Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Re: Nov avto, golf VII

Napisal/-a J.McLane Ne dec 29, 2013 10:10 pm

W3s7_S1D3 je napisal/-a:peroRS, francozi pač. Kupuješ avto za €20k, pa pride potem popust €4k, pa popust za vozila iz zaloge €1k, pa popust za financiranje €500... Na koncu daš za vozilo npr. €14k, kasko plačuješ za €20k, rabljenega pa prodajaš, kot da bi ga takrat kupil za €14k. :D

Jasno, da ga prodajaš kot, da si ga kupil za 14k €, pa saj si ga kupil za 14k € :roll:

Enostavno je žalostno, da nimaš kaj verjeti tem konfiguratorjem, moraš iti do prodajalca in tam dobiti eno normalno tržno ponudbo in potem primerjaš. V bistvu je še najlažje primerjati nova vozila na avto.net.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po dec 30, 2013 12:14 pm

J.McLane je napisal/-a:V bistvu je še najlažje primerjati nova vozila na avto.net.

Potem pa res ne vem kje se dobijo tisti popusti 5 jurjev ipd. :roll:

V enem od prejšnjih postov sem napisal primerjavo iz konfiguratorja za Peugeota 308, cena ca. 22 jurjev.

In evo oglasi iz avtoneta:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=784 ... 0NOVI%20...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=786 ... i%20Allure

In zopet piše, se že ponavljam :roll:
CENA VELJA V PRIMERU NAKUPA PREKO PEUGEOT FINANCIRANJA - LEASING
V NASPROTNEM PRIMERU JE CENA VOZILA 21.550,00 EUR.

Me prav zanima, kdo se je pri takem avtu izpogajal za ceno npr. 17 jurjev.

Za primerjavo pač en Golf, če je že tema (21.500€)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=760 ... 20Highline

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po dec 30, 2013 12:42 pm

Se po daljšem premoru javljam tudi jaz. Ker je nekaj nepredvidenega prišlo vmes sem za nedoločne čas primoran opustiti nabavo novega avta. Vsem komentatorjem pa hvala za vse komentarje ;)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po dec 30, 2013 1:11 pm

peroRS je napisal/-a:
J.McLane je napisal/-a:V bistvu je še najlažje primerjati nova vozila na avto.net.

Potem pa res ne vem kje se dobijo tisti popusti 5 jurjev ipd. :roll:

V enem od prejšnjih postov sem napisal primerjavo iz konfiguratorja za Peugeota 308, cena ca. 22 jurjev.

In evo oglasi iz avtoneta:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=784 ... 0NOVI%20...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=786 ... i%20Allure

In zopet piše, se že ponavljam :roll:
CENA VELJA V PRIMERU NAKUPA PREKO PEUGEOT FINANCIRANJA - LEASING
V NASPROTNEM PRIMERU JE CENA VOZILA 21.550,00 EUR.

Me prav zanima, kdo se je pri takem avtu izpogajal za ceno npr. 17 jurjev.

Za primerjavo pač en Golf, če je že tema (21.500€)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=760 ... 20Highline

Panoramska streha +1.003,22
18" +1.232,38
Metalik +500,16
pk. ogledala +161,83
LED zadaj +312,51
ACC -328,59
---------------
2881,51€
2881,51€ + 21.539€ = 24420,51€ (GOLF)
20.550€ (308)
24420,51€ - 20.550€ = 3870,51€

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po dec 30, 2013 5:59 pm

Si sploh pogledal mojo primerjavo na prejšnji strani?
S skoraj enako opremo je cena obeh enaka.

Cena Peugeota je samo v primeru njihovega financiranja.

p.s: da ne bo kdo mislil, da imam kaj proti kakem avtu oz. da sem fan Golfa. Hočem samo povedat, da so cenovne razlike v tem razredu majhne, sploh čevvzameš nek avto po naročilu.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po dec 30, 2013 8:38 pm

@peroRS: Lahko se sprenevedaš, ampak najboljša ponudba za 308ko bo do 4K nižja od najboljše ponudbe, ki jo lahko dobiš za primerljiv Golf!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po dec 30, 2013 8:56 pm

Še vedno bi rad videl to ponudbo, ne tako nekaj na pamet preko foruma. Pa za gotovino, ne da mi nekdo vsiljuje lizing.

''do 4jurje'', kot da bi reklamo poslušal :roll:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po dec 30, 2013 9:06 pm

peroRS je napisal/-a:Še vedno bi rad videl to ponudbo, ne tako nekaj na pamet preko foruma. Pa za gotovino, ne da mi nekdo vsiljuje lizing.

''do 4jurje'', kot da bi reklamo poslušal :roll:

To je pa lahko, vzameš si mal časa in greš okol po salonih. Par jurjev razlike med avtoma je ( 2-3 sigurno ). Če je pa to veliko ali mal, pa lahko vsak zase presodi.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Po dec 30, 2013 10:38 pm

Tukaj se jih veliko hvali koliko popusta dobijo, ko pa morejo to udejaniti pa je druga zgodba

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Po dec 30, 2013 10:58 pm

MBtouran je napisal/-a:Tukaj se jih veliko hvali koliko popusta dobijo, ko pa morejo to udejaniti pa je druga zgodba

Samo ne s*** pa laži, sem ti lepo rekel, da pridi do mene, pa dobiš 10% popusta... Pa je zgleda škoda nafte od mb do lj... Na lepe oči ti ne bojo dali... Zdej pa pluvaj čez mene...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Po dec 30, 2013 11:01 pm

.com je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:Tukaj se jih veliko hvali koliko popusta dobijo, ko pa morejo to udejaniti pa je druga zgodba

Samo ne s*** pa laži, sem ti lepo rekel, da pridi do mene, pa dobiš 10% popusta... Pa je zgleda škoda nafte od mb do lj... Na lepe oči ti ne bojo dali... Zdej pa pluvaj čez mene...

te nisem nikjer omenjal. Ce s se sam pac povem da si obljubljal popust da ti dam konfi, potem da ti dam podatke osebne za dokoncanje ponudbe.... Cemu vse to ce bi lahko rekel na zacetku pridi do mene in potem dalje,...

Samo iz tega zornega kota pravim, da ne vse verjet kaj kdo napise o popustih tukaj na forumih

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To dec 31, 2013 12:39 am

Ma tkole po forumu boš res težko kaj zvedel.

Ko boš imel namen res kupit avto, in ko te bo prodajalec zares vzel, ti bo tudi povedal tisto zadnjo ceno.

Pa tudi odvisno je od tega kako se boš lotil nakupa. Jaz sem recimo kakšna dva meseca firbcal in prosil za testne vožnje (3-4 ure). Takrat sem tudi spraševal za ceno. Spraševal sem informativno, in tudi dobil ponavadi eno tako informativno ceno.
Potem ko sem končal to fazo, sem šel zares spraševat za konkretno ponudbo. Tudi vse kopije dokumentov za financiranje sem dal prodajalcu. Istočasno sem dobil tudi ponudbo na papirju ki je bila dokončna. Naslednji korak je bil da prodajalec preveri mojo plačilno sposobnost za financiranje ....brez tega sploh nisem nič kaj preveč planiral.
Ko sem od treh ali štirih različnih prodajalcev dobil potrditev glede financiranja, ceno mojega starega avta, ceno novega in mogoče še kakšnega "bombončka", sem se odločal.
Tukaj v tej fazi v bistvu vidiš koliko je prodajalec sposoben vse to urediti in še dobro ponudbo dati. Moram reči da od 15-ak prodajalcev ki sem jih obiskal/konktaktiral, so samo štirje ali pet njih bili tisti tapravi.

Ko sem se odločil glede avta, sem se skoraj vsem (po telefonu, mejlu ali osebno) zahvalil za njihov trud, prijaznost in testne vožnje in pač povedal/napisal da je odločitev padla.

Glede cene pa lahko povem da je ponudba za bencinsko različico(120 KM) in najvišjim paketom opreme pri novem Peugeotu 308 in Astri bila skoraj enaka.(ni se bilo težko odločiti :mrgreen: )
Pri Leonu in Mazdi 3 je to bilo dobra tri jurja več.
Če omenim še Golfa ....na začetku moje akcije sem tudi za Golfa dobil nekaj popusta. Kar nekaj prodajalcev je dalo popust, ampak ne več ko 1000 €.

Tako da je brezveze tukaj parlamentirat o ceni in ponudbah, če nisi res v tej fazi da kupuješ........da prodajalec dejansko vidi da si resen, in ne en firbec.

Takrat pa vse te informacije dobiš. ;)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To dec 31, 2013 10:34 am

@For: ne kupujem prvic nov avto. Vem da se cena oblikuje na koncu. Govora je bilo o dtugacnih okoliscinah

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To dec 31, 2013 11:58 am

For je napisal/-a:Če omenim še Golfa ....na začetku moje akcije sem tudi za Golfa dobil nekaj popusta. Kar nekaj prodajalcev je dalo popust, ampak ne več ko 1000 €.

Potem si slab pogajalec. =P
Se pa strinjam s tvojo trditvijo, moraš bit resen kupec, da se izpogajaš za dober popust. Firbce noben ne jemlje resno ;)

MBtouran je napisal/-a:
.com je napisal/-a:

te nisem nikjer omenjal. Ce s se sam pac povem da si obljubljal popust da ti dam konfi, potem da ti dam podatke osebne za dokoncanje ponudbe.... Cemu vse to ce bi lahko rekel na zacetku pridi do mene in potem dalje,...

Samo iz tega zornega kota pravim, da ne vse verjet kaj kdo napise o popustih tukaj na forumih

Lej, kot ti je že Gal napisal, na lepe oči se ne dobi nič. Oglasit se je treba v salonu, pokazat zanimanje in se dobi lep popust. ;)
V tvojem primeru je bila pa še druga zadeva. Pri Škodah se pri tem akcijskem financiranju 1% itak šteje polna cena po ceniku in nima smisla debatirat o popustu.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To dec 31, 2013 12:17 pm

Financiranje 1% ni bilo v igri. Sem pismen in vem da pri 1% financiranju ni popustov

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To dec 31, 2013 3:33 pm

jaz pa nimam časa ne volje od salona do salona hodit_moj salon je že dvajset let samo eden (pred tem v Jugi pa še dva (Zastava in Slovenijales :mrgreen: ))
Izračunajo mi ceno po konfiguratorju, nato jaz povem, koliko sem za avto pripravljen dat, ponavadi odkorakam iz salona in rečem, da naj me pokličejo, ko se njihova ponudba približa moji "ceni".......se zgodi kr hitro....in avte vedno kupujem na gotovino

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To dec 31, 2013 4:16 pm

sašo5 je napisal/-a:jaz pa nimam časa ne volje od salona do salona hodit_moj salon je že dvajset let samo eden (pred tem v Jugi pa še dva (Zastava in Slovenijales :mrgreen: ))
Izračunajo mi ceno po konfiguratorju, nato jaz povem, koliko sem za avto pripravljen dat, ponavadi odkorakam iz salona in rečem, da naj me pokličejo, ko se njihova ponudba približa moji "ceni".......se zgodi kr hitro....in avte vedno kupujem na gotovino

Avtohiša Radanovič :)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To dec 31, 2013 4:38 pm

sašo5 je napisal/-a:jaz pa nimam časa ne volje od salona do salona hodit

Tak sem tudi sam. :D
Ko sem slaba tri leta nazaj potreboval (oz. smo potrebovali) nov avto za službene potrebe je potekalo podobno.
Šel sem v salon, povedal kaj rabim, takrat je bila to Octavia 1.6TDI. Ker ni bilo časa čakat na avto po naročilu, sem pač vzel eno iz zaloge, barva taka kot sem si želel, oprema tudi skoraj.
Polna cena po ceniku je bila slabih 19 jurjev, zglihali smo na 16.000€ (toliko o popustih, brez vsiljivih financiranj, menjav staro za novo ipd.).
Od prvega koraka v salon do registracije je bilo manj kot teden dni.
Sem pa redna stranka, to je res. Nekdo, ki prvič vkoraka v salon, ne dobi večjega popusta že pri prvi ponudbi.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To dec 31, 2013 8:38 pm

sašo5 je napisal/-a:jaz pa nimam časa ne volje od salona do salona hodit_moj salon je že dvajset let samo eden (pred tem v Jugi pa še dva (Zastava in Slovenijales :mrgreen: ))

Ma svaka čast vam ki imate toliko denarja! Jaz mislim da tudi če bi imel toliko, jih ne bi dal za avto. :roll:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jan 01, 2014 11:23 am

yashica je napisal/-a:

Avtohiša Radanovič :)

:EE
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov