Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

senora
Nov uporabnik

Re: Izkušnje z avto hišo AVTO LAN Zreče

Napisal/-a senora Po dec 15, 2014 5:43 pm

darkside je napisal/-a:Pri obeh pravkar opravljen servis? ja veš da......
http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=104202
to sem našel na googlu, druga pa nič pametnega (neke ruske strani)

Sej ravno zaradi tega me zanima, če je že kdo mogoče tam kuupil kakšen avto ali karkoli...sploh pa ženske k se ne spoznamo tolko, te še prej zafrkne :D

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Re: Pozna kdo ta avto ali avtohišo?

Napisal/-a darkside Po dec 15, 2014 7:31 pm

šel gledat njegove oglase. Pri vseh piše da je ali pravkar ali pa pred kratkim narejen redni servis. Ne vem no...... ampak meni je čudno. Ne more vsak avto, ki ga ima imetglih kar redni servis razen če ga je sam naredil pri pooblaščencu ko je avto noter dobil

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po dec 15, 2014 8:11 pm

Pozna kdo Avto Slak? Kakšne izkušnje z njihovimi rabljenimi vozili?

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Po dec 15, 2014 9:32 pm

4550 km v 9 mesecih pa dizel? dizel se kupi za večje razdalje.

sicer pa tista dva če bi imela zbite kilometre bi pa odgovarjalo? Ravno zadnjič sem bil na servisu za svoj avto ko mi je serviser omenil da je bil 2 ali 3 mesece nazaj nekdo pri njih ki je ravnokar prodal 4,5 leta star avto s 350.000 prevoženimi. Je nek direktor in naredi okrog 90.000 na leto. Avto redno servisiran in bil prodan naprej še vedno kot nov. (pa ne ni bil nemec, daleč od nemca)

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Po dec 15, 2014 9:47 pm

@Indel :Se definitivno strinjam s tabo. Potem se pa taki jokajo okoli zaradi nepredvidenih stroškov itd. itd.
Ali, če dela malo pod 20k-25k na leto in sploh ne rabi dizla tole: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=832 ... ow=1&avto= Menda ima tudi tale razmeroma nizko porabo, je tudi uporabnik for to potrdil.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Po dec 15, 2014 10:31 pm

Vsak nemca poveličuje v nebo...... ne vem zakaj potem če ima 2 leti star nemec je kar zgonjen.... potem tega odpada res ni za kupovati če v dve letih narediš 100.000 in je samo še za na odpad. Zakaj se pravi kot da je zaneljiv če pa to sploh ni? To je 50.000 na leto... 10k-15k na leto več kot jih prevozi moj ata pa ima hyundaia.... potem bolje korejec ali francoz (z zgornjega linka) kot pa nemške jajce.

pol mam js kvalitetni avto ko ma 175k pa nobenih problemov =I =I sam da ni nemec pa njihovi problemi :D ne poznam pa nobenga z nemcem ki bi imel probleme pa delajo malenkost manj kot pa imajo tile....
no razen eden ima q7, star nekje 3 ali 4 leta pa ima avto že skoraj 300.000 prevoženih pa še brez problema. Je imel srečo da je dobil nemca ki dejansko dela in ne crkuje?

pač moje mnenje......

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To dec 16, 2014 1:12 am

Indel je napisal/-a:Pa kdo pravi da je avto po 100.000 prevoženih km za v smeti? Pravim samo to da če za isto ceno dobi skoraj nov avto z manj opreme od pooblaščenega prodajalca je bolj varen nakup kot pa nakup od preprodajalca, ki prodaja vozilo z 25krat toliko kilometri(mogoče so celo vrteni kilometri in je 50krat več prevoženih). Lahko se pokvarita oba, samo več je prevoženih, večja je verjetnost da kaj crkne. Meni je to logično. Tudi to kar sem jaz napisal je samo moje mnenje.

Se pridružujem postu. nov avto je nov avto, zgonjen avto iz tujine pa ni 2. klasa, ampak 20. klasa.

Ampak dokler bo narod kupoval avtomobile iz uvoza, ki so bili prej rent-a car, od potnikov, taxistev in firm, da se jih je gori zgonlo pol pa prodalo na balkan v SLO, kjer itak poberemo največji šrot (ker vsak ki ima malo koleščk v glavi preveri prej cene v DE na mobile.de kjer so seveda višje kot v slo ), tak dolgo bodo dilerji živeli na veliki nogi in zbijali po 100 - 200 000km, malo spolirali za janezeke, da se bo sveto pa bil lep na oko, pol pa bodo janezeki kruzali v teh šrot avtih, kjer ponavadi že manjkajo 2-3 airbagi (vsaj iz celjskih koncev avti), imajo drug motor ali so sestavljeni iz večih delov po nesrečah, ter so v nemčiji bili na stran dani, ker so odslužili svoje in so za odpis.

