Tattoo- je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:Khm....Sereš? Majkemi! Sej si sam zapisal, da delaš v tej branži..
Jup, sem napisal in delam...ampak nismo vsi, ki delamo v tej branži trgovci/prodajalci!

TrijoAdijo je napisal/-a:Fante, realna cena enega avta, ki se prodaja po ceniku 20k bi bila cca. 14-15 jurjev.Tako da ja, pri 17k€ je še zmeraj zaslužka....pa ne samo jurja...Lahk si zatiskaš oči, ozirma jih hočeš vsem,ampak lej...nekateri pač ne nasedamo tem vašim fintam, kak se ne da znižat cene, pa da nižje ne gre ipd.... Sej nam je vsem jasno, da mora vsak nekaj zaslužit, sam takih fint pa tut ni treba prodajat.
Saj človek ne ve ali bi se smejal ali bi se jokal...očitno nekateri res veste več, kot pa tisti, ki se poklicno s tem ukvarjamo!

Tvoje "teorije zarote" so pa sploh smeh...
TrijoAdijo je napisal/-a:Hvala, ker si potrdil, da imam prav

Vsak, ki je prebral to temo bo sam presodil, kdo ima prav in kdo serje...jaz se iz te debate tako umikam!

Ja, nekateri pač vemo. Recimo, preberi si post od uros11.
uros11 je napisal/-a:Če se prav spomnim, je bila cena mojega golfa iz tovarne 9 jurjev, do 18 jurjev sta bila dva davka in njihov dobiček. Eden od teh davkov je bil cca 600+ EUR, ki sem ga dobil vrnjenega. Koliko je bil % davka se ne spomnim, morda bi se dalo z reverse engeeniring preveriti, ali 600 EUR ustreza 9 jurjev. September 2009 kupljen.
Na podlagi teh dejstev, ki so meni znana že kar nekaj časa trdim, da je zaslužek več kot jurja. A razumeš zdej? Sej vem, da ti je to vse jasno, ampak tebi to "ne sme bit" jasno.
~toMmy~ je napisal/-a:@TrijoAdijo: Brez zamere, ampak ta tvoja pametovanja brez neke osnove (pač nekaj kao "veš", niti pod razno pa ne misliš podkrepit z dejstvi, ampak je definitivno tako) sodijo za šank vaške krčme, ne pa v takšne debate. Nekaj sveto trdiš in sploh nisi pripravljen tega utemeljit ali pa debatirat, pač tako je, ker ti rečeš, da je tako. Se ti ne zdi to malo mimo?
Pa tudi glede cene, tudi če je par jurjev v igri, je treba razmislit, koliko je dejansko čistega profita. Saj ne rečem, sam se skoraj vedno trudim zbit ceno oz. poiskat najcenejšega ponudnika, ko kaj kupujem, ampak nekaj "razumevanja" je pa tudi treba met. Če bo en od večjih salonov večino časa dajal konkretne popuste (več kot do zdaj), mu lahko laufa, kakšen manjši pa lahko propade s podobnimi cenami.
Brez zamere, ampak preberi zgornji odgovor tatoo-ju.
Se strinjam, da razumevanje je treba imet. Sej sem že pisal, da nam je vsem jasno, da profit mora bit. Samo na falus mi pa gre, ko me neki trgovčki ipd. branževci sveto prepričujejo, da ne gre, da se ne da, da nimajo profita....itd...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.