Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Jagr
Nov uporabnik

Napisal/-a Jagr Če jun 04, 2009 9:43 pm

speedfreak je napisal/-a:Bolj kot berem tole, bolj me je strah kadarkoli kupiti rabljen avto...raje novega, pa magari manjšega, pa naj zgubi vrednost..vsaj vem kir i**** ga je vozil :P

Jah, tako je pač to. Malo hazarda, ni za vsakega, popolnoma razumem. Ne gre za majhne denarje ponavadi. Prav zato brez AMZS testa jaz ne bi kupil. Znamka avta pa tudi ni nepomembna, ve se, katere so bolj zanesljive.... (o tem se lahko odpre dolga in žolčna razprava...). Je pa tudi vprašanje, če kupiš rabljen avto, ki ima okoli 100.000 km, zakaj ga lastnik prodaja. Te informacije nam skoraj nikoli niso znane. Samo upamo lahko, da ne zaradi okvar avtomobila, ampak zato, ker želi nov avto in še nekaj dobiti za starega... Pa, da je prvi lastnik, to tudi nekaj pomeni po mojem...
Zadnjič je eden prodajalec rekel, da mu je vseeno, če je bilo 10 lastnikov avta, če je avto dober. Halo ? Tak prodajalec pa me ne bo več videl :-)))))

seatleon
Nov uporabnik

Kraj: velenje

Napisal/-a seatleon Po jun 08, 2009 9:29 pm

edit moderator (katerikoli)
besedilo posta zbrisano zaradi neberljivosti.

Popravi izražanje!

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po jun 08, 2009 9:48 pm

Seatleon: upam da boš učenje med počitnicami uspešno zapravil za učenje SLOVENŠČINE in tako naredil "popravca", ki kot zgleda da se ti vleče že kar nekaj let.

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Po jun 08, 2009 9:59 pm

seatleon je napisal/-a:ewo mene, tte komentarje k so pod to temo so nekateri res cudni usaj za mene, res je da ce avto kupis p d ti prodajauc ne pove d je biu popravlen p to an res ni posten sam vem pa za par primerov p to od razlicnih avto his k kupci vejo d je biu poskodovan p ob nakupu vozila tudi podpišejo d vejo d je poskodovan, p pol po nakupu zacnejo kritike govorit, tudi sam sm to naredo p p pregledo sm d je avto biu poskodovan ker mene ne moti zdj ce je avto poskodovan p ce so dve pikice na haubi p te fore k jih majo nakter k jih poznam bistvo avta je se vedno motor, k če kilometri niso realni pol res odsvetovano kupit ce pa je pleh rihtan p vredu zrihtan p ni odsvetovano. js sm svoj avto kupo pr jani avto iz okolce šentjurja p mi je mojster reko d kilometri p use realni sam poskodovan je biu p sm meu se kleparja zram mene d je vozilo pogleo p sam klepar je reko d ce je avto poskodovan je bols kupt k p d te motor pusti na cesti.. to sm napiso zudj zato k je velik govora o poskodovanih avtih p neki umes tud o jani avtu sam ce ti pove use kar blo z avtom pol tk uredu ... baje d jani avto ni neki blescece rihto avte to sm zvedo sm zdj k p poslusam kolege k devajo tja rihtat p baje d deva kr lepe izdelke ven . tako usaj govorijo ...... pr popravilih je tko usak enkrat lepo dela pol k ma pa preuc dela pa nori p grdo dela to je ze logicno tk d ce je avto poskodova biu nekoc ne pomeni d je najslabs k ce je vredu zrihtan je itak spet uredu k ce pa kupis motor k ma 250000 km p ob prodaji kkih 1000000 p ti cez 14 dni zamleje tist p ni glih prijetn usaj pr men je tk no zdj p grem uzivite mi usi baybay

Mogoče zraven priložiš kakšen slovar? :shock:

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Po jun 08, 2009 10:29 pm

mihaing je napisal/-a:Seatleon: upam da boš učenje med počitnicami uspešno zapravil za učenje SLOVENŠČINE in tako naredil "popravca", ki kot zgleda da se ti vleče že kar nekaj let.

mi bosanci smo premija proti taksnim slovencem :lol:

Aldin20
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Aldin20 To jun 09, 2009 12:09 am

nebom komentiro :)

seatleon
Nov uporabnik

Kraj: velenje

Napisal/-a seatleon To jun 09, 2009 4:59 pm

Se opravičujem za nepismenost. Rad bi samo povedal ljudem ki govorijo da ce je bilo vozilo v njegovi zgodovini poškodovano ali barvano, da je vozilo zanič, zaradi tega še ni rečeno da je zanič :? Še vedno je bolŠ kupit vozilo ki je bilo v preteklosti poskodovano pa da veš kaj je bilo z vozilom narobe, kot pa da kupiš vozilo ki se sveti, z zbitimi kilometri za kkih 1000000 ali 200000 km in da ti čez kakšen mesec zagrabi motor to je vsaj moje mnenje ;)

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To jun 09, 2009 6:36 pm

seatleon je napisal/-a:Se opravičujem za nepismenost. Rad bi samo povedal ljudem ki govorijo da ce je bilo vozilo v njegovi zgodovini poškodovano ali barvano, da je vozilo zanič, zaradi tega še ni rečeno da je zanič :? Še vedno je bolŠ kupit vozilo ki je bilo v preteklosti poskodovano pa da veš kaj je bilo z vozilom narobe, kot pa da kupiš vozilo ki se sveti, z zbitimi kilometri za kkih 1000000 ali 200000 km in da ti čez kakšen mesec zagrabi motor to je vsaj moje mnenje ;)

Se strinjam.

p.s. vidiš, da znaš tudi bolj razumljivo napisat...
No escape from the mass mind rape...

Jagr
Nov uporabnik

KF Avto d.o.o.

Napisal/-a Jagr Če jun 11, 2009 9:26 pm

Zanimajo me vaše izkušnje z KF Avto iz Grosuplja. So vredni zaupanja ?

slodreamer
Nov uporabnik

Napisal/-a slodreamer So jun 13, 2009 1:27 pm

slučajno sem na ford forumu zasledil tale avto
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2920822&show=1
da ma vsaj malenkost več km, možno pa je da tak hitro tud prodaja k je kaj narobe

28.3.2009
avto je Ford Focus
letnik 2000
prevoženih 105.000 km (1.lastnik!)
barva: zelena

še link: http://www.ford-team.si/forum/viewtopic.php?t=12746&highlight=focus+2003

vem da sem nesramen ampak me jezi ko folk nateguje druge!!!

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking To jun 23, 2009 9:35 pm

seatleon je napisal/-a:Se opravičujem za nepismenost. Rad bi samo povedal ljudem ki govorijo da ce je bilo vozilo v njegovi zgodovini poškodovano ali barvano, da je vozilo zanič, zaradi tega še ni rečeno da je zanič :? Še vedno je bolŠ kupit vozilo ki je bilo v preteklosti poskodovano pa da veš kaj je bilo z vozilom narobe, kot pa da kupiš vozilo ki se sveti, z zbitimi kilometri za kkih 1000000 ali 200000 km in da ti čez kakšen mesec zagrabi motor to je vsaj moje mnenje ;)

Glede na strašanko izbiro vozil, se ne strinjam. Pri takšni izbiri, v današnjih časih, ko smo tudi del EU-ja in nakup tudi v tujini ni noben problem za "navadneža", lahko dobiš nepoškodovan, ohranjen avtomobil.

Je pa res potreben skrben pregled vozila, imeti sabo nekoga ki se spozna oz. opraviti pregled vozila na pooblaščenem servisu za dotično znamko ali amzs-ju.

Ponavadi pa hitreje ugotoviš, da je bil avtomobil nekoč že poškodovan, kot pa da ima zbitih 100k km. Zato ponavadi je, takšen faktor, tudi prej odločujoč.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To jun 23, 2009 10:12 pm

Vikking je napisal/-a:
Glede na strašanko izbiro vozil, se ne strinjam. Pri takšni izbiri, v današnjih časih, ko smo tudi del EU-ja in nakup tudi v tujini ni noben problem za "navadneža", lahko dobiš nepoškodovan, ohranjen avtomobil.

A misliš da v tujini pa ne tolčejo avtov? Pa to celo dosti bolj kot mi, pa tudi slabše jih popravljajo! Pa če bi vedel koliko NOVIH avtov je popravljenih pred nakupom, bi te glava bolela.

LP

MiksoM
Nov uporabnik

Sumljivo al mamljivo... ?

Napisal/-a MiksoM To jun 23, 2009 11:43 pm

Sumljivo al mamljivo... ?

Audi A3 2.0 TDI Attraction
diesel motor, 1968 ccm, 103 kW / 140 KM
1000 EUR

Letnik: 2004
Starost vozila: rabljeno
1.registracija: 2 / 2004
Tehnični pregled: 02/2009
Prevoženi km: 136000
Motor: 1968 ccm (diesel motor)
Moč motorja: 103 kW / 140 KM
Menjalnik: ročni menjalnik(6 pr.)
Oblika: kombilimuzina (3 vr.)
Barva vozila: metalik
Notranjost: črna / blago
Ohranjenost: odlično ohranjeno

Podvozje:
- lahka (ALU) platišča
- ABS zavorni sistem
- ESP elektronski program stabilnosti
- ASR regulacija zdrsa pogonskih koles
Varnost:
- 4 x Airbag
- meglenke
- 3.zavorna luč
- naprava za pranje žarometov
- blokada motorja
- kodno varovan vžig motorja
Notranjost:
- ALU dodatki v notranjosti
- športni sedeži
- nastavljiv sedež
- gretje sedežev
- sredinski naslon za roko
- paket za kadilce
Udobje:
- steklena pomična streha
- avtomatska klimatska naprava
- klimatska naprava - 2 zonska
- tonirana stekla
- električni pomik stekel
- el. nastavljiva zunanja ogledala
- ogrevanje zunanjih ogledal
- centralno zaklepanje
- centr.zaklep. z dalj. upravljanjem
- električni paket
- nastavljiv volan po višini
- nastavljiv volan po globini
- servo volan
- volanski obroč oblečen v usnje
- športni volan
- tempomat
- senčni rolo za zadnje steklo
Multimedia:
- avtoradio / CD
- Hi-Fi ozvočenje
- potovalni računalnik
- navigacija
Uporabnost:
- deljiva zadnja klop 1/3 - 2/3
Ostalo:
- 2.lastnik
- servisna knjiga / potrjena
- nepoškodovan
- nekaramboliran

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2950214&show=1
Priponke
Audi A3 2.0 TDI Attraction.jpg

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr jun 24, 2009 12:01 am

clovek se je zmotil.. mogoče 10.000?

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr jun 24, 2009 4:17 pm

1 možnost - napaka, verjetno je misli 10.000 eur
2.možnost - polog lizinga ostalo na obroke
3. nategavščina ali dolgčas

najboljša možnost- poklič in vprašaj :)

LP

Jagr
Nov uporabnik

Top Cars, Šentvid, Ljubljana

Napisal/-a Jagr To jun 30, 2009 8:29 am

Na koncu Ljubljane v smeri Medvod se v industrijski coni skoraj ob cesti nahaja prodajalec rabljenih avtomobilov z imenom Top Cars. Zanima me, ali ima kdo izkušnje z njim, vaše mnenje bi bilo dobrodošlo...

ovniek
Nov uporabnik

Kraj: Savinjska

Re: Top Cars, Šentvid, Ljubljana

Napisal/-a ovniek To jun 30, 2009 9:28 am

Jagr je napisal/-a:Na koncu Ljubljane v smeri Medvod se v industrijski coni skoraj ob cesti nahaja prodajalec rabljenih avtomobilov z imenom Top Cars. Zanima me, ali ima kdo izkušnje z njim, vaše mnenje bi bilo dobrodošlo...

Meni in bratu je pripeljal avto iz Nemčije, po naročilu seveda, pa zraven sm lahko šel. Izkušnje čist vredu.

Uporabniški avatar
4momo
Nov uporabnik

Napisal/-a 4momo Če jul 02, 2009 5:13 pm

Pozdrav
Zanimam se za nakup avta preko podjetja IMPERAS, VREČAR ANDREJ, VELENJE !!
Ima kdo kakšne izkušnje :con :bow

Glede WIKRE imam osebno izkušnjo. Kupoval ford fokus imel prevrtene kilometre, kupljen naj bi bil v Nemčiji AVGUSTA a po servisni knjižici je imel PRVI servis že APRILA ISTO LETO :evil: :bonk Verejetno so v trgovini imeli avto na valjih, da pokažejo kupcu kako dobro deluje WTF ....... šel iz trgovine domov logično brez avta !! Ne priporočam ...

Uporabniški avatar
Tomi000
Novinec

Kraj: Šentjur pri Celju

Napisal/-a Tomi000 Po jul 06, 2009 7:16 am

Ima kdo izkušnje z avtohišo CAR TRADE d.o.o. Novo Mesto
Gre se pa za tale avtombil
http://www.bolha.com/oglas383051000/maz ... 2006-74045
sestra je že dala aro, zdaj pa čaka, da bodo naredili rezervni ključ (kako zavraga ga nimajo?), ter ima samo 70k prevoženih kilometrov, so pa rekli da je uvožen mislim da iz nemčije.
Kaj vi menite je vreden nakupa pri tej avtohiši?? HVala

supr
Nov uporabnik

Napisal/-a supr Po jul 06, 2009 8:58 am

Imperas je meni cca pol leta nazaj pripeljal vozilo iz Italije. Vse je bilo točno tako kot je rekel, tako denarno kot časovno. Priporočam.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov