sašo5 je napisal/-a:ka se midva "zopet" strinjava.....![]()
![]()
čisti podpis pod to
hippo je napisal/-a:Imam Galaxya, čipanga iz 115 na 145 KM (navor iz 310 na 360Nm), pa lahko rečem, da je sedaj ravno prav za začetek za vozit. Kako je bilo prej na stock ne vem, ker sem že kupil čipanga, ampak verjetno je bila žalost.
peroRS je napisal/-a:hippo je napisal/-a:Imam Galaxya, čipanga iz 115 na 145 KM (navor iz 310 na 360Nm), pa lahko rečem, da je sedaj ravno prav za začetek za vozit. Kako je bilo prej na stock ne vem, ker sem že kupil čipanga, ampak verjetno je bila žalost.
Alhambra s serijskim 1.9TDI 115KM gre čisto solidno za svojo velikost in težo, daleč od kake nepremičnine. Ni pa to formula, pa je lahko 10x čipan.
Recimo Passat letnik 98 1.9TDI 110KM je imel pospeške nula, si pa vseeno lahko lepo kruzal po omejitvah![]()
hippo je napisal/-a: Sem bil bolj razočaran z A4 1.8T (stock 150KM).....
hippo je napisal/-a:Tudi takega passata sem imel kot si napisal, pa pospeški niso bili toliko slabi, da bi rekel nula. Sem bil bolj razočaran z A4 1.8T (stock 150KM), ker si ga moral presneto tišat, da si potegnil tistih 150 KM, kot da bi bili kje skriti (preveč v visokih obratih).
knt je napisal/-a:Ravno v fazi nakupa Tourana.
Glede na to, da delam do 15.000 km na leto, se mi zdi bencinar prava odločitev.
V dilemi sem le okoli "štale" - bo 105 konjičkov dost al bo treba 140 (1.2 TSI vs. 1.4 TSI).
Sedaj imam enoprostorca z 1.6 16V (107 KM). Ker vozim familijo in ne žaklov krompirja, je to čist OK.
Kolegi pa malo skomigajo glede 105 KM pri tako težkem avtomobilu.
sonic je napisal/-a:knt je napisal/-a:Ravno v fazi nakupa Tourana.
V dilemi sem le okoli "štale" - bo 105 konjičkov dost al bo treba 140 (1.2 TSI vs. 1.4 TSI).
Sedaj imam enoprostorca z 1.6 16V (107 KM). Ker vozim familijo in ne žaklov krompirja, je to čist OK.
Ne vem zakaj ljudje poslušate kolege, ker razni kolegi večinoma nimajo blage veze.
Zdaj pa, če ti je dosedaj dovolj 1.6 atmosferski bencinar, bo 1.2 TSI še malo bolj poskočen od tega kar si navajen. Mirno kupi 1.2 TSI in to je to.
Badzo je napisal/-a:sonic je napisal/-a:knt je napisal/-a:Ravno v fazi nakupa Tourana.
Ne vem zakaj ljudje poslušate kolege, ker razni kolegi večinoma nimajo blage veze.
Zdaj pa, če ti je dosedaj dovolj 1.6 atmosferski bencinar, bo 1.2 TSI še malo bolj poskočen od tega kar si navajen. Mirno kupi 1.2 TSI in to je to.
Točno to! Sploh pa če se vozi večino časa po lokalnih cestah (če sem prav zastopil) bo 1.2TSI super.
@knt, katerega enoprostora pa voziš? Scenic?
knt je napisal/-a:
@bajker Kje ti je ratalo najdet Tourana 1.2 TSI za probo?
knt je napisal/-a:Badzo je napisal/-a:sonic je napisal/-a:knt je napisal/-a:Ravno v fazi nakupa Tourana.
Točno to! Sploh pa če se vozi večino časa po lokalnih cestah (če sem prav zastopil) bo 1.2TSI super.
@knt, katerega enoprostora pa voziš? Scenic?
ja.. sedaj imam Scenica in vozim (moja žena) v službo 8 km in nazaj.. pa potem glasbena.. pa take relacije...
kdaj pa kdaj kakšna 100-tka km ali pa dve na mesec..
Če dobim priliko, da si ga sposodim za pol ure.. pa tri orenk dedce zram.. in če gre dokaj solidno.. je to to..
kot sem že napisal, nad golfom 1.2 TSI sem bil navdušen..
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov