Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom To apr 29, 2008 2:23 am

hartge je napisal/-a:Seveda da je drazje do KP ampak iz Bremerhavna je treba se avto povlect do Slovenije. Tako pa ga imas ze v KP. Vi bi rabl met mene za logistiko :) sem tu domac ;)

Sicer pa se lahko zgodi tudi kaj takega :

http://www.youtube.com/watch?v=lRiQX35CJRM

Mar res mislis, da ne znamo poslat avta direkt v Koper..?

Poglej problem je, ker ga hoces imet v svoji domaci garazi cimprej in s cimmanj prekladanj Y/N?

Linija Baltimore-Koper pa ni direktna, ona Baltimore-Bremerhaven pa je. Zna se celo zgodit, ce avto posiljamo v Koper, da bo tako sel najprej do Bremerhavna/Liverpoola direktno, potem pa do Genove, Marseilla, Tel Aviva, Cipra... pa spet prekladanje. Zamisli si en novejsi Escalade ali kaj podobnega na roll-on/roll-off, ki ti ga prekladajo z ladje na ladjo tam 2-3x po vseh teh pristaniscih? Kontejner je drugo, samo to je ze drazje.

Hvala za nasvet o logistiki, prevoza (in s tem povezane logistike) tako ne delamo mi ampak nekaj glavnih svetovnih spedicij, s katerimi delamo.

LP iz Chicaga!
Zadnjič spremenil chgotom, dne To apr 29, 2008 2:29 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom To apr 29, 2008 2:24 am

hartge je napisal/-a:Zakaj ne date avte v CNT?

To ze premlevamo tukaj kot staro lajno.

Kontejner ni problem, samo bo tam 3-4 jurje dolarjev (zavisi ali je 20 ali 40ft), roll-on/roll-off pa tam jurja in pol (priblizno) stotaka vec ali manj.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom To apr 29, 2008 2:26 am

[quote="rallysquirrel"]
Baltimore-KP tranzitni cas en teden.

[quote]

A ti to resno? Kdo pripelje tako hitro, daj prosim povej...?

LP iz Chicaga!

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi To apr 29, 2008 9:22 pm

Samo eno vprašanje. Koliko se tele cene realne?

http://www.autobytel.com/content/Resear ... /index.cfm

Uporabniški avatar
rallysquirrel
Nov uporabnik

Kraj: Nuova York

Napisal/-a rallysquirrel Sr apr 30, 2008 4:36 pm

chgotom je napisal/-a:
rallysquirrel je napisal/-a:Baltimore-KP tranzitni cas en teden.

A ti to resno? Kdo pripelje tako hitro, daj prosim povej...?

LP iz Chicaga!

narobe sem napisal

GOVORIM SAMO O KONTEJNERJIH in ne RoRo.

Tranzitni cas Baltimore-KP je 4 tedne. NY-KP je 3tedne, ker gre iz Baltimore v NY prvo. To gre seveda za Happag-Lloyd ki vozi NY->Gioia Tauro->KP.

Iz Chicaga pa lahko posiljas preko Senator Lines, kjer gre kontejner po zeleznici do Halifax-a ->Gioia Tauro->KP.

Vcasih ce posiljas is Los Angelesa gre kontejner lahko tudi v chicago preko zeleznice in se do Halifaksa pa potem v KP.
Zadnjič spremenil rallysquirrel, dne Sr apr 30, 2008 9:38 pm, skupaj popravljeno 5 krat.
rallysquirrelAFNAgmail.com

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge Sr apr 30, 2008 5:16 pm

Ma dej 7 DNI? Iz Gioia Tauro do Kopra je skoraj dva dni plovbe!

Uporabniški avatar
rallysquirrel
Nov uporabnik

Napisal/-a rallysquirrel Če maj 01, 2008 8:03 pm

Dazi je napisal/-a:Samo eno vprašanje. Koliko se tele cene realne?

http://www.autobytel.com/content/Resear ... /index.cfm

Cene bodo kar drzale. Cena bo med invoice in MSRP ker moras placati se destinacijo, razen, ce nimajo se dodatnik popustov.

Kaj te pa zanima? Kaksen EVO ali STI?

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Če maj 01, 2008 8:34 pm

Mal sem pogledu cene v ZDA, in kar ne morem verjet koliko je cenej. Sicer si pa moram pogledat vseh 25 strani, kaj ste točn vse napisal, da ne bom spraševal kakšnih vprašanj na katere je že bilo odgovorjeno.
Če bi pa lahko samo na hitro zvedu ceno za STi s prevozom in homologacijo.
Hvala lepa.

Uporabniški avatar
boy36
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a boy36 Če maj 01, 2008 8:58 pm

Dazi je napisal/-a:Mal sem pogledu cene v ZDA, in kar ne morem verjet koliko je cenej. Sicer si pa moram pogledat vseh 25 strani, kaj ste točn vse napisal, da ne bom spraševal kakšnih vprašanj na katere je že bilo odgovorjeno.
Če bi pa lahko samo na hitro zvedu ceno za STi s prevozom in homologacijo.
Hvala lepa.

Ja res ne morš verjet.Cene za EVO X so na zahodni obali že padle pod 30,000 USD.Polno opremljen GSR z SSS paketom,AERO paketom,navigacijo pa pride 35100 USD
(22000 EUR :lol: ).

Uporabniški avatar
rallysquirrel
Nov uporabnik

Napisal/-a rallysquirrel Če maj 01, 2008 9:34 pm

Kot vem, bi pr STI rabu samo zamenjat luci. (Luci lahko prodas nazaj v ZDA)

Za enak denar bi pa tud lahko Legacy SpecB ki je bolj udoben malo vecji z enakim motorjem, samo turbo je malo manjsi, pa tud to se da zrihtat. Pa se noben doma ga nebi mel. Od uzunej pa zgleda enak kot normaln legacy sedan.

zgleda tak sam z drugim feltnam.
http://www.youtube.com/watch?v=RuzyaWEqo58

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Če maj 01, 2008 9:40 pm

rallysquirrel je napisal/-a:Kot vem, bi pr STI rabu samo zamenjat luci. (Luci lahko prodas nazaj v ZDA)

Za enak denar bi pa tud lahko Legacy SpecB ki je bolj udoben malo vecji z enakim motorjem, samo turbo je malo manjsi, pa tud to se da zrihtat. Pa se noben doma ga nebi mel. Od uzunej pa zgleda enak kot normaln legacy sedan.

zgleda tak sam z drugim feltnam.
http://www.youtube.com/watch?v=RuzyaWEqo58

Poznam SpecB Legacy-ja. Ni naprodaj na našem trgu. Vem, da si ga lahko kupil v Angliji. A bi vseeno lahko dobil približno ceno za avto in prevoz za STi in za EVO-ta? Lohka tudi na pm.

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Pe maj 02, 2008 12:01 am

Evo, sem si vzel uro in pol in sem pregledal vseh 25 strani. Vidim, da je veliko komplikacij, sicer verjetno ne z samim prevozom do Slovenije ampak po tem z homologaicjo in garancijo. Ker nonc koncev, vsak ki bi dal recimo 25K+ € za avto bi rad imel tudi nekakšno garancijo, in fajn bi bilo da je avto registriran v slo(predvsem zaradi nadaljne prodaje).
Pa tudi ne vidiš avtomobila, preden ga kupiš. Verjeti nekomu, ki ga tudi nisi nikoli osebno spoznal, je pa tudi velik rizik. Še posebej v današnjih časih. Pa brez zamere.
Potem so pa še vsi te k***** davki, da potem cena ni več tok privlačna...
Chgotom je sicer povedal, da bo neko slovensko podjetje prevzelo papirologijo. Sam to pa spet stane, a ne. Tako da bo konča cena še višja. In bodo samo redki(beri: zelo dragi) avtomobili prišli v upoštev za nakup. In se krog kupcev zelo zmanjša, a ne...

Mislm, da uni, ki nimamo "preveč" pod palcem še vedno morali kupovati pri lokalnih prodajalcih, ki nam bodo verjetno prodali predrag, pošvasan, za "malo" kilometri, uvožen iz bogvekje in po vsej verjetnoti ukraden avto.

Uporabniški avatar
rallysquirrel
Nov uporabnik

Napisal/-a rallysquirrel Pe maj 02, 2008 12:27 am

Pa se to vprasanje? Koliko ceneje bi moral biti avto brez garancije ceprav nov, da se splaca nakupa.

A se pol samo splaca uvazat avto ki je izven garancije. Z rabljenim avtom je pa sam vec dela. Najd ga moras, potem testirat pritisk na pri cilindrih, itd. Velik zajebanjic.

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Pe maj 02, 2008 8:39 am

Jest sem predvsem gledu avtomobile, ki se jih v Sloveniji ne morem privoščiti niti rabljene, kaj šele nove. Potem pa vidm, da so v ZDA novi dost cenejši kot pri nas že kar zgonjeni. Zelo privlačno, a ne. TODA, pol pa nabiješ vse davke in zajebancijo z homologacijo, te pa vse mal mine.
Konkretno govorim o novi STi, ki so jo pri nas prodajal za 50.000€( za tujino nisem gledal). Pri vas je pa okol 22.000€. Pol pa kontejner(za nov avto bi ga definitivno naroču, ker sem imel kolega v Luki Koper....) min. 3000 USD, pa 10% carine, 20% na to še davka in še okološke takse in še kaj verjetno.... Pol pa še zajebancija z homologacijo, ki te stane veliko časa, iznajdljivosti in verjetno denarja, če na koncu sploh rata.
Ampak, recimo, da ga pol za 33K -34K € spraviš na cesto, si vseeno brez garancije. IN že itak 34K € je preveč denarja za marsikoga.
V glavenem, tistih 22K € se je slišal mnogo boljše, pa sem mislu še par tisočakov gor, pa ga bom meu doma, a ne. Pa na žalost ni tko.....
Najbolj da gremo živet v ZDA. :D

Uporabniški avatar
boy36
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a boy36 Pe maj 02, 2008 9:01 am

Glede garancije je pa odvisno od firme do firme .Recimo BMW ti pa še vedno da 2 leti garancije četudi avto uvoziš iz ZDA.Tudi v Nemčiji sicer ne vem kaka je ta garancija ti za uvožen avto Mitshubishi,uvoznik ponudi os enega do dveh let garancije.
Je pa res kot si rekel da te pride STI cenejš 16000 EUR in če računaš ti mora na avtu velik stvari odpovedat v treh letih da boš imel 16 000 EUR stroškov kar se danse skoraj ne bi smelo narediti.Tko da mislim da se avto še vedno splača pripeljati čez lužo.Je pa seveda govora o dražjih avtomobilih.

Uporabniški avatar
TruKillah
Nov uporabnik

Kraj: Brodway

Napisal/-a TruKillah Pe maj 02, 2008 5:01 pm

Mene pa zanima Escalade 2008...govorim čist tko..sm mal računu, nej me kdo poprav če ni tko:
-vrednost avta, rablen, 1200mi, l.2008: prbližn 55.000$
-carina(10%): 5.500$
-DMV(13%): 7.150$
-EKO(0,0584€/kg): 232$
-DDV(20%): 13.500$
-transport v kontejnerju: 5000$
-SKUPAJ: 86.382$ = 56.458€

Iz moje strani se splača...ampak bom raj počaku na hibrida...(zarad porabe)
Ja...če ne je pa garancija mal problem!

LP
TruKillah

Uporabniški avatar
rallysquirrel
Nov uporabnik

Napisal/-a rallysquirrel Pe maj 02, 2008 5:09 pm

za $55.000 dobis ze novega in to AWD.

Uporabniški avatar
TruKillah
Nov uporabnik

Kraj: Brodway

Napisal/-a TruKillah Pe maj 02, 2008 5:36 pm

rallysquirrel je napisal/-a:za $55.000 dobis ze novega in to AWD.

..ja...ampak to je osnovni model...pol je še luxury paket, k pol vse skupi pride nov okol 68.000$...vsa oprema razn DVDja v vzglavnikih..

LP
TruKillah

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Pe maj 02, 2008 7:08 pm

Neki mi ni jasn.
Zakaj bi mogu plačat carino in ostale davke v Sloveniji, če bi registriru avto v Ameriki in bi ga pripeljal v slovenijo? Sej plačaš tam davek in ga tam registriraš.

Uporabniški avatar
rallysquirrel
Nov uporabnik

Napisal/-a rallysquirrel Pe maj 02, 2008 8:48 pm

Ne bi bilo treba carine itd ce imas avto registriran kot last ameriskega podjetja. Tudi potem moras avto vsakih 6 mesec peljati izven EU, to pomeni,da moras na VSAKE 6 mesecev na HR ali podobno in dobiti potrditev, da je avto sel izven EU.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov