Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Re: Nakup Opel Vectra B - Mnenja, izkušnje, stroški

Napisal/-a Rauchmann Pe jan 10, 2014 12:04 am

Da, LS, GL in CD so standardne oznake paketov opreme, potem jih je še cel kup posebnih izdaj, na prelomu tisočletja pa so spreminjali imena paketov oprem.

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Pe jan 10, 2014 7:42 am

Če se ne motim, B+ vectro prepoznaš po odbijačih brez plastične letvice pa mislim da po pomanjkanju rje (do 2000 letnika jih je mučila rja, nato je Opel to popravil). :) Bodo pa poznavalci to bolje povedali.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Pe jan 10, 2014 10:49 am

Jaz B FL ločim od navadne B predvsem po tem, da ima novejša prednje luči iz enega kosa, pa nima več tistih izstopajočih ogledal, tudi zadnje luči so drugačne in na zadnji havbi ima malo drugače narejeno (zame precej lepše kot predhodnica), nasplošno zgleda zadek B FL nekoliko manj zašiljen. 8)

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Pe jan 10, 2014 5:42 pm

Razlike med B in B+ se najhitreje opzaijo po:
- vectra b ima 4 vijake na felni, b+ jih ima 5
- razlika v položaju šaltehebla, pri b+ je, da ga potegneš gor in daš poleg 5, pri b pa poleg 1
- b+ plus ima pravokotni števec za št. prevoženih kilometrov, b ima bolj kvadratastega
-razlika v gumbih za klimo, notranje kroženje....
- b+ ima avtomobilski ključ na koncu odsekan, b ima zaobljenega

Jaz sem si lastil vectro b 1.8 116km, sedaj pa imam vectro b+ 2,0 DTI, prevoženih slabih 265k km (ziher nerealni, uvožena iz D z 140k km). Razen problemov z Bosch črpalko, nekih hudih problemov še nisem imel. Poraba pa znaša 6.1, vozim pa do 120 na avtocesti. Kar se opreme tiče, imena točnega ne vem, ampak ima original xenon, navigacijo, el. šibedah, avt. klimo, prostoročno telefoniranje z nokio 5110, oboje deluje odlično, tempomat, ... Manjkajo mi samo ogravani el. usnjeni sedeži, ESP
Tudi b+ lepo rjavijo, še posebej pri zadnjih obrabah pa okoli znaka Opel na vratih od kuferana :lol:

Če še te kaj zanima, pa kar vprašaj.

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo So jan 11, 2014 3:29 pm

matayus je napisal/-a:Razlike med B in B+ se najhitreje opzaijo po:
- vectra b ima 4 vijake na felni, b+ jih ima 5
- razlika v položaju šaltehebla, pri b+ je, da ga potegneš gor in daš poleg 5, pri b pa poleg 1
- b+ plus ima pravokotni števec za št. prevoženih kilometrov, b ima bolj kvadratastega
-razlika v gumbih za klimo, notranje kroženje....
- b+ ima avtomobilski ključ na koncu odsekan, b ima zaobljenega

Jaz sem si lastil vectro b 1.8 116km, sedaj pa imam vectro b+ 2,0 DTI, prevoženih slabih 265k km (ziher nerealni, uvožena iz D z 140k km). Razen problemov z Bosch črpalko, nekih hudih problemov še nisem imel. Poraba pa znaša 6.1, vozim pa do 120 na avtocesti. Kar se opreme tiče, imena točnega ne vem, ampak ima original xenon, navigacijo, el. šibedah, avt. klimo, prostoročno telefoniranje z nokio 5110, oboje deluje odlično, tempomat, ... Manjkajo mi samo ogravani el. usnjeni sedeži, ESP
Tudi b+ lepo rjavijo, še posebej pri zadnjih obrabah pa okoli znaka Opel na vratih od kuferana :lol:

Če še te kaj zanima, pa kar vprašaj.

Hvala za tole :)

Vglavnem kakor vidim je Vecter B+ zelo malo za poteno ceno. Bom moral kar navadno B vzet.

Praviš, da imaš sedaj že drugo Vectro, kako to? SI bil tako zadovoljen z 1.8 16v? :)

Vprašanj imam še veliko glede tega avtomobila, ker hočem izvedeti čim več o njem od lastnikov/bivših lastnikov.

Ker kupujem benciarja me bolj zanima tvoja prejšnja Vectra 1.8 16v.

-Kdaj si jo kupil in do kdaj si jo imel
-Koliko si prevozil kilometrov znjo
-Kakšne okvare/popravila si imel(kaj izrednega?)
-Ali imajo(naj bi imele) vse Vectre original platišča z gumami 195/65R15(pri eni sem videl da ima 185/60/14 in mi ni jasno če je to sploh dovoljeno)
-Glede nato, da imaš avto že dalj časa mi morda lahko podaš kakšen nasvet na kaj moram biti pozor pred nakupom tega avtomobila(kakšne skrite napake?)
-Poraba povprečna je 8l?
-Koliko kaj stanejo rezervni deli
-Koliko ti je kaj olja pil motor?

-Mi nasplošno priporočaš nakup Vectre 1.8 16v ali 1.6 16v za ceno 1000Eur?

Drugače kupujem Vectro v upanju, da mi zdrži 2leti in recimo 50000km brez bankrota :roll:

Lp

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann So jan 11, 2014 4:18 pm

http://www.slobodnadalmacija.hr/Auto-mo ... fault.aspx

Tule piše še nekaj malega o rabljenih vectrah B, upam da boš razumel kaj, če ne - vprašaj. Mislim pa da boš z njo zadovoljen, notranjost se zgleduje po večji in dražji omegi, kar ji je samo v plus. Tudi vozil sem že obe in je res dober avto za svoj denar.

hitri_vectra
Nov uporabnik

Napisal/-a hitri_vectra So jan 11, 2014 4:55 pm

miraldinjo je napisal/-a:
Hvala za tole :)

Vglavnem kakor vidim je Vecter B+ zelo malo za poteno ceno. Bom moral kar navadno B vzet.

Praviš, da imaš sedaj že drugo Vectro, kako to? SI bil tako zadovoljen z 1.8 16v? :)

Vprašanj imam še veliko glede tega avtomobila, ker hočem izvedeti čim več o njem od lastnikov/bivših lastnikov.

Ker kupujem benciarja me bolj zanima tvoja prejšnja Vectra 1.8 16v.

-Kdaj si jo kupil in do kdaj si jo imel
-Koliko si prevozil kilometrov znjo
-Kakšne okvare/popravila si imel(kaj izrednega?)
-Ali imajo(naj bi imele) vse Vectre original platišča z gumami 195/65R15(pri eni sem videl da ima 185/60/14 in mi ni jasno če je to sploh dovoljeno)
-Glede nato, da imaš avto že dalj časa mi morda lahko podaš kakšen nasvet na kaj moram biti pozor pred nakupom tega avtomobila(kakšne skrite napake?)
-Poraba povprečna je 8l?
-Koliko kaj stanejo rezervni deli
-Koliko ti je kaj olja pil motor?

-Mi nasplošno priporočaš nakup Vectre 1.8 16v ali 1.6 16v za ceno 1000Eur?

Drugače kupujem Vectro v upanju, da mi zdrži 2leti in recimo 50000km brez bankrota :roll:

Lp

Modeli 95-1999 imajo črno plastiko na odbijačih, izgleda takole
Slika

Modificiran model, letnik 1999-2003 pa imajo odbijače in letvice v celoti v barvi vozila, takole:
Slika

Glede 14 in 15 col. Pri letnikih 96-99 je bilo 14 col original, kot si napisal 185/60 R14, tudi alu platišča so bila 14. Pri B+ pa so že bila alu 195/65 r15 , za navadne pa nevem.
Glede oznake GL,CD so se uporabljala do 99, z B+ so prišle nove oznake, business, elegance, sport.
@mayatus, glede na to, da imaš prostoročno bi rekel da imaš opremo bussiness, jaz tega nimam imam pa ogrevane sedeže, je pa elegance oprema

Jaz ti vsekakor priporočam nakup, če boš našel lepo ohranjeno. Napake so znane, največji feller so zadnje puše. Probaj klimo, da ne ropota kompresor. Pozanimaj se, če so bili kdaj menjani ležaji amortizerja, in testiraj amortizerje, da ne ropotajo po jamah (ti so malo podimenzionirani, zato več kot 200k realnih km ne zdržijo ali še manj )
Vse ostalo je BP, če se seveda z avtom ravna kot se spodobi.
Mi imamo pri hiši Ople že 20 let poleg tudi drugi znamke (nismo Opel fanatiki, da ne vidim nič druga kot samo Opel) tudi 1.6 16v, 1.8 8v, 1.8 16v, 2.0 dti, 2.2dti....pa z nobenim težav. Pa niti eden nas ni nikoli pustil nikjer na cesti (tok, tok) z razliko od drugih znamk.
Moj ima krepko preko 300k (2.2dti) pa ne razmišljam sploh o prodaji, ker za to ceno ne dobim boljšega avta. Kaj pa dobiš za jurja, Cliota in podobno, vožnja pa neprimerljivo boljša, vzdrževanje pa poceni.
Rabljeni deli ležijo za vsakim vogalom, tudi novi niso dragi, kolesni ležaj 40 eur, raztezna 20 eur, ležaj amortizerja 15 eur, diski +ploščice predaj 120 eur, 40 eur 4 komadov stabilizatorjev,(10 eur kom).....BREZ dela....cene so kopije, meni se zdi butasto plačevat original za 15 let star avto. Drugače imaš pa ogromno cen na netu. Te cene materiala, je to, kar sem jaz vložil na avto, s tem da sem naredil 50.000 km v slabem letu.

Nekateri so z Opli zelo nezadovoljni, jaz(mi) jih samo hvalimo. Res pa je, da se je vedno kupil dobro ohranjen avto, (najcenejše jajce na avto.netu pač niso za kupit) ki se je tudi redno vzdrževal. Kar se tiče porabe olja, 1.8 16v ga ni pil, medtem, ko pri 1.6 16v se ga je dolilo 1l na 15k servis. Trenutno dti mi ga ne pije.
Če sprejmeš "dejstvo", da se pri Oplu zadnje puše menjajo pri velikem servisu, potem jaz pri vseh do sedanjih Vectrah štejem pod izredno popravilo:
menjavo ležaja amortizerja (1x pri 1.6 16v, 1x pri 1.8 16v, mene še čaka eden pri dtiju+eden že menjan)
regler altenatorja (1.8 16v)
prednji amortizerji pri 1.6 16v pri cca 140k km, mojega dtija čakajo komplet 4x (300k+ se pozna s tem, da so še prvi)
Pri 1.8 16v je bila lambda zanič + nov zadnji lonec + zadnji amortizerji verjetno zaradi prikolice (prednji bp, dopuščam možnost, da so bili menjani že prej)
+ves ostal potrošni material, gume, zavore, akumulator, veliki servis.....
Nam ni nikoli crknala nobena cev, kot drugi navajajo, niti računalnik, ne hladilnik, vsi motorji popolnoma suhi..... pred nakupom podrobno preglej vozilo. Kar se tiče rje, 1.6(99 letnik) popolnoma brez, 1.8 (98) je zadnjo zimo rja precej napadla (sicer ne močno, vendar na vseh vratah in prag+zadnji blatniki pri starosti 11let, s tem, da je bil že prej barvan zaradi karambola), moj dti pa je star 13 let in je rjava zadnja havba in čisto malenkost tudi zadnja blatnika, pragovi in vrata ne....tako da zadnjo havbo bom dal letos barvat, druga še ni panike po besedah ličarja.

Moje mnenje je, da je vseeno kater motor vzameš 1.6/1.8, pomembna je ohranjenost vozila. Čeprav so 1.6 bolj nagnjeni k pitju olja, pa sem sam mnenja, da ni to taka reč na toliko starem vozilu, pač doliješ po potrebi.

Če te še kaj zanima, vprašaj.Uspešen nakup

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 So jan 11, 2014 7:43 pm

Miraldinjo, mislim, da nikakor ne boš bankrotiral, če boš želel prevoziti 50.000km s takšno Vektro, če ne drugega ti bo v veliko pomoč, da je veliko delov na voljo in to za zelo pametno ceno. ;)

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo Po jan 13, 2014 2:02 pm

hitri_vectra:

Ok sedaj mi je kristalno jasna razlika med Vectro b in b+. Hvala z odgovore :)

Kakor kaže bom kupil Vectro b.

Šele sedaj sem opazil, da sta dva tipa 1.8 motorjev. En ima 116km in drugi 125km.

Kaj je razlika med tema dvema motorjema razen 9km? Saj sta oba 16V?

Je en novejši motor?

Glede na napisano nisi imel velikih stroškov z Vectro.

Zmaj86:

So res tako poceni deli za Vectro? Sicer sam nisem še nič preverjal.

Tole z dvema 1.8 motorjema mi ni čisto jasno.. ALi folk ne zna pravilno napisat število konjev ali pa sta res dva različno močna 1.8 16v motorja..

Tukaj kaže samo en 1.8 16v motor: http://www.autoevolution.com/opel/vectra-hatchback-1/

Drugače pa tale oglas se je danes pojavil. Avto izgleda PREVEČ lep in sumim, da je nekaj znjim 100% narobe. Tako ali takop pa pričakujem, da bo kmalu dobila kupca(švercerja) ki jo bo naprej prodal za 1000Eur :twisted:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=802 ... ow=1&avto=

Tale je 116km pa ima 1.8 16v se je zmotil?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=800 ... %20Comfort

Drugače izgleda ok.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 Po jan 13, 2014 3:21 pm

Obratno sorazmerna s količino ponudbe, je cena posamezne zadeve in delov za take Vektre je kar precej. 8)

hitri_vectra
Nov uporabnik

Napisal/-a hitri_vectra Po jan 13, 2014 4:24 pm

Glede 1.8 motorjev. Oba sta 16V, vendar v tej vectri B, ki jo iščeš ti (1996-2002) je bil samo 1.8 16v motor s 116 KM.
V novejši Vectri C (2002-2006) so pa bili motorji z 122 KM.

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo Po jan 13, 2014 4:38 pm

hitri_vectra je napisal/-a:Glede 1.8 motorjev. Oba sta 16V, vendar v tej vectri B, ki jo iščeš ti (1996-2002) je bil samo 1.8 16v motor s 116 KM.

To imaš prav zmaj78.

Aha to je torej ta fora :)

No ja saj 116km mislim, da je čisto dovolj za normalno vožnjo(saj 16v dost pomaga). Pa še pri zavarovanju padeš v kategorijo 80-90kw 8)

Nevem sploh kok me zavarovanje stane(moram it preverit) imam 6let izpit brez nesreč in že kar nekaj popust(misliim da 15%) in še triglav paket :D

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 Po jan 13, 2014 6:33 pm

Brez skrbi, Oplovi konjički pod motornim pokrovom so kar aktivni in ti jih bo 116 popolnoma zadoščalo, v to sem prepričan. 8)

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy Po jan 13, 2014 8:34 pm

hitri_vectra je napisal/-a:Glede 1.8 motorjev. Oba sta 16V, vendar v tej vectri B, ki jo iščeš ti (1996-2002) je bil samo 1.8 16v motor s 116 KM.

V Vectri B sta bila oba motorja - 116 in 125 konjski.
Oznake ne vem na pamet, 125KM je rahlo novejši, ima drive-by-wire krmiljeno loputo, malo več navora, nižjo porabo baje, small block..
Neke bistvene razlike pa ni.

hitri_vectra
Nov uporabnik

Napisal/-a hitri_vectra Po jan 13, 2014 9:53 pm

opelboy je napisal/-a:

Oznake ne vem na pamet, 125KM je rahlo novejši, ima drive-by-wire krmiljeno loputo, malo več navora, nižjo porabo baje, small block..

125 KM motorji je naslednjik 115 KM, pričel se je vgrajevat v letu 2002. http://en.wikipedia.org/wiki/GM_Family_1_engine
V vseh Vectrah B do letnika 1999 je samo 115 kM motor, tudi v B+ vse do leta 02, zadnji letnikih te oblike (02,03) pa imajo 125 KM motorje
Tole je motor z 116 konji X18XE1, ki so vgrajevali 98-02 http://de.wikipedia.org/wiki/X18XE1 ,tudi X18XE v letih 95-98 ima isto 115 KM
tole pa spremenjen prej omenjen motor in ima oznako Z18XE, ki so ga vgrajevali od 2002 naprej http://de.wikipedia.org/wiki/Opel_Z18XE.

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo To jan 14, 2014 7:21 pm

Zmaj78 je napisal/-a:Brez skrbi, Oplovi konjički pod motornim pokrovom so kar aktivni in ti jih bo 116 popolnoma zadoščalo, v to sem prepričan. 8)

Verjetno bo res dovolj 116km. Ima foter Astro H 1.4 16v z 90km pa se mi zdi čisto dovolj za normalno vožnjo.

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo To jan 14, 2014 7:28 pm

hitri_vectra je napisal/-a:
opelboy je napisal/-a:

125 KM motorji je naslednjik 115 KM, pričel se je vgrajevat v letu 2002. http://en.wikipedia.org/wiki/GM_Family_1_engine
V vseh Vectrah B do letnika 1999 je samo 115 kM motor, tudi v B+ vse do leta 02, zadnji letnikih te oblike (02,03) pa imajo 125 KM motorje
Tole je motor z 116 konji X18XE1, ki so vgrajevali 98-02 http://de.wikipedia.org/wiki/X18XE1 ,tudi X18XE v letih 95-98 ima isto 115 KM
tole pa spremenjen prej omenjen motor in ima oznako Z18XE, ki so ga vgrajevali od 2002 naprej http://de.wikipedia.org/wiki/Opel_Z18XE.

Hvala za obrazložitev.

Se pravi 125km 1.8 motor je prišel 2002 in ga imajo le nekater Vectre b+ in pa Vectre c.

K- ako je pa kaj z elektroniko pri Vectri b ali rado kaj ponagaja?

- Glede klime sem tudi prebral, da zna kaj crknit, kako jo najlažje preverim, če vse štima? Kompresor se menda zna pokvarit :? Koliko sploh stane? Nobene pametne pregledne trgovine z rezervnimi deli ne najdem.

- Za zobato letev, če je slaba se verjetno čuti tako, da avto vleče v levo/desno ali pa pok v volanu.

- Ali mora biti servo volan med obračanjem čisto tiho?

- Najbolj me pa skrbi to preskakovanje jermena(kar naj bi bila rak rana Vectre) :cry:

Malo mi je čudno, ko naprimer gledam Vectre 00, 01, 02 letnike in sploh niso vse b+

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo So jan 18, 2014 2:25 pm

Zdravo.

Še vedno nisem kupil Opel Vectre.

Žal je ponudba z bencinskim 1.8 16v motorjem zelo slaba na avto netu :?

Kakor sem do sedaj spremljal so Vectre z 1.8 16v motorji prepoceni in zmahane ali pa imajo previsoko ceno za 14let starega bencinarja.

Je pa res, da je Vecter z 1.6 16v motorji kar precej.

Osebno me moti pri temu motorju to, da imam občutek, da je motor z 100km zelo podhranjen za tak avto.

Je kdo na temu forumu imel VEctro z 1.6 16v motorjem?

Seveda nepotrebujem rakete vendar bi pa vseeno rad, da se avto premakne kam in lahko brez problema prehititevam sanjače.

Poleg tega me še skrbi poraba olja pri 1.6 16v motorjih.

Po podatkih na poraba.com pa je razlik v porabi med 1.6 16v in 1.8 16v zanemarljiva.

Mislite, da je nakup Vectre z 1.6 16v motorjem slaba izbira in mi bo kasneje žal?

Lp

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck So jan 18, 2014 4:21 pm

Ti kompliciras tako, kot da kupuješ nov avto. Kupujes 15+ let star avto, vse stvari se lahko pokvarijo in vse se lahko zgodi. Z 1.6 motorjev gre čisto ok(ni dirkalnik.. tako kot z 1.8 ne), pač paziš na to porabo olja in je to to.

Sicer pa nevem, najdi en avto ki ti je ok, gres pogledat in probat vozit? Ni neka umetnost, če ti ustreza vzames..

Kar se pa tile jermena in preskakovanja, ko kupis avto naredil velik servis in imaš mir. Tako sem jaz naredil in ni preskocil nikoli v teh 70.000km, kar sem ga vozil.

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan So jan 18, 2014 8:55 pm

100KM motor v vectri je precej len. Zato me čudi, ko ljudje pišejo, da so oplovi konjički poskočni, Jaz sem imel občutek, da jih je 30 vedno na paši, ostali pa vpregnjeni.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov