Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Re: Turbo bencinarji

Napisal/-a J.McLane Sr okt 02, 2013 5:47 am

Že drugič pišeš o nekem 1.4 TSI ABT, ni ABT ampak ACT (Active Cylinder Technology)
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

zeeone
Nov uporabnik

Napisal/-a zeeone Sr okt 02, 2013 6:35 am

jaz sem iskal nekaj podobnega, na koncu pa izbral octavijo zaradi prostornosti in ugodnega financiranja. všeč mi je tudi pa splošno počutje v vozilu in škodin "understatement".

sicer sem vozil tudi leona 1.4, lepo se pelje ampak premalo prtljažnika, bi si želel karavana ampak ga še ne bo v SLO.
focusa karavan sem črtal zaradi porabe (na testih je bila daleč od tiste ki jo prijavljajo) in slabše prostornosti.
golf karavan pa je bil na koncu dražji in manj prostoren od octavije, poleg tega so dobavni roki predolgi. tudi pri škodi so le-ti sicer 3-4 mesece če si naročaš avto "po meri".

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos Sr okt 02, 2013 7:34 am

J.McLane je napisal/-a:Že drugič pišeš o nekem 1.4 TSI ABT, ni ABT ampak ACT (Active Cylinder Technology)

Se opravičujem, seveda ni ABT ampak ACT. Je pa ABT neki tuner za VW in Audi če se ne motim, ali pač? :)

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos Sr okt 02, 2013 7:36 am

zeeone je napisal/-a:jaz sem iskal nekaj podobnega, na koncu pa izbral octavijo zaradi prostornosti in ugodnega financiranja. všeč mi je tudi pa splošno počutje v vozilu in škodin "understatement".

sicer sem vozil tudi leona 1.4, lepo se pelje ampak premalo prtljažnika, bi si želel karavana ampak ga še ne bo v SLO.
focusa karavan sem črtal zaradi porabe (na testih je bila daleč od tiste ki jo prijavljajo) in slabše prostornosti.
golf karavan pa je bil na koncu dražji in manj prostoren od octavije, poleg tega so dobavni roki predolgi. tudi pri škodi so le-ti sicer 3-4 mesece če si naročaš avto "po meri".

Ja saj glede prostora je tak mislim da Octavia daleč pred vsemi :) A to ima zdaj Škoda spet tisto 0% obrestno mero al kaj to že imajo al 1% na mesec al kaj že?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr okt 02, 2013 7:51 am

mirkos je napisal/-a:
zeeone je napisal/-a:jaz sem iskal nekaj podobnega, na koncu pa izbral octavijo zaradi prostornosti in ugodnega financiranja. všeč mi je tudi pa splošno počutje v vozilu in škodin "understatement".

Ja saj glede prostora je tak mislim da Octavia daleč pred vsemi :) A to ima zdaj Škoda spet tisto 0% obrestno mero al kaj to že imajo al 1% na mesec al kaj že?

Novi golf karavan ima kar se tiče litrov večji prtljažnik, 605-1620 l napram 590-1580 l. Ima pa oktavia daljšo medosno za 5 cm in je tudi za 10 cm daljša.

zeeone
Nov uporabnik

Napisal/-a zeeone Sr okt 02, 2013 9:52 am

mirkos je napisal/-a:

1% IN 0% obresti. praktično glede na uradni cenik z obrestmi v npr. 6 letih preplačaš avto samo za 100 EUR stroškov odobritve. sem primerjal z drugimi in v takem primeru prihraniš tudi 4-5k €

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr okt 02, 2013 5:01 pm

zeeone je napisal/-a:1% IN 0% obresti. praktično glede na uradni cenik z obrestmi v npr. 6 letih preplačaš avto samo za 100 EUR stroškov odobritve. sem primerjal z drugimi in v takem primeru prihraniš tudi 4-5k €

Mesečni obrok je 1% od novonabavne vrednosti po ceniku. Če je avto 20.000€, to pomeni 200€ na mesec. Obresti so (trenutno v akciji) 0% oz. 0.01%, saj uradno čista ničla ne sme biti :D
Odplačilna doba je pa 6 let oz. 72 mesecev. Razliko v ceni se pa plača ali v dveh delih (nekaj na začetku, ostanek po 6ih letih,
ali pa daš mislim da 33% pologa takoj na začetku in po 6ih letih nisi dolžan nič več.
Mislim, da bolj ugodnega financiranja trenutno nima noben. Če lažem me popravite =P

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr okt 02, 2013 5:14 pm

Ne lažeš Pero...to financiranje je zelo ugodno. Je pa res, da se je treba preračunati okoli nabavne cene vozila, ker Škode že dolgo niso več poceni, prej nasprotno
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Sr okt 02, 2013 5:58 pm

peroRS je napisal/-a:Mesečni obrok je 1% od novonabavne vrednosti po ceniku. Če je avto 20.000€, to pomeni 200€ na mesec. Obresti so (trenutno v akciji) 0% oz. 0.01%, saj uradno čista ničla ne sme biti :D
Odplačilna doba je pa 6 let oz. 72 mesecev. Razliko v ceni se pa plača ali v dveh delih (nekaj na začetku, ostanek po 6ih letih,
ali pa daš mislim da 33% pologa takoj na začetku in po 6ih letih nisi dolžan nič več.
Mislim, da bolj ugodnega financiranja trenutno nima noben. Če lažem me popravite =P

Te popravljam - v septembru sem nabavil Hyundai Elantro po še ugodnejši ponudbi - brez pologa, brez obresti in to na ceno s popustom ;)

pristavc
Nov uporabnik

Kraj: Črnuče

Napisal/-a pristavc Sr okt 02, 2013 6:08 pm

Hja, jaz osebno še zmeraj rajš izberem recimo nevem 2.0 atmosferca z 150 konji, kokr pa 1.4 TB s 140 konji.. Predvsem zarad vzdržljivosti same mašine.. Sej na začetku to use lepo dela dokler je novo, problem je pol po 150 jurjih kok je to še dobr, taka mejhna turbina sploh č se auta ni pravilno vozil ( s tem mislim hladno tiščanje in pa ugašanja motorja iz takoj k se ustavš iz mau bl divje vožnje) pomoje ne zdrži prav dolgo.. Cene novih oz. obnovljenih so pa itak visoke.. Raj dam mal več za benz pa registracijo pa bo auto zihr delu tko k more ob pravilnem vzdrževanju :)
Jeremy Clarkson:''It is a HONDA, so it will probably last longer than our mothers!''

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr okt 02, 2013 7:48 pm

zeeone je napisal/-a:1% IN 0% obresti. praktično glede na uradni cenik z obrestmi v npr. 6 letih preplačaš avto samo za 100 EUR stroškov odobritve. sem primerjal z drugimi in v takem primeru prihraniš tudi 4-5k €

Z drugimi je brezveze primerjat na takšen način, moraš pač pogledat koliko te avto stane v končni fazi, če vzameš financiranje. Recimo Škoda ima odlično financiranje, ampak na polno ceno, podobno je bilo pri Kii, nekateri pa dajo konkreten popust in te "opalijo" pri financiranju.

pristavc je napisal/-a:Hja, jaz osebno še zmeraj rajš izberem recimo nevem 2.0 atmosferca z 150 konji, kokr pa 1.4 TB s 140 konji.. Predvsem zarad vzdržljivosti same mašine.. Sej na začetku to use lepo dela dokler je novo, problem je pol po 150 jurjih kok je to še dobr, taka mejhna turbina sploh č se auta ni pravilno vozil ( s tem mislim hladno tiščanje in pa ugašanja motorja iz takoj k se ustavš iz mau bl divje vožnje) pomoje ne zdrži prav dolgo.. Cene novih oz. obnovljenih so pa itak visoke.. Raj dam mal več za benz pa registracijo pa bo auto zihr delu tko k more ob pravilnem vzdrževanju :)

1. Obnova turbine z letom garancije se začne pri 250€ in BTW niso delane iz papirja, prav tako je daleč od tega, da bi bile najšibkejši člen pri npr. TSI-jih.
2. Tudi atmosferski bencinarji ne pihajo rožic čez auspuh, če jih teraš mrzle in ugašaš vroče.
3. Kdo pravi, da bo (posebno novi, nepreizkušeni) atmosferc 100% delal "tko k more"? Ne boš verjel, ampak so tudi z njimi lahko zelo hudi stroški.
4. Z razliko v cestini in porabi načeloma že v garancijskem roku pokriješ potencialne okvare pri TB, s tem da sploh ni nujno, da jih boš imel (več kot pri atmosfercu).
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr okt 02, 2013 8:36 pm

Sej v garancijskem obdobju nimaš stroškov Tommy =P , Razlika v cestnini je pa koliko? max 100e na leto, kar je preveč glede na stanje cest ampak še vedno NIČ v primerjavi z vsemi drugimi stroški pri avtomobilu.

Okoli financiranja se strinjam s tabo, odvisno koliko te pride na koncu, potem vidis kaj je ceneje, okoli smiselnosti downsizinga bi pa lahko PONOVNO razpredali v nedogled. Čakam novo mazdo 3, da jo dobro stestiram, če bom imel šanso, potem lahko kako rečem na to temo...ponovno =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr okt 02, 2013 9:01 pm

Seveda sem imel v mislih stroške, ki nastanejo po izteku garancije ;) Razlika v cestnini je relativno skromnih 57€, kar je pa še vedno dovolj, da v petih letih prišparaš za obnovo turbine z delom vred (vsaj meni je tak znesek zadostoval pri passatu). Bistvo je v tem, da eni resno pretiravajo s tem strahom pred turbinami in to ponavadi takšni, ki si nikoli niso lastili avta s turbino...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr okt 02, 2013 9:16 pm

Tu se pa strinjam s tabo. Razumem pa da imajo eni pač raje prostornino kot turbo, je vseeno čisto drugačna vožnja z nekim 2.0 NA ali 1.4T....ampak kakor kaže bo kmalu npr 1.2 TSI rezerviran samo še za crafterja in tourega, drugje bodo manjši motorji =P

pristavc
Nov uporabnik

Kraj: Črnuče

Napisal/-a pristavc Če okt 03, 2013 1:08 pm

Čist odvisn od posameznika kko voz pa kok mu je do auta, js ga ne teram mrzuga pa ne ugašam vročga.
Itak da je fajn k maš enga použa namest nč, ampak dej a je že kšn tsi recimo 1.2 al pa 1.4 al pa kokr kol naredu 200 al pa 300k kilometrov brez menjave? bl mau pomoje, itak pa vsak svoje, js zagovarjam atmosferce, razn ajde tm od 2.0 naprej + turbo je pa že ornk stvar to bi kupu zto kr je tut turbina večja pa zihr več zdrži se grem staut..
Prfoks je na 1.4 tsi menju že turbino pa ga je pršlo konkretnga jurja in to že pr 70.000 kilometrih ne me jebat no haha
Jeremy Clarkson:''It is a HONDA, so it will probably last longer than our mothers!''

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če okt 03, 2013 1:19 pm

pristavc je napisal/-a:js zagovarjam atmosferce, razn ajde tm od 2.0 naprej + turbo je pa že ornk stvar to bi kupu zto kr je tut turbina večja pa zihr več zdrži se grem staut..

Zelo lepo razloženo in predstavljeno. Si želim več takšnih tukaj, ki razložijo tako jasno in argumentirano, kot si ti. Vse skupaj zavito v zelo lepo tekočo pogovorno slovenščino in brezhibno okrajšavo besed.

Čestitam.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če okt 03, 2013 2:11 pm

pristavc je napisal/-a:Prfoks je na 1.4 tsi menju že turbino pa ga je pršlo konkretnga jurja in to že pr 70.000 kilometrih ne me jebat no haha

Ti prfoksu povej, naj ne bo tak kramp za volanom tb-ja in bo tudi turbina dlje zdržala :mrgreen:

Mimogrede... večina menjav turbin na konkretnem motorju je šla na račun napake na regulatorju in, ker je ta v sklopu turbine je potrebna menjava komplet turbine.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če okt 03, 2013 3:32 pm

Vikking je napisal/-a:
pristavc je napisal/-a:js zagovarjam atmosferce, razn ajde tm od 2.0 naprej + turbo je pa že ornk stvar to bi kupu zto kr je tut turbina večja pa zihr več zdrži se grem staut..

Zelo lepo razloženo in predstavljeno. Si želim več takšnih tukaj, ki razložijo tako jasno in argumentirano, kot si ti. Vse skupaj zavito v zelo lepo tekočo pogovorno slovenščino in brezhibno okrajšavo besed.

Čestitam.

Podpis :roll:

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če okt 03, 2013 8:42 pm

AMZS ima sedaj neka zavarovanja okvar za avte, ki so že iz tovarniške garancije.
Za 'rizične' turbake mogoče smiselna odločitev.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Če okt 03, 2013 9:51 pm

Me res zanima vzdržljivost ACT tehnologije, ki jo ponuja Golf. Ve se, koliko težav je bilo s prvimi motorji Golfa 1.4 mislim da z 140 in 160 KM, pa z verigo pri 1.2 mlinčku. ACT na testih sicer zelo hvalijo, ampak bistveno je, kaj bo z agregatom pri mnogo prevoženih kilometrih in utrujenost materialov skozi leta. Čas bo pokazal, do tedaj je pa bolje kupiti preizkušeno robo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov