Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

nooblette
Novinec

Re: Kupujem zanesljiv nov avto

Napisal/-a nooblette So mar 23, 2013 9:31 pm

maxipin je napisal/-a:Ni mi jasna tale razporeditev. Če si gledal 301, potem bi dal lahko v izbor tudi tole astro:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7100606&show=1

Ko sem predložil seznam sem napisal zakaj nisem dodal drugih modelov.
Only music takes me there, where i can be me.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So mar 23, 2013 11:32 pm

Si preizkusil (vozil) C-liziko? Kakšna je v primerjavi s konkurenco vseh vrst?

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette So mar 23, 2013 11:58 pm

esem je napisal/-a:Si preizkusil (vozil) C-liziko? Kakšna je v primerjavi s konkurenco vseh vrst?

Zdej sicer ne vem zakaj vsi pravite temu avtu lizika ampak uredu :mrgreen:

Sem ga vozil, moram rečt uredu avto. Se mi zdi,da tudi luknje na cesti zelo dobro požira. V primerjavi z ostalimi hmm... Kia sportage mi je bila tudi uredu. Qashqai-a žal nisem peljal,prav tako tudi zafire ter tourana. (Sem jih šel samo pogledat).

Pa iz tegale seznama lahko črtamo tudi hondo accord. Torej ostanejo teli:

-CITROEN C-ELYSEE 1.6 HDI
-DACIA LODGY 1.5 DCI
-NISSAN QUASHQAI 1.5 DCI
-OPEL ZAFIRA 2.0 CDTI (NOVA OBLIKA)
-VOLKSWAGEN TOURAN 1.6 TDI
-KIA SPORTAGE 1.7 CRDI

Žal so ostali samo še diesel-i, ampak kot je napisal @tommy že nekaj strani nazaj enostavno ni računice z bencinarjem žal. Pa mogoče bi se človek še odločil za bencinarja če bi bili veliko ceneje ter predvsem resnično zanesljivi. Tako pa kar sem prebral, slišal, videl, doživel se mi zdi ,da tudi bencinarji niso več to kar so bli. (samo moje skromno mnenje). Ker vsi teli novi downsize turbo mlinčki so verjetno po vzdrljivosti ravno tako dobri kot recimo enaki diesel-i. In če je tukaj razlika v porabi cca 3 litre, je jasno kam vodi vse skupaj glede mojega nakupa.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne mar 24, 2013 7:09 am

Res ni racunice pri tvojih 12.000 km letno :D

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Ne mar 24, 2013 9:39 am

Tudi med dizli imaš različno porabo, na tvojem seznamu so kandidati od 5,5 l/100 km do 7 l/100 km, ja Accord bi bil res na vrhu z nekje 8 l/100 km, ampak ena Elantra 1.6 je pa tam tam s Kio Sportage, je pa davek manjša zmogljivost.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne mar 24, 2013 9:53 am

nooblette je napisal/-a:
Pa iz tegale seznama lahko črtamo tudi hondo accord. Torej ostanejo teli:

-DACIA LODGY 1.5 DCI
-NISSAN QASHQAI1.5 DCI
-OPEL ZAFIRA 2.0 CDTI (NOVA OBLIKA)
-KIA SPORTAGE 1.7 CRDI

Če ti finance dopuščajo vzemi obarvanega 1,6 bencinarja(117KM), če ti bo po testni vožnji prešvoh doplačaš 2,0(140) in si zmagal, poraba je itak tam-tam, Sem imel 5 nissanov (sunny 87, primera 92 in 99, micra 04 in note 06) in nobenih problemov dokler nisem naletel na vw mino.

Qashqai-ja sem vozil tako prvi kot drugi model in je vreden nakupa ;) Pred Q nalepiš še črki F,U in si zmagal 8) Vprašanje je samo, če si pripravljen odšteti toliko kot zahtevajo zanj.

Če se ti kolca po udobni limuzini višjega razreda ti zaupam, da je bil prejšnji teden v enem izmed citroenovih salonov predan v uporabo glanc novi C5 2,0dizel (160KM) business paket za ceno 23.000€. Ko te pri tem masirajo leder masažni zici pozabiš na ta drobiž.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne mar 24, 2013 11:14 am

Chevrolet - TRAX 1.6 LS NOVI CHEVROLET ŽE ZA 14.990 EUR ??? Dobava v Juniju.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7102841&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5506248&show=1 Mazda Mazda3 Sport 1.6i CE 13.060 €
bencinski motor, 1598 ccm, 77 kW / 105 KM ta je opulena verzija .... IŠČEMO zanesljiv NOV avto :D

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne mar 24, 2013 3:00 pm

Ivan36 je napisal/-a:Chevrolet - TRAX 1.6 LS NOVI CHEVROLET ŽE ZA 14.990 EUR ??? Dobava v Juniju.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7102841&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5506248&show=1 Mazda Mazda3 Sport 1.6i CE 13.060 €
bencinski motor, 1598 ccm, 77 kW / 105 KM ta je opulena verzija .... IŠČEMO zanesljiv NOV avto :D

Rabim samo še kakšna mnenja iz seznama ki sem ga prilepil, če si ga opazil seveda :D

@yashica lahko poveš kaj več o samem avtomobilu, kvaliteti motorju? hvala.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne mar 24, 2013 3:03 pm

MBtouran je napisal/-a:Res ni racunice pri tvojih 12.000 km letno :D

Ahh si pa malo premalo rekel, tam okoli 20-25kkm, približno. Eno uprašanje, ima tvoj avto nek kompresor plus še turbo in vso to kombinacijo krmili računalnik na koncu ali kako? (sem včeraj prebiral nekaj o tsi motorjih).

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne mar 24, 2013 4:32 pm

Ta j**c je imel zanič optiko koles 1 serija ! Spredaj in zadaj :lol: NISSAN QASHQAI1.5 DCI ko glih vprašaš za mnenje iz seznama ;) Pa tile 360 so z stekleno streho nizki za nas nad 190cm :evil: Imaš ga v CityParku LJ pa SPET prekratki sedalni del prednjih sedežev !!!

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne mar 24, 2013 4:38 pm

nooblette je napisal/-a:@yashica lahko poveš kaj več o samem avtomobilu, kvaliteti motorju? hvala.

Kaj dosti niti ni za povedat. Odpravi se na testno vožnjo, poskusi dobiti avto za vikend in po možnosti s tistim motorjem, ki bi prišel v poštev ob nakupu. Prva generacija je imela napako na zadnjih amortizerjih pa so to poštimal. Lahko si naletel na nekoliko površno sestavo, sploh v času, ko so avto za vse trge sestavljali samo v angleškem Sunderlandu in je bilo povpraševanje ogromno. Kasneje, ko so začeli s proizvodnjo na Japonskem (ime ima dualis) se je to nekoliko popravilo. Novi model ima poleg drugačnega prednjega konca in raznih novitet še boljšo zvočno izolacijo.

Kar se motorja tiče je 1,6 atmosferc z oznako HR16DE iz nissanovih hlevov in ni problematičen. Ima verigo in ne pozna žretja olja, no vsaj meni ga ni do 90.000km, ko sem ga prodal. V Note-u pridela 110KM, ki se jih dejansko čuti in niso skriti v hlevu. V tem modelu imajo opraviti z večjo težo in čelno površino zato za marsikaterega zmanjka konjev, vendar za prevažanje po omejitvah od točke A do B je dovolj.

2,0 MR20DE bencinar je nastal v sodelovanju z renaultom in ni nič slabši. Ravno tako ima verigo in ga nissan vgrajuje tudi v ostale modele. Gre praktično za globalni motor.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne mar 24, 2013 4:40 pm

nooblette je napisal/-a:

Ahh si pa malo premalo rekel, tam okoli 20-25kkm, približno. Eno uprašanje, ima tvoj avto nek kompresor plus še turbo in vso to kombinacijo krmili računalnik na koncu ali kako? (sem včeraj prebiral nekaj o tsi motorjih).

Na zacetku si pisal da dnevno delas 2*15 km je to 10950 na leto pa jurja sem dodal je to 12.000 letno. Sedaj pa nabijas da delas cez 20k. Po mojem je tema zrela za zaklep, ker se ocitno samo dolgocasis in nabijas v prazno

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Ne mar 24, 2013 5:20 pm

yashica: 1,6 motor v qashqaju mora biti pogreb. Za prevažanje do točke A do B še gre, če sta ti točki povezani z omejitvijo 50-90 km/h. Vse kar je več, je mučenje - tvojega počutja, motorja, tvoje denarnice. Že v juku je tale motor nekje na meji: za mestno, obmestno vožnjo je prijetno poskočen, na avtocesti izjemno glasen in požrešen.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne mar 24, 2013 5:27 pm

MBtouran je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:

Na zacetku si pisal da dnevno delas 2*15 km je to 10950 na leto pa jurja sem dodal je to 12.000 letno. Sedaj pa nabijas da delas cez 20k. Po mojem je tema zrela za zaklep, ker se ocitno samo dolgocasis in nabijas v prazno

Res je toliko naredim samo za službene namene. Potem pa kolikor nanese ampak vsega skupaj pa recimo kar nekje 20kkm. To je zadnje kar sem ti odgovoril sedaj te pa vljudno prosim če se odstraniš z svojo depresijo iz moje teme, hvala.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne mar 24, 2013 5:28 pm

yashica je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:@yashica lahko poveš kaj več o samem avtomobilu, kvaliteti motorju? hvala.

Kaj dosti niti ni za povedat. Odpravi se na testno vožnjo, poskusi dobiti avto za vikend in po možnosti s tistim motorjem, ki bi prišel v poštev ob nakupu. Prva generacija je imela napako na zadnjih amortizerjih pa so to poštimal. Lahko si naletel na nekoliko površno sestavo, sploh v času, ko so avto za vse trge sestavljali samo v angleškem Sunderlandu in je bilo povpraševanje ogromno. Kasneje, ko so začeli s proizvodnjo na Japonskem (ime ima dualis) se je to nekoliko popravilo. Novi model ima poleg drugačnega prednjega konca in raznih novitet še boljšo zvočno izolacijo.

Kar se motorja tiče je 1,6 atmosferc z oznako HR16DE iz nissanovih hlevov in ni problematičen. Ima verigo in ne pozna žretja olja, no vsaj meni ga ni do 90.000km, ko sem ga prodal. V Note-u pridela 110KM, ki se jih dejansko čuti in niso skriti v hlevu. V tem modelu imajo opraviti z večjo težo in čelno površino zato za marsikaterega zmanjka konjev, vendar za prevažanje po omejitvah od točke A do B je dovolj.

2,0 MR20DE bencinar je nastal v sodelovanju z renaultom in ni nič slabši. Ravno tako ima verigo in ga nissan vgrajuje tudi v ostale modele. Gre praktično za globalni motor.

Super napisano, hvala za pomoč, dolgujem za pivo :pivo
Resnično nisem vedel,da ima 1.6 ketno, sem mislim samo za 2.0 :)

Ps.: opla lahko črtamo.

-DACIA LODGY 1.5 DCI
-NISSAN QASHQAI1.5 DCI
-KIA SPORTAGE 1.7 CRDI

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne mar 24, 2013 5:56 pm

Ce je kdo depri in psiho si to ti noblete in noben drug!

lada2103
Novinec

Napisal/-a lada2103 Ne mar 24, 2013 6:09 pm

Lep pozdrav!
Nisem si mislil, da bo ta tema imela tolikšen odziv. Pa sem na začetku mislil,da si nek racionalnež z malce tehničnega znanja in s pogledom v prihodnost. Ob Izraženi zahtevi, da je avto ekonomičen, me je začudilo,da si začel z izborom suvov in enoprostorcev, Če nisi opazil, se zadnje čase stvar obrača tako, da se energenti dražijo, naše denarnice pa tanjšajo. Ob izrazitem poudarjanju zanesljivosti, ekonomičnosti in poceni vožnje, mi res ne gre v glavo, da imaš tako širok izbor vozil, ki niti približno ne ustrezajo navedenim zahtevam. A morda nisi opazil,da tovarne na vso silo prodajajo velike gajbe za komaj kakšen tisočak več kot je cena manjšega avtomobila? Kia sportage očitno le ni taka top ponudba, če ji ceno znižajo za 4 jurje, prav tako qashqai. To so vse velike gajbe, ki praktično dišijo po naftalinu. Prihodnost ni naklonjena avtomobilom, ki po nepotrebnem pokurijo liter ali dva več. To preprosto ni več IN in ni EKO. In niti ekonomično. MOrda se trenutno v Evropi res še ne prodajajo nizkocenovniki, ampka, človek božji, v Evropi je prodaja padla za 15 %, v Sloveniji še več. In da bi sploh kaj prodali, še bolj znižujejo cene raznih suvov, ki so očitno brca v prazno. Kupci, ki kupujejo s pogledom v prihodnost, in omejitvami v budgetu, imajo ponavadi več smisla za racionalnost.
Pa lep pozdrav!

lada2103
Novinec

Napisal/-a lada2103 Ne mar 24, 2013 6:09 pm

Lep pozdrav!
Nisem si mislil, da bo ta tema imela tolikšen odziv. Pa sem na začetku mislil,da si nek racionalnež z malce tehničnega znanja in s pogledom v prihodnost. Ob Izraženi zahtevi, da je avto ekonomičen, me je začudilo,da si začel z izborom suvov in enoprostorcev, Če nisi opazil, se zadnje čase stvar obrača tako, da se energenti dražijo, naše denarnice pa tanjšajo. Ob izrazitem poudarjanju zanesljivosti, ekonomičnosti in poceni vožnje, mi res ne gre v glavo, da imaš tako širok izbor vozil, ki niti približno ne ustrezajo navedenim zahtevam. A morda nisi opazil,da tovarne na vso silo prodajajo velike gajbe za komaj kakšen tisočak več kot je cena manjšega avtomobila? Kia sportage očitno le ni taka top ponudba, če ji ceno znižajo za 4 jurje, prav tako qashqai. To so vse velike gajbe, ki praktično dišijo po naftalinu. Prihodnost ni naklonjena avtomobilom, ki po nepotrebnem pokurijo liter ali dva več. To preprosto ni več IN in ni EKO. In niti ekonomično. MOrda se trenutno v Evropi res še ne prodajajo nizkocenovniki, ampka, človek božji, v Evropi je prodaja padla za 15 %, v Sloveniji še več. In da bi sploh kaj prodali, še bolj znižujejo cene raznih suvov, ki so očitno brca v prazno. Kupci, ki kupujejo s pogledom v prihodnost, in omejitvami v budgetu, imajo ponavadi več smisla za racionalnost.
Pa lep pozdrav!

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF Ne mar 24, 2013 6:22 pm

thunderbolt je napisal/-a:yashica: 1,6 motor v qashqaju mora biti pogreb. Za prevažanje do točke A do B še gre, če sta ti točki povezani z omejitvijo 50-90 km/h. Vse kar je več, je mučenje - tvojega počutja, motorja, tvoje denarnice. Že v juku je tale motor nekje na meji: za mestno, obmestno vožnjo je prijetno poskočen, na avtocesti izjemno glasen in požrešen.

Morem potrdit te besede. Imamo doma Juka 1.6 16v 117 konjev, pa je motor bolj kot ne srednja žalost. Avto kot takšen je meni sicer uživaški za vozit čez ovinke, ampak motor enostavno ni takšen kot bi si želel, zraven tega pa manjka še 6 prestava, ker si živčen, ko se pelješ 130 po avtocesti. Sploh ne upam pomislit, kakšna muka bi to bla v Q.
Bi pa na tvojem mestu vsekakor probal 1.5 dcija, ker je bil po testih kar hvaljen koliko se spomnim. Tašča ima prejšnji model Qashqaja, 2.0 dci 4x4 (150 konjev), pa je meni osebno super. Tankaš pa voziš..

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne mar 24, 2013 6:25 pm

lada2103 je napisal/-a:Lep pozdrav!
Pa lep pozdrav!

Več ali manj sem zaradi racionalnosti vzel iz seznama vse bencinarje. Pa še enkrat tako kot sem napisal tudi zaradi uprašlivosti kvalitete. Saj po moji oceni ni nič več to kar je bilo, tudi bencinarji.(spet samo moje skromno mnenje).

@yashica zato sem pozabil napisati ,da bo kar diesel. :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov