Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Pe apr 18, 2008 8:29 pm

xxxl je napisal/-a:... vse lepo in prav (na zgoraj omenjene ideje in izvedbe) ... vendar, ko te ustavijo naši vrli pripadniki "organa" (op.prev. policisti) v vozilu (registriranem na US tablice), jim moraš izkazati opravičenost vožnje vozila na tuje tablice ... sicer si v carinskem prekršku ... le-to, da izkazuješ neko podjetje v tujini ni dovolj ... ker naj bi bil tudi njihov rezident ... da lahko voziš njihov avto ... (mogoče bo kakšen policist to pojasnil bolje od mene) 8)
... sicer pa za US velja tudi "smog test" (op.prev. test izpuha, ki ga poznamo tudi pri nas, vendar naš ob takšni varianti ne bi veljal) ob katerem dobiš veljavno nalepko za tekoče leto in to naj bi tudi opravil vsako leto ... kar poraja naslednje vprašanje ... ali bi posameznik peljal avto "oversea" tja in nazaj ... hmmm stroški ... :roll:

... ker če bi bilo tako lahko ... potem bi se po RS večinoma vsi boljši avtomobili vozili z raznoraznimi "off-shore" tablicami ... glede na to, da sem pa kar veliko na cesti ... jih bolj malo vidim ... ;)

... lp

...

Kaksne off-shore tablice imas v mislih? Reg. tablice, ki jih dobi avto v ZDA, ko imas registrirano podjetje niso nobene off-shore (to sploh ne obstaja) ampak prave in iste tablice kot vsi ostali avtomobili. Off-shore je samo davcni status glede ameriske IRS, ki velja za nerezidente s podjetji v Delaware, Nevada, Wyoming (mislim da je se Oregon tak). Ne mesat reg. podjetja s tablicami, ki jih potem dobis: registrias podjetje v Delaware, kolega pa zivi v LA-ju in uporabljas njegov naslov kot maildrop - potem bos imel californijsketablice. Kot maildrop (za naslov tukaj) lahko tudi najames UPS predal ali kaj podobnega (katerakoli zvezna drzava) in to je to.

Tisto o testu ispusnih plinov tukaj: to zahtevo imajo samo nekatere drzave in se to za starejse avtomobile (5 let+ mislim da) in samo za one, ki vozijo po ZDA.

Sicer pa je to diskusija o avtomobilih in ne o off-shore firmah in je res malo off. Da jo zakljucim: ko sem se bil v Sloveniji pred leti in ze imel amerisko podjetje (takrat off-shore Nevada) sem se mirno vozil po LJ z Illinois tablami. Pa kaj mislis, da tistih nekaj ameriskih tablic, ki vozijo po Sloveniji vozi resnicno American...?

LP iz Chicaga!

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking To apr 22, 2008 8:26 am

Vprašanje če bi hotela zavarovalnica pri nas zavarovati avtomobil, ki je registriran v ZDA. Verjetno bi zavarovalnica dodala precej klavzul, ki bi nanesle spet ogromno denarja pri zavarovanju.

IMO če nimaš nekaj hiš in kakšnega večjega podjeta pri zavarovalnici zavarovano, te še povohat ne bodo hoteli. Ne pa da bi še pri njih hotel zavarovati vozilo, registrirano v ZDA, kjer ni potrebnih tehničnih pregledov itd... verjemite da zavarovalnice niso po župi priplavale in so bolj seznanjene kot vi mislite.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Če apr 24, 2008 2:10 am

xxxl je napisal/-a:@chgotom

... "off-shore" tablice je bilo mišljeno v prenesenem pomenu, da je vozilo registrirano na off-shore podjetje ... in ni bilo mišljeno, da so to posebne tablice ...
... in ni bilo govora o podjetjih, ampak o vožnji avtomobila v RS ... ki bi bilo registrirano na US tablice nekega off-shore podjetja ...
... ampak "bottom line" je, da to pri nas ne pije vodo ... vsaj za vse tiste, ki bi to radi naredili na "kar tako" ...
... zavarovanje, kot je pa že nekdo omenil ... je sicer možno pridobiti ... stane cca 1.800 eur/leto ... in je samo osnovno ... cena zavarovanja fiksna in ne glede na ccm oz. kW ... in ti seveda zavarovalnica ne upošteva nobenih popustov oz. bonusov ...

... lp 8)

Res je tole off, pa naj bo se v pojasnilo...

Tak avto sploh ni treba, da je zavarovan v Sloveniji, ker s Slovenijo pravno-formalno nima nic. Lastnik je (tvoje) amerisko podjetje in ga lahko imas zavarovanega (z zeleno karto seveda, ki velja po celi Evropi) v Nemciji, Avstriji, Svici... Sam sem ga imel pred leti zavarovanega pri nemski zavarovalnici in se potem vozil kjerkoli sirom Evrope. Nekaj podobnega, kot imajo ameriski vojaki zavarovane avte v Nemciji, Italiji - pa gospodarski predstavniki in podobno.

Ponovno: Americani ne izstavljajo mednarodnega zavarovanja (vsaj jaz nisem nasel take zavarovalnice, mogoce pa , da celo obstaja?) za Evropo ampak zgolj za sosednji Kanado in Mehiko.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
rallysquirrel
Nov uporabnik

Kraj: Nuova York

izvoz

Napisal/-a rallysquirrel So apr 26, 2008 2:22 am

Tudi jaz sem ze premisljal o izvazanju avtomobilov v SLO. Edino kar ni v redu je, da nimas garancije v EUR zato bi pa zelel najlbolj zanesljive avtomobile kot so Lexus, Toyota, Honda, Subaru, itd. Problem z vecino je, da se rezervnih del ne da dobiti v SLO ali celo v EUR. Isto ne velja za Subaru ki je delan v manjsih serijah po svetu in se avto ne spremenija.
Zato Subaru, ker masina iz 10 let starega pase v novega in obratno.

Odlicna stran za cene je http://autos.yahoo.com kjer lahko primerjas cene med modeli in celo cene opcij.
Outback Limited z VCD in 4EAT (avtomatik) se tu dobi ze za 18,000 EUR.
Jaz sem ze na 4em subaruju in poznam veliko ljudi v subaru krogu.
osnovna Impreza STI je tu $36,000 /1.56eur/$ = 23.076EUR + davki+ uvoz (do $1,000).

rallysquirrel
2.5l Turbo Legacy SpecB
246 ps pri kolesih
400 Nm navora pri kolesih

Uporabniški avatar
boy36
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a boy36 So apr 26, 2008 2:51 am

Mene pa zanima koliko prbližno stane transport novega avtomobila iz zahoda(Long Beach) do vzhoda?Da vidim če mi splača tam kupit avto ker je kar malo cenejši kot na vzhodni obali.

l-p-

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So apr 26, 2008 3:32 am

boy36 je napisal/-a:Mene pa zanima koliko prbližno stane transport novega avtomobila iz zahoda(Long Beach) do vzhoda?Da vidim če mi splača tam kupit avto ker je kar malo cenejši kot na vzhodni obali.

l-p-

LA-NYC (mislim generalno podrocje) je okrog $500. +/- seveda glede na shipperja in pa to, koliko si zahteven: zaprt transport ali odprt, ce hoces nalaganje "takoj" oz. ko, normalno nalagajo truck-e, nalaganje in dostava door-2-door oz. terminal-2-terminal. Vse to vpliva na transportne stroske.

Imas pa prav: zahodna obala so cenejsi kot NYC/NJ podrocje. Cenejsi so tudi na Floridi, pa tudi Midwest (kjer sem sam) je cenovno dokaj ugoden. Najdrazja podrocja so NJ/NYC/New England.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
rallysquirrel
Nov uporabnik

Napisal/-a rallysquirrel So apr 26, 2008 11:30 am

Ja New England in NYC/NJ/CT je najdrazje. Kako vem, ker tam zivim.
Seveda je pa koncna cena vedno koga poznas in koliko se shandlaS.

Uporabniški avatar
PJOR
Nov uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a PJOR So apr 26, 2008 11:47 pm

ojlla mene zanima kakšni so pogoji ka bi rad kupil LINCOLN navigator iz amerike in ga uvozil v slovenijo letnik 2005 zanima me če gdo ve koliko časa traja da pride iz zda v eu in koliko stane prevoz

hvala

Uporabniški avatar
PJOR
Nov uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a PJOR Ne apr 27, 2008 1:20 pm

chgotom ali lahko ti kaj zrihtaš iz amerike lincoln navigator letnik 2005
kakšni so pogoji in podobno
hvala

Uporabniški avatar
rallysquirrel
Nov uporabnik

Napisal/-a rallysquirrel Po apr 28, 2008 12:52 am

Tudi mene isto zanima, ker smo tocno na to ze pomislili.
Moznost za nas je tudi kupiti nov avto, ga uporabljati 6 mesecov in ga konec leta uvoziti v SLO.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po apr 28, 2008 12:01 pm

Quicky je napisal/-a:Za Alexa in chgotoma...

1) Na katero firmo se lahko obrnemo v Slo. za uvoz pripravljenaga homologiranega avta iz ZDA ...
2) Kaj več o firmi v ZDA (offshore) in uporabi avta v EU z USA reg.tablicami...
3) Mogoče tudi leasing iz USA
(da ne bo reklam mi pošljita po PM!!!)

Pravkar imamo v gosteh tukaj v Chicagu delegacijo podjetja iz Slovenije, ki bo potem prevzelo postopek uvoza, homologacije in papirologije na splosno na slovenski strani. Vracajo se v zacetku maja s par avtomobili in takoj, ko bodo stvari urejene, bomo potem tukaj objavilo kdo, kje, kako itd.

Offshore: ponovno - to je forum o avomobilizmu ne o off-shore podjetjih in voznji po Sloveniji z USA tablami. Imas na PM vec o tem.

Leasing v ZDA: dobijo samo rezidenti tukaj. Avto, ki je na leasing/financing in nima title (tega do izplacila drzi banka, leasing hisa itd.) in kot tak ne more (vsaj ne uradno) zapustiti ZDA oz. ga ameriska carina ne spusti ven.

LP iz Chicaga!
Zadnjič spremenil chgotom, dne Po apr 28, 2008 12:32 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po apr 28, 2008 12:04 pm

PJOR je napisal/-a:ojlla mene zanima kakšni so pogoji ka bi rad kupil LINCOLN navigator iz amerike in ga uvozil v slovenijo letnik 2005 zanima me če gdo ve koliko časa traja da pride iz zda v eu in koliko stane prevoz

hvala

Z vzhodne obale (Baltimore) traja vse skupaj tam okrog 3 tedne do Bremeravn-a, prevoz sam po sistemu roll-on/roll-off je $1,600. Malo poglej stare odgovore, to smo ze premlevali pred meseci.

LP iz Chicaga!
Zadnjič spremenil chgotom, dne Po apr 28, 2008 12:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po apr 28, 2008 12:06 pm

Quicky je napisal/-a:Pribl. izračun uvoza iz ZDA...

EUR/USD cena v USD
Cena 1,58 95.000,00 60.126,58 €
Stroški 1.500,00 1.500,00 €
Carina 10%.. 6.162,66 €
okoljska dajatev 0,0584 x 2.000,00 kg = 116,80 €
1) Osnova za DMV 67.906,04
2) DMV (1* dmv%) 13% 8.827,79
Osnova za DDV (1 + 2) 76.733,83
3) DDV ((1 + 2)* ddv%) 20% 15.346,77

Skupaj (1 + 2 + 3) 92.080,59

O katerem avtu je govora za $95K? Verjetno ne mislis na 2005 Navigator omenjen v prejsnjem postu?

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po apr 28, 2008 12:10 pm

rallysquirrel je napisal/-a:Tudi mene isto zanima, ker smo tocno na to ze pomislili.
Moznost za nas je tudi kupiti nov avto, ga uporabljati 6 mesecov in ga konec leta uvoziti v SLO.

Ti kot ameriski resident/drzavljan lahko to naredis brez problemov, le za obdobje, ko ga bos vozil po Evropi, ga moras tam zavarovat. To lahko naredis kjerkoli, ni treba pri slovenski zavarovalnici. Tukaj se vedno dopuscam moznost, da celo katera od ameriskih zavarovalnic zavaruje za Evropo, no sam je se nisem nasel. Ce najdes - se priporocam!

Pazi se to, preden gre na ladjo, da ima cist Title, brez lienov in podobnih zadev - drugace ti ga carina ne bo spustila gor.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
rallysquirrel
Nov uporabnik

Napisal/-a rallysquirrel Po apr 28, 2008 12:46 pm

To o zavarovanju sem ze vedel, saj poznam kar par ljudi ki so to delali to ze 15 let nazaj ampak s SAABi in so imeli sam problem z servisiranjem zaradi razlicnih delov med evropo in ZDA.
Nismo se se odlocili ali bi avto 6 mesec star uvozili, placali vse davke in registriral v SLO ali
obdrzati ZDA registracijo in vzeti samo zavarovanje in avto po 4 letih registrirali.
Seveda bi bil title ze odplacan.

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge Po apr 28, 2008 12:48 pm

Zakaj ne date avte v CNT?

Uporabniški avatar
rallysquirrel
Nov uporabnik

Napisal/-a rallysquirrel Po apr 28, 2008 2:28 pm

CTR za NY-KP je $2500 za 20ft (1 avto) do $3000 2 avtomobila (do 3 avtomobile ce koga najdes da pravilno nalozijo). Tranzitni cas je 3 tedne.
Baltimore-KP tranzitni cas dodaj en teden.

Morali bi se samo zmenit, da 2 avta na enkrat posiljas.
Zadnjič spremenil rallysquirrel, dne Sr apr 30, 2008 4:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge Po apr 28, 2008 2:32 pm

Seveda da je drazje do KP ampak iz Bremerhavna je treba se avto povlect do Slovenije. Tako pa ga imas ze v KP. Vi bi rabl met mene za logistiko :) sem tu domac ;)

Sicer pa se lahko zgodi tudi kaj takega :

http://www.youtube.com/watch?v=lRiQX35CJRM
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: gorazdkop in 6 gostov