Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
maxipin
Novinec

Re: Kupujem zanesljiv nov avto

Napisal/-a maxipin Sr mar 20, 2013 8:40 pm

@nooblette, pa sploh veš kaj hočeš? Meni bi bil tudi fajn tovornjak za vozit se v službo. Povej način vožnje imaš družino,...? Malo nazaj si nabijal da se boš vozil po tujini sedaj si pa spet zaljubljen v bencinarje. Tudi cenovni razpon imaš tudi vsaj od 10k€-30k€ (odvisno od opreme). Na seznamu imaš tudi dizla, in sicer prvi ki mi je padel v oči je Opel zafira. To kar ti gledaš ni nova oblika, ampak je zafira tourer (20 cm daljša od navadne, ki še ni prenovljena):

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7036034&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5994445&show=1

Cena je tudi odvisna ali je cosmo, ali enjoy. Meni je žal ta zafira prav pusta če nima vsaj cosmo opreme (drugače mi je pa lepa).
Tudi manj kot 165 konjski motor ni suvereno za 1,7 tone težak avto. Saj nerabiš noret znjim, ampak ko rabiš za koga prehiteti pride vedno prav malo več konjev (pa poraba zaradi tega nebo nič večja).

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr mar 20, 2013 10:40 pm

maxipin je napisal/-a:@nooblette, pa sploh veš kaj hočeš? Meni bi bil tudi fajn tovornjak za vozit se v službo. Povej način vožnje imaš družino,...? Malo nazaj si nabijal da se boš vozil po tujini sedaj si pa spet zaljubljen v bencinarje. Tudi cenovni razpon imaš tudi vsaj od 10k€-30k€ (odvisno od opreme). Na seznamu imaš tudi dizla, in sicer prvi ki mi je padel v oči je Opel zafira. To kar ti gledaš ni nova oblika, ampak je zafira tourer (20 cm daljša od navadne, ki še ni prenovljena):

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7036034&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5994445&show=1

Cena je tudi odvisna ali je cosmo, ali enjoy. Meni je žal ta zafira prav pusta če nima vsaj cosmo opreme (drugače mi je pa lepa).
Tudi manj kot 165 konjski motor ni suvereno za 1,7 tone težak avto. Saj nerabiš noret znjim, ampak ko rabiš za koga prehiteti pride vedno prav malo več konjev (pa poraba zaradi tega nebo nič večja).

Na spisku so vsi avtomobili ki pridejo v poštev. Zdej pa dejmo ožat seznam z dejstvi, takšnimi in drugačnimi. Povedal sem že parkrat,da imam način vožnje zelo zelo umirjen in ne rabim veliko konjenice, kot tudi opreme.
Torej:
-CITROEN C-ELYSEE 1.6 HDI
-DACIA LODGY 1.5 DCI
-FORD S-MAX 1.6 ECOBOOST
-HONDA ACCORD 2.0i VTEC
-HYUNDAI ELANTRA 1.6 CVVT
-MAZDA 3 1.6 SEDAN
-MITSUBISHI OUTLANDER 2.0 2WD
-NISSAN QUASHQAI 1.5 DCI
-OPEL ZAFIRA 2.0 CDTI (NOVA OBLIKA)
-PEUGEOT 301 1.6 HDI
-RENAULT ESPACE 2.0 DCI
-VOLKSWAGEN TOURAN 1.6 TDI
-KIA SPORTAGE 1.7 CRDI
-KIA RIO SEDAN 1.4 CVVT

@thunderbolt, ne boš verjel kako za druge stvari ne kompliciram ama nič, zero! :)
Zadnjič spremenil nooblette, dne Sr mar 20, 2013 10:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Only music takes me there, where i can be me.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr mar 20, 2013 10:46 pm

10-11 Litrov sem se odločil,da ne bom futral avtomobila. Torej Outlander in ford odpadeta.

-DACIA LODGY 1.5 DCI
-HONDA ACCORD 2.0i VTEC
-MAZDA 3 1.6 SEDAN
-NISSAN QUASHQAI 1.5 DCI
-PEUGEOT 301 1.6 HDI
-RENAULT ESPACE 2.0 DCI
-KIA SPORTAGE 1.7 CRDI
-KIA RIO SEDAN 1.4 CVVT

:)

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr mar 20, 2013 10:57 pm

MBtouran je napisal/-a:Do sedaj brez tezav, tako da ti konkretnega odgovora ne morem dati kako je z garancijo. Koliko berem po forumih pa ni problemov

Hvala, in uprašal si nočem dizla? Bova rekla nočem fap filtra, ne dizla :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr mar 20, 2013 11:21 pm

Moj nasvet s katerim se verjetno marsikdo ne bo strinjal... kupi VW-ja, torej v tvojem primeru Tourana, mogoče ni najbolj zanesljiv, gre pa za najbolj prodajane avte v Evropi in konkretno je tudi 1.6 TDI zelo razširjen kamorkoli v tujino boš šel. Ko poteče garancija, to pomeni, da boš imel največjo izbiro mehanikov, ki se na ta motor oz. avte spoznajo, najnižjo ali eno najnižjih porab, poceni (če ne najcenejše) redno vzdrževanje in avto, ki bo dobro držal ceno, če ti dopizdi, pa naj bo to zaradi okvar ali česa drugega. Poleg tega ima zelo dobro ergonomijo, se pravi da je upravljanje zelo enostavno, če si višji, bo najbolj prijeten ipd. Sam Touran je pa tudi škatlast, kar pripomore k uporabnosti oz. je neposredno povezano z notranjo prostornino.

To je pač moje bolj objektivno kot subjektivno mnenje, ni pa neutralno! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr mar 20, 2013 11:32 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Moj nasvet s katerim se verjetno marsikdo ne bo strinjal... kupi VW-ja, torej v tvojem primeru Tourana, mogoče ni najbolj zanesljiv, gre pa za najbolj prodajane avte v Evropi in konkretno je tudi 1.6 TDI zelo razširjen kamorkoli v tujino boš šel. Ko poteče garancija, to pomeni, da boš imel največjo izbiro mehanikov, ki se na ta motor oz. avte spoznajo, najnižjo ali eno najnižjih porab, poceni (če ne najcenejše) redno vzdrževanje in avto, ki bo dobro držal ceno, če ti dopizdi, pa naj bo to zaradi okvar ali česa drugega. Poleg tega ima zelo dobro ergonomijo, se pravi da je upravljanje zelo enostavno, če si višji, bo najbolj prijeten ipd. Sam Touran je pa tudi škatlast, kar pripomore k uporabnosti oz. je neposredno povezano z notranjo prostornino.

To je pač moje bolj objektivno kot subjektivno mnenje, ni pa neutralno! :D

Uredu, hvala za mnenje @tommy ;)

Bi mogoče vedel kdo zakaj katerega modela ne vzeti? Recimo prejšnji modeli renault espace-a so katastrofa kolikor sem okoli bral, kako je z novimi? Mogoče kdo kakšno info iz prve roke?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 21, 2013 12:10 am

nooblette je napisal/-a:10-11 Litrov sem se odločil,da ne bom futral avtomobila. Torej Outlander in ford odpadeta.

-DACIA LODGY 1.5 DCI
-HONDA ACCORD 2.0i VTEC
-MAZDA 3 1.6 SEDAN
-NISSAN QUASHQAI 1.5 DCI
-PEUGEOT 301 1.6 HDI
-RENAULT ESPACE 2.0 DCI
-KIA SPORTAGE 1.7 CRDI
-KIA RIO SEDAN 1.4 CVVT

Od tega bi jaz osebno odpisal Citroena, Pežoja in Dacio, ker so "nizkocenovniki" in enostavno v osnovi niso na nivoju "evropskih" avtov, čeprav so prostornejši od svojih "izvirnikov". Elantra, Mazda3 sedan in Kia Rio sedan so zame nesmiselni, ker je na zadnji klopi enostavno premalo prostora, prtljažnik ima pa zaradi ozke odprtine in skromne višine omejeno uporabnost. Poleg tega je Rio "prenizek" razred (se pravi Clio, Polo ipd.) za takšno število kilometrov, od Elantre in Mazde2 sedan sta pa za moje potrebe precej uporabnejši HB različici, se pravi i30(/Ceed) in navadna Mazda3. Qashqai po mojih kriterijh odpade, ker ima za svojo velikost (dimenzije, poraba, gume) enostavno premalo prostora (je pa verjetno z razlogom eden najbolje prodajanih avtomobilov v Evropi). Espace... če ni nekih bajnih popustov (novega misliš?), definitivno raje bistveno novejši Sharan/Alhambra, ampak tukaj so začetna cena, poraba in stroški vzdrževanja razred zase. Zafire jaz ne bi vzel zaradi osebnih izkušenj z Oplom, ki so naravnost porazne, je pa cenovno in po uporabnosti zelo dobra izbira. Accord... poraba, cene servisov, ne hvala.

Torej... Sportage... po prostornosti katastrofa, ampak izgleda prekleto dobro in dobiš ga za "male pare" z osnovno opremo in brez klime, kar bi ti očitno rad, čeprav se mi niti približno ne sanja, zakaj si želiš izigravat amiša.

Moja racionalno gledano daleč najboljša izbira je pa Škoda Superb, enostavno odlično razmerje cena/prostor/udobje/stroški. Relativno gledano za moje pojme najboljši nakup, je pa limuzina grda u 3pm. :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če mar 21, 2013 12:30 am

~toMmy~ je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:10-11 Litrov sem se odločil,da ne bom futral avtomobila. Torej Outlander in ford odpadeta.

-DACIA LODGY 1.5 DCI
-HONDA ACCORD 2.0i VTEC
-MAZDA 3 1.6 SEDAN
-NISSAN QUASHQAI 1.5 DCI
-PEUGEOT 301 1.6 HDI
-RENAULT ESPACE 2.0 DCI
-KIA SPORTAGE 1.7 CRDI
-KIA RIO SEDAN 1.4 CVVT

Od tega bi jaz osebno odpisal Citroena, Pežoja in Dacio, ker so "nizkocenovniki" in enostavno v osnovi niso na nivoju "evropskih" avtov, čeprav so prostornejši od svojih "izvirnikov". Elantra, Mazda3 sedan in Kia Rio sedan so zame nesmiselni, ker je na zadnji klopi enostavno premalo prostora, prtljažnik ima pa zaradi ozke odprtine in skromne višine omejeno uporabnost. Poleg tega je Rio "prenizek" razred (se pravi Clio, Polo ipd.) za takšno število kilometrov, od Elantre in Mazde2 sedan sta pa za moje potrebe precej uporabnejši HB različici, se pravi i30(/Ceed) in navadna Mazda3. Qashqai po mojih kriterijh odpade, ker ima za svojo velikost (dimenzije, poraba, gume) enostavno premalo prostora (je pa verjetno z razlogom eden najbolje prodajanih avtomobilov v Evropi). Espace... če ni nekih bajnih popustov (novega misliš?), definitivno raje bistveno novejši Sharan/Alhambra, ampak tukaj so začetna cena, poraba in stroški vzdrževanja razred zase. Zafire jaz ne bi vzel zaradi osebnih izkušenj z Oplom, ki so naravnost porazne, je pa cenovno in po uporabnosti zelo dobra izbira. Accord... poraba, cene servisov, ne hvala.

Torej... Sportage... po prostornosti katastrofa, ampak izgleda prekleto dobro in dobiš ga za "male pare" z osnovno opremo in brez klime, kar bi ti očitno rad, čeprav se mi niti približno ne sanja, zakaj si želiš izigravat amiša.

Moja racionalno gledano daleč najboljša izbira je pa Škoda Superb, enostavno odlično razmerje cena/prostor/udobje/stroški. Relativno gledano za moje pojme najboljši nakup, je pa limuzina grda u 3pm. :D

Lepo napisano, samo nekaj bi te rad opomnil :D Če je na zadnji klopi malo prostora? Hmm to pa težko opišem koliko mi je zato vseeno :mrgreen: Po večini se vozim jaz ali pa največ 2, zatorej če bodo imeli potniki zadaj premalo prostora bom zelo vesel kajti šli bodo z drugim vozilom jaz pa bom prišparal 0.5l/100km, pa še mir bom imel v avtu. :D

Ja espace-a mislim novega. Kakšen je razlog ,da je qashqai tako dobro prodajan kot si zapisal? :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 21, 2013 12:40 am

Čaki pri teh neuporabnih limuzinah ti je vseeno, koliko je prostora, vseeno pa razmišljaš o enoprostorcih in kombijih?? :shock:
Slika

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če mar 21, 2013 12:50 am

~toMmy~ je napisal/-a:Čaki pri teh neuporabnih limuzinah ti je vseeno, koliko je prostora, vseeno pa razmišljaš o enoprostorcih in kombijih?? :shock:

Narobe si me razumel. Vseeno mi je koliko imajo potniki prostora zadaj, poudarek POTNIKI. :D

Ps.: Da malo obrazložim. Velikokrat peljem na morje razne stvari, vrvi, električna zmrzovalna skrinja (točno ta: http://www.camp-oprema.si/index.php?mai ... cts_id=106) ki pa ni majhna, spalne vreče, ribiška oprema,PIVO,VINO, itd... Teh stvari se kar nabere, zato gledam,da bi bilo dobrodošlo če je avto večji. Saj tudi zdaj "sfolgam" ampak če je možnost kaj večjega... :)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če mar 21, 2013 1:06 am

Tega je potrebno :/:o:/ in še :ue

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če mar 21, 2013 1:15 am

Ivan36 je napisal/-a:Tega je potrebno :/:o:/ in še :ue

Kako ti lahko pomagam?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če mar 21, 2013 5:44 am

Tale tema pa dejansko postaja komedija zmešnjav na enaindvajsetih straneh :roll: Koliko jih bo še :idea:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če mar 21, 2013 6:08 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6736510&show=1 kaj pa tole pa maš mir in lahko prevažaš ljudi ( potnike ) ;) , hladilnike, opremo za barkačo, pivo in veliko vina..... Pa še kdaj lahko prespiš v njem, če te žena vrže iz fleta k včasih mal komplikovaš. ;) Pa ko, če boš enkrat fotr bo tole vozilo več kot dobrodošlo. ;) Je pa zadeva preizkušena in motor odličen.

lp

p.s. pa 4. leta garancije ima kar konec koncev ni malo..... Takrat boš že mojih let. =P

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če mar 21, 2013 8:58 am

nooblette je napisal/-a:Narobe si me razumel. Vseeno mi je koliko imajo potniki prostora zadaj, poudarek POTNIKI. :D

Ps.: Da malo obrazložim. Velikokrat peljem na morje razne stvari, vrvi, električna zmrzovalna skrinja (točno ta: http://www.camp-oprema.si/index.php?mai ... cts_id=106) ki pa ni majhna, spalne vreče, ribiška oprema,PIVO,VINO, itd... Teh stvari se kar nabere, zato gledam,da bi bilo dobrodošlo če je avto večji. Saj tudi zdaj "sfolgam" ampak če je možnost kaj večjega... :)

V bistvu ti rabiš (če je karkoli od tega res, ker itak pomojem se samo zezaš) midsize single cab pickup. Recimo takega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6642348&show=1
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če mar 21, 2013 9:01 am

yashica je napisal/-a:Tale tema pa dejansko postaja komedija zmešnjav na enaindvajsetih straneh :roll: Koliko jih bo še :idea:

hehe. Eni so se že nekajrazburjali da bi bilo treba temo zaklenit in izbrisat, pa upam da ne.
Le naslov teme bi lahko spremenili, recimo "Avtomobilizem.com cyber bife - naključna modrovanja o avtih kar tako"
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
maxipin
Novinec

Napisal/-a maxipin Če mar 21, 2013 10:34 am

@noblette, ti sploh neveš kaj hočeš
Še vedno nisi odgovoril na tistih 5 točk. Jaz bi ti pa priporočal kolo. Je najbolj zanesljivo, poraba goriva je 0l/100km, se ne pokvari kar tako, če pa se, ga lahko takoj popraviš s ključom 13 ;)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če mar 21, 2013 10:49 am

maxipin je napisal/-a:@noblette, ti sploh neveš kaj hočeš
Še vedno nisi odgovoril na tistih 5 točk. Jaz bi ti pa priporočal kolo. Je najbolj zanesljivo, poraba goriva je 0l/100km, se ne pokvari kar tako, če pa se, ga lahko takoj popraviš s ključom 13 ;)

seveda človek ne ve kaj hoče.. poleg kolesa sem mu že jst priporočal nekaj vzdržljivega.. bom kar citiral iz 10 strani nazaj ko je debata tekla o lodgyu..

Glede na napisano si res tako nezahteven, da bi ti človek še karjolo lahko prodal kot hibrida. hibrida zato, ker bi jo včasih porival ti, drugič pa žena. igled in kakovost vožnje, kot tudi pospeški pa mislim , da so primerljivi z lodgy-em z omenjenim motorjem... saj nismo v romuniji, kjer razumem da rabijo take avte, ker so prepovedali konjsko vprego (in jo sedaj jemo v lazanjah zato) in imajo lahko 16s do 100km/h pospeška.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če mar 21, 2013 11:03 am

A veš kolk hrane več požreš, če se voziš s kolesom, se ne splača, bencin je cenejši :lol:
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če mar 21, 2013 2:37 pm

Eni se še kar ne morejo sprijaznit,da nismo vsi taki ko gremo in kupimo in fertik! Zato sem se prijavil tukaj,da se izmenja mnenja ,znanje, izkušnje itd... Opažam pa ,da eni sploh ne preberete kaj napišem.

Hyundai, mazdo in peugeota 301 lahko črtamo. Torej ostanejo:

-DACIA LODGY 1.5 DCI
-HONDA ACCORD 2.0i VTEC
-NISSAN QUASHQAI 1.5 DCI
-RENAULT ESPACE 2.0 DCI
-KIA SPORTAGE 1.7 CRDI
-KIA RIO SEDAN 1.4 CVVT

Mogoče še kaj posebnega okoli qashqai-a? So zdaj že en čas na trgu...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov