xxxl je napisal/-a:... vse lepo in prav (na zgoraj omenjene ideje in izvedbe) ... vendar, ko te ustavijo naši vrli pripadniki "organa" (op.prev. policisti) v vozilu (registriranem na US tablice), jim moraš izkazati opravičenost vožnje vozila na tuje tablice ... sicer si v carinskem prekršku ... le-to, da izkazuješ neko podjetje v tujini ni dovolj ... ker naj bi bil tudi njihov rezident ... da lahko voziš njihov avto ... (mogoče bo kakšen policist to pojasnil bolje od mene)![]()
... sicer pa za US velja tudi "smog test" (op.prev. test izpuha, ki ga poznamo tudi pri nas, vendar naš ob takšni varianti ne bi veljal) ob katerem dobiš veljavno nalepko za tekoče leto in to naj bi tudi opravil vsako leto ... kar poraja naslednje vprašanje ... ali bi posameznik peljal avto "oversea" tja in nazaj ... hmmm stroški ...![]()
... ker če bi bilo tako lahko ... potem bi se po RS večinoma vsi boljši avtomobili vozili z raznoraznimi "off-shore" tablicami ... glede na to, da sem pa kar veliko na cesti ... jih bolj malo vidim ...![]()
... lp
...
Kaksne off-shore tablice imas v mislih? Reg. tablice, ki jih dobi avto v ZDA, ko imas registrirano podjetje niso nobene off-shore (to sploh ne obstaja) ampak prave in iste tablice kot vsi ostali avtomobili. Off-shore je samo davcni status glede ameriske IRS, ki velja za nerezidente s podjetji v Delaware, Nevada, Wyoming (mislim da je se Oregon tak). Ne mesat reg. podjetja s tablicami, ki jih potem dobis: registrias podjetje v Delaware, kolega pa zivi v LA-ju in uporabljas njegov naslov kot maildrop - potem bos imel californijsketablice. Kot maildrop (za naslov tukaj) lahko tudi najames UPS predal ali kaj podobnega (katerakoli zvezna drzava) in to je to.
Tisto o testu ispusnih plinov tukaj: to zahtevo imajo samo nekatere drzave in se to za starejse avtomobile (5 let+ mislim da) in samo za one, ki vozijo po ZDA.
Sicer pa je to diskusija o avtomobilih in ne o off-shore firmah in je res malo off. Da jo zakljucim: ko sem se bil v Sloveniji pred leti in ze imel amerisko podjetje (takrat off-shore Nevada) sem se mirno vozil po LJ z Illinois tablami. Pa kaj mislis, da tistih nekaj ameriskih tablic, ki vozijo po Sloveniji vozi resnicno American...?
LP iz Chicaga!