nooblette je napisal/-a:@yashica zato sem pozabil napisati ,da bo kar diesel.
Super! Še znamko in model izber pa lahko končno zaključimo temo zanesljiv.
nooblette je napisal/-a:@yashica zato sem pozabil napisati ,da bo kar diesel.
yashica je napisal/-a:nooblette je napisal/-a:@yashica zato sem pozabil napisati ,da bo kar diesel.
Super! Še znamko in model izber pa lahko končno zaključimo temo zanesljiv.
nooblette je napisal/-a: Kaj meniš?
yashica je napisal/-a:nooblette je napisal/-a: Kaj meniš?
Nehaj komplicirati in kupi tisto kar potrebuješ, ti je všeč, kjer se dobro počutiš in ti finance omogočajo. Ali je to dacia, kia ali vw sploh ni pomembno, ker imaš lahko smolo tudi pri statistično najbolj zanesljivem motorju. Moraš se zavedati, da so komponente dimenzionirane, da zdržijo določeno kilometražo in nič več. Od tega živi avto industrija in servisne mreže.
Pa še to, če si temo odpru z resnim namenom, da kupiš avto se bojim, da bolj boš kompliciral z verigami, vztrajniki... slabšo karjolo boš kupil.
yashica je napisal/-a:nooblette je napisal/-a: Kaj meniš?
Nehaj komplicirati in kupi tisto kar potrebuješ, ti je všeč, kjer se dobro počutiš in ti finance omogočajo. Ali je to dacia, kia ali vw sploh ni pomembno, ker imaš lahko smolo tudi pri statistično najbolj zanesljivem motorju. Moraš se zavedati, da so komponente dimenzionirane, da zdržijo določeno kilometražo in nič več. Od tega živi avto industrija in servisne mreže.
Pa še to, če si temo odpru z resnim namenom, da kupiš avto se bojim, da bolj boš kompliciral z verigami, vztrajniki... slabšo karjolo boš kupil.
MBtouran je napisal/-a:nooblette je napisal/-a:MBtouran je napisal/-a:Res ni racunice pri tvojih 12.000 km letno
Ahh si pa malo premalo rekel, tam okoli 20-25kkm, približno. Eno uprašanje, ima tvoj avto nek kompresor plus še turbo in vso to kombinacijo krmili računalnik na koncu ali kako? (sem včeraj prebiral nekaj o tsi motorjih).
Na zacetku si pisal da dnevno delas 2*15 km je to 10950 na leto pa jurja sem dodal je to 12.000 letno. Sedaj pa nabijas da delas cez 20k. Po mojem je tema zrela za zaklep, ker se ocitno samo dolgocasis in nabijas v prazno
nooblette je napisal/-a:
-CITROEN C-ELYSEE 1.6 HDI
-DACIA LODGY 1.5 DCI
-NISSAN QASHQAI1.5 DCI
-VOLKSWAGEN TOURAN 1.6 TDI
-KIA SPORTAGE 1.7 CRDI
lada2103 je napisal/-a:... In da bi sploh kaj prodali, še bolj znižujejo cene raznih suvov, ki so očitno brca v prazno...
Pa lep pozdrav!
lada2103 je napisal/-a:Lifestyle sa spreminja....recesija je bolj ucinkovita od reklam dobickazeljnih proizvajalcev.
nooblette je napisal/-a:@chan,zelo lepo napisano vendar mislim,da si dal morda malo preveč pozornosti na samo lego, vožnjo itd...(vsaj jaz okoli tega nisem tako zelo zahteven)
chan je napisal/-a:lada2103 je napisal/-a:Lifestyle sa spreminja....recesija je bolj ucinkovita od reklam dobickazeljnih proizvajalcev.
A zanimivo, kljub temu, da se z recesijo spopadamo že četrto leto in posledično prodajne številke avtomobilov padajo (prvenstveno v Evropi), pa beležimo rast prodaje v segmentih "nizkocenovnežev" ter tzv. športno uporabnih vozil (aka. SUV): http://www.businesspundit.com/suvs-driv ... worldwide/ . In ne le to, celo predikcije nakazujejo, da bo razred SUV rasel še nekaj časa: http://www.oesa.org/Doc-Vault/Industry- ... r-SUVs.pdf
Zatorej je že na podlagi prodajnih številk v obdobju nekaj zadnjih let (predvsem v obdobju svetovne gospodarske krize!) povsem neumestno trditi, da je razred SUV "brca v prazno". Bolj zanimivo je vprašanje, zakaj je ta razred še vedno toliko zanimiv, oziroma postaja zanimanje potrošnikov čedalje večje? V prvi meri je moč najti odgovor v bistveno večjem številu modelov na trgu, saj ima dandanes že vsak proizvajalec v svoji modelni paleti športno uporabno vozilo (primerjalno z npr. pred 15 leti), posledično je izbira večja. Na drugem mestu je potrebno ugotoviti, da SUV dandanes ni sinonim za zgolj in samo požrešnega dvotonskega monstruma, temveč da je glavnina današnjih SUV zgolj dvokolesno gnanih malce povišanih "kompaktnežev", ki se ponašajo z dokaj podobno porabo, kot kakšna klasična limuzina (potrebno se je zavedati, da so za rast razreda SUV zaslužni primerki zgolj majhnih in srednje velikih SUV, kot npr. Juke, Qashqai, v zadnjem času je pravi boom napravila Oplova Mokka). Naslednji odgovor se skriva v določenih atributih (prilagodlivejša notranjost, boljša preglednost, ipd ...), ki jih kupci očitno še vedno iščejo in katerih niso našli v modelih tzv. Golfovega razreda ali pa klasičnih limuzin srednjega razreda (iz teh razredov je tudi glavnina kupcev prešla), enoprostorcev pa ne potrebujejo.nooblette je napisal/-a:@chan,zelo lepo napisano vendar mislim,da si dal morda malo preveč pozornosti na samo lego, vožnjo itd...(vsaj jaz okoli tega nisem tako zelo zahteven)
Podana je bila zgolj primerjava med izbranimi modeli ter v katerih segmentih je moč opaziti razliko.
alien12 je napisal/-a:In če bo upošteval tvoje mnenje, se odpre pot za nadaljnjih 25 strani nesmiselne razprave.
Človek, TI kupuješ avto, ne mi! Naj ti forum avtomobilizem.com izbere avto? ... Poglej kolko maš casha, pogledaš kaj ti je všeč in gremo, ker s te razprave bo počasi nastal doktorat (pa ne preplonkan)
nooblette je napisal/-a:-CITROEN C-ELYSEE 1.6 HDI
-DACIA LODGY 1.5 DCI
-NISSAN QASHQAI1.5 DCI
-KIA SPORTAGE 1.7 CRDI
MBtouran je napisal/-a:To so torej 4 ultimate zanesljivi avtomobili..
Po forumu brska: weasel in 10 gostov