Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Re: prvi avto

Napisal/-a Blasphemer Sr jan 08, 2014 9:26 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:meni sploh ni jasno zakaj je bila ta tema odprta, če je že prej bilo v glavo vbilo kaj se bo kupilo.... :roll:

+1

Verjetno je iskal potrditev "Da, nemci so daleč najboljši nakup".

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann Sr jan 08, 2014 11:07 pm

To me spomne na mojo tastaro. Še našo astro F, ki smo jo imeli 5 let ni marala in je bila cela nesrečna ker ni bil golf pri bajti. Sedanji je pa že peti ki ga imamo :-P Zui, ti pa res ne moreš biti jarani ker je to množina, ednina je jaran. Razen če si se kloniral.

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Če jan 09, 2014 12:02 am

Rauchmann je napisal/-a: Razen če si se kloniral.

:lol:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 09, 2014 12:52 am

Blasphemer je napisal/-a:Verjetno je iskal potrditev "Da, nemci so daleč najboljši nakup".

Ali pa čakal, da mu začnete vsiljevat avte, ki jih je v prvem postu odpisal! ;) Se strinjam, da je težko kaj pametnega svetovat, če mu noben predlog ne paše, ampak tupit nekaj, kar je že v prvem postu črtano iz seznama in pove, da mu ni všeč, je tudi totalna neumnost. Je tako težko sprejet, da nekomu pač francoski avti ne odgovarjajo? Ne vem zakaj je treba drezat v to toliko časa, da nastane cela štala v temi.

Jaz osebno tudi stokrat raje vzamem Polota 6N (eden redkih starih malčkov, kjer lahko stopalke pritiskam eno po eno :D ) kot Cliota 2 (pred FL), ker mi je to eden najbolj antipatičnih avtov, raje bi imel enko, kot dvojko, še R5 bi prej vzel, tako zelo brezveze mi je.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Napisal/-a Blasphemer Če jan 09, 2014 10:40 am

Veš kaj, pri taki ceni avtomobila ne moreš gledat na avto subjektivno, ker boš kupu klump. Kupiš nekj kar je velika verjetnost, da bo delalo še kako leto, dve. To je avto isključno za prevoz iz A do B.

zui
Nov uporabnik

Napisal/-a zui Če jan 09, 2014 1:49 pm

Rauchmann je napisal/-a:To me spomne na mojo tastaro. Še našo astro F, ki smo jo imeli 5 let ni marala in je bila cela nesrečna ker ni bil golf pri bajti. Sedanji je pa že peti ki ga imamo :-P Zui, ti pa res ne moreš biti jarani ker je to množina, ednina je jaran. Razen če si se kloniral.

ubistvu sploh nevem kj to pomeni ,in me niti ne zanimaaa!!!!hahahaaa

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 09, 2014 2:52 pm

Blasphemer je napisal/-a:Veš kaj, pri taki ceni avtomobila ne moreš gledat na avto subjektivno, ker boš kupu klump. Kupiš nekj kar je velika verjetnost, da bo delalo še kako leto, dve. To je avto isključno za prevoz iz A do B.

Niti ni tako subjektivno, ker teh (starih) francoskih malčkov sploh ne morem normalno vozit (190cm in št. noge 49), tako zelo slaba izbira za ta denar pa tudi ni, da bi človek moral vozit avto, ki mu nikakor ne ustreza.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

aereo132
Novinec

Napisal/-a aereo132 Če jan 09, 2014 4:15 pm

kaj je boljsa izbira polo 6n ali 6n2 npr.ce bi polo 6n 1.6 dobro ohranjenega za 600€ in polo 6n2 1.4 za 1300€ kaj je boljsa izbira

hvala

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann Če jan 09, 2014 8:16 pm

Moj glas gre novejšemu, čeprav 1.6 mašina lepo gre.

aereo132
Novinec

Napisal/-a aereo132 Po jan 13, 2014 8:57 pm

Tako po dolgem casu se spet oglasim.kupljen je polo 6n 1.6 letnik 1996 za 500€ potrebno je bilo menjati akumulator,narediti servis,svecke in nov hladilnik
slik nimam ker je brat takoj sel z njim v ljubljano z menjalnikom je na sreco (za zdaj) vse vredu

hvala vsem za pomoc

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po jan 13, 2014 9:51 pm

akumulator 60€? svečke 40€? hladilnik 120€? koliko kej stanejo tej deli za tega polota?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Po jan 13, 2014 10:37 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Blasphemer je napisal/-a:Veš kaj, pri taki ceni avtomobila ne moreš gledat na avto subjektivno, ker boš kupu klump. Kupiš nekj kar je velika verjetnost, da bo delalo še kako leto, dve. To je avto isključno za prevoz iz A do B.

Niti ni tako subjektivno, ker teh (starih) francoskih malčkov sploh ne morem normalno vozit (190cm in št. noge 49), tako zelo slaba izbira za ta denar pa tudi ni, da bi človek moral vozit avto, ki mu nikakor ne ustreza.

Sam si podal argument, zakaj je tvoje mnenje nepomembno. Ljudje povprecne velikosti (90% populacije) najdemo brez problema ustrezen polozaj za volanom pri prakticno vsakem avtu.

Ce imas sam morbidno velika stopala in zaradi tega ne mores najti ustreznega polozaja za volanom, je to problem tebe in se mogoce nekaj procentov ljudi. Za ostalih 90% pa je tvoja izkusnja popolnoma nerelevantna.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 13, 2014 11:47 pm

ghandaed je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Sam si podal argument, zakaj je tvoje mnenje nepomembno. Ljudje povprecne velikosti (90% populacije) najdemo brez problema ustrezen polozaj za volanom pri prakticno vsakem avtu.

Ce imas sam morbidno velika stopala in zaradi tega ne mores najti ustreznega polozaja za volanom, je to problem tebe in se mogoce nekaj procentov ljudi. Za ostalih 90% pa je tvoja izkusnja popolnoma nerelevantna.

Saj nekaterim vam je nepomembno tudi mnenje tistega, ki avto kupuje, treba takoj srat po temi, če se ne ujema z vašim. A sem kje napisal, da je to težava za vse? :roll: Če nisi opazil, sem pisal, da pri meni ne gre samo za subjektivno mnenje in mi je vseeno, če sem edini na svetu, ki ne more normalno vozit teh avtov, statistika mi čisto nič ne pomaga. :roll: Dalje sem pa pisal, da je dovolj izbire, da vam ni treba vsiljevat avtov, kateri so odpisani že v prvem postu. Predlagam, da malo kak slovar pogledaš, preden uporabljaš tako "težke" besede, ker edino kar se lahko v tej debati opiše kot morbidno, je vaša užaljenost in potreba po vmešavanju, ker nekomu pač niso všeč isti avti kot vam! :roll:
Slika

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To jan 14, 2014 12:17 am

Spet slabo bereš. Nikomur nisem vsiljeval avta, ki mu ni všeč. Samo povedal sem, da je tvoje objektivno mnenje v tem primeru nepomembno. (Tudi razlikovanje med objektivnim in subjektivnim ti dela težave.)
Če bi mu rekel kupi Polota in ne Cliota, ker mi je Polo všeč, Clio pa ne, bi to bilo tvoje subjektivno mnenje, ki bi ga na forumu kot je upoštevali. Tako pa podajaš argumente, podobne kot če bi jaz rekel:"Cayenne je skret od avta, ker moja sestrična, ki je visoka meter 30 (je še otrok) ne vidi čez volan.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To jan 14, 2014 12:19 am

Užaljen pa res nisem, pa tudi sicer moram priznat, da kdaj kakšno fino reč napišeš na forum. Samo tole je blo pa too much.

Over&out!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 14, 2014 12:22 am

Očitno tebi bralno razumevanje (poleg seveda pisanja besed, katerih pomena ne poznaš) dela hude težave, da delaš takšne primerjave. Malo si preberi o čem je bilo prej govora in v kakšnem kontekstu sem pisal. Sicer imam pa neumnostih iz tvojega prvega posta tako porazno mnenje o tebi, da se mi sploh ne da debatirat. Sporazumevanje na nivoju užaljenega (nevzgojenega) otroka...
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jan 14, 2014 9:59 am

~toMmy~ je napisal/-a:

A ti je že kdo povedu da si big foot :mrgreen:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 14, 2014 10:22 am

Looool, dokler vse dobim v trgovini ali prek interneta, ni tako hudo! :D
Slika

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann To jan 14, 2014 11:43 am

Resnici na ljubo, slišal sem od dosti velikonogih ljudi da jim ti francoski malčki (vsaj starejši) ne ustrezajo ker so pedali preveč skupaj.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jan 14, 2014 12:00 pm

Problem zna bit tudi višina volana, če ni nastavljiv po višini, ker ga imaš enostavno med koleni.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973, fulgur in 10 gostov