čare je napisal/-a:No pa ti povej a boš kupil avto ki ima pol miljona kilometrov in je odlično ohranjen in redno vzdrževan??NE BOŠ,oz. boš če bo cena temu primerna,če pa bo zbit na 200000 in cena normalna za te kilometre pa se bo avto prodal vseeno.Tud če je avto v nulo ohranjen ima lahko čuda kilometrov tako da samo kilometri niso pogoj,je pa fajn vedt kok jih resnično ima,ker to pove marsikaj.
Sem kupil leta 2007. Clio '95, na števcu 160 kkm, na uč krepko čez 200 kkm, prej 250 kkm. Cena in oprema sta mi ustrezala, kot tudi dejansko stanje vozila. Tudi za svojega Mégana ne morem dati roke v ogenj, da ima 160.000 km, čeprav sem ga kupil 3 leta starega s 40 kkm na števcu. Avto mi je v danem trenutku ustrezal glede na ceno in prodajalca, zato sem ga kupil. Očetova Laguna je tudi bližje 400.000 km kot 200 kkm, kolikor jih je na števcu. Ampak takrat sva avto pregledala in je bilo obema jasno, da je katalizator za menjavo, kar je povedal tudi švercar (na videz ga oče pozna).
Takisto je avtorju te teme Stilo ustrezal. Avto je pregledal in se mu je očitno zdel vreden tega denarja. Stanje avta ni odvisno od tega, če veš koliko ima prevoženih. Pa še zadnjič pišem - nikoli nisem nikogar nategnil z nobenim avtom, ki sem ga prodal. Nikoli nisem razmišljal o vrtenju kilometrov in, čeprav mi to kolega naredi brezplačno, tega ne bom stroil. Ampak tudi ne bom pustil, da me kdo nadzira - tudi zaradi tega sem proti satelitskemu cestninjenju.
Ker kupec ne bo kupil resnice ampak zgodbe - ti povem iz prve roke. Isto doživljam, ko prodajam avto ali zavarovanje. Nihče noče resnice. Kot pravim - prodajal sem Clia in vsakomur po telefonu povedal:
- nisem še utegnil iti na optiko, sem pa menjal končnik, zato je volan malo na krivo (to bom uredil pred predajo vozila),
- spredaj sem zbil srno; menjana luč in maska (ledvička) ter barvan odbijač,
- barvano vse z izjemo strehe in haube (3X parking 1X vandalizem).
A moram dodat, da ga še imam? So se pa prodala veliko večja skrpucala od mojega (sem jih gledal) z zgodbicami. Mogoče kupcem služijo, mogoče jim ne - so si pa sami krivi.
Ne mislim nikomur polagati računov. In mi ni nihče odgovoril - se potem strinjate, da se kaznuje tudi vse tiste, ki ponastavijo števce telefonov? Detletje nazaj se je tudi to gledalo pri rabljenih...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.
Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.