Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Testni Leon, Mazda 3 (Astra, Octavia)

Napisal/-a maniaxxx Pe dec 06, 2013 9:02 pm

For je napisal/-a:Držanje cene pa mi res dol visi. Itak gre za pleh ...euro gor al pa dol :roll:

tha_man: Leon mi je zdaj šel k Astri v oklepaje :mrgreen: Style me ne gane. Že ta občutek ki sem prej opisal (tema Leon III) in ki ga je Tattoo tudi potrdil, mi je dala mislit. Pač ...raje dam prednost 308-ici in Mazdi ker furajo neko svojo filozofijo in nimajo nekega velikega šefa nad sabo ki jim ukazuje koliko dobri smejo biti. :roll:

Če bo še kaj ugodnega pri Mazdi, bi bilo fajn. Sem že Kržišnika kotaktiral kot je rekel maniaxxx.
Če ima še kdo kakšno podobno izkušnjo kot maniaxxx, naj napiše. Poskusiti ni greh... ;)

Seata kupuj pri cerarju v Kamniku ( tam imamo v družini še najboljše izkušnje ), za Mazdo sem ti povedal, čeprav kolikor vem popusta pri Mazdi ne boš dobil, bodo pa verjetnor azlike v cenitvi tvojega vozila pa kak bonbonček ti mogoče dajo. Peugeota poglej pri Rodexu, so eden redkih normalnih prodajalcev peugeotov.

Daj še meni pošlji ps koliko so iskali za peugeota in seveda za kakšnega se je šlo.

Hvala ti
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Pe dec 06, 2013 9:05 pm

Mazda 3 vs P308 torej?

Mazda:
+oblika, +prostornost, +podvozje, +handling, +mehanika, +udobje, (+zanesljivost), +filozofija znamke = street credibility :)
-navor bencinarjev (atmosferci), -čudno postavljena pedala (subjektivno), -dolžina avta, -cena

P308:
+lepa in inovativna notranjost, +preglednost, +udobje, +kompaktnost, +cena
-prostornost zadaj, (-zanesljivost), -drugo leto pridejo novi motorji

Zanesljivost je v oklepajih, ker sta oba modela pač nova in se bo dejansko stanje pokazalo šele čez par let.

Kateri pa je tebi bolj všeč?

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe dec 06, 2013 9:21 pm

Ma navor v Mazdi se mi je zdel ok. :? Ne morem reči da sem opazile neke velike razlike, recimo v primerjavi z 308 danes. :|
Sedeži se mi zdijo na enakem nivoju, glede prostora zadaj pa se strinjam.

Kateri je meni bolj všeč?

Ej, ne vem. Še enkrat si bom privoščil 308 za par urc. Tole danes je bilo pol urce v spremstvu prodajalke.

Če primerjamo 308 z Mazdo, potem moramo vzeti revolution opremo. V tem primeru je (glede na prvo ponudbo) je Mazda dražja 3.000 € :( :( :roll:

Mislim da bi raje imel Mazdo. Žena pa ne .... :? ampak ni tako zelo proti. Po moje podobno kot jaz do Peugeota.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Pe dec 06, 2013 9:31 pm

@For, v tem primeru držim pesti, da ti nosiš hlače pri hiši, hehe. =P

Pežoji, če se nisi izrazito popravili v kvaliteti v zadnjih nekaj letih, potem se tudi lastnikom najnovejših ne piše nič dobrega. Za Mazde pa sem precej na tekočem in lahko mirno izjavim, da so med najkvalitetnejšimi znamkami na našem trgu ter predstavljajo zelo dobro razmerje med ceno in tem kaj dobiš za svoj denar. 8)

P.S. všeč mi je, da o Octaviji ni več govora v tej temi, saj (po mojem mnenju) oblikovno daaaleč zaostaja za vsemi ostalimi, naštetimi v tej temi. :mrgreen:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe dec 06, 2013 9:36 pm

Zmaj78 je napisal/-a:@For, v tem primeru držim pesti, da ti nosiš hlače pri hiši, hehe. =P

Pežoji, če se nisi izrazito popravili v kvaliteti v zadnjih nekaj letih, potem se tudi lastnikom najnovejših ne piše nič dobrega. Za Mazde pa sem precej na tekočem in lahko mirno izjavim, da so med najkvalitetnejšimi znamkami na našem trgu ter predstavljajo zelo dobro razmerje med ceno in tem kaj dobiš za svoj denar. 8)

P.S. všeč mi je, da o Octaviji ni več govora v tej temi, saj (po mojem mnenju) oblikovno daaaleč zaostaja za vsemi ostalimi, naštetimi v tej temi. :mrgreen:

Moja ima peugeota malo več kot dve leti in razen dveh žarnic ni bilo nobenih težav ne stroškov ne nič, tako da tok slabi peugeoti tud niso ( več )
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Pe dec 06, 2013 10:00 pm

Ja 3 jurje je veliko denarja. Sicer se na dolgi rok ne pozna toliko, se pa vseeno pozna. Če ti je navor pri Mazdi kul (saj 2.0 ga ima ravno toliko kot turbinci, le doseže ga šele pri visokih obratih), potem je atmosferski motor še dodaten plus, ker ne bo nikoli treba menjati turbine (kolikor berem, se ponavadi menja nekje med 200 in 300k km, ob izrednih primerih pa tudi pogosteje). Torej na dolgi rok prišparaš ceno vsaj ene turbine, koliko je to, naj pove pa kdo ki jo je že menjaval.

Btw., za ceno servisov si se že kaj pozanimal? Mazdini niso ravno najcenejši (niso sicer tudi pretirano dragi, le cena kakega nadomestnega dela zna biti malo zasoljena). za Peugeot pa ne vem.

Octavia je res precej anonimna, ni pa grda. Avto za tiste, ki potrebujejo res velik prtljažnik in/ali veliko prostora zadaj. Drugače so Octavia, Leon, Golf in A3 v osnovi itak enaki avtomobili, le da Octavia stavi na prostornost, Leon na dizajn in športnost, Golf na udobje, A3 pa na "premium feel". Vsi so pa VAG kar se žal odraža tudi na ceni.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe dec 06, 2013 10:12 pm

Ma naj grejo v rit! (WAG)
Lahko bi bili cenejši če že imajo toliko avtomobilov, pa znamk na isti tehnologiji?

Si predstavljaš vsako od teh znamk samostojno.... da bi morala sami razvijati tehnologijo? Veš koliko je to več stroškov ...? :roll:

Zato raje privoščim Mazdi, kot WAG-u

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So dec 07, 2013 8:08 am

@Zmaj78
Peugeot bil pri hiši, nikoli enega samega problema. Lahko mirno rečem, da je bil najbolj zanesljiv in kvaliteten avto kar jih je bilo pri hiši, od prvega dneva do zadnjega je bil kot iz salona, popoln.
O zanesljivosti in kakovosti je še prezgodaj govorit tako pri 3ki kot pri 308.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So dec 07, 2013 9:42 am

For je napisal/-a:Ma naj grejo v rit! (WAG)
Lahko bi bili cenejši če že imajo toliko avtomobilov, pa znamk na isti tehnologiji?

Si predstavljaš vsako od teh znamk samostojno.... da bi morala sami razvijati tehnologijo? Veš koliko je to več stroškov ...? :roll:

Kaj pa kakšno toyoto?
Sam vprašam.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 So dec 07, 2013 10:01 am

Marek, o kateri generaciji in seriji Peugeota je tule govora? Če je to npr. 405 ali še starejši, verjamem da je bila zadeva zanesljiva in brez okvar, kasneje se je malo spremenilo. ;)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne dec 08, 2013 12:51 am

emozul je napisal/-a:
For je napisal/-a:Ma naj grejo v rit! (WAG)

Kaj pa kakšno toyoto?
Sam vprašam.

Sem šel firbcat enkrat. :? Nič mi ni všeč na tistem Priusu. Tista sredinska konzola med sedeži je tako "fiksna" da sem se ustrašil da mi bo v roki ostala. :mrgreen:
Zunanja oblika mi ni nič posebnega, noter mi je čist čuden ...kaj pa vem :?

V bistvu bi Mazdo ....definitivno, ampak sem vesel da je še 308 v igri in da ni Astra edina opcija, če bom prekratek z financiranjem. Naslednji teden moram to rešit.
Ni odvisno samo od moje odločitve. Financiranje bo tudi pomemben faktor. :(

Glede zanesljivosti Peugeota, pa so mnenja tako različna, da človek ni pameten. :huh: :huh: :huh: Mislim da slabše ne more biti kot je bilo z Golfom IV 1.4 :roll:

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Ne dec 08, 2013 10:13 pm

Prius je narejen za nezahtevne kupce kar se notranjih materialov tiče, imaš pa zato bolj evropskega Aurisa, koliko je boljše je sicer stvar debate.
Samo ker hočeš ksenon, moraš vzeti SOL opremo + 600€, kar pomeni 18.000 € za 1.6 NA bencinc, oziroma 22.000 € za hibrida.

Verjetno pa nisem edini začuden, če delaš 28k km letno in iščeš striktno samo bencinarje. Saj če pomislim bi jaz verjetno storil isto, samo je prišel vmes ugoden rabljen Prius ;)
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po dec 09, 2013 2:27 am

Ma dizla nisem nikoli imel ...ne maram ga!
Bencinarji so pa tudi zadnje čase napredovali z porabo. V bistvu ne vidim računice. V startu ga preplačam.... z bencinarjem potem ta isti znesek par let zapravljam (če porabim več bencina? :roll: ) na obroke :mrgreen: , potem hrup, vibracije, dražji servisi, dalj časa rabi da se ogreje, ne mara kratkih relacij ....kaj še? :mrgreen:

Edino kar me pri dizlu mika je navor. :)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po dec 09, 2013 8:30 am

Če boš izbral turbo bencinarja bo navora na pretek
Lp

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po dec 09, 2013 9:33 am

...pa da! :D

Dizli bodo počasi zgubil prednost :mrgreen:

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Po dec 09, 2013 9:38 am

Ko bo (če bo) država izenačila trošarino bo to čista resnica, samo po drugi strani ima pa turbo bencinar z direktnim vbrizgom že veliko skupnega z dizlom (visokotlačna pumpa, injektorji, turbina), kmalu bodo imeli tudi DPF.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po dec 09, 2013 10:02 am

Bencinar bo imel DPF ko bo euro16, dizel pa 8xDPF =P :mrgreen:

Kot je že napisano, plin za štedilnik, dizel za delovne stroje, bencin za :vrum :mrgreen:
Lp

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 Po dec 09, 2013 10:38 am

pskoda je napisal/-a:Bencinar bo imel DPF ko bo euro16, dizel pa 8xDPF =P :mrgreen:

Kot je že napisano, plin za štedilnik, dizel za delovne stroje, bencin za :vrum :mrgreen:

Nekateri se na LPG zelo ugodno vozimo, pa kot kaže toliko privarčujem, da potem kuhamo na elektriko (indukcija je zakon). :D

Mazda3 res lahko rečem, da kolikor sem jo uspel stestirat, je poraba zelo nizka za bencinsko verzijo in ni nikakršne potrebe po dizlu, ostali konkurenti pa imajo tudi zelo podobno porabo goriva. ;)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po dec 09, 2013 12:23 pm

pskoda je napisal/-a:Bencinar bo imel DPF ko bo euro16, dizel pa 8xDPF =P :mrgreen:

Trenutno imajo benc motorji precej več trdih delcev, zato se bo to kmalu spremenilo (ne šele pri euro 16)

Autobild.si je napisal/-a:Če ste spremljali naš portal, potem vam je znano, da je Tehnični komite za motorna vozila EU dovolil do leta 2017 proizvodnjo bencinskih motorjev, ki vsebujejo zelo visoke količine trdih delcev v izpuhu. V izpuhu bencinskih motorjev bo namreč lahko do leta 2017 10-krat več tdih delcev, kot pri dizelskih motorjev.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Po dec 09, 2013 1:36 pm

Meni pa ni jsno kaj se grejo, že pri Euro5 standardu je omejitev 0,005 g/km tako pri dizlih kot pri bencinarjih z direktnim vbrizgom, a to ni to?

Plin v jeklenkah (UNP) je dražji kot elektrika 0,17 €/kWh vs 0,12 €/kWh, pa še pri indukciji je manj izgub več ostane v loncu.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov