Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Re: Nakup Fiat Stilo - prevara

Napisal/-a Beri Ne jan 05, 2014 1:02 pm

DePalmo je napisal/-a:Tole s popisovanji kilometrov in kolikor se pozna "našo" državo, mi bolj diši da se pripravlja novi davek kjer bomo morali plačevati na vsak prevožen KM. Če se to zgodi, bom začel tudi jaz prevrtavat števec na svojem avtu.

Ne, pripravlja se sistem kot v EU ( Nemčiji , Italiji , Avstriji,.... ) zakaj tam ne prevrtijo km pa s tem povečajo ceno avtomobilu ?
Ker jim zakonodaja to ne dovoli, temu se reče goljufanje a posamezniki kot so odprti clio to gledajo kot neki normalen pojav.
To je problem in to treba označiti kot problem a ne iskati neke izgovore.
Če se že nekateri obnašajo Balkansko, jaz sem tudi za to ampak v drugačnem smislu; če bi mi npr. @odprti clio prodal avto z prevrtenimi km, do njega bi se obnašal po balkansko - prepustite se domišljiji :D

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 05, 2014 1:10 pm

Pa saj v tujini tud prevrtavajop kilometre,sploh tistim vozilom kjer se že v štartu ve da bojo šli ven iz države...Odprti clio bi ti pa povedal da je števec dnevno premikal nazaj,ker se mu to ful fino zdi.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Ne jan 05, 2014 1:28 pm

Beri je napisal/-a:
DePalmo je napisal/-a:Tole s popisovanji kilometrov in kolikor se pozna "našo" državo, mi bolj diši da se pripravlja novi davek kjer bomo morali plačevati na vsak prevožen KM. Če se to zgodi, bom začel tudi jaz prevrtavat števec na svojem avtu.

Ne, pripravlja se sistem kot v EU ( Nemčiji , Italiji , Avstriji,.... ) zakaj tam ne prevrtijo km pa s tem povečajo ceno avtomobilu ?
Ker jim zakonodaja to ne dovoli, temu se reče goljufanje a posamezniki kot so odprti clio to gledajo kot neki normalen pojav.
Če se že nekateri obnašajo Balkansko, jaz sem tudi za to ampak v drugačnem smislu; če bi mi npr. @odprti clio prodal avto z prevrtenimi km, do njega bi se obnašal po balkansko - prepustite se domišljiji :D

Pa kaj ti resno misliš, da Nemčiji ni tega? Sem gledal nemško oddajo, kjer so pokazali kako enostavno je v Nemčiji dobiti koga, ki ti zmanjša kilometre. In so dobili osebo, ki jim je rekla, da na teden ima vsaj štiri avtomobile in, da lahko s tem delom zelo dobro živi.

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Ne jan 05, 2014 2:27 pm

matejxx je napisal/-a:Pa kaj ti resno misliš, da Nemčiji ni tega? Sem gledal nemško oddajo, kjer so pokazali kako enostavno je v Nemčiji dobiti koga, ki ti zmanjša kilometre. In so dobili osebo, ki jim je rekla, da na teden ima vsaj štiri avtomobile in, da lahko s tem delom zelo dobro živi.

To je oseba za katero se z lahkoto trdi da ni Nemc, lahko je kakšen primitivni Balkanc.
Zakaj so to predvajal po Tv ?
Da gledalci vidijo nepravilno delovanje zakonov ali da gledalcem dočarajo kako treba goljufati ?!

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Ne jan 05, 2014 2:50 pm

Beri je napisal/-a:
matejxx je napisal/-a:Pa kaj ti resno misliš, da Nemčiji ni tega? Sem gledal nemško oddajo, kjer so pokazali kako enostavno je v Nemčiji dobiti koga, ki ti zmanjša kilometre. In so dobili osebo, ki jim je rekla, da na teden ima vsaj štiri avtomobile in, da lahko s tem delom zelo dobro živi.

To je oseba za katero se z lahkoto trdi da ni Nemc, lahko je kakšen primitivni Balkanc.
Zakaj so to predvajal po Tv ?
Da gledalci vidijo nepravilno delovanje zakonov ali da gledalcem dočarajo kako treba goljufati ?!

Prikazano je bilo, kaj je treba paziti pri nakupu vozila. In tudi pokazali so kako enostavno je prevrteti kilometre in je treba biti zato zelo previden pri nakupu. Osebo, ki je vrtel kilometre ni bila prikazana (zakrit obraz), ker tudi ni vedel, da se snema(skrita kamera). Pa kaj je važno če je bil on balkanc(kar ne morem trditi), saj so njegove stranke tudi Nemci.

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Ne jan 05, 2014 3:11 pm

Ko tako hvalite zahodne Evropejce kako so pošteni.
Za italijane se ve kako delajo :)
Na nemškem programu sem gledal glih oddajo o avtih in km. Po njihovih podatkih je v Nemčiji 1/4 avtov z prevrtenimi kilometri!!
Sem se menil z kriminalistom, in njegova izjava: Greš do Turka ali Grka pa ti to naredi za 50€, pa nič ne sprašuje ali se sme ali ne. Samo naredi.
Dokler bojo sami proizvajalci dopuščal zelo enostavno prevtavanje km se zadeve ne bojo spremenile. Sploh VW skupina je šele z Golfom 6/7 zadeve malo otežila naprem prejšnim generacijam (golf 4 v 2min prevrten števec in motorni, golf 5 pa 10min, use preko obd).

Usak gleda kako bo tisti € več obrnu, pa zravn še čim več folka antegnu. Tako se dela v našem ljubem Balkanu :P
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne jan 05, 2014 3:12 pm

Beri je napisal/-a:Ne, pripravlja se sistem kot v EU ( Nemčiji , Italiji , Avstriji,.... ) zakaj tam ne prevrtijo km pa s tem povečajo ceno avtomobilu ?

Probaj, pridi ;) ni me težko najti.

Nesposobni ste brati - zakon me zavezuje k temu, da ti povem relano stanje prevoženih ali te seznanim, da ga ne poznavam. Beleženje prevoženih kilometrov na mojem vozilu proti moji volji pa je kršenje mojih temeljnih svoboščin. Potem naj se kaznuje tudi vsako resetiranje števcev telefonov.

Najmanjši problem mi je za vsak tehnični pregled nastavit števec na 100 prevoženih km, na 200 prevoženih km itd. Če ne znate drugače kupit avta, kot da gledate števce, ste si sami krivi. Jaz sem ob prodaji vozila edini napisal na a.net, da je bil avto barvan zaradi parkirnih butcev. Šele ko sem to zbrisal, je folk klical (avto je pri meni). Tudi sem vsakemu, ki je klical, povedal, da sem zbil srno. Tu se je pogovor zaključil, ker vsi kupujete "ODLIČNO OHRANJENE, NIKOLI BARVANE, OD ZOBOZDRAVNIKA, KI JE IŠO V NEMČIJU".

Preglejte moje objave v tej temi - ne zagovarjam nategovanja, ampak svoje svobode ne dam zaradi vaše nesposobnosti kupovanja vozil - te pa kupite novega. Vam se zdi neumno, bodite sužnji in se prodajajte poceni. Jaz se ne bom.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 05, 2014 3:46 pm

No pa ti povej a boš kupil avto ki ima pol miljona kilometrov in je odlično ohranjen in redno vzdrževan??NE BOŠ,oz. boš če bo cena temu primerna,če pa bo zbit na 200000 in cena normalna za te kilometre pa se bo avto prodal vseeno.Tud če je avto v nulo ohranjen ima lahko čuda kilometrov tako da samo kilometri niso pogoj,je pa fajn vedt kok jih resnično ima,ker to pove marsikaj.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 05, 2014 3:53 pm

Pri teh stvareh dokler proizvajalci ne bojo naredili tako, da se kilometre ne bo več dalo vrteti bo vedno neka luknja, da jih bojo predvsem švercarji in avtohiše pridno prevrtavali.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne jan 05, 2014 4:13 pm

čare je napisal/-a:No pa ti povej a boš kupil avto ki ima pol miljona kilometrov in je odlično ohranjen in redno vzdrževan??NE BOŠ,oz. boš če bo cena temu primerna,če pa bo zbit na 200000 in cena normalna za te kilometre pa se bo avto prodal vseeno.Tud če je avto v nulo ohranjen ima lahko čuda kilometrov tako da samo kilometri niso pogoj,je pa fajn vedt kok jih resnično ima,ker to pove marsikaj.

Sem kupil leta 2007. Clio '95, na števcu 160 kkm, na uč krepko čez 200 kkm, prej 250 kkm. Cena in oprema sta mi ustrezala, kot tudi dejansko stanje vozila. Tudi za svojega Mégana ne morem dati roke v ogenj, da ima 160.000 km, čeprav sem ga kupil 3 leta starega s 40 kkm na števcu. Avto mi je v danem trenutku ustrezal glede na ceno in prodajalca, zato sem ga kupil. Očetova Laguna je tudi bližje 400.000 km kot 200 kkm, kolikor jih je na števcu. Ampak takrat sva avto pregledala in je bilo obema jasno, da je katalizator za menjavo, kar je povedal tudi švercar (na videz ga oče pozna).

Takisto je avtorju te teme Stilo ustrezal. Avto je pregledal in se mu je očitno zdel vreden tega denarja. Stanje avta ni odvisno od tega, če veš koliko ima prevoženih. Pa še zadnjič pišem - nikoli nisem nikogar nategnil z nobenim avtom, ki sem ga prodal. Nikoli nisem razmišljal o vrtenju kilometrov in, čeprav mi to kolega naredi brezplačno, tega ne bom stroil. Ampak tudi ne bom pustil, da me kdo nadzira - tudi zaradi tega sem proti satelitskemu cestninjenju.

Ker kupec ne bo kupil resnice ampak zgodbe - ti povem iz prve roke. Isto doživljam, ko prodajam avto ali zavarovanje. Nihče noče resnice. Kot pravim - prodajal sem Clia in vsakomur po telefonu povedal:
- nisem še utegnil iti na optiko, sem pa menjal končnik, zato je volan malo na krivo (to bom uredil pred predajo vozila),
- spredaj sem zbil srno; menjana luč in maska (ledvička) ter barvan odbijač,
- barvano vse z izjemo strehe in haube (3X parking 1X vandalizem).

A moram dodat, da ga še imam? So se pa prodala veliko večja skrpucala od mojega (sem jih gledal) z zgodbicami. Mogoče kupcem služijo, mogoče jim ne - so si pa sami krivi.

Ne mislim nikomur polagati računov. In mi ni nihče odgovoril - se potem strinjate, da se kaznuje tudi vse tiste, ki ponastavijo števce telefonov? Detletje nazaj se je tudi to gledalo pri rabljenih...

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Ne jan 05, 2014 4:21 pm

@odprti clio , če berem, to kar si napisal, dalo bi se razumeti, da ti je lažje prevrteti km, kot popraviti ostale mehanične napake, od tod tudi tvoje zagovarjanje pri goljufanju s kilometri :D

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Ne jan 05, 2014 4:45 pm

jeronimo je napisal/-a:Ko tako hvalite zahodne Evropejce kako so pošteni.
Za italijane se ve kako delajo :)
Na nemškem programu sem gledal glih oddajo o avtih in km. Po njihovih podatkih je v Nemčiji 1/4 avtov z prevrtenimi kilometri!!
Sem se menil z kriminalistom, in njegova izjava: Greš do Turka ali Grka pa ti to naredi za 50€, pa nič ne sprašuje ali se sme ali ne. Samo naredi.
Dokler bojo sami proizvajalci dopuščal zelo enostavno prevtavanje km se zadeve ne bojo spremenile. Sploh VW skupina je šele z Golfom 6/7 zadeve malo otežila naprem prejšnim generacijam (golf 4 v 2min prevrten števec in motorni, golf 5 pa 10min, use preko obd).

Usak gleda kako bo tisti € več obrnu, pa zravn še čim več folka antegnu. Tako se dela v našem ljubem Balkanu :P

Baje da je več kot 30% avtov v DE z vrtenimi števci. Kar pomeni da je tudi v tako opevani Nemčiji konec "kulturnih zapadnjakov". :bonk

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne jan 05, 2014 5:05 pm

Beri je napisal/-a:@odprti clio , če berem, to kar si napisal, dalo bi se razumeti, da ti je lažje prevrteti km, kot popraviti ostale mehanične napake, od tod tudi tvoje zagovarjanje pri goljufanju s kilometri :D

Si ti uspešno zaključil OŠ? Je videti, da imaš nepremostljive težave s koherenco in kohezijo ;)

Narisati ne morem, zato alineje:
- sem proti nategovanju,
- prodajam pošteno, zato še nisem prodal,
- nisem in ne bom vrtel kilometrov in tudi se ne strinjam, da bi mi jih kdorkoli beležil, ker se moj avto nikogar ne tiče; ko pa ga boste vi kupili in tankali pa vsak mesec beležite kar vas je volja.

Tudi končik sem zamenjal namensko - pred prodajo. Avto je tehnično brezhibren, z izjemo optike, za katero ne najdem časa - mesečno pa dela cca 150 km.

Bo šlo?

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Ne jan 05, 2014 7:11 pm

odprti clio je napisal/-a:Bo šlo?

Vsekakor , sem vedel da se boš spreobrnil :D

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Ne jan 05, 2014 7:57 pm

Kot kaže v tej državci sodim bolj med izjeme kot glavnino, saj nameravam čez nekaj mesecev svojo 6-ko prodati. Pri tem nikakor ne mislim zatajiti (realnih) - takrat pričakovanih 350.000km, torej 10.000 več kot jih ima danes. Trdim, da če je vozilo primerno vzdrževano (meni pije nekaj olja, kar nameravam bodočemu lastniku še posebej poudariti), je lahko tudi po velikem številu prevoženih še vedno vredno nakupa, seveda za temu primerno nižjo ceno, kot identično vozilo z 200.000km manj prevoženih na števcu. 8)

P.S. Zame pač čista in mirna vest šteje več kot nekaj € stotakov več v denarnici. ;)

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Ne jan 05, 2014 9:22 pm

Za solidno ceno ga tko ne boš prodal, morebiti ga bo nekdo kupil za smešno ceno in, ker bojda ima doma dobr računalnik bo prevertu kilometre in prodal naprej.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Po jan 06, 2014 10:34 am

Zmaj78 je napisal/-a:Ko omenjate tujino in uvoz vozil izven naših meja. V Nemčiji, ko je enkrat avto "totalka" je zadeva zaključila vožnjo. No ampak takrat nastopijo razni SLO in podobni trgovčki, ki tako vozilo kot nekarambolirano ali celo sestavijo iz treh razbitih potem enega, ga spolirajo in se pri nas prodaja kot odlično ohranjeno. :evil:

x2

andrazstrukelj
Nov uporabnik

Napisal/-a andrazstrukelj Po jan 06, 2014 9:49 pm

Zadevo smo nekak rešil :) ni blo lih ne vem kaj, ampak vseeno bolš k nič :) Glede na to da avta nisem hotu dat njemu nazaj, čeprov je to ponuju, sem vzel njegovih 200€ in smo šli vsak po svoje....avto ki ima dost opreme, ki porabi okol 6L (pa ma 115KM) in dost dobr, vsaj zame , zgleda je pa vreden teh 1500€ se mi zdi

hvala za odgovore in lp

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Po jan 06, 2014 11:06 pm

Andraž, očitno si naletel na precej korektnega prodajalca, kar je fajn prebrat! 8)

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe To jan 07, 2014 9:49 am

andrazstrukelj je napisal/-a:Zadevo smo nekak rešil :) ni blo lih ne vem kaj, ampak vseeno bolš k nič :) Glede na to da avta nisem hotu dat njemu nazaj, čeprov je to ponuju, sem vzel njegovih 200€ in smo šli vsak po svoje....avto ki ima dost opreme, ki porabi okol 6L (pa ma 115KM) in dost dobr, vsaj zame , zgleda je pa vreden teh 1500€ se mi zdi

hvala za odgovore in lp

absolutno si se pravilno odločil... nič ti ne pomaga avto s 140k, pa boš vsake par tisoč dal na njega evrčke... tako da si pravilno reagiral :)) če ta motor 1.9jtd 115hp paziš, prideš s porabo pod 5l, kar je meni uspelo, res pa je, da potem motor zadušiš in ni dobro za turbino...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov