maxipin je napisal/-a:@nooblette, pa sploh veš kaj hočeš? Meni bi bil tudi fajn tovornjak za vozit se v službo. Povej način vožnje imaš družino,...? Malo nazaj si nabijal da se boš vozil po tujini sedaj si pa spet zaljubljen v bencinarje. Tudi cenovni razpon imaš tudi vsaj od 10k€-30k€ (odvisno od opreme). Na seznamu imaš tudi dizla, in sicer prvi ki mi je padel v oči je Opel zafira. To kar ti gledaš ni nova oblika, ampak je zafira tourer (20 cm daljša od navadne, ki še ni prenovljena):
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7036034&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5994445&show=1
Cena je tudi odvisna ali je cosmo, ali enjoy. Meni je žal ta zafira prav pusta če nima vsaj cosmo opreme (drugače mi je pa lepa).
Tudi manj kot 165 konjski motor ni suvereno za 1,7 tone težak avto. Saj nerabiš noret znjim, ampak ko rabiš za koga prehiteti pride vedno prav malo več konjev (pa poraba zaradi tega nebo nič večja).
MBtouran je napisal/-a:Do sedaj brez tezav, tako da ti konkretnega odgovora ne morem dati kako je z garancijo. Koliko berem po forumih pa ni problemov
~toMmy~ je napisal/-a:Moj nasvet s katerim se verjetno marsikdo ne bo strinjal... kupi VW-ja, torej v tvojem primeru Tourana, mogoče ni najbolj zanesljiv, gre pa za najbolj prodajane avte v Evropi in konkretno je tudi 1.6 TDI zelo razširjen kamorkoli v tujino boš šel. Ko poteče garancija, to pomeni, da boš imel največjo izbiro mehanikov, ki se na ta motor oz. avte spoznajo, najnižjo ali eno najnižjih porab, poceni (če ne najcenejše) redno vzdrževanje in avto, ki bo dobro držal ceno, če ti dopizdi, pa naj bo to zaradi okvar ali česa drugega. Poleg tega ima zelo dobro ergonomijo, se pravi da je upravljanje zelo enostavno, če si višji, bo najbolj prijeten ipd. Sam Touran je pa tudi škatlast, kar pripomore k uporabnosti oz. je neposredno povezano z notranjo prostornino.
To je pač moje bolj objektivno kot subjektivno mnenje, ni pa neutralno!
nooblette je napisal/-a:10-11 Litrov sem se odločil,da ne bom futral avtomobila. Torej Outlander in ford odpadeta.
-CITROEN C-ELYSEE 1.6 HDI
-DACIA LODGY 1.5 DCI
-HONDA ACCORD 2.0i VTEC
-HYUNDAI ELANTRA 1.6 CVVT
-MAZDA 3 1.6 SEDAN
-NISSAN QUASHQAI 1.5 DCI
-OPEL ZAFIRA 2.0 CDTI (NOVA OBLIKA)
-PEUGEOT 301 1.6 HDI
-RENAULT ESPACE 2.0 DCI
-VOLKSWAGEN TOURAN 1.6 TDI
-KIA SPORTAGE 1.7 CRDI
-KIA RIO SEDAN 1.4 CVVT
~toMmy~ je napisal/-a:nooblette je napisal/-a:10-11 Litrov sem se odločil,da ne bom futral avtomobila. Torej Outlander in ford odpadeta.
-CITROEN C-ELYSEE 1.6 HDI
-DACIA LODGY 1.5 DCI
-HONDA ACCORD 2.0i VTEC
-HYUNDAI ELANTRA 1.6 CVVT
-MAZDA 3 1.6 SEDAN
-NISSAN QUASHQAI 1.5 DCI
-OPEL ZAFIRA 2.0 CDTI (NOVA OBLIKA)
-PEUGEOT 301 1.6 HDI
-RENAULT ESPACE 2.0 DCI
-VOLKSWAGEN TOURAN 1.6 TDI
-KIA SPORTAGE 1.7 CRDI
-KIA RIO SEDAN 1.4 CVVT
Od tega bi jaz osebno odpisal Citroena, Pežoja in Dacio, ker so "nizkocenovniki" in enostavno v osnovi niso na nivoju "evropskih" avtov, čeprav so prostornejši od svojih "izvirnikov". Elantra, Mazda3 sedan in Kia Rio sedan so zame nesmiselni, ker je na zadnji klopi enostavno premalo prostora, prtljažnik ima pa zaradi ozke odprtine in skromne višine omejeno uporabnost. Poleg tega je Rio "prenizek" razred (se pravi Clio, Polo ipd.) za takšno število kilometrov, od Elantre in Mazde2 sedan sta pa za moje potrebe precej uporabnejši HB različici, se pravi i30(/Ceed) in navadna Mazda3. Qashqai po mojih kriterijh odpade, ker ima za svojo velikost (dimenzije, poraba, gume) enostavno premalo prostora (je pa verjetno z razlogom eden najbolje prodajanih avtomobilov v Evropi). Espace... če ni nekih bajnih popustov (novega misliš?), definitivno raje bistveno novejši Sharan/Alhambra, ampak tukaj so začetna cena, poraba in stroški vzdrževanja razred zase. Zafire jaz ne bi vzel zaradi osebnih izkušenj z Oplom, ki so naravnost porazne, je pa cenovno in po uporabnosti zelo dobra izbira. Accord... poraba, cene servisov, ne hvala.
Torej... Sportage... po prostornosti katastrofa, ampak izgleda prekleto dobro in dobiš ga za "male pare" z osnovno opremo in brez klime, kar bi ti očitno rad, čeprav se mi niti približno ne sanja, zakaj si želiš izigravat amiša.
Moja racionalno gledano daleč najboljša izbira je pa Škoda Superb, enostavno odlično razmerje cena/prostor/udobje/stroški. Relativno gledano za moje pojme najboljši nakup, je pa limuzina grda u 3pm.
~toMmy~ je napisal/-a:Čaki pri teh neuporabnih limuzinah ti je vseeno, koliko je prostora, vseeno pa razmišljaš o enoprostorcih in kombijih??
Ivan36 je napisal/-a:Tega je potrebnoin še
nooblette je napisal/-a:Narobe si me razumel. Vseeno mi je koliko imajo potniki prostora zadaj, poudarek POTNIKI.
Ps.: Da malo obrazložim. Velikokrat peljem na morje razne stvari, vrvi, električna zmrzovalna skrinja (točno ta: http://www.camp-oprema.si/index.php?mai ... cts_id=106) ki pa ni majhna, spalne vreče, ribiška oprema,PIVO,VINO, itd... Teh stvari se kar nabere, zato gledam,da bi bilo dobrodošlo če je avto večji. Saj tudi zdaj "sfolgam" ampak če je možnost kaj večjega...
yashica je napisal/-a:Tale tema pa dejansko postaja komedija zmešnjav na enaindvajsetih stranehKoliko jih bo še
maxipin je napisal/-a:@noblette, ti sploh neveš kaj hočeš
Še vedno nisi odgovoril na tistih 5 točk. Jaz bi ti pa priporočal kolo. Je najbolj zanesljivo, poraba goriva je 0l/100km, se ne pokvari kar tako, če pa se, ga lahko takoj popraviš s ključom 13
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov