maxipin je napisal/-a:Ni mi jasna tale razporeditev. Če si gledal 301, potem bi dal lahko v izbor tudi tole astro:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7100606&show=1
Ko sem predložil seznam sem napisal zakaj nisem dodal drugih modelov.
maxipin je napisal/-a:Ni mi jasna tale razporeditev. Če si gledal 301, potem bi dal lahko v izbor tudi tole astro:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7100606&show=1
esem je napisal/-a:Si preizkusil (vozil) C-liziko? Kakšna je v primerjavi s konkurenco vseh vrst?
nooblette je napisal/-a:
Pa iz tegale seznama lahko črtamo tudi hondo accord. Torej ostanejo teli:
-CITROEN C-ELYSEE 1.6 HDI
-DACIA LODGY 1.5 DCI
-NISSAN QASHQAI1.5 DCI
-OPEL ZAFIRA 2.0 CDTI (NOVA OBLIKA)
-VOLKSWAGEN TOURAN 1.6 TDI
-KIA SPORTAGE 1.7 CRDI
Ivan36 je napisal/-a:Chevrolet - TRAX 1.6 LS NOVI CHEVROLET ŽE ZA 14.990 EUR ??? Dobava v Juniju.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7102841&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5506248&show=1 Mazda Mazda3 Sport 1.6i CE 13.060 €
bencinski motor, 1598 ccm, 77 kW / 105 KM ta je opulena verzija .... IŠČEMO zanesljiv NOV avto
MBtouran je napisal/-a:Res ni racunice pri tvojih 12.000 km letno
nooblette je napisal/-a:@yashica lahko poveš kaj več o samem avtomobilu, kvaliteti motorju? hvala.
nooblette je napisal/-a:MBtouran je napisal/-a:Res ni racunice pri tvojih 12.000 km letno
Ahh si pa malo premalo rekel, tam okoli 20-25kkm, približno. Eno uprašanje, ima tvoj avto nek kompresor plus še turbo in vso to kombinacijo krmili računalnik na koncu ali kako? (sem včeraj prebiral nekaj o tsi motorjih).
MBtouran je napisal/-a:nooblette je napisal/-a:MBtouran je napisal/-a:Res ni racunice pri tvojih 12.000 km letno
Ahh si pa malo premalo rekel, tam okoli 20-25kkm, približno. Eno uprašanje, ima tvoj avto nek kompresor plus še turbo in vso to kombinacijo krmili računalnik na koncu ali kako? (sem včeraj prebiral nekaj o tsi motorjih).
Na zacetku si pisal da dnevno delas 2*15 km je to 10950 na leto pa jurja sem dodal je to 12.000 letno. Sedaj pa nabijas da delas cez 20k. Po mojem je tema zrela za zaklep, ker se ocitno samo dolgocasis in nabijas v prazno
yashica je napisal/-a:nooblette je napisal/-a:@yashica lahko poveš kaj več o samem avtomobilu, kvaliteti motorju? hvala.
Kaj dosti niti ni za povedat. Odpravi se na testno vožnjo, poskusi dobiti avto za vikend in po možnosti s tistim motorjem, ki bi prišel v poštev ob nakupu. Prva generacija je imela napako na zadnjih amortizerjih pa so to poštimal. Lahko si naletel na nekoliko površno sestavo, sploh v času, ko so avto za vse trge sestavljali samo v angleškem Sunderlandu in je bilo povpraševanje ogromno. Kasneje, ko so začeli s proizvodnjo na Japonskem (ime ima dualis) se je to nekoliko popravilo. Novi model ima poleg drugačnega prednjega konca in raznih novitet še boljšo zvočno izolacijo.
Kar se motorja tiče je 1,6 atmosferc z oznako HR16DE iz nissanovih hlevov in ni problematičen. Ima verigo in ne pozna žretja olja, no vsaj meni ga ni do 90.000km, ko sem ga prodal. V Note-u pridela 110KM, ki se jih dejansko čuti in niso skriti v hlevu. V tem modelu imajo opraviti z večjo težo in čelno površino zato za marsikaterega zmanjka konjev, vendar za prevažanje po omejitvah od točke A do B je dovolj.
2,0 MR20DE bencinar je nastal v sodelovanju z renaultom in ni nič slabši. Ravno tako ima verigo in ga nissan vgrajuje tudi v ostale modele. Gre praktično za globalni motor.
thunderbolt je napisal/-a:yashica: 1,6 motor v qashqaju mora biti pogreb. Za prevažanje do točke A do B še gre, če sta ti točki povezani z omejitvijo 50-90 km/h. Vse kar je več, je mučenje - tvojega počutja, motorja, tvoje denarnice. Že v juku je tale motor nekje na meji: za mestno, obmestno vožnjo je prijetno poskočen, na avtocesti izjemno glasen in požrešen.
lada2103 je napisal/-a:Lep pozdrav!
Nisem si mislil, da bo ta tema imela tolikšen odziv. Pa sem na začetku mislil,da si nek racionalnež z malce tehničnega znanja in s pogledom v prihodnost. Ob Izraženi zahtevi, da je avto ekonomičen, me je začudilo,da si začel z izborom suvov in enoprostorcev, Če nisi opazil, se zadnje čase stvar obrača tako, da se energenti dražijo, naše denarnice pa tanjšajo. Ob izrazitem poudarjanju zanesljivosti, ekonomičnosti in poceni vožnje, mi res ne gre v glavo, da imaš tako širok izbor vozil, ki niti približno ne ustrezajo navedenim zahtevam. A morda nisi opazil,da tovarne na vso silo prodajajo velike gajbe za komaj kakšen tisočak več kot je cena manjšega avtomobila? Kia sportage očitno le ni taka top ponudba, če ji ceno znižajo za 4 jurje, prav tako qashqai. To so vse velike gajbe, ki praktično dišijo po naftalinu. Prihodnost ni naklonjena avtomobilom, ki po nepotrebnem pokurijo liter ali dva več. To preprosto ni več IN in ni EKO. In niti ekonomično. MOrda se trenutno v Evropi res še ne prodajajo nizkocenovniki, ampka, človek božji, v Evropi je prodaja padla za 15 %, v Sloveniji še več. In da bi sploh kaj prodali, še bolj znižujejo cene raznih suvov, ki so očitno brca v prazno. Kupci, ki kupujejo s pogledom v prihodnost, in omejitvami v budgetu, imajo ponavadi več smisla za racionalnost.
Pa lep pozdrav!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov