Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Diesel ok. 2k €

Napisal/-a King1 Pe nov 01, 2013 9:00 am

ojnica je napisal/-a:
Nisem dirkač po cesti, veš kak eni vozjo, gas, zavore, jaz pa upoštevam varnostno razdaljo, zato ne zaviram po nepotebnem in imam enakomirno vožnjo, če pa vozim mal divje pa res tam mal pod 7l.

ne s*** no... Imel ta motor v polotu in točno vem kok pije, ko voziš počasi ali hitro... My ass 6l/100km

lp

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Pe nov 01, 2013 9:19 am

...ne mislim se vozt po cestah z nogo na gasom ob vseh teh obcestnih lopovih z avti (beri radar) jih ne mislim podpirat.
Horjul, Dobrova, Šujca, Vrhnika, zdaj meril LJ-Vrhnika na nadvozu varnostno razdaljo :lol:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Pe nov 01, 2013 10:19 am

ojnica je napisal/-a:...ne mislim se vozt po cestah z nogo na gasom ob vseh teh obcestnih lopovih z avti (beri radar) jih ne mislim podpirat.
Horjul, Dobrova, Šujca, Vrhnika, zdaj meril LJ-Vrhnika na nadvozu varnostno razdaljo :lol:

Sej se ti ni treba... samo ne širi dezinformacij... Sploh ne vem kaj mate nekateri od tega, da lažete kok vam avto pije?

lp

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Pe nov 01, 2013 6:51 pm

čare je napisal/-a:A ja če e alfa zjahana bo drago,če bo pa podrt pižo bo pa poceni???

Mam sam alfo tak da vem kaj govorim(no moja je na srečo občunana) poznam pa primere ki so obžalovali, da so kupli poceni in zjahano. Vemo cvetke alf če je že podvozje v k daš par 100e za obnovo. Pa kake gumjaste cevi turbine, goriva, tut rade počijo pa si že na vrednosti avta. Pri drugih avtih taki deli ne crkujejo kr tak.
No hočem rečt če maš kako zjahano preko 250.000 ali pa še več, te to lahko doleti en za drugim. Ki pa pri drugih znamkah ne crkuje tako hitro, vsaj pri primerih ki jih jaz poznam.
Alfa romeo 147

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe nov 01, 2013 7:35 pm

Ah daj nehi no.Roka pač crkne,je pa res da večje feltne ko boš tlačil na alfo hitreje bojo crkovale.Cev turbine je 70€ zgornja in 100€ spodnja obe pa lahko štukaš in je glih tko dobro,če pa kupiš zjahan avto pa nima veze kater je al Alfa al pa MB.Pa pri 250000 km lahko menda kaj crkne in tega se moraš zavedat ko kupuješ.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Pe nov 01, 2013 7:59 pm

[quote="King1"][quote="ojnica"]...ne mislim se vozt po cestah z nogo na gasom ob vseh teh obcestnih lopovih z avti (beri radar) jih ne mislim podpirat.
Horjul, Dobrova, Šujca, Vrhnika, zdaj meril LJ-Vrhnika na nadvozu varnostno razdaljo :lol:[/quote]

Sej se ti ni treba... samo ne širi dezinformacij... Sploh ne vem kaj mate nekateri od tega, da lažete kok vam avto pije?

lp[/quote]

:roll: kaj imam od tega jaz, sem napisal realno stanje.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe nov 01, 2013 8:11 pm

čare je napisal/-a:Ah daj nehi no.Roka pač crkne,je pa res da večje feltne ko boš tlačil na alfo hitreje bojo crkovale.Cev turbine je 70€ zgornja in 100€ spodnja obe pa lahko štukaš in je glih tko dobro,če pa kupiš zjahan avto pa nima veze kater je al Alfa al pa MB.Pa pri 250000 km lahko menda kaj crkne in tega se moraš zavedat ko kupuješ.

Cev zgornja je 85€, za spodnjo 120 ampak nisem ziher. Če že o cenah. Govorim o original oz ponaredkov pri nas v trgovinah itak nimajo. Ok dost o tem pač podal sem svoje mnenje. Če maš ti drugo ok, vrjetno sam veš kak je če že voziš kako alfo al pa tut ne.
Je pa alfa je med dizli poceni napram drugim, in je lahko dober nakup če maš nekaj sreče in potrplenja pri iskanju.
Alfa romeo 147

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe nov 01, 2013 8:30 pm

Pa ti govorim da za katerikoli drug avto turbo cevi glih tko niso poceni in zadeva ne crkuje vsak teden 2X če gremo podvozje gledat ma pa passat,A4,A6 na vsaki strani 4 roke in ko to začne crkovat je dražje kot za Alfo,za BMW E46 so kvalitetne roke 300€.....Avto z 250000 km z neznano zgodovino pa v nobenem primeru ni OK,ker tisti ki je OK ma tud kakšne račune o popravilih ponavadi.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Pe nov 01, 2013 8:32 pm

Ma daj ne jamraj. Alfa kot avto pac. Kot je care rekel - pri 250 kkm je pa ze treba kaj menjat. Mehanski deli niso nic kaj bistveno drazji od drugih firm
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe nov 01, 2013 9:24 pm

Saj ne jamram, drgače nebi mel alfe :D . Vem pa kaj vse je mogo menjat npr če že omenjaš a4 kolega ki ima a4 z preko 250.000(še nič). Kaj pa jaz z mojo 150.000 pa sta oba lepo ohranjena. Ok saj vseeno.
Jaz itak drgače hvalim alfo oz sem zadovoljen z njo da nebo kdo mislo kaj druga oz meni odlično služi.
Je pa res da za 2000€ tut alfe nekega bisera nemoreš dobit. Čeprav so drgače poceni, ampak tolk tut ne :D
Alfa romeo 147

Bertek
Nov uporabnik

Napisal/-a Bertek So nov 23, 2013 11:17 am

Vidim, da je polno govora o tem in onem. Ne morem se zadržati, ne da bi napisal svoj komenar. Pravite da dizla za 2k in ok očuvanega se ne da dobiti.
Polgejte, nekaj časa nazaj sem nabavil Xsaro 2.0 HDI (110 konjev) od prvega lastnika z vsemi papirji in računi - redno servisirana. Zanjo sem dal 2.000 e. Poraba tega avta se pri meni giblje od 4,8 pa do 5,5 litra na 100km). Govorite o nekih strahovoh pred odpovedjo turbine, bosh pumpe,...to je moj 3 dizel in z njim nimam popolnoma nobenih težav.
Imel sem:
Passat 1.9tdi 90 konjev, letnik 1995 (300.000km) - bp
Megane 1.9 dti 98 konjev, letnik 2000 (po števcu 200.000 - realno pomoje okoli 350.000) - bp
SEdaj pa imam Xsaro break 2.0 HDI (110 konjev), letnik 2002 (pri nakupu 160.000) - bp

Tako, da res ne vem kakšne avte kupujete, da se vam kvarijo..

lp

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So nov 30, 2013 9:14 am

Bertek je napisal/-a:Vidim, da je polno govora o tem in onem. Ne morem se zadržati, ne da bi napisal svoj komenar. Pravite da dizla za 2k in ok očuvanega se ne da dobiti.
Polgejte, nekaj časa nazaj sem nabavil Xsaro 2.0 HDI (110 konjev) od prvega lastnika z vsemi papirji in računi - redno servisirana. Zanjo sem dal 2.000 e. Poraba tega avta se pri meni giblje od 4,8 pa do 5,5 litra na 100km). Govorite o nekih strahovoh pred odpovedjo turbine, bosh pumpe,...to je moj 3 dizel in z njim nimam popolnoma nobenih težav.
Imel sem:
Passat 1.9tdi 90 konjev, letnik 1995 (300.000km) - bp
Megane 1.9 dti 98 konjev, letnik 2000 (po števcu 200.000 - realno pomoje okoli 350.000) - bp
SEdaj pa imam Xsaro break 2.0 HDI (110 konjev), letnik 2002 (pri nakupu 160.000) - bp

Tako, da res ne vem kakšne avte kupujete, da se vam kvarijo..

lp

Si rojen pod srečno zvezdo... ;) Baj ti služi.

lp

Uporabniški avatar
enaguma
Novinec

Napisal/-a enaguma So nov 30, 2013 11:32 am

Kaj najmanj crkuje, kaj je najcenejše za vzdrževanje, to je vse samo statistika.
Če nimaš sreče oz. je bil avto slabo vzdrževan bo drago, pa vseeno ali kupiš cliota bencinarja al pa BMW 5 dizla.

Vsakič ko berem te teme o nakupu večina tako zeeeelo odsvetuje nakup starega dizla, sploh takih do 5k€, kot da pri avtomobilu, ki stane 8000€ se pa ničč ne bo pokvarilo, lahko se še prej. Lahko je prišel direkt iz Italije z 180000 km brez enega narejenega servisa.
Prav tako avtomobil slovenskega porekla od prvega lastnika; to je pa zihr dobr, a dj dj, kva pa če ga je en "konj" vozu, ki dela z avtom kot svinja z mehom, ah. :evil:
Če bi vsi tako razmišlali potem se stari dizli sploh nebi prodajali, ampak bi jih dajali zastonj. :D

In ja, sam sem leto in pol nazaj kupil starega dizla za 3k (mondeo 2003) in se kot po čudežu še vedno vozim (že 40000 km).
Pa tudi če bo šla turbina ali pa kaj drugega ne bom preklel prejšnjega lastnika in pluval po vseh fordih kako so j***a, tako kot to delajo nekateri ko se jim kaj pokvari.
Res višek inteligence; ko pa menjajo praktično vsako leto telefon za 500€, to ni pa nič narobe, saj je narejen samo za leto ali dve :?:

pa še en off topic: vem da je to avtomobilizem, samo to še ne pomeni da se je treba v vsaki temi pregovarjat o porabi vozila :?

Se opravičujem za daljši monolog :mrgreen:

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy So nov 30, 2013 12:21 pm

OT:
@enaguma: čist vsako besedo ti dam prav..kot da bi mi jih z ust pobral :)
Ker je motor (in s tem posledično avto), ki za pogon uporablja Dieslov proces po cca. 10 letih za na odpad. Pika :D

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So nov 30, 2013 2:15 pm

Ni to čisto res,ampak dobit dobrega dizla (saj z bencinarji ni nič drugače) z nekimi sprejemljivimi kilometri in redno vzdrževanega pa je težko,sicer pa saj ko kupuješ te nihče ne sili da vzameš prvega,greš jih pogledat več pa ni hudič da ti en ne bo ustrezal.Ampak za več jih it pogledat je pa že problem it iz KP v MS...

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy So nov 30, 2013 2:33 pm

Točno tako.
In če je redno vzdrževan, ohranjen avto z znano zgodovino itd. na voljo ga, glede na prebrano prej ne bi smel kupiti. To mi je zgrešeno v osnovi.

Si je pa definitifno treba vzeti čas(posledično denar) za nakup. To je glavni faktor na katerega ljudje po večini pozabijo.. Ah sej je le 500€, 1k, 2k..

Jonathan
Nov uporabnik

Napisal/-a Jonathan Ne dec 01, 2013 1:58 pm

opelboy je napisal/-a:Si je pa definitifno treba vzeti čas(posledično denar) za nakup. To je glavni faktor na katerega ljudje po večini pozabijo.. Ah sej je le 500€, 1k, 2k..

To je to. Ne samo hop na avto.net, ogled enega in že nakup. Mi mamo problematičnega 1.9dcija od renoja, pa ni bilo ama pikice problema z njim. Ker je dejansko slovenski in redno servisiran. Sicer popikan od kamenčkov, a to me ne jezi, dokler mi mehanik na pregledih pravi, da tako dobro občuvanega avta že dolgo ni videl.

Ob ogledu pa moraš biti dejansko vedno kritičen in ne verjeti vsega, kar ti tupijo prodajalci.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov