zanimivo (in to ne v pozitivno) življenje :D

Ves ta trud, da boš na koncu lahko rekel: "ja jaz pa mam bmw-ja". Vsa čast
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov