Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Re: Kupujem zanesljiv nov avto

Napisal/-a MBtouran So mar 23, 2013 11:11 am

hahehihoh je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:Kio rio lahko črtamo.

-CITROEN C-ELYSEE 1.6 HDI
-DACIA LODGY 1.5 DCI
-HONDA ACCORD 2.0i VTEC
-NISSAN QUASHQAI 1.5 DCI
-OPEL ZAFIRA 2.0 CDTI (NOVA OBLIKA)
-RENAULT ESPACE 2.0 DCI
-VOLKSWAGEN TOURAN 1.6 TDI
-KIA SPORTAGE 1.7 CRDI

ps.: Če se že norca delate z vašimi predlogi, dajte vsaj nova vozila gor. :D

Anyway, peugeota sem dal stran iz seznama ker mi oblikovno ni ušeč. Torej dejmo še kakšno mnenje prosim za zadnje vzdihljaje, saj mojega rja toliko daje ,da ne vem več koliko časa bo še z mano.

Kljub temu, da se najbrž delaš norca, ti bom svetoval. Osebno bi med naštetimi izbral quashqai, ker mi je od vseh najbolj všeč. Naj ti dam nekaj argumentov proti ostalim vozilom:
- citroen c-elysee in dacia lodgy: nizkocenovnika, niti približno udobna kot ostali med katerimi izbiraš, in glede na to da boš delal dolge relacije, potrebuješ kar se da udoben avtomobil
- honda accord: požrešen, drugače pa se mi zdi v redu avto
- nissan quasqai: za moje pojme dobra izbira, čeprav ni tako prostoren kot espace in zafira ter touran denimo, je pa vseeno lepši za vozit in tudi za videt, pa bolj pristaja mladim
- zafira, espace in touran: previsoki avtomobili, preveč družinsko usmerjeni, pri prevelikih hitrostih preveč hrupni zaradi zračnega upora, visoka nabavna cena
- sportage izgleda sila zanimiv SUV, ampak ga sploh ne poznam - sicer pa, najbrž boljša in lepša izbira od prej naštetih enoprostorcev

Sem ti želel še nekaj predlagati, ampak se bojim, da se ta tema potem ne bi nikoli končala...

Si se ze peljal z Touranom 150km/h? Ce bi se nebi nabijal o glasnost in potem svetoval suv, ki je seveda sportno nizek. Zanimivo kaksne neumne pro in contra piss za touran/nissan quasquai

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So mar 23, 2013 11:55 am

Tile quazi enoprostorci res pihajo sploh pa s panoramsko streho :D Imel TransSporta 3.8 GT 94 in ja bil je cel iz poliestra ( kabina ) pa ni nkol tok bučalo v vozilu kakor tile današnji pleh steklo polizdelki :lol:

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh So mar 23, 2013 12:09 pm

MBtouran je napisal/-a:
Si se ze peljal z Touranom 150km/h? Ce bi se nebi nabijal o glasnost in potem svetoval suv, ki je seveda sportno nizek. Zanimivo kaksne neumne pro in contra piss za touran/nissan quasquai

V touranu sem se kar precej navozil (sicer letnik 2004, ampak verjetno ni prav bistvene razlike, ali pač?) in lahko rečem, da sploh ni tako tih. Res je manj hrupen od 206, ampak je pa definitivno bolj kot od quashqai, s katerim sem se sicer bolj malo vozil (v nobenem primeru nisem bil voznik, zgolj sovoznik). Se pa SUV veliko lepše vozi kot enoprostorec. Poleg tega touran ni niti pojem udobja, saj čutiš vsako luknjo in ima pretrde sedeže za moj okus (seveda še vedno govorim o l. 2004).

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So mar 23, 2013 12:40 pm

Pelji se z novim modelom in potem primerjaj, in pitem se z DCC podvozjem. Primerjaj tudi Cw vrednost in ti bo vse jasno. Meni je vseeno kaj vzame samo take ocene so pa zelo smesne.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette So mar 23, 2013 1:49 pm

hahehihoh je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:

V touranu sem se kar precej navozil (sicer letnik 2004, ampak verjetno ni prav bistvene razlike, ali pač?) in lahko rečem, da sploh ni tako tih. Res je manj hrupen od 206, ampak je pa definitivno bolj kot od quashqai, s katerim sem se sicer bolj malo vozil (v nobenem primeru nisem bil voznik, zgolj sovoznik). Se pa SUV veliko lepše vozi kot enoprostorec. Poleg tega touran ni niti pojem udobja, saj čutiš vsako luknjo in ima pretrde sedeže za moj okus (seveda še vedno govorim o l. 2004).

Težko rečem za tourana/quashqai, saj se še nisem peljal v njih. Ob vsemu prebranemu za espace-a ga bom odstranil iz seznama. Mogoče so bili prejšnji modeli tako zelo problematični pa vendar.

-DACIA LODGY 1.5 DCI
-HONDA ACCORD 2.0i VTEC
-NISSAN QUASHQAI 1.5 DCI
-KIA SPORTAGE 1.7 CRDI

Kako pa qashqai stoji "tehnično". Vem ,da je motor renaultov.
Only music takes me there, where i can be me.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So mar 23, 2013 2:17 pm

Soliden avto sedaj v akciji 360 stopinj

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh So mar 23, 2013 2:17 pm

Qashqai je čisto spodoben avtek, motor preverjen (1.5 dCi), razen novega 1.6 dCi. Sicer pa se boš najbrž glede na to, da si zelo nezahteven voznik, raje odločal za 1.5 s 110 konjskimi močmi. Najbrž imaš v mislih navadnega qashqaia, ne pa qashqai+2, kajne? Meni je navaden tudi lepši. Dobiš ga že za dobrih 18 tisoč evrov, kar se mi za tak avto ne zdi veliko. Recimo juke, ki je precej manj prostoren (sicer roko na srce odtehta njegova pojava), stane približno enako.

MBtouran je napisal/-a:Pelji se z novim modelom in potem primerjaj, in pitem se z DCC podvozjem. Primerjaj tudi Cw vrednost in ti bo vse jasno. Meni je vseeno kaj vzame samo take ocene so pa zelo smesne.
Ok, morda imaš pa prav, z novim touranom se res še nisem peljal. Dvomim pa, da se pelje lepše kot SUV...

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So mar 23, 2013 2:20 pm

Zakaj bi se brezpogojno suv peljal bolje kot enoprostorec. V cem bi naj bila ta ocitna razlika

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette So mar 23, 2013 2:28 pm

hahehihoh je napisal/-a:Qashqai je čisto spodoben avtek, motor preverjen (1.5 dCi), razen novega 1.6 dCi. Sicer pa se boš najbrž glede na to, da si zelo nezahteven voznik, raje odločal za 1.5 s 110 konjskimi močmi. Najbrž imaš v mislih navadnega qashqaia, ne pa qashqai+2, kajne? Meni je navaden tudi lepši. Dobiš ga že za dobrih 18 tisoč evrov, kar se mi za tak avto ne zdi veliko. Recimo juke, ki je precej manj prostoren (sicer roko na srce odtehta njegova pojava), stane približno enako.

MBtouran je napisal/-a:Pelji se z novim modelom in potem primerjaj, in pitem se z DCC podvozjem. Primerjaj tudi Cw vrednost in ti bo vse jasno. Meni je vseeno kaj vzame samo take ocene so pa zelo smesne.
Ok, morda imaš pa prav, z novim touranom se res še nisem peljal. Dvomim pa, da se pelje lepše kot SUV...

Jah cena tudi ima malo vloge tukaj. Doma pa imam predračun za sportage 1.7 diesel ki pa je skoraj 19k eur. Z tem ,da ima kia 7let/150kkm garancije ter motor ima verigo. Je nissan sploh v čem boljši od sportage? ali kaj bi lahko imel bolj kvalitetno narejeno? Ter sportage ima števec za temperaturo vodo ki mi je zelo ušeč. (nekako rad gledam na ta števec :D )

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette So mar 23, 2013 2:29 pm

MBtouran je napisal/-a:Soliden avto sedaj v akciji 360 stopinj

:?:

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So mar 23, 2013 2:30 pm

Namesto avta vzami en antipsihotik in si zmagal

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette So mar 23, 2013 2:54 pm

MBtouran je napisal/-a:Namesto avta vzami en antipsihotik in si zmagal

Poglej dajva malo bolj na odrasli ravni če že ok? Koliko časa si lastnik svojega vozila? Koliko si z njim prevozil? Vidiš pri meni je drugačna situacija, jaz bom imel avto ki ga bom zdaj kupil dokler ne bo razpadel ali pa bodo z njim kakšne zelo resne težave. Opaziš razliko med nama? Daj malo več strpnosti prosim. Glede na to,da prodajaš avto je kakšen poseben razlog, okvara, ali samo osebni razlog? Glede na to,da imam tudi sam na seznamu tourana, bodi kolegialen in podaj kakšno mnenje o dotičnem avtomobilu 8)

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette So mar 23, 2013 3:01 pm

chan je napisal/-a:Ker ta tema počasi prehaja proti nekim čudnim bizarnim in rahlo shizofrenim vodam, prosim avtorja teme, da se najprej odloči, kaj sploh išče :!:
V nasprotnem primeru gre tema v zaklep :!:

Poslužuje naj se grobih osnov, oziroma si odgovori na vprašanja, kakšne so njegove osnovne prevozne potrebe. Saj če bomo tja v en dan fantazirali o problematičnosti in neproblematičnosti posameznih modelov, bomo odkrili celo primerke Rolls Roycev, ki so se na veliko začudenje lastnikov ustavili sredi cestišča (po pričanju tovarne, se niso pokvarili, da ne bo pomote!).

Osnovni začetni napotki (katerih se je sploh pametno držati, preden se odločimo kupiti novo vozilo) :

1. Osnovne prevozne potrebe (družinske potrebe? majhni otroci? zgolj prevoz voznika? športni rekviziti? vsakojutranji prevoz sveže zelenjave na tržnico?, ...);
2. Preferenčni tip vozila (limuzina, SUV, enoprostorec, kombi, kombajn, ...);
3. Preferenca po nakupu novega ali rabljenega vozila (testnega že sedaj odsvetujem!);
4. Višina zneska (oziroma najvišji znesek), namenjena nakupu vozila;
5. Povprečno število kilometrov/leto.

Če pa bomo gledali zgolj in samo kriterij nepokvarljivosti, potem lahko avtorju predlagamo zgolj nakup (kateregakoli) avtomobila brez motorja, katerega bo moč občudovati le in samo v lastni garaži! Iskreno rečeno, prav VSAK avtomobil je danes pokvarljiv in kot že predhodno omenjeno (!!!) tovrsten strah preženejo garancijski pogoji. Iracionalen strah pred odpovedjo komponent v tujini pa rešuje pravljični čudež v obliki GARANCIJE MOBILNOSTI, pri kateri pokvarjen avtomobil odvlečejo do najbližjega uradnega servisa (ki pa so, roko na srce, v večini bližnjih in ne tako bližnjih državah dovolj na nivoju in v okviru tovarniških zahtev - razen, če se avtor ne odpravlja v Afganistan ali Irak :roll: (tedaj mu predlagam zgolj Hummerja ali pa Patrio)).

Nenapisano pravilo, katerega potrjujeta celo Danny in Meta Malus, pravi, da je povsem nemogoče ugotoviti, kaj se bo v prihodnosti zgodilo s kupljenim (tudi novim!) avtomobilom. Na koncu pa (kot pravijo uradne raziskave) se kar 90% odstotkov potencialnih kupcev odloči za tisti model, ki mu je preprosto in samo ... všeč!

Sem se pozanimal za to garancijo in kljub temu ,da sem precej nezaupljiv do teh stvari je dejansko tako kot si napisal. Če je avto pod garancijo in se zgodi težava v tujini mi ga odpeljejo na najbliži pooblaščem servis na njihove stroške. (pozanimal sem se za kio, ampak verjetno velja tako tudi za ostale? oops ). Tako ,da sem malo bolj "pomirjen" okoli tega.

Uporabniški avatar
maxipin
Novinec

Napisal/-a maxipin So mar 23, 2013 4:13 pm

Če ga misliš imeti doklerne razpade, ti resno svetujem avto iz VAG grupe (ali pa kakšnega malo rabljenega bmw-ja, mercedesa). Razlogi so bili že večkrat navedeni v tej temi.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette So mar 23, 2013 4:38 pm

maxipin je napisal/-a:Če ga misliš imeti doklerne razpade, ti resno svetujem avto iz VAG grupe (ali pa kakšnega malo rabljenega bmw-ja, mercedesa). Razlogi so bili že večkrat navedeni v tej temi.

Od VAG grupe sem izbral tourana. Rabljenega bmw-ja? Upam,da se hecaš. Serijo 5 skoraj 10 let staro za cca. 9k eur z prevoženimi 250kkm na 200kkm podlage? In prelajhano do konca? Verjetno gresta tudi več ali manj z rednimi servisi še naslednjih 300kkm( :roll: ) . Poleg tega poglej druge cene pri rabljenih vozilih iz VAG grupe. Recimo kakšen luksuzni audi A8 še ampak ,da hočejo za passata ki je star 8 let, 9k eur ter ima
"mogoče" realnih 250kkm? Sicer ne vem zakaj tako držijo cene ampak dokler so kupci to gre, jaz pa nisem nor žal.

Kot sem rekel je tale seznam dokončen. Izbral bom nekaj od tega, drugo ne pride v poštev.

-DACIA LODGY 1.5 DCI
-HONDA ACCORD 2.0i VTEC
-NISSAN QUASHQAI 1.5 DCI
-KIA SPORTAGE 1.7 CRDI

Ps: Pa prosil bi ,da se ne kregate zdaj o vrednosti rabljenih avtomobilov, hvala.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So mar 23, 2013 4:59 pm

Se vedno nisi budgeta napisal

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette So mar 23, 2013 5:07 pm

MBtouran je napisal/-a:Se vedno nisi budgeta napisal

Saj si ga ti napisal ;) Vsi avtomobili na seznamu so od cca. 12-25k eur. Pa ne napisati zdaj "joj kakšna razlika"! Seveda je razlika zato pa bi rad čimveč dejstev,da se bom lažje odločil ;)

torcida1989
Novinec

Napisal/-a torcida1989 So mar 23, 2013 5:18 pm

priznam da se mi ne da brat 23 strani "bedarij" me samo zanima zakaj si crtal peugeot 301 v izboru pa pustil citroen c-elysee?namrec gre za skoraj isti avto
Forza Fiat!!

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette So mar 23, 2013 5:27 pm

torcida1989 je napisal/-a:priznam da se mi ne da brat 23 strani "bedarij" me samo zanima zakaj si crtal peugeot 301 v izboru pa pustil citroen c-elysee?namrec gre za skoraj isti avto

Ni problem vem ,da smo se v teji temi kar razpisali. Črtal sem ga iz seznama ker mi ni ušeč sta pa tehnično ista avtomobila, zato sem pustil citroena.

Uporabniški avatar
maxipin
Novinec

Napisal/-a maxipin So mar 23, 2013 6:54 pm

Ni mi jasna tale razporeditev. Če si gledal 301, potem bi dal lahko v izbor tudi tole astro:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7100606&show=1
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov