Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Re: Nov avto, golf VII

Napisal/-a mito155 Pe jan 03, 2014 3:25 pm

peroRS je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:jaz pa nimam časa ne volje od salona do salona hodit

Tak sem tudi sam. :D
Ko sem slaba tri leta nazaj potreboval (oz. smo potrebovali) nov avto za službene potrebe je potekalo podobno.
Šel sem v salon, povedal kaj rabim, takrat je bila to Octavia 1.6TDI. Ker ni bilo časa čakat na avto po naročilu, sem pač vzel eno iz zaloge, barva taka kot sem si želel, oprema tudi skoraj.
Polna cena po ceniku je bila slabih 19 jurjev, zglihali smo na 16.000€ (toliko o popustih, brez vsiljivih financiranj, menjav staro za novo ipd.).
Od prvega koraka v salon do registracije je bilo manj kot teden dni.
Sem pa redna stranka, to je res. Nekdo, ki prvič vkoraka v salon, ne dobi večjega popusta že pri prvi ponudbi.

Buče za lahko noč

lp

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Pe jan 03, 2014 3:46 pm

mito155 je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Ko sem slaba tri leta nazaj potreboval (oz. smo potrebovali) nov avto za službene potrebe je potekalo podobno.
Šel sem v salon, povedal kaj rabim, takrat je bila to Octavia 1.6TDI. Ker ni bilo časa čakat na avto po naročilu, sem pač vzel eno iz zaloge, barva taka kot sem si želel, oprema tudi skoraj.
Polna cena po ceniku je bila slabih 19 jurjev, zglihali smo na 16.000€ (toliko o popustih, brez vsiljivih financiranj, menjav staro za novo ipd.).
Sem pa redna stranka, to je res. Nekdo, ki prvič vkoraka v salon, ne dobi večjega popusta že pri prvi ponudbi.

Buče za lahko noč

lp

Zakaj že :?: :roll:

Je lepo napisal, da je redna stranka in običajno so taki deležni nekoliko večje radodarnosti pa še avto je iz zaloge, ta pa vemo kaj predstavlja.

Ko sem sam kupoval golfa 6 je bil popust s strani uvoznika 2300€ + 950€ s strani avtohiše kjer sem avto kupil pa sem bil prvič tam in sem samo omenil, če je - 2300€ vse kar spustijo. Avto je bil pa kupljen z gotovino in po naročilu, ne iz zaloge.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Pe jan 03, 2014 3:50 pm

mito155 je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Buče za lahko noč

lp

te je.be, ker ti pri Vrtaču ne pustijo dati takšnega popusta?? :lol:
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Napisal/-a mito155 Pe jan 03, 2014 4:05 pm

recimo da točno vem kakšne so marže.. in da avto iz 19000€ ni dobil za 16000€...

in ne j**e me to če je dobil dober popust... bolj to da zavaja folk.. ;)

in ko se pogovarjamo o popustih.. ne obstajajo "dobre " stranke ki znajo dobit dober popust.. obstajajo samo slabi pordajalci, ki ne znajo računati :mrgreen:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 03, 2014 7:47 pm

Kolikor poznam Perota sem siguren da se ni zlagal. Koliko in kako pa ti Mitja računaš svojim strankam pa sam veš :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe jan 03, 2014 8:50 pm

Razen če ni bil eden od primerkov enodnevnih registracij =P
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jan 03, 2014 10:42 pm

mito155 je napisal/-a:

in ko se pogovarjamo o popustih.. ne obstajajo "dobre " stranke ki znajo dobit dober popust.. obstajajo samo slabi pordajalci, ki ne znajo računati :mrgreen:

Zavajam? Ti že veš. :roll:
Sicer pa si se lepo sam opisal.

Lahko noč.

chan je napisal/-a:Razen če ni bil eden od primerkov enodnevnih registracij =P

Ne kupujem Renaultjev.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe jan 03, 2014 10:52 pm

mito155 je napisal/-a:recimo da točno vem kakšne so marže.. in da avto iz 19000€ ni dobil za 16000€...

Recimo....da si boš moral razširit obzorja......
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So jan 04, 2014 11:49 am

peroRS je napisal/-a:
Ne kupujem Renaultjev.

A dej nehi, drugi pa tega ne naredijo? Sploh decembra/pred prihodom facelifta/nove generacije?
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 04, 2014 12:00 pm

Lej zaradi mene je lahko Bugatti Veyron, nisem obremenjen z značkami.
Ni teorije, da bi dovolil da bi mi kdo prodal avto, ki je bil že registriran, kot novega. ;)

odprti clio je napisal/-a:A dej nehi, drugi pa tega ne naredijo? Sploh decembra/pred prihodom facelifta/nove generacije?

Seveda naredijo, ogromno je takih znamk, da ne začnem naštevat. Žalostno je le, da se to ne dela samo pri modelih, ki so v odhodu ampak tudi pri čisto svežih. :roll:

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Napisal/-a mito155 Ne jan 05, 2014 6:17 pm

peroRS je napisal/-a:
mito155 je napisal/-a:

Lahko noč.

Ne kupujem Renaultjev.

nisem te žalil kot ti mene.. in po tej logiki ki so jo napisal pomeni da si dobil 15,8% popust.. in tukaj dvomim v to cifro..

o slabih prodajalcih pa imam svoje mnenje in to naj ostane za kakšno drugo debato..

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Ne jan 05, 2014 6:38 pm

mito155 je napisal/-a: ... in po tej logiki ki so jo napisal pomeni da si dobil 15,8% popust.. in tukaj dvomim v to cifro...

Morda pa gre še za dodaten uvoznikov procent?

peroRS je napisal/-a:

Ne kupujem Renaultjev.

Tudi Škoda ni imuna ...
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Ne jan 05, 2014 7:03 pm

Pero, se slišimo za recept, ko bom kupoval drugi avto. Očitno se nisem dovolj namatral, ko sem nazadnje dobil 12% popusta. V vrtača pa itak ne zahajam. :)

Žalostno je pa to, da je kupovanje avtomobila primerljivo s nakupom na tržnici in da so prodajalci, kot branjevke, ko jokajo, da je vedno, ko prideš s konkurenčno ponudbo, njihova cena pa zares zadnja.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 05, 2014 7:12 pm

mito155 je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
mito155 je napisal/-a:

Lahko noč. .

nisem te žalil kot ti mene.. in po tej logiki ki so jo napisal pomeni da si dobil 15,8% popust.. in tukaj dvomim v to cifro..

o slabih prodajalcih pa imam svoje mnenje in to naj ostane za kakšno drugo debato..

Kje sem te žalil? A to, da si slab prodajalec, če stranki ne ponudiš večjega popusta? Če ti to tako dojemaš, je tvoj problem.

Drugače pa, če smo že picajzli. Še enkrat preberi kaj sem napisal ''s slabih 19 jurjev na 16''.
Takrat so imeli tiste popuste škodin zaklad, dodatno je prodajalec spustil nekaj, tako da je skupaj naneslo 14% popusta.
Lahko verjameš ali pa ne, ni moj problem. Kaj bi rekel šele na to, da sem na Fabii, ki je imela ceno 12.500€, izpogajal 12% popusta. Zihr spet lažem :lol:

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Napisal/-a mito155 Po jan 06, 2014 10:09 am

No sej to sem želel izpostaviti. To da si dobil dober popust ni moj problem. Gre se za tole:

peroRS je napisal/-a: Polna cena po ceniku je bila slabih 19 jurjev, zglihali smo na 16.000€

Na koncu bomo ugotovil da je bila stara cena 18750, nova pa 16.200.. in smo spet pri drugačni sliki... omenil si da je bilo vozilo iz zaklada, kjer so spet popolnoma druge cene... in ko vse skupaj daš na kup povrečni kupec bere med vrsticami in ima v glavi noro visok popust.. in kroži okoli in na koncu se najde prodajalec, ki ne zastopi da mora firmi prinašati plus.. in zaseka ceno...

Sam se mnenja, da če se proda x število vozil se bo prodalo še vedno isto število x, tudi če bo cena višja. Tistih ki krožijo okoli parih znamk in iščejo najboljši deal je kar nekaj, ampak še vedno manj in tako so vse cifre predvidljive.

mojih 5 centov.. ;)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jan 06, 2014 10:17 am

Pri vw koncernu dobiš na nov avto po naročilu z 3 mesečno čakalno dobo okrog 7% popusta glede na ceno ki je po konfiguratorju. Na razne zaloge, lanske letnike, itd je cena drugačna
Lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jan 06, 2014 1:41 pm

mito155 je napisal/-a:Na koncu bomo ugotovil da je bila stara cena 18750, nova pa 16.200.. in smo spet pri drugačni sliki...

Kaj boš ugotovil...da si se zapičil v en stavek in da si ti (in ne jaz) na pamet zaokrožil na neke 3 jurje. Jaz sem jasno napisal 14%, zdaj si pa sam računaj koliko to znese.
Ne smatram pa to za noben "noro dober popust".

Bistvo mojega posta v tej temi je bilo čisto nekaj drugega. Da se meni ne da niti imam čas pol leta hodit po salonih po celi Sloveniji in fehtat ponudbe.
Ter da se tudi pri VAG-u dobi dobre popuste, ne da eni trdijo, da več kot 1000€ ne dobiš.

Toliko.....

pskoda je napisal/-a:Pri vw koncernu dobiš na nov avto po naročilu z 3 mesečno čakalno dobo okrog 7% popusta glede na ceno ki je po konfiguratorju. Na razne zaloge, lanske letnike, itd je cena drugačna

Tudi s tem se ne strinjam. Sem dal že precej novih dražjih avtov (tudi 40 jurjev) po naročilu čez in se da brez problema dobiti 10+% popusta.
Zopet ponavljam, če si redna in resna stranka.
Ne mislim pa nobenega prepričevat. Če smatrate, da imate samo vi prav ok.

p.s: ne vem zakaj pod "zalogo" smatrate, da so avti avtomatsko lanski letnik, modeli v odhodu, "enodnevne registracije" ipd.
Zaloga je zame tudi avto, ki je že v prihodu (jih naročajo avtohiše), vendar se ne da več spreminjati barve in opreme.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jan 06, 2014 1:58 pm

Saj nobenga ne prepričuješ oz se samo pogovarjamo vsaj z moje strani. Osebno sem poznal že kar nekaj časa prodajalca in mi malo čez 25keur ni hotel oz moral po njegovem dati več kot 7% popusta
Lp

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Po jan 06, 2014 2:48 pm

pskoda je napisal/-a:Saj nobenga ne prepričuješ oz se samo pogovarjamo vsaj z moje strani. Osebno sem poznal že kar nekaj časa prodajalca in mi malo čez 25keur ni hotel oz moral po njegovem dati več kot 7% popusta

Podobno kot zavarovalni agenti ali vsak trgovec v trgovini. 90% jih lahko da popuste, a jih ne želijo.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 06, 2014 3:20 pm

Saj niso neumni, da bi kar tako na lepe oči dajali popuste, ki jih ne morejo upravičit pri nadrejenih. Če gre za redne, vplivne ali stranke, ki pripeljejo druge kupce ipd., potem že, nekje morajo pa tudi "zaslužit".
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov