esem je napisal/-a:Lepo bi bilo, če bi kakšno "akcijo", ki to ni, prijavili na ustrezno mesto (inšpektorat (?), ZPS, mediji, marketinško razsodišče.
DePalmo je napisal/-a:Pomoje če odprejo nov WC, imajo slavnostno otvoritev cele štacune![]()
Kar sem hotel reči je, da je dandanes že toliko skritih trikov, toliko nategovanja, toliko dejanskega podjebavanja s temi popusti in pogoji, da boš kmalu rabil odvetnika za nakup kruha, drugače te bojo na hitro nategnili.
Tud jest tako pravim. Veš, kaj hočeš imeti od opreme in motorjev, potem pa pogledaš, koliko to stane. Če ti je OK, nabaviš. Ne glede na akcije in "akcije".Polo78 je napisal/-a:Jaz tudi ne vem zakaj toliko kompliciranja okoli tega?! Pač preveriš koliko te stane vse skupaj pod črto in to je to. Le brat in računat je potrebno znat. In če ti ni všeč, greš drugam. Drug salon, druga znamka,... Just simple as that.
johann je napisal/-a:Nekdo je omenil, da se prodajalci izogibajo kupcev z gotovino - vsak prodajalec ima sklenjeno pogodbo z določeno leasing hišo (renault npr., ima s hypo) in prepričan sem, da se reno malce "futra" tudi z provizijo, ki jo dobi od leasing hiše. Poleg tega, zraven v "paketu" prodajo še zavarovanje s 50% popustom sicer, a tudi tu sem prepričan, da jim kapne kakšen evro ali dva provizije.
No, da bi se izogibali kupcev z gotovino, pa bi bilo vseeno malo čudno. Ko sem enkrat kupil avto z gotovino, sem dobil kar precej popusta. Je pa res mogoče odvisno, kje in kaj kupuješ.
Sicer pa so vse tki. "akcije" po mojem mnenju en veliki nateg, kajti vsak trgovec prav dobro ve, do kod sme iti z raznimi "popusti" in "akcijami", da bo imel še vedno dobiček. Izjema je konec leta in začetek novega leta, ko se vsi poskušajo čimprej znebiti (a še vedno z dobičkom) avtomobilov starega modelnega leta, zato dostikrat slišimo: "akcija velja za vozila iz zaloge".
Badzo je napisal/-a:Nekdo je omenil, da se prodajalci izogibajo kupcev z gotovino - vsak prodajalec ima sklenjeno pogodbo z določeno leasing hišo (renault npr., ima s hypo) in prepričan sem, da se reno malce "futra" tudi z provizijo, ki jo dobi od leasing hiše. Poleg tega, zraven v "paketu" prodajo še zavarovanje s 50% popustom sicer, a tudi tu sem prepričan, da jim kapne kakšen evro ali dva provizije.
blaz2013 je napisal/-a:Pozdravljeni,
zasledil sem da je nekdo napisal Kia akcije, sedaj sem se odločil da odprem temo RENAULT AKCIJA. Zbodla me je akcija zastonj 4 zimske gume plus vinjeta. Vse lepo in prav
ampak prodajalec mi je rekel da, če se odločim za to akcijo je 400 eur višja cena za novo vozilo. Torej če kupujem clia, ena zimska guma je okoli 50 eur, vinjeta 110 eur, to nanese 310 eur. Kje je tu akcija, če preplačam 90 eur?
Potem je še larifari z podaljšano garancijo. Če vzamem RENAULT financiranje je zastonj podaljšana garancija za 3.,4., 5. leto. Tudi to se lepo sliši, vendar so tako zviti, da bistvu pri tem ne pridobiš veliko, saj je 5 let ali 100.000km. Drugače brez financiranja je 2 leti ali 100.000km. To se potem splača samo tistemu, ki ne dela veliko kilometrov.
Kakšne izkušnje imate pri drugih znamkah z temi novoletnimi akcijami. Hvala za vse odgovore.
IcEm4n je napisal/-a:Karikatura, ki lepo prikaže, kako se kupuje popuste![]()
Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov