Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Re: Nov avto, golf VII

Napisal/-a Tattoo- Po jan 06, 2014 3:49 pm

pskoda je napisal/-a:Saj nobenga ne prepričuješ oz se samo pogovarjamo vsaj z moje strani. Osebno sem poznal že kar nekaj časa prodajalca in mi malo čez 25keur ni hotel oz moral po njegovem dati več kot 7% popusta
Ne tudi pozabit, da marža že med različnimi modeli iste znamke ni enaka, kaj šele med posameznimi znamkami znotraj VAG koncerna...tako da teh 7% je zelo relativnih! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jan 06, 2014 5:33 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Saj niso neumni, da bi kar tako na lepe oči dajali popuste, ki jih ne morejo upravičit pri nadrejenih. Če gre za redne, vplivne ali stranke, ki pripeljejo druge kupce ipd., potem že, nekje morajo pa tudi "zaslužit".

Brez skrbi bodi. Zaslužijo oni še pa još na enem avtu.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Po jan 06, 2014 5:47 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Brez skrbi bodi. Zaslužijo oni še pa još na enem avtu.
Še eden, ki misli da se na avtu (za)služijo bajne vsote?! :shock:

Mogoče šveroti (s takimi in drugačnimi mahinacijami) še uspejo bajno služiti, uradni dealerji pa že dolgo časa samo še z ušesi ploskajo, če jim na enem povprečnem avtu za 20k EUR (tipa Golf / Megane / Astra / Focus /...) ostane 1.000 EUR čistega! :huh:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jan 06, 2014 6:22 pm

Tattoo- je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Brez skrbi bodi. Zaslužijo oni še pa još na enem avtu.
Še eden, ki misli da se na avtu (za)služijo bajne vsote?! :shock:

Mogoče šveroti (s takimi in drugačnimi mahinacijami) še uspejo bajno služiti, uradni dealerji pa že dolgo časa samo še z ušesi ploskajo, če jim na enem povprečnem avtu za 20k EUR (tipa Golf / Megane / Astra / Focus /...) ostane 1.000 EUR čistega! :huh:

Tko od oka: ene parkrat več od tvoje cifre ;) Če pogledaš tkole preko palca: Redna cena 20k, pol kao akcija pa si na cca. 17,5k, pol še mal zdila, sitnariš in jim utrujaš ob treh zjutri pa prideš na 17k, al pa še kak cent manj. Pa še zmer zaslužijo ;) Pa ne sam jurja ;)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jan 06, 2014 9:40 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
Pa ne sam jurja ;)

Pišem za te, ki jih ti nimaš rad, jaz jih pa obožujem (malo manj oni mene :mrgreen: )

nekad bilo.....bi rekli ti od Porscheja =P Nekad bilo i od servisa i rezervnih delova_pri "mojih" še vedno večina ZG pa vse do ST in MA Nedolgo nazaj mi eden "purger" pravi, da ovo kod nas nije normalno: za vsako ko pride, manj plača, se ne more načudit Vnašem koncu vsi "popoldanci"/še zaposleni tam, ki se igrajo popoldance/eden ima še celo dodatno zaposlenega mehanika) dražji od uradnega servisa....Uglavnem, "moji" delajo 100 na uro =P bliža mi se servis na 105.000km - 120€ bo preko glave dost :mrgreen:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jan 07, 2014 8:55 am

sašo5 je napisal/-a:
Pa ne sam jurja ;)

Pišem za te, ki jih ti nimaš rad, jaz jih pa obožujem (malo manj oni mene :mrgreen: )

nekad bilo.....bi rekli ti od Porscheja =P Nekad bilo i od servisa i rezervnih delova_pri "mojih" še vedno večina ZG pa vse do ST in MA Nedolgo nazaj mi eden "purger" pravi, da ovo kod nas nije normalno: za vsako ko pride, manj plača, se ne more načudit Vnašem koncu vsi "popoldanci"/še zaposleni tam, ki se igrajo popoldance/eden ima še celo dodatno zaposlenega mehanika) dražji od uradnega servisa....Uglavnem, "moji" delajo 100 na uro =P bliža mi se servis na 105.000km - 120€ bo preko glave dost :mrgreen:

Ne bo držalo. Ti enkrat ob priliki objasnim, kak zadeve stojijo in kolikšen je zaslužek ;)

Kar pa se servisov tiče: Ja, bo držalo. Pooblaščencem je končno kapnilo, da jim fušarji odžirajo €.

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb To jan 07, 2014 3:10 pm

Še nekaj popustov.

Po nemškem Autobildu 1/2014 so imele nekatere avtohiše ob koncu leta močne popuste za avte:

- Golf VII 1,2 TSI BMT highline, 27% popusta, končna cena 14.390 EUR,
- Polo 1,2 TSI highline, 33% popusta, končna cena 13.990 EUR,
- Oktavia 1,2 TSI active, 22% popusta, končna cena 13.990 EUR,
- Focus turnier 1.6 Ti-vct amb, 38% popusta, končna cena 10.624 EUR,
- Fiesta 1,25 ambiente, 35% popusta, končna cena 7.150 EUR....

V članku jih je še več, ti so z največjimi popusti. Nemci imajo sicer v osnovi malo višje cene pa vendar....

zgleda, da bomo počasi hodili v Nemčijo še po nove avte.

lp

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com To jan 07, 2014 4:34 pm

kseb je napisal/-a:zgleda, da bomo počasi hodili v Nemčijo še po nove avte.

zaenkrat e žal še ne splača; zna se zgoditi, da so pri nas bolje opremljeni in malenkost dražji kot v Nemčiji(npr. VW)
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jan 07, 2014 6:13 pm

kseb je napisal/-a:- Focus turnier 1.6 Ti-vct amb, 38% popusta, končna cena 10.624 EUR,

No, pri nas takle focus stane 13.570€ - seveda akcijska cena.

Fieste ambiente pa pri nas ni, je pa zato trend, z akcijsko ceno 10.030€.

Torej, bo treba še komu kaj pojasnit o zaslužkih trgovcev? ;)

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla To jan 07, 2014 6:32 pm

Tukaj vsi pišete, kot da bi vas trgovci kradli. Oni majo take cene, sedaj če boste kupili boste kupili, čene pa pojdite drugam. Oni zase vedo po koliko lahko prodajajo, da se jim splača. Dokler jim gre prodaja po načrtih, jim ni treba nižat cen...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To jan 07, 2014 6:42 pm

kseb je napisal/-a:- Focus turnier 1.6 Ti-vct amb, 38% popusta, končna cena 10.624 EUR,

No, pri nas takle focus stane 13.570€ - seveda akcijska cena.

Fieste ambiente pa pri nas ni, je pa zato trend, z akcijsko ceno 10.030€.

Torej, bo treba še komu kaj pojasnit o zaslužkih trgovcev? ;)

Pozabljaš na višje slovenske davke (DDV, DMV, ...) napram zgolj 19 odstotnemu nemškemu MwSt. - in že zaradi le teh imajo slovenski trgovci manjši manevrski prostor kot npr. nemški (neupoštevajoč že velikost samega trga, kjer so predvidoma še večji količinski bonusi, ipd).

Glede zaslužka slovenskega trgovca (ne uvoznika!) pri enem avtomobilu pa je že @Tattoo- dobro razložil.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- To jan 07, 2014 6:48 pm

kseb je napisal/-a:Še nekaj popustov.

Po nemškem Autobildu 1/2014 so imele nekatere avtohiše ob koncu leta močne popuste za avte:

- Golf VII 1,2 TSI BMT highline, 27% popusta, končna cena 14.390 EUR,
- Polo 1,2 TSI highline, 33% popusta, končna cena 13.990 EUR,
- Oktavia 1,2 TSI active, 22% popusta, končna cena 13.990 EUR,
- Focus turnier 1.6 Ti-vct amb, 38% popusta, končna cena 10.624 EUR,

V članku jih je še več, ti so z največjimi popusti. Nemci imajo sicer v osnovi malo višje cene pa vendar...

...in popolnoma drugačen maržni sistem (vsaj za VAG govorim), zato so take "primerjave" tako, kot bi primerjal jabolka in hruške! :roll:

V tem konkretnem (odebeljenem) primeru pa gre za "enodnevno registracijo" pripeljano iz drugih držav, saj v Nemčiji takega modela sploh ne ponujajo! In enodnevno registracijo (Tageszulassung) v nemčiji smatrajo kot rabljen avto, saj je bil avto prvič registriran v neki drugi državi in že teče garancija...zato pa tudi tak popust oziroma cena! ;)

kseb je napisal/-a:zgleda, da bomo počasi hodili v Nemčijo še po nove avte.

Dodaj na nemške cene še vse naše davke (DMV / eko taksa / DDV / morebitni davek na luksus) pa boš videl kako zelo (ne)konkurenčne so njihove oziroma naše cene! Kakorkoli obrneš so cene avtomobilov v SLO med nižjimi v Evropi...drugače se nebi praktično polovico vseh novih vozil, ki so prvič registirani v SLO, vsak mesec izvozilo nazaj v Nemčijo / Francijo / Švico! :roll:

TrijoAdijo je napisal/-a:Torej, bo treba še komu kaj pojasnit o zaslužkih trgovcev? ;)

Mene konkretno zelo zanima ta tvoja teorija...ker glede na napisano bi si predvsem ti moral razjasniti določene stvari o katerih očitno ne veš (za)dosti! ;) In glede na to, da delam v tej branži in da zelo dobro poznam (VAG) maržni sistem, najbrž vem o čem govorim...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jan 07, 2014 7:45 pm

Tattoo- je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Torej, bo treba še komu kaj pojasnit o zaslužkih trgovcev? ;)

Mene konkretno zelo zanima ta tvoja teorija...ker glede na napisano bi si predvsem ti moral razjasniti določene stvari o katerih očitno ne veš (za)dosti! ;) In glede na to, da delam v tej branži in da zelo dobro poznam (VAG) maržni sistem, najbrž vem o čem govorim...

Trgovci ste zadnji v vrsti, ki lahko pametujete o vaših zaslužkih...Tko, da tisto vaše jokcanje pa stokcanje, da kak ne morete dat dodatnega % popusta žal ne pije vode....

Sem že tule zapisal:

TrijoAdijo je napisal/-a:Tko od oka: ene parkrat več od tvoje cifre ;) Če pogledaš tkole preko palca: Redna cena 20k, pol kao akcija pa si na cca. 17,5k, pol še mal zdila, sitnariš in jim utrujaš ob treh zjutri pa prideš na 17k, al pa še kak cent manj. Pa še zmer zaslužijo ;) Pa ne sam jurja ;)

in oba veva, da imam prav....le da ti tega ne smeš potrdit....

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To jan 07, 2014 8:20 pm

Če se prav spomnim, je bila cena mojega golfa iz tovarne 9 jurjev, do 18 jurjev sta bila dva davka in njihov dobiček. Eden od teh davkov je bil cca 600+ EUR, ki sem ga dobil vrnjenega. Koliko je bil % davka se ne spomnim, morda bi se dalo z reverse engeeniring preveriti, ali 600 EUR ustreza 9 jurjev. September 2009 kupljen.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- To jan 07, 2014 8:37 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Trgovci ste zadnji v vrsti, ki lahko pametujete o vaših zaslužkih...[/b]Tko, da tisto vaše jokcanje pa stokcanje, da kak ne morete dat dodatnega % popusta žal ne pije vode....
Zanimivo, da si me okarakteriziral za trgovca/prodajalca, ampak kot že nekajkrat v tej temi, si tudi tokrat brcnil v temo! ;)

TrijoAdijo je napisal/-a:Tko od oka: ene parkrat več od tvoje cifre ;) Če pogledaš tkole preko palca: Redna cena 20k, pol kao akcija pa si na cca. 17,5k, pol še mal zdila, sitnariš in jim utrujaš ob treh zjutri pa prideš na 17k, al pa še kak cent manj. Pa še zmer zaslužijo ;) Pa ne sam jurja ;)
Sem spregledal to tvojo objavo...ampak z zgoraj napisanim si samo potrdil tisto, čemur nasprotuješ! Ker ravno zaradi vseh akcij / kontra ponudb / konkurence so se morali trgovci prilagoditi in če želijo kaj prodati morajo ponuditi nižjo ceno (kar pa gre direktno na račun njihovega zaslužka)! Kdo pa misliš da je "pokril" razliko med (realno) polno ceno (20k) in prodajno ceno (17k)?! Seveda trgovci tudi pri prodajni ceni 17k še nekaj zaslužijo, saj vsi delajo za zaslužek, ampak kaj dosti več od 1.000 EUR pa pač ne...oziroma očitno samo ti misliš, da imajo trgovci v osnovi po 40, 50, 60 odstotno maržo! :roll:

TrijoAdijo je napisal/-a:in oba veva, da imam prav....le da ti tega ne smeš potrdit....
Jaz vem (in lahko potrdim) predvsem to, da kotališ precej velike buče...najbolj zanimivo je pa to, da se tega očitno niti ne zavedaš! ;)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jan 07, 2014 8:58 pm

Tattoo- je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Trgovci ste zadnji v vrsti, ki lahko pametujete o vaših zaslužkih...[/b]Tko, da tisto vaše jokcanje pa stokcanje, da kak ne morete dat dodatnega % popusta žal ne pije vode....
Zanimivo, da si me okarakteriziral za trgovca/prodajalca, ampak kot že nekajkrat v tej temi, si tudi tokrat brcnil v temo! ;)

Sem spregledal to tvojo objavo...ampak z zgoraj napisanim si samo potrdil tisto, čemur nasprotuješ! Ker ravno zaradi vseh akcij / kontra ponudb / konkurence so se morali trgovci prilagoditi in če želijo kaj prodati morajo ponuditi nižjo ceno (kar pa gre direktno na račun njihovega zaslužka)! Kdo pa misliš da je "pokril" razliko med (realno) polno ceno (20k) in prodajno ceno (17k)?! Seveda trgovci tudi pri prodajni ceni 17k še nekaj zaslužijo, saj vsi delajo za zaslužek, ampak kaj dosti več od 1.000 EUR pa pač ne...oziroma očitno samo ti misliš, da imajo trgovci v osnovi po 40, 50, 60 odstotno maržo! :roll:

TrijoAdijo je napisal/-a:in oba veva, da imam prav....le da ti tega ne smeš potrdit....
Jaz vem (in lahko potrdim) predvsem to, da kotališ precej velike buče...najbolj zanimivo je pa to, da se tega očitno niti ne zavedaš! ;)

Khm....Sereš? Majkemi! Sej si sam zapisal, da delaš v tej branži.. :roll:

Fante, realna cena enega avta, ki se prodaja po ceniku 20k bi bila cca. 14-15 jurjev.Tako da ja, pri 17k€ je še zmeraj zaslužka....pa ne samo jurja...Lahk si zatiskaš oči, ozirma jih hočeš vsem,ampak lej...nekateri pač ne nasedamo tem vašim fintam, kak se ne da znižat cene, pa da nižje ne gre ipd.... Sej nam je vsem jasno, da mora vsak nekaj zaslužit, sam takih fint pa tut ni treba prodajat.

Hvala, ker si potrdil, da imam prav :)

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- To jan 07, 2014 9:59 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Khm....Sereš? Majkemi! Sej si sam zapisal, da delaš v tej branži.. :roll:
Jup, sem napisal in delam...ampak nismo vsi, ki delamo v tej branži trgovci/prodajalci! ;)

TrijoAdijo je napisal/-a:Fante, realna cena enega avta, ki se prodaja po ceniku 20k bi bila cca. 14-15 jurjev.Tako da ja, pri 17k€ je še zmeraj zaslužka....pa ne samo jurja...Lahk si zatiskaš oči, ozirma jih hočeš vsem,ampak lej...nekateri pač ne nasedamo tem vašim fintam, kak se ne da znižat cene, pa da nižje ne gre ipd.... Sej nam je vsem jasno, da mora vsak nekaj zaslužit, sam takih fint pa tut ni treba prodajat.
Saj človek ne ve ali bi se smejal ali bi se jokal...očitno nekateri res veste več, kot pa tisti, ki se poklicno s tem ukvarjamo! :lol: Tvoje "teorije zarote" so pa sploh smeh...

TrijoAdijo je napisal/-a:Hvala, ker si potrdil, da imam prav :)
Vsak, ki je prebral to temo bo sam presodil, kdo ima prav in kdo serje...jaz se iz te debate tako umikam! ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 08, 2014 12:25 am

@TrijoAdijo: Brez zamere, ampak ta tvoja pametovanja brez neke osnove (pač nekaj kao "veš", niti pod razno pa ne misliš podkrepit z dejstvi, ampak je definitivno tako) sodijo za šank vaške krčme, ne pa v takšne debate. Nekaj sveto trdiš in sploh nisi pripravljen tega utemeljit ali pa debatirat, pač tako je, ker ti rečeš, da je tako. Se ti ne zdi to malo mimo?

Pa tudi glede cene, tudi če je par jurjev v igri, je treba razmislit, koliko je dejansko čistega profita. Saj ne rečem, sam se skoraj vedno trudim zbit ceno oz. poiskat najcenejšega ponudnika, ko kaj kupujem, ampak nekaj "razumevanja" je pa tudi treba met. Če bo en od večjih salonov večino časa dajal konkretne popuste (več kot do zdaj), mu lahko laufa, kakšen manjši pa lahko propade s podobnimi cenami.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jan 08, 2014 7:56 am

Tattoo- je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Khm....Sereš? Majkemi! Sej si sam zapisal, da delaš v tej branži.. :roll:
Jup, sem napisal in delam...ampak nismo vsi, ki delamo v tej branži trgovci/prodajalci! ;)

TrijoAdijo je napisal/-a:Fante, realna cena enega avta, ki se prodaja po ceniku 20k bi bila cca. 14-15 jurjev.Tako da ja, pri 17k€ je še zmeraj zaslužka....pa ne samo jurja...Lahk si zatiskaš oči, ozirma jih hočeš vsem,ampak lej...nekateri pač ne nasedamo tem vašim fintam, kak se ne da znižat cene, pa da nižje ne gre ipd.... Sej nam je vsem jasno, da mora vsak nekaj zaslužit, sam takih fint pa tut ni treba prodajat.
Saj človek ne ve ali bi se smejal ali bi se jokal...očitno nekateri res veste več, kot pa tisti, ki se poklicno s tem ukvarjamo! :lol: Tvoje "teorije zarote" so pa sploh smeh...

TrijoAdijo je napisal/-a:Hvala, ker si potrdil, da imam prav :)
Vsak, ki je prebral to temo bo sam presodil, kdo ima prav in kdo serje...jaz se iz te debate tako umikam! ;)

Ja, nekateri pač vemo. Recimo, preberi si post od uros11.
uros11 je napisal/-a:Če se prav spomnim, je bila cena mojega golfa iz tovarne 9 jurjev, do 18 jurjev sta bila dva davka in njihov dobiček. Eden od teh davkov je bil cca 600+ EUR, ki sem ga dobil vrnjenega. Koliko je bil % davka se ne spomnim, morda bi se dalo z reverse engeeniring preveriti, ali 600 EUR ustreza 9 jurjev. September 2009 kupljen.

Na podlagi teh dejstev, ki so meni znana že kar nekaj časa trdim, da je zaslužek več kot jurja. A razumeš zdej? Sej vem, da ti je to vse jasno, ampak tebi to "ne sme bit" jasno.

~toMmy~ je napisal/-a:@TrijoAdijo: Brez zamere, ampak ta tvoja pametovanja brez neke osnove (pač nekaj kao "veš", niti pod razno pa ne misliš podkrepit z dejstvi, ampak je definitivno tako) sodijo za šank vaške krčme, ne pa v takšne debate. Nekaj sveto trdiš in sploh nisi pripravljen tega utemeljit ali pa debatirat, pač tako je, ker ti rečeš, da je tako. Se ti ne zdi to malo mimo?

Pa tudi glede cene, tudi če je par jurjev v igri, je treba razmislit, koliko je dejansko čistega profita. Saj ne rečem, sam se skoraj vedno trudim zbit ceno oz. poiskat najcenejšega ponudnika, ko kaj kupujem, ampak nekaj "razumevanja" je pa tudi treba met. Če bo en od večjih salonov večino časa dajal konkretne popuste (več kot do zdaj), mu lahko laufa, kakšen manjši pa lahko propade s podobnimi cenami.

Brez zamere, ampak preberi zgornji odgovor tatoo-ju.

Se strinjam, da razumevanje je treba imet. Sej sem že pisal, da nam je vsem jasno, da profit mora bit. Samo na falus mi pa gre, ko me neki trgovčki ipd. branževci sveto prepričujejo, da ne gre, da se ne da, da nimajo profita....itd...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr jan 08, 2014 8:24 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Na podlagi teh dejstev, ki so meni znana že kar nekaj časa trdim, da je zaslužek več kot jurja.

Ampak, poskušaj vsaj malce konkretizirati svojo trditev in vsaj približno napisati, koliko misliš, da je trgovčeva marža (v procentih) pri enem povprečnem avtomobilu nižjega srednjega razreda, ki se ceni na 20 evrskih tisočakov.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov