Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge Pe mar 28, 2008 5:45 pm

Sicer ne vem zakaj Bremerhaven? Se najame container in pride direkt do Kopra. oz Door to door. Se zmenis s spediterjem in se da vse uredit. Sicer res da pride drazje kot do Bremerhavna ampak potem je treba se avto dol dobit itd.

Svoh ste na tem podrocju.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom So mar 29, 2008 10:09 am

hartge je napisal/-a:Sicer ne vem zakaj Bremerhaven? Se najame container in pride direkt do Kopra. oz Door to door. Se zmenis s spediterjem in se da vse uredit. Sicer res da pride drazje kot do Bremerhavna ampak potem je treba se avto dol dobit itd.

Svoh ste na tem podrocju.

Z izvozom se ukvarjam(o) ze kar lep cas in tisto o "svoh" ... daj to prihrani za sebe in ne pametuj neumnosti.

Bremerhaven: tja posiljamo, ker je najhitrejsa in direktna linija iz Baltimora. Koper: ne gre direktno ampak kontejnerpretovarjajo kar zna pridat transportu lep teden ce ne celo dva. Za en avto pa se tako vzame Roll-on/roll-off in ne kontejnerja, razen, ce ne posiljamo kaksne super drage zadeve (nov Escalade, Lexus, Navigator, Hummer ipd). Spedicija: najraje vzamemo Schenker-ja. So zanesljivi, hitri, profesionalni, po celem svetu, seveda dostavijo door-2-door - kaj mislis, da tega ne vem?

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So mar 29, 2008 10:30 am

8AK je napisal/-a:Sej že pridno polnim prašička ampak so cene določenih modelov nenormalno poskočile :roll:

BTW mogoče veš kdaj pridejo challengerji z 5.7 hemiji na trg?

Cakam(o) vsak dan... LOL Zadevo sem v zivo sicer ze videl na nedavnem Chicago Auto Show-u in deluje ker impresivno.

Poleg misicnjakov z HEMI-ji V8 5.7L in 6.1L, ki bodo tukaj okoli $40K je napovedana tudi SE verzija z V6 3.5L ki bo na voljo za okrog $20K. Cene so za ameriski trg, za Evropo pomonozi z 2x ali pa se vec - ce bo spolh na voljo?

LP iz Chicaga!

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge So mar 29, 2008 11:24 am

Ah da bi ti vedu kako se tej avti vozijo po lukah, bi te srat primlo. Sicer sam ce bi si tako nabavu avto, definitivno conteiner. Pa se to ni varno. Zadnjic sem vidu Mustanga v containerju so ga kr lepo vn dal, pa ga mal stestiral ...
Sicer pa sej ce gre z Maerskom se gre do Gibraltarja kjer se naredi transhipment do Gioa Tauro se en transhipment in potem Koper. :lol:

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ So mar 29, 2008 1:04 pm

chgotom je napisal/-a:
ocean je napisal/-a:
_Pancho_ je napisal/-a:Pa nazaj na temo - upam, da zadevo uspešno izpeljete, da bo ekonomsko prijazna do kupca in kar je najbolj pomembno, da bi preko takšne storitve, tudi sam, enkrat uvozil kakšno starejšo ameriško predelano mrcino (ja, vem, skoraj utopična želja zaradi naših pogojev o ustreznosti vozila). Želja je, kakšne bodo pa realne možnosti bomo pa še videli.

S starejšimi avti tut pr nas ni nobenga problema, problem je z novimi tko da veselo v nabavo :D

Zal je tako.... Uvozis lahko brez problemov 30+ let starega in okolje zasmrajajocega ameriskega bencinskega pozeruha, ne bodo ti pa dovolili uvoza novega BMW, Mercedes, VW (Made in Europe) iz ZDA, da o novih ameriskih avtih sploh ne govorim. Se splaca - nizek dolar pac.

Preprost odgovor: stari pozeruh pac ne hodi v zelje domacim uvoznikom.

LP iz Chicaga!

Torej dolgoročni plan je začrtan. Ko se bo bližal čas zamanjave avta, se definitivno oglasim s predlogi in željami. Načeloma pa sem zainteresiran za nabavo novo predelanega ameriškega starodobnika.
Lep pozdrav v Chicago.

P.S.: Bi prosil za par povezav do predelovalcev, če ti je kaj poznanih tam okoli; kar na PM. Hvala.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Ne mar 30, 2008 5:26 am

hartge je napisal/-a:Ah da bi ti vedu kako se tej avti vozijo po lukah, bi te srat primlo. Sicer sam ce bi si tako nabavu avto, definitivno conteiner. Pa se to ni varno. Zadnjic sem vidu Mustanga v containerju so ga kr lepo vn dal, pa ga mal stestiral ...
Sicer pa sej ce gre z Maerskom se gre do Gibraltarja kjer se naredi transhipment do Gioa Tauro se en transhipment in potem Koper. :lol:

Ne vem kdo je bil shipper ampak kaksna ugledna firma zanesljivo ne! Ce poznas SGS potem naj ti se to povem, da noben kontenjer ne gre iz nasih (mojh) rok, ce ni bil prek vkrcanjem v ZDA izdan SCS certifikat (z drugimi besedami: kvanti in kvalitativni pregled po mednarodnih standardih), kontejner plombiran in ob prihodu na destinacijo ponoven SGS pregled - sele potem prevzem oz. izrocitev kupcu. Ce je blago poskodovano, potem krije stroske zavarovalnica.

To, da da bi avto kar tako nekdo vzel iz plombiranega kontejnerja in se "malo okrog vozil"... hmm.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Ne mar 30, 2008 5:34 am

_Pancho_ je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:
ocean je napisal/-a:
_Pancho_ je napisal/-a:Pa nazaj na temo - upam, da zadevo uspešno izpeljete, da bo ekonomsko prijazna do kupca in kar je najbolj pomembno, da bi preko takšne storitve, tudi sam, enkrat uvozil kakšno starejšo ameriško predelano mrcino (ja, vem, skoraj utopična želja zaradi naših pogojev o ustreznosti vozila). Želja je, kakšne bodo pa realne možnosti bomo pa še videli.

S starejšimi avti tut pr nas ni nobenga problema, problem je z novimi tko da veselo v nabavo :D

Zal je tako.... Uvozis lahko brez problemov 30+ let starega in okolje zasmrajajocega ameriskega bencinskega pozeruha, ne bodo ti pa dovolili uvoza novega BMW, Mercedes, VW (Made in Europe) iz ZDA, da o novih ameriskih avtih sploh ne govorim. Se splaca - nizek dolar pac.

Preprost odgovor: stari pozeruh pac ne hodi v zelje domacim uvoznikom.

LP iz Chicaga!

Torej dolgoročni plan je začrtan. Ko se bo bližal čas zamanjave avta, se definitivno oglasim s predlogi in željami. Načeloma pa sem zainteresiran za nabavo novo predelanega ameriškega starodobnika.
Lep pozdrav v Chicago.

P.S.: Bi prosil za par povezav do predelovalcev, če ti je kaj poznanih tam okoli; kar na PM. Hvala.

Najvecja ameriska (tiskana) revija in hkrati tudi spletna stran za starodobnike je:

http://www.hemmings.com/

To, kar te zanima, bo v levem stolpcu po Services Offered. Prek tisoc jih je zlistanih, ki ponujajo taksne in drugacne usluge (predelave, prevoze, dodelave, rez. dele td. itd.).

Najdes pa seveda se oglase tako posameznikov, kot dealerjev in tudi licitacijskih his. Na licitacijah se ponavadi da dobit precej poceni in dobre robe. Uzivaj!

LP iz Chicaga!

Tedy23
Nov uporabnik

Napisal/-a Tedy23 Ne mar 30, 2008 7:57 pm

chgotom

V PM sem ti poslal mail z konkretnm povpraševanjem. Če ti je zanimivo poglej in odpiši.

LP Tadej

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Ne mar 30, 2008 8:54 pm

Tedy23 je napisal/-a:chgotom

V PM sem ti poslal mail z konkretnm povpraševanjem. Če ti je zanimivo poglej in odpiši.

LP Tadej

Imas na PM.

Uporabniški avatar
Neeko
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Neeko Če apr 10, 2008 2:45 am

na hitro sem preletel to temo, zato bi samo prosim da potrdite če sem prav razumel, da ne rabim vseh 20 strani brat podrobno.

Če naročim avto iz.. Chicaga, gre ta na odgovornost prodajlca oziroma špedicije v evropo, jaz pa odgovornost prevzamem v trenutku, ko ga dobim .. v Bremerhaven-u?

kak pa je s plačilom? kolko je treba naprej plačat?

Še enkrat, se opravičujem, ker ste verjetno že pisali o tem, ampak rees nimam časa&volje prebrat 400postov

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Če apr 10, 2008 1:55 pm

Aha in potem se Toyoti odbije 1 milijon slabo narejenih avtomobilov ker so hoteli biti prvi na svetu. Potem dobis taksna j***a z napakami.
http://news.yahoo.com/s/nm/20080410/bs_nm/toyota_recall_dc

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Če apr 10, 2008 11:22 pm

Cornelius je napisal/-a:Aha in potem se Toyoti odbije 1 milijon slabo narejenih avtomobilov ker so hoteli biti prvi na svetu. Potem dobis taksna j***a z napakami.
http://news.yahoo.com/s/nm/20080410/bs_nm/toyota_recall_dc

Vsaka avtomobilska tovarna ima recall-e, tudi Toyota. Ene vec, druge manj. To pa se ne pomeni, da je avto na splosno j***a kot pravis. Toyota/Lexus je v ZDA pri vrhu tako glede prodaje kot kvalitete.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Pe apr 11, 2008 7:10 am

Ma to se razume saj sem povedal, da bo moj naslednji avto Lexus 600 hybrid pa naj je drag...mal vec kot trenutni avto. :roll:
Povedal sem ker skoraj 1 mio. avtomobilov je kar veliki recall. Da inspekcije na traku tega niso najdle prej je sramota za Toyoto. Lexus ne verjamem, da je imel tako velike napake nikoli.

frnikulabre
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a frnikulabre Pe apr 11, 2008 10:50 am

kdaj boš pa to mrcino nabavil? Lexus, hudooooooooo
a potem boš tega xc-ja prodal? daj na zs ceno.

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Pe apr 11, 2008 6:56 pm

Ne uporabljam ZS povem odkrito vse in zato me posamezniki ne
marajo a se ne sekiram vec kot sem se prej. Moj podpis preberi.
Ce ostanem v Qatru toliko kolikor sem dobil novo pogodbo bo
za novo stanovanje in Lexus 600 H. Enkrat se zivi.
Zaenkrat je XC90 dober. Dol itak dobim sluzbeno vozilo.
Lansko leto sem imel Nissan Altimo 2.5

Ali XC90 Sport V8 edition ali Lexus 600 bi bila moja
odlocitev ko bi kupoval novi avto.Nic drugega.
Lastnik Tusa ga je moral narociti iz USA ker pri nas se ga se ne da
uradno narociti in nimajo ceno.
Cena je cca 120.000 Euro. :roll:

Moj XC90 pa nebi prodajal ker nebi nikoli dobil toliko
kolikor je vreden (vsaj za mene) ga bo bejba peljala. :EE :vrum :g: :)=(: :8

botko24
Nov uporabnik

Napisal/-a botko24 Pe apr 11, 2008 8:32 pm

Hay

mene zanima če je možno dobit kakega tdi-ja v ameriki. Npr kaki Audi a6 al Passat al pa BMW seria 5. Namreč delam dosti km in rabim diesla.

to je za g. chgotom

lp

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Pe apr 11, 2008 9:55 pm

botko24 je napisal/-a:Hay

mene zanima če je možno dobit kakega tdi-ja v ameriki. Npr kaki Audi a6 al Passat al pa BMW seria 5. Namreč delam dosti km in rabim diesla.

to je za g. chgotom

lp

Mislim da smo to predebatirali kakšno stran ali dve nazaj in ugotovili da v ameriki ni veliko dizlov med osebnimi avtomobili (kakšen vw se že najde).

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius So apr 12, 2008 6:45 am

Tudi v Qatru sploh se ne da kupiti dizla ker je bencin tako poceni. :shock:

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So apr 12, 2008 10:04 am

botko24 je napisal/-a:Hay

to je za g. chgotom

lp

BMW ne proizvaja TDIjev :roll:
To je oznaka za VAGove turbodizelske motorje na grobo :roll: Za BMW je D na koncu oznake.

botko24
Nov uporabnik

Napisal/-a botko24 So apr 12, 2008 11:31 am

saj vem da ne, imajo sam D. Sorry no...Meržojo pa se da dobit diesla. E serija kolko vem...
lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: gorazdkop in 6 gostov