Vi naivneži pa kar kupujte te gare.

no, pa veliko sreče pri nakupu.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To dec 16, 2014 9:14 am

Pozdravljeni
Kolega me je prosil za pomoc..
Ce kdo pozna Avto Šerbinek, PE Ljubljana- bi vam bil hvalezen za vsako info :)

Gre se pa za tega focusa: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=910 ... 20GPL%20...

senora
Nov uporabnik

Napisal/-a senora To dec 16, 2014 10:52 am

Indel je napisal/-a:
senora je napisal/-a:Pozdravljeni,

mene pa zanima, če je že kdo imel izkušnjo z omenjeno avto hišo? Razmišljam o nakupu golfa ali audija na spodnjih povezavah, pa me malo moti, da je pri obeh avtih tekst napisan zelo zelo podobno. Plus tega ima golf kao highline opremo, audi pa kao zunanji s.line...cene pa dokaj ugodne?? Pa še oba imata iste cene.. malo čudno vse skupaj..Kaj pravite?

Golf:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=9148723&show=1

Audi:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=9155251&show=1&avto=Audi%20A3%20Sportback%201.6%20TDI%20DPF%20Ambition%20X...

Hvaležna bom za vsak nasvet oziroma informacijo :)

Lp
R.

A more bit Nemc, a more bit zvožen kot stara kljusa, a more imet super opremo? V dobrih dveh letih 100.000km(oziroma audi še več) in je to zanimiv avto? Zanimiv bo tudi, ko bo po vsej verjetnosti kaj crknilo in bo treba vlagat v avto kot v majhnega otroka.
Lahko da je z voziloma vse ok, lahko pa da so vrteni kilometri, čeprav je zame za dve leti staro vozilo 100.000 ogromno(vprašanje če jih ni še dvakrat toliko). Več prevoženih kilometrov večja verjetno da kaj crkne. Simpl ko pasulj. Zakaj pa za ta denar ne bi gledala kaj takega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=824 ... i%20Access
čeprav je testn je verjetno stokrat boljši nakup kot tista dva taksija zgoraj. Pa še garancija je in avto je lepe barve za žensko. Zgoraj je pa garancija dokler je lastnik s.p.-ja dobre volje. Poleti si še lita platišča kupiš pa je.

p.s. Ta Peugeot ima že v osnovni opremi 6 zvočnikov(tako kot ta na povezavi) in tempomat je serijsko. Imaš tudi meglenke in še marsikaj drugega. Praktično vse za normalnega uporabnika. Tudi barva je kovinska in ne navadna(500eur doplačila ob nakupu noveha). Za "frajerje" je pa to seveda veliko premalo. VW grupa ima v osnovni serijski opremi 4 zvočnike in brez tempomata in brez meglenk.

@hahehi: jaz imam izkušnjo, ki je negativna. Z dvema besedama neresni in nezanesljivi.

Zdravo,

ni nujno da je nemec in da ima top opremo.. ta dva sta mi nekako še najbolj padla v oči pri sami obliki avta..nekak...pol je pač tista oprema samo še plus.
Js sm si nekje začrtala zgornjo mejo 14.000eur pa da bi avto bil čim mlajši letnik, varen in da je poraba majhna. Pol pa seveda še videz malo pripomore...

Ja, dejansko ta pegueot ni slab..verjetno mam še vedno tista prepričanja da so francozi, italijani, korejci in podobni manj varni ipd...plus tega da v okviru tega cenovnega razreda lahko dobim malo boljši avto..zakaj pa ne? Ampak ja...tale s to avtohišo je izjemno sumlljiv in bomo raje prešaltali na kaj drugega.... :)

Sploh pa tak, ko nimaš nekoga, ki bi se spoznal na avte, da ga zraven pelješ, bi blo res boljše vzet tak primerek kot peugeot..

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside To dec 16, 2014 1:30 pm

senora je napisal/-a:Ja, dejansko ta pegueot ni slab..verjetno mam še vedno tista prepričanja da so francozi, italijani, korejci in podobni manj varni ipd...plus tega da v okviru tega cenovnega razreda lahko dobim malo boljši avto..zakaj pa ne? Ampak ja...tale s to avtohišo je izjemno sumlljiv in bomo raje prešaltali na kaj drugega.... :)

Sploh pa tak, ko nimaš nekoga, ki bi se spoznal na avte, da ga zraven pelješ, bi blo res boljše vzet tak primerek kot peugeot..

v moji žlahti je dosti takih ki vozijo renoja, brez problemov razen eden uporabnik ima težave, peugeot brez problema, s citroenom ne poznam nobenga. italjan? ja poznam in samo en primerek ko je skoraj čisto nov nekaj crknil (fiat), drugih znamk spet ne poznam nekoga ki bi jih uporabljal. korejc? ja poznam hyundaie in kie, z nobenim nima noben problemov, niti jaz s hyundaiem.

če boš avto vzdrževal ti bo deloval pa če bo nemec, italijan, francoz ali korejec. če pa tega ne boš opravljal pa ti noben ne bo deloval dolgo. tako da časi ko so bili nemci oh in sploh in ostali sam krš so že davno minili.

me pa zelo zanima kaj bi se zgodilo če bi se z nemcem vozil z nivojem olja pod minimumom in to ne vem kako dolgo :twisted: na svojem korejcu sem se ne vem kako dolgo vozil skoraj brez olja pa sem potem samo dolil in deluje dobro. ampak sem zasral ko sem olje kupil na bencinskem servisu in me je skoraj kap in to sem tudi tukaj pisal ;)

dobro opremljen francoz, italijan ali korejec se končuje pri ceni kjer se nemec šele začenja. za tak denar ki ga gledaš dobiš do NAJVEČ dve leti star drug avto in ni nujno da je glih nemec star 4 ali več ;) aja pa po euroncapu sta golf 6 in peugeot 308 prekleto blizu.

sicer pa tako kot je Indel rekel, golf 6 je na stari platformi in je itak vseeno če kupiš 10 let star avto ali pa 2 leti starega golfa. pomojem....
ali pa novega peugeota in imaš najnovejšo tehnologijo

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax To dec 16, 2014 4:50 pm

Mogoče misliš peugeot 308 1.generacije in golf 6 da sta si blizu,saj golfa 6 z 2.generacijo 308 ne moreš po varnosti primerjat,saj je bil golf 6 testiran 2009,novi 308 pa 2013,ko so se pogoji za doseg 5 zvezdic že nekajkrat poostrili...že golf 7 (2012) je 5 zvezdic dosegel pod manj strogimi testiranji.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr dec 17, 2014 5:27 am

Ima kdo novejšo izkušnjo s tem prodajalcem ali morebiti pozna tega passata 3bg variant??
http://www.avto.net/jani.avto/ad.asp?id=9069954

Možakar je bil pred leti omenjen v temi "Nategatorji"... se je kaj spremenil na bolje?

........................................................................
OFF: Pred nekaj dnevi sem pri njem naročil luč za passata variant 02 letnik, ki jo je prodajal na avtonetu in domov dobil (za ceno tyc kopije-50€) OEM nerabljeno z računom.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine Sr dec 17, 2014 9:59 am

Ima kdo izkušnje s to avtohišo? Kaj pomeni, da je avto v komisijski prodaji?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=914 ... bo%20Cosmo

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr dec 17, 2014 10:07 am

Komisijska prodaja pomeni, da pooblaščen komisionar prodaja vozilo v imenu lastnika.. seveda s provizijo od prodaje ;)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Tilen18
Novinec

Napisal/-a Tilen18 Sr dec 17, 2014 10:07 am

Tinerine je napisal/-a:Ima kdo izkušnje s to avtohišo? Kaj pomeni, da je avto v komisijski prodaji?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=914 ... bo%20Cosmo

Poznam lastnik, avtohiša ga prodaja za njega, je pa avto resnično ohranjen.

Lp

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine Sr dec 17, 2014 10:22 am

aha aha, zakaj ga pa prodaja?

Uporabniški avatar
Tilen18
Novinec

Napisal/-a Tilen18 Sr dec 17, 2014 10:34 am

zaradi nakupa večjega avtomobila

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine Sr dec 17, 2014 11:46 am

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr dec 17, 2014 12:45 pm

Tinerine je napisal/-a:Ima kdo izkušnje s to avtohišo?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=915 ... NICA-66....

Pih, zadaj pa stekla na vinto :DDD predraga in pretežka in premalo prostorna glede na velikost. Torej 3P v minus :!:

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine Sr dec 17, 2014 12:53 pm

jau jau pa res šele zdle vidu, hvala...kako pretežka oz. premala prostorna glede na velikost?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov