Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
RoZleht
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a RoZleht Po jul 06, 2009 9:47 am

meni pa (Imperas) pred enim letom Scenica iz Nemcije in mi ni zal da sem se odlocil za uvoz in za tega uvoznika!

Uporabniški avatar
4momo
Nov uporabnik

Napisal/-a 4momo Po jul 06, 2009 10:27 am

Hvala za konkretne odgovore :pivo

Gadk
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Gadk Po jul 06, 2009 4:44 pm

Car trade ima večinoma avtomobilov uvoženih iz drugod, lastnik se pa vozi z audijem a8 tanovim, avti stojijo pri njih kar nekaj časa preden jih uspejo prodati.

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče Po jul 13, 2009 11:21 am

mi zna kdo povedat kašn je Megatron diler iz Ribnice?
ima kdo kake izkušnje z njim, kakšne avtomobile ima dejansko? vem da so povečini uvoženi ampak vseeno.

avtomobilist2
Nov uporabnik

Avtotrgovina KEKO

Napisal/-a avtomobilist2 To jul 14, 2009 8:01 pm

Vse bralce te teme želim tudi sam opozoriti na velike nepravilnosti pri poslovanju Avtotrgovine KEKO d.o.o., Mariborska cesta 91, Celje (mobitel prodajalca: 041/710-431 ).
Žal se na avtomobile zelo slabo spoznam in sem bil prepričan, da trgovec vsaj malo pomaga pri nakupu rabljenega avtomobila.
Keko se je pri prodajanju avtomobila večkrat zlagal (kar se je žal izkazalo šele kasneje, pri obiskih pri avtomehaniku): avtomobil je imel več resnih hib, ki so bile neukemu kupcu seveda popolnoma neznane in neopazne (prikrite).
Avtomobil je bil vizualno zelo lep, očiščen in zloščen, tukaj ni nič oporekati. Žal pa je bilo kar nekaj resnih skritih napak, ki jih trgovec bodisi ni omenil, ali pa predstavil kot nepomembne.

Z avtomobilom sem po ustreznem naknadnem servisu naredil že kar nekaj kilometrov in ni več nobenih težav, vendarle pa ostaja zelo grenak priokus nakupa.

Vsem potencialnim kupcem torej svetujem, naj se trgovca Keko na daleč izogibajo!

Uporabniški avatar
JZ
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a JZ Sr jul 15, 2009 8:45 am

Malo kot zanimivost - čez vikend sem ravno čakal na boljšo polovico na parkirnem prostoru v BTC-ju in malce opazoval delovanje podjetja Avto cesar d.o.o., to je tista avtohiša, ki se nahaja nasproti BTC-ja na Letališki cesti. Možakarji so očitno sanirali parkirni prostor, pa je bilo potrebno preparkirati vsa vozila iz bližnjega makadama nazaj, tri vozila višjega cenovnega razreda (Modena, Saleen in BMW6) pa so bila parkirana neposredno ob ograji tako da jih je bilo potrebno samo prepeljati skozi vrata parkirišča ter parkirati najbližje vhodu. Vozili znamke Ferrari in BMW sta bila skrbno vžgani in lepo počasi preparkirani, najbolj pa mi je bilo všeč ko je prodajalec z pripomočkom za akumulator (ker je očitno vozilo že dalj časa na enem in istem mestu parkirano se je akumulator izpraznil) pristopil do vozila FORD mustang Saleen (glej http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2964530&show=1 ), ga priključil na kable nato pa vžgal tako da je parkrat na polno pritisnil na plin. Nato se je vsedel v avto ter na parkirišču naredil še ene tri kroge okoli njegove osi, in ves čas močno pritiskal na plin tako da je močno sikalo iz motorja. Glede na zvok bi rekel da ima vozilo kompresor ali turbino kateri verjetno zelo prija da jo na mrzlo obračajo v polno. Vsaka čast podjetju da na vozilo da garancijo, ker takšen avto dolgo ne bo delal.

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi Sr jul 15, 2009 8:54 am

Ne da bi bil lokalno nastrojen....ampak eno opazko pa moram podat.....kaj je v tem Celju, da je tam takšna koncentracija nategunov (car dealrejev)? :twisted:

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Sr jul 15, 2009 11:16 am

JZ je napisal/-a:Malo kot zanimivost - čez vikend sem ravno čakal na boljšo polovico na parkirnem prostoru v BTC-ju in malce opazoval delovanje podjetja Avto cesar d.o.o., to je tista avtohiša, ki se nahaja nasproti BTC-ja na Letališki cesti. Možakarji so očitno sanirali parkirni prostor, pa je bilo potrebno preparkirati vsa vozila iz bližnjega makadama nazaj, tri vozila višjega cenovnega razreda (Modena, Saleen in BMW6) pa so bila parkirana neposredno ob ograji tako da jih je bilo potrebno samo prepeljati skozi vrata parkirišča ter parkirati najbližje vhodu. Vozili znamke Ferrari in BMW sta bila skrbno vžgani in lepo počasi preparkirani, najbolj pa mi je bilo všeč ko je prodajalec z pripomočkom za akumulator (ker je očitno vozilo že dalj časa na enem in istem mestu parkirano se je akumulator izpraznil) pristopil do vozila FORD mustang Saleen (glej http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2964530&show=1 ), ga priključil na kable nato pa vžgal tako da je parkrat na polno pritisnil na plin. Nato se je vsedel v avto ter na parkirišču naredil še ene tri kroge okoli njegove osi, in ves čas močno pritiskal na plin tako da je močno sikalo iz motorja. Glede na zvok bi rekel da ima vozilo kompresor ali turbino kateri verjetno zelo prija da jo na mrzlo obračajo v polno. Vsaka čast podjetju da na vozilo da garancijo, ker takšen avto dolgo ne bo delal.

jap videl isto, asfaltiral so parking kjer prodajajo avte in so jih mogl odmaknt, videl tudi tišanje saleena, kaj šele z ostalimi počnejo, če se že nad tako dragim kot je saleen izživlja ko budala, sam stran od takih dilerjev, ki popolnoma nič ne spoštujejo, vozil in hkrati s tem bodočih lastnikov vozil ki jih imajo v prodaji........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
...:::Team:::...
Novinec

Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...

Napisal/-a ...:::Team:::... Pe jul 17, 2009 8:25 am

PREMIJA d.o.o. -NERESNOST NA VIŠKU

In sicer, se z šefom zmeniva, en teden, pred nakupom avtomobila, da ga bo pripeljal iz morja, saj bi ga naj par dni prej odpeljal na morje ženi, ker bi naj ostala brez avtomobila oz. nekaj podobnega. Si rečem ok, sej prej ko v ponedeljek me ne bo nazaj iz morja. Se vse zmeniva, in mu jaz potrdim, da če je na avtmobilu vse tak, kot piše in se vidi na slikah, da ga vzamem, ampak resno v ponedeljek, ker sem drugače brez avtomobila. In kaj potem sledi----> V nedeljo ga kličem, če še velja za naslednji dan, in se seveda noben ne javi. Ampak to še ni vse, ker v ponedeljek je pa imel celo nedosegljiv telefon, nakar mi na njegovi firmi potrdijo da je ŠE VEDNO na morju in da se namerava vrniti v sredo/četrtek. Ko jim razložim situacijo se je celo prodajalec zgrozil glede na odnos "šefa".

No na koncu sem kupil drug avtomobil, od privatnega lastnika in se naučil, da PREMIJE NE POVOHAM VEČ, ker kaj si pa tam dovolijo je pa višek. Ampak sploh ne bi bil problem, če bi on vsaj poklical pa rekel, da bo ostal še nekaj dni in bo prišel kasneje, ampak nič od nič, to me je njabolj razjezilo.
P0rn Industries Inc.

speedfreak za moderatorja!

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 Pe jul 17, 2009 12:11 pm

No imam še sam eno izkušnjo,ko sem kupoval avto od Leiga avto v krškem.
Pač šlo se je za cliota 1.4 sport. Prvo kot prvo ga kličem malo za info pa mi on,da jih je vilik zagretih za ta avto in,da naj pridem pogledat pa,da mi nebo žau. Ok pridem pogledat ga čakam skoraj eno uro pa me potem pokliče,če ga še čakam. Ja pa še potelefonu ko sem ga klical mi navede,da ima avto ABS,servo,kilmo,... zato se mi je zdelo zanimivo.Pa na avtu je bila na blatniku ena manjša odrtina pa še falila je ena okrasna letvica. Potem,ko se pripelje z njemu no bol dobesedno prinori do tja. se mal razgledam in,ker je bila že bol noč nisem videl veliko ampak na vožnjo se mi je avto zelo dopadel in sem mu ga zaarai ter sva se dogovorila,da mi še mojga cliota vzame v račun za 500€. Potem pride po avto in je raku,da ga za več kot 400€ ne vzame pač itaq jr blo velik za avto,ki ni glih nevem kaj tako,da se nisem nevem kaj sekiral. Potem se enkrat bil v krškem in ga vidim,ko se vozi z avtom. Ok ga kličem in mi pove,da ga pelje k kleparju,da mi bo to porihtal in sem mu pač rekel,da mi zaradi tega nedam nič več,ker mu nisem jst reku,da naj gre to rihtat pa je reku ok.No bilo je pa še enkrat potem,ko je naložil mojga cliota in ga peljal v krško se je ustavil v eni gostilni in se hvalil kako dober je prodau en avto,da je dau zan 300€ potem ga je pa men prodal za 1450€. Pa na avtonetu je bilo,da ima avto okrog 140 k km prevoženih.Potem ko ga pa kupim grem pa enkrat mal bol pogledat na števec in jih je bilo kar 210k km.No ko sem prišel,do denarja grem po avto še vse enkrat preverim in ni blo radija notri pač,da se bova zapeljala h njemu in,da mi ga da potem pa še gledamo in nikjer ne duha ne sliha v abs-ju in mu povem,da je govoru,da ma avto abs pa 15 col felge v resnic pa ni blo ne abs-ja ne 15 col felg ampak 14. No potem ga vse eno vzamem,ker ostalo je blo vse ok. In se peljama ne tehnični pa pri enem zadnem kolesu začne nekaj pokati pa mi reče,da so najverjetnjeje pakne ker je stal v hribu in je bila ročna zategnjena ok vredu . pridem,čez tehnični vse ok. potem se mi je že malo mudilo grem hitro po vinjeto pa hitr v NM se ustavim na bencinski za vinjeto in avto ugasnem stopim iz avta avto se kr dela ok zklenem odklenem še kar. Potem prestavim v prvo pa se je ugasnu se peljem po avtocesti in ustavim na počivališču pa probam,če se spet nebo hotel ugasniti in se ni. grem lepo v NM kjer parkiram in se je lepo ugasnil. Ok se vozim par dni grem na črpalko preverit tlak in čisto za hec preverim pri tisti gumi kjer je pokalo vijake 3-je vijaki os bili čisto odviti een varovalni pa je bil samo privit pozategnem vse pa je avto deloval normalno naprej. Ja bila je še ena napaka,da naj bi jermen cvilil ok potem grem h mehaniku in ga našprica pa ugotovima,da je ležaj od kompresorja od klime fuč ok fino. In pa kontakti,da bi lahko radio priklopil so bili vsi potezani. Potem je blo tega dovol pa ga kontaktiram in mu povem vse kar je in mu dam pogoj da mi to vse brez kakeršnega koli plačila popravi. Ali mi vrne moja avto ter vese denar plus cestnina in vse ali pa ga prijavim na urad za varstvo potrošnikov. potem se je začel samo izgovarjati in je reku,da ga naj prpeljem nazaj on mi bo pa cliota tud pripeljala nazaj domou. In to je bilo to vse v grobem in sem raje za 500€ kupil 19 ko pač brez klime in mi po pevoženih 10k km deluje čisto brez problema.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe jul 17, 2009 12:56 pm

Jurchi je napisal/-a:Ne da bi bil lokalno nastrojen....ampak eno opazko pa moram podat.....kaj je v tem Celju, da je tam takšna koncentracija nategunov (car dealrejev)? :twisted:

daj ne piši bedarij, če nimaš pojma no. Malo si poglej Ljubljano pa pojd v nedeljo na sejem, pa ne boš vedel kje si, al v LJ ali v beogradu! Pa te vaše avto trgovine poglej ko vidiš same čokoladne ko mutijo v čisti slovenščini. :roll:

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Pe jul 17, 2009 1:01 pm

dejan19 je napisal/-a:No imam še sam eno izkušnjo,ko sem kupoval avto od Leiga avto v krškem.
Pač šlo se je za cliota 1.4 sport. Prvo kot prvo ga kličem malo za info pa mi on,da jih je vilik zagretih za ta avto in,da naj pridem pogledat pa,da mi nebo žau. Ok pridem pogledat ga čakam skoraj eno uro pa me potem pokliče,če ga še čakam. Ja pa še potelefonu ko sem ga klical mi navede,da ima avto ABS,servo,kilmo,... zato se mi je zdelo zanimivo.Pa na avtu je bila na blatniku ena manjša odrtina pa še falila je ena okrasna letvica. Potem,ko se pripelje z njemu no bol dobesedno prinori do tja. se mal razgledam in,ker je bila že bol noč nisem videl veliko ampak na vožnjo se mi je avto zelo dopadel in sem mu ga zaarai ter sva se dogovorila,da mi še mojga cliota vzame v račun za 500€. Potem pride po avto in je raku,da ga za več kot 400€ ne vzame pač itaq jr blo velik za avto,ki ni glih nevem kaj tako,da se nisem nevem kaj sekiral. Potem se enkrat bil v krškem in ga vidim,ko se vozi z avtom. Ok ga kličem in mi pove,da ga pelje k kleparju,da mi bo to porihtal in sem mu pač rekel,da mi zaradi tega nedam nič več,ker mu nisem jst reku,da naj gre to rihtat pa je reku ok.No bilo je pa še enkrat potem,ko je naložil mojga cliota in ga peljal v krško se je ustavil v eni gostilni in se hvalil kako dober je prodau en avto,da je dau zan 300€ potem ga je pa men prodal za 1450€. Pa na avtonetu je bilo,da ima avto okrog 140 k km prevoženih.Potem ko ga pa kupim grem pa enkrat mal bol pogledat na števec in jih je bilo kar 210k km.No ko sem prišel,do denarja grem po avto še vse enkrat preverim in ni blo radija notri pač,da se bova zapeljala h njemu in,da mi ga da potem pa še gledamo in nikjer ne duha ne sliha v abs-ju in mu povem,da je govoru,da ma avto abs pa 15 col felge v resnic pa ni blo ne abs-ja ne 15 col felg ampak 14. No potem ga vse eno vzamem,ker ostalo je blo vse ok. In se peljama ne tehnični pa pri enem zadnem kolesu začne nekaj pokati pa mi reče,da so najverjetnjeje pakne ker je stal v hribu in je bila ročna zategnjena ok vredu . pridem,čez tehnični vse ok. potem se mi je že malo mudilo grem hitro po vinjeto pa hitr v NM se ustavim na bencinski za vinjeto in avto ugasnem stopim iz avta avto se kr dela ok zklenem odklenem še kar. Potem prestavim v prvo pa se je ugasnu se peljem po avtocesti in ustavim na počivališču pa probam,če se spet nebo hotel ugasniti in se ni. grem lepo v NM kjer parkiram in se je lepo ugasnil. Ok se vozim par dni grem na črpalko preverit tlak in čisto za hec preverim pri tisti gumi kjer je pokalo vijake 3-je vijaki os bili čisto odviti een varovalni pa je bil samo privit pozategnem vse pa je avto deloval normalno naprej. Ja bila je še ena napaka,da naj bi jermen cvilil ok potem grem h mehaniku in ga našprica pa ugotovima,da je ležaj od kompresorja od klime fuč ok fino. In pa kontakti,da bi lahko radio priklopil so bili vsi potezani. Potem je blo tega dovol pa ga kontaktiram in mu povem vse kar je in mu dam pogoj da mi to vse brez kakeršnega koli plačila popravi. Ali mi vrne moja avto ter vese denar plus cestnina in vse ali pa ga prijavim na urad za varstvo potrošnikov. potem se je začel samo izgovarjati in je reku,da ga naj prpeljem nazaj on mi bo pa cliota tud pripeljala nazaj domou. In to je bilo to vse v grobem in sem raje za 500€ kupil 19 ko pač brez klime in mi po pevoženih 10k km deluje čisto brez problema.

Glej, brez zamere ampak tukaj si pa že ti naredil toliko napak kot kupec, da si si za nastalo situacijo kriv popolnoma sam.
Ne zagovarjam dela prodajalca, niti pa ne morem sočustvovati s teboj kakšen revež si.

Lp

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi Pe jul 17, 2009 1:08 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
Jurchi je napisal/-a:Ne da bi bil lokalno nastrojen....ampak eno opazko pa moram podat.....kaj je v tem Celju, da je tam takšna koncentracija nategunov (car dealrejev)? :twisted:

daj ne piši bedarij, če nimaš pojma no. Malo si poglej Ljubljano pa pojd v nedeljo na sejem, pa ne boš vedel kje si, al v LJ ali v beogradu! Pa te vaše avto trgovine poglej ko vidiš same čokoladne ko mutijo v čisti slovenščini. :roll:

Pa kakšen sejem no......to ma ful skupnega s podjetji, ki prodajajo rabljene avtomobile?? :?

Sicer pa se ne razburjaj.....to kar sem napisal, so bile povzete besede enega hardcore Celjana.....

BTW to če je kdo nategotaor nima veze s tem al je "čokoladen" al pa čist "mlečen"....tukaj maš pa očitno ti probleme :o

P.S: Kakšen Apaurin ti ne bi škodil :P
Zadnjič spremenil Jurchi, dne Pe jul 17, 2009 1:11 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe jul 17, 2009 1:09 pm

dejan19 je napisal/-a:No imam še sam eno izkušnjo,ko sem kupoval avto od Leiga avto v krškem.

Sam tole rabiš pa domala doktorat,da prebereš no...
Dejte fantje vsaj malo bolj razumno pisat.Drugače pa pohvala prodajalcu,da mu je uspel velik met.Nevem kako eni kupujete avtomobile ampak jst definitivno raje 2x več preverim kot enkrt slabo kupim.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

marjan novak
Novinec

Napisal/-a marjan novak Pe jul 17, 2009 1:16 pm

Tudi am sem bil nekajkrat na avtosejmu v Lj. Tam je slovenščine zelo malo, vendar moram vpreašati kolega gigija1985 kolikokrat je bil na beograjskem avtosejmu, da je tako izvrsten poznavalec jezikov, ker na ljubljanskem sejmu še nikoli nisem slišal govorice Beograjčanov.

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 Pe jul 17, 2009 3:17 pm

Ja to vem sam pač se mi je malo mudilo kupiti avto pa še navidez se mi je zelo dopadel. nisem to napisal zaradi sočustvovanja sem napisal zaradi prodajalca.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe jul 17, 2009 4:57 pm

Jurchi je napisal/-a:
Pa kakšen sejem no......to ma ful skupnega s podjetji, ki prodajajo rabljene avtomobile?? :?

Sicer pa se ne razburjaj.....to kar sem napisal, so bile povzete besede enega hardcore Celjana.....

BTW to če je kdo nategotaor nima veze s tem al je "čokoladen" al pa čist "mlečen"....tukaj maš pa očitno ti probleme :o

P.S: Kakšen Apaurin ti ne bi škodil :P

Spet en pameten, ki misli da vse ve. ja seveda, en harcore Celjan je reku ja. :P Verjetno so ga nategnali čokoladni, pol pa joka po forumu, kak so sami nateguni na Celjskem. :P :lol:

@Marjan Novak
ne, nisem še v bil v Beogradu in tudi verjetno nikoli ne bom, ker nisem nič zgubil tam dol. se pa opravičujem, če sem napisal preveč zakomplicirano, da bi tudi tebi uspelo izluščit bistvo mojega posta. Bom poizkusil ponovno:
ko prideš v LJ na sejem večinoma slišiš govorico bivše juge, bosance, srbe, albance, čorbarje, čefurje, rome, cigane..... a je zdaj bolj razumljivo? :roll:

marjan novak
Novinec

Napisal/-a marjan novak Pe jul 17, 2009 6:50 pm

Splošna etika in razgledanost na forumu so na nizkem nivoju in nič ne kaže na bolje, da o polpismenosti oz. nepismenosti raje ne govorim. Imam občutek, da je večina članov komaj polnoletnih ali mladoletnih in preko foruma izražajo svoje komplekse ali nekulturo. Za dober primer si oglejte recimo toyotin ali BMW forum, moderatorjem pa predlagam nekoliko več cenzure - preveč svobode pelje v anarhijo.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe jul 17, 2009 10:35 pm

sem prejle odprl avto net in skor vsak drugi avto ki sem ga pogledal med zadnjih 100 je bil iz celjskega konca. In to večina od fizičnih oseb :shock:
Sem se mogo nasmejat, ker je zgledalo prav zanimivo in večina avtov slikana na standardnih lokacijah. Torej niso obični prodajalci
LP Rok

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So jul 18, 2009 5:52 am

@gigi1985: ljubljanski avtosejem ni beograjski avtosejem ampak je multinacionalni avtosejem

@marjan novak: ne primerjaj drugih forumov z a.com, ker se ti enostavno ne morejo primerjati ( beri: po št. članov, št. tem, št. avtomobilskih znamk, ki jih njihovi člani vozijo itd...)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov