Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Clio, Corsa ali Polo

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 31, 2014 6:25 pm

Nisem mislil na motor ampak na tip avta =P , čeprav če sem iskren je polo 6 r lepši od corse. Prostoren je pa manj, sploh veliko ožji je in prtljažnik ima manjši. Kot sem rekel sem si oba lastil in poznam zadevo, je pa seveda vse stvar okusa. Plastika mene ne gane dokler ne ropiče preveč, nimam fetiša na to, so mi druge stvari pomembnejše...

Ampak mislimd a za polota 6r avtorica nima dovolj budgeta...( ne spremljam cen zadnej čase ) tako da itak odpade...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe jan 31, 2014 7:10 pm

Ne vem kako je zdaj, ampak ko sem peljal zadnji model Corse nisem opazil absolutno nobene razlike (razen prostorske) v primerjavi s starejšo Corso C, ki je bila pri hiši, občutek je bil, kot da vozim isti avto.
Jaz bi med tremi izbral Clia, je zelo prostoren, enostavno se pelje, pregleden je in udoben. Edina slabost je slaba izoliranost stranskih stekel oz. vrat.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jan 31, 2014 7:26 pm

Corsa ima dvojno dno (ne bom pa 100% trdil, da ga novejše verzije še imajo). Pri prostornini prtljažnika sta praktično na istem (280l polo, 285l corsa), v kolikor sem našel prave podatke.
Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe jan 31, 2014 8:44 pm

anjaE je napisal/-a:Dizel mi je všeč, ker ne porabi veliko. Zdej mam bencinarja in samo tankam skos. Dizel mi je bolj všeč. V treh letih sem naredila 40k km. Sploh ko greš na morje je fajn met dizla.

Kot so že rekli, delaš 12-13 tisoč km na leto, in če gre samo za stroške, se pri taki kilometrini nikakor ne splača dizel.
Moraš se odločiti, ali želiš čim manjšo porabo, ali želiš čim manjše skupne stroške z avtom in vožnjo. Eno in drugo ni nujno enako.
Pa tudi dvomim, da tankaš 'skos' - razen če tankaš po za le 10 EUR naenkrat ali če ti rezervoar pušča.
Ker drugače bi prej rekel da tankaš kvečjemu vsake dva-tri tedne, glede na tvojo kilometrino in moja ugibanja o porabi starega cliota (sem ga pred leti imel).

Pri 8 jurjih našparanega bi pa jaz kupil nekaj za največ polovico tega zneska, po možnosti bencinarja brez turbine.
Ali pa sploh ne bi ničesar kupoval, če ni nič konkretnega narobe z avtom, razen da je star. Pa kaj. Če pogledam zase nazaj, mi je kar žal, koliko denarja sem zmetal za avte - no saj še vedno manj od marsikoga drugega, a še vedno preveč in bi se dalo marsikdaj ceneje priti skozi...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Pe jan 31, 2014 10:58 pm

domen90 je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Tvoja pa res nima okusa =P .

Če govorimo o tazadnjem polotu ( 6r al kaj je že to sranje ) je corsa boljši avto, predvsem pa prostornejši...pa sem ( oziroma smo si ) lastili oba, tako da vem kaj govorim. Edino TSI motorček je boljši od NA bencinarja, kar je normalno, samo pri Oplu NA bencinar vsaj dela, kar za TSI ni ravno 100% :mrgreen: . Pa kot zanimivost, s corso C, z tem tako "požrešnim" 1.4 TP bencinarjem sem imel zelo podobno ali celo nižjo porabo kot s TSI polotom,

Hja, moji je bil bolj všeč turbo motor zaradi navora, pa notranjost je manj plastična kot pri corsi, kjer je armaturka res obupna, tista trda plastika ni za nikamor, pa še moteč odsev ima v šipi. Polo je kvalitetnejši in kompaktnejši, že pri zapiranju vrat (zvoku in občutku) je razlika, da materialov v notranjosti in ozvočenja ne omenjam. Saj pravim, vsakemu svoje, kot sem že v prvem komentarju dejal, naštevam dejstva in moje poglede, nikogar ne prepričujem da je polo boljši. Nenazadnje je dražji in osebno bi raje kupil novo corso kot pa rabljenega pola, razen če bi se pojavil kakšen res dober deal (1. lastnik in do 50.000km). Prostornost se mi ne zdi večja pri corsi, res pa je, da nikoli nisem vozil naloženega avta. Zadaj so v obeh avtomobilih imeli vsi dovolj prostora za kolena, v prtljažniku so pa prtljago vozile stranke, ne mi. Ima pa polo dvojno dno prtljažnika, česar corsa nima.

sem popolnoma prepričan, da še nisi videl polota v realnosti.. kje si ti videl mehko plastiko v polotu? corsa ima vsaj del plastike prevlečen z mehkejšo, polo pa v CELOTI trdo.. včasih je pa res vprašljiva kredibilnost komentarjev...

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Pe jan 31, 2014 11:28 pm

A sem morda kje napisal, da je mehka plastika? Daj ne pametuj pa ne usajaj se. Tebi nimam kaj polagat računov. Nekateri res nimate pametnejšega dela kot provocirat.
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So feb 01, 2014 1:36 am

dennisCe je napisal/-a:včasih je pa res vprašljiva kredibilnost komentarjev...

Ja, in to predvsem tvojih! En čas sem bil tiho, ampak ti tvoji hvalospevi Oplu presegajo vse meje zdravega okusa! Daj si malo poglej tehnične podatke, teste, mnenja uporabnikov ipd, preden v svojih komentarjih npr. postaviš Insignio v višji rang od A4, se pravi jo primerjaš z A6, BMW 5, Mercedes E ipd.

Moraš bit res eno navadno teslo, da določeno znamko brez racionalne osnove (sicer dokaj diskretno) na vseh področjih rineš pred vse ostale, tudi če vse priča proti tvojim lastnim prepričanjem! :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So feb 01, 2014 10:19 am

dennisCe je napisal/-a:
srcnik je napisal/-a:Na tvojem mestu bi vzel ibizo oz. še raje fiesto, ker je pač najbolj ženski avto. Polo je neke vrste golf tega razreda in je kao "najboljši" v tem razredu a tudi najdražji, clio pa nekaj srednjega pa najcenejši (a tudi najgrši). Corse bi se pa izogibal, ker ima slabe bencinske motorje (nikamor ne grejo, glede na konje), pa notranjost je tudi taka vzhodno nemška.

Drugače pa pojdi v avtohiše na testne vožnje novih (corsa je ista, polo tudi, clio itak odpade, fiesta in ibiza tudi dost podobna). Potem pa poiščeš kako dobro rabljeno od tistega, kar se ti najbolj dopade.

motor 1.2 je čist dovolj za osnovo uporabo, 1.4 pa še bolj.. Notranjost je vzhodno nemška? pomoje se hecaš malo.. poglej recimo novo ibizo pa primerjaj notranjost? ni primerjave!!

Da moraš pri 1.4 100KM ko greš na AC v klanec v nižjo prestavljat, pa je za tebe več kot dovolj... Ne nabijat no, razen če je pa za tebe osnovna uporaba, da lahk tovornjaku slediš... :roll:

Glede notranjosti pa je bilo vzhodno nemško mišljeno, da je tak robustno-grobo vse, usnje na volanu je tako, da bi lahk "nohte gor brusu", gumbi so taki kot da bi na tipke tistih prvih tipkovnic prtiskal. :D

Pa nimam nič proti oplim, nova astra, insignia, zafira tourer... imajo to vse boljš narejeno, bolj prijetne notranjosti, z dobrimi materiali. Sploh usnje na volanih je pri novih tako prijetno mehko, ne pa te stare (tudi astra) s tistim grobim usnjem, ki ni za nikamor...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov