Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Gibson
Nov uporabnik

Re: Pozna kdo ta avto ali avtohišo?

Napisal/-a Gibson Sr dec 24, 2014 7:21 am

Gibson je napisal/-a:Oj!

Ali kdo pozna ta avto, o prodajalcu ste že nekaj pisali.

Hvala!

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=908 ... 0COL%20ALU.

Avto sem si ogledal. Uffff ...... Po dolgem prigovarjanju prodajalca, je ta le pustil, da ga priklopimo na tester. Torej:
- okvarjen ABS,
- nedulojoča zadnja leva ključavnica in napaka na sprednji desni,
- karamboliran, no, ne preveč (ni bil na ravnalni mizi), vetrobransko steklo zamenjano,
- kilometri realni (ne vem, možno da je drug motor),
- nima potovalnega računalnika (šok), tempomata, ...,
- zelo slaba notranjost, ni vzvratnega ogledala, kajenje, umazane in potrgane obloge, uničena strešna svetilka (zadaj), .....,
- nekaj rje na strehi, zelo slabe zadnje pnevmatike, no sprednje še nekako, ...

Po testni vožnji:
- ropotanje nosilca motorja,
- slabi sprednji stabilizatorji, .....

No jaz sem prišel do tukaj, verjetno bi kdo drug našel še več, jaz sem obupal.
Eh, brezveze. No v vednost vsem potencialnim kupcem.

LP

Suha
Nov uporabnik

Napisal/-a Suha Sr dec 24, 2014 1:19 pm

Fiat Doblo cargo maxi 1.6 Multijet

http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=9149481&show=1

Pozna ta avto kdo? Kakšne so izkušnje sploh s temi avtomobili?

Sicer se pa tale Doblo prodaja že kar nekaj časa, s kljuko vred pa stane pol manj od novega, kar mi smrdi. Prodajalec je glede na zapise na forumu tudi tako, tako...

Do sedaj smo pri hiši vedno kupovali nove avtomobile, za tovornega pa se mi ne zdi, da bi novega uničili... Tako, da imam bolj malo izkušenj, prosim za pomoč na kaj pazit pri takemu dostavniku. Mi je pa Doblo izmed manjših dostavnikov še najbolj primeren ker je najbolj prostoren. Lep pa ravno ni...

Uporabniški avatar
Icarus
Nov uporabnik

Napisal/-a Icarus Pe dec 26, 2014 2:21 pm

Pozna kdo kakšno zgodovino tega Leona?

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ow=1&avto=

lp :D

Luke
Novinec

Napisal/-a Luke Ne dec 28, 2014 6:39 pm

pozna kdo bemflco http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 0tiptronic

prodaja jo avto hiša lesce

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide To dec 30, 2014 11:29 am

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To dec 30, 2014 1:40 pm

Gibson je napisal/-a:
Gibson je napisal/-a:Oj!

Ali kdo pozna ta avto, o prodajalcu ste že nekaj pisali.

Hvala!

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=908 ... 0COL%20ALU.

Avto sem si ogledal. Uffff ...... Po dolgem prigovarjanju prodajalca, je ta le pustil, da ga priklopimo na tester. Torej:
- okvarjen ABS,
- nedulojoča zadnja leva ključavnica in napaka na sprednji desni,
- karamboliran, no, ne preveč (ni bil na ravnalni mizi), vetrobransko steklo zamenjano,
- kilometri realni (ne vem, možno da je drug motor),
- nima potovalnega računalnika (šok), tempomata, ...,
- zelo slaba notranjost, ni vzvratnega ogledala, kajenje, umazane in potrgane obloge, uničena strešna svetilka (zadaj), .....,
- nekaj rje na strehi, zelo slabe zadnje pnevmatike, no sprednje še nekako, ...

Po testni vožnji:
- ropotanje nosilca motorja,
- slabi sprednji stabilizatorji, .....

No jaz sem prišel do tukaj, verjetno bi kdo drug našel še več, jaz sem obupal.
Eh, brezveze. No v vednost vsem potencialnim kupcem.

LP

Enkrat sem šel za kolega gledat enga Sharana k Avto Adutu. V oglasu super in oh in sploh. Ko sem se vsedel in zalaufal je bilo zgodbe konec.
Uglavnem, avti so zelo žalostni, prodajalec se dela ko da pojma nima, nateguje pa 100 na uro...

rajc123
Novinec

Napisal/-a rajc123 To dec 30, 2014 2:44 pm

pozna kdo ali ga je kdo mogoce ze kaj hodil gledati?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=915 ... 9%20Mult...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To dec 30, 2014 5:23 pm

Luke je napisal/-a:pozna kdo bemflco http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 0tiptronic

Ha magični km ! Pa automatik je a ima zglodano oporo za levo stopalo :huh:

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To dec 30, 2014 6:40 pm

Ivan36 je napisal/-a:
Luke je napisal/-a:pozna kdo bemflco http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 0tiptronic

Ha magični km ! Pa automatik je a ima zglodano oporo za levo stopalo :huh:

Ne moreš da verjameš... :bonk

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To dec 30, 2014 6:49 pm

Sem že enkrat vprašal pa sem dobil le en slab odziv za Avto Slak.

Zanima me mnenje o teh 2 avtohišah:

AVTO SLAK TREBNJE

AVTO JEROVŠEK GROSUPLJE

Gledam za rabljenimi uvoženimi vozili.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 To dec 30, 2014 7:19 pm

Zakaj bi pa uvožene kupoval saj je slovenskih dosti. Mogoče zato, ker imajo dobro opremo in veliko prevoženih kilometrov in lahko jutri kaj crkne?

Moj sodelavec je kupil pred dvema letoma pri avto Slak rabljenega, slovensko poreklo. Vozilo je bilo tako kot je pisalo, problem je imel, ker sta mu po 1 mesecu crknila ležaja. Oni so govorili da je to on naredil, on je pa trdil da ni to on naredil in bi mu to morali menjati v sklopu garancije, ki so mu jo dali na rabljenega. Na koncu ni bilo nič od garancije in je moral popravljati na svoj račun, ker je rekel da se za 100 eur ne bo tožaril, kupil pa tudi ne bi od njih nikoli več če bi ga vprašal, ker mu je po enem letu crknila še neka črpalka. :D

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr dec 31, 2014 12:31 pm

Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr dec 31, 2014 12:43 pm

blaz2013 je napisal/-a:ker je rekel da se za 100 eur ne bo tožaril, kupil pa tudi ne bi od njih nikoli več če bi ga vprašal, ker mu je po enem letu crknila še neka črpalka. :D
Po moje ni nič posebnega pri tem, da pri rabljenem avtu kaj crkne, niti ni nobene povezave s tem, kje je avto kupil. Nakup rabljenega avta pri avto hiši ne pomeni, da avtu ne bo nič crknilo n-let, tako da je izpostavljanje, kaj vse je crknilo, malo mimo. Še malo mu je v času enega leta. Ali pa dosti, kakor vzameš. Dva kolesna ležaja, pumpa... nič posebnega, lahko pa simtomatsko in bo crkovalo na pol leta vse po vrsti. Meni, vem, da bi šlo na živce, tudi če stroški ne bi bili nič posebnega.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Sr dec 31, 2014 1:13 pm

uros11 je napisal/-a:Po moje ni nič posebnega pri tem, da pri rabljenem avtu kaj crkne, niti ni nobene povezave s tem, kje je avto kupil.

Pri starem avtu lahko vedno kaj crkne še pri novem lahko, to ve vsak, ki ima malo soli v glavi mar ne?

Gre se zato da je dobil 6 mesečno garancijo kolikor se spomnim in ko je nekaj crknilo ta garancija ni veljala nič. Pri nekaterih avtohišah so prijazni tudi ko gre kaj narobe in se držijo kar obljubijo pred nakupom. Kaj ti rabi garancija na papirju, če se potem naredijo Francoze. Nič...

Sam pa še vedno mislim da je pri pooblaščenih prodajalcih bolj varno kupiti rabljeno vozilo kot pri manjših prodajalcih in podjetjih ki preprodajajo vozila. Če pride do tožbe imaš vsaj kje kaj vzeti, pri manjših podjetjih(tako zvanih švercerjih) pa zapre firmo in čez en teden odpre na isti lokaciji novo podjetje z novim imenom in istim lastnikom. Kaj pa potem?

To kar je sodelavcu crknilo so "malenkosti" v primerjavi z nekaterimi dilerčki ki vedo za velike napake in prodajajo vozilo da je "kot novo", pa še zbite kilometre imajo velikokrat pri dilerjih. Se je pa vseeno Slak pokazal v luči, ki ni najbolj prijazna do kupca pri njih. Vsak se naj sam odloči kje in kaj bo kupil, jaz sem samo napisal izkušnjo sodelavca.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr dec 31, 2014 2:45 pm

In kaj je ta 6- mesečna garancija pokrivala? Verjetno tisti klasični nateg: Motor in menjalnik (kar pomeni samo golo srce in notranjost menjalnika).
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr dec 31, 2014 2:49 pm

Če je pokvarjen del spadal pod sklop garancije, se ni kaj za pregovarjat, je pač potrebno zamenjat. Če pa ni, potem pa nimaš kaj praskat. Ampak, to se itak že ve :)

hahehihoh je napisal/-a:Sem že enkrat vprašal pa sem dobil le en slab odziv za Avto Slak.

Zanima me mnenje o teh 2 avtohišah:

AVTO SLAK TREBNJE

AVTO JEROVŠEK GROSUPLJE

Gledam za rabljenimi uvoženimi vozili.

Osebno nimam izkušenj z Jerovškom, mi ga pa znanci zelo pohvalijo da imajo dober odnos, ne kompicirajo in vedno naredijo kot je treba.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Sr dec 31, 2014 3:02 pm

Ne vem kaj je garancija obsegala in kaj ne, da ne bom koga po krivem obtoževal.

Sodelavec je razlagal, da preden ga je kupil so mu rekli, da če se v roku 6 mesecev karkoli pokvari na vozilu, da bodo oni vse uredili na svoje stroške brez problemov. Ko se mu je pa pokvarilo znotraj teh 6 mesecev so pa rekli da to ne morejo upoštevat pod garancijo, da še nova vozila nimajo na ležaje garancije. Nekaj v tem stilu je razlagal.

Potem jih je tudi prosil, če bi bilo možno, da bo on material kupil pa da mu zastonj menjajo pa so mu rekli, da lahko mu dajo nekaj popusta pri montaži, zastonj mu pa ne morejo naredit. Vem, da če bi ga kdo vprašal za Slaka ne bi bil ravno vesel :)

Suha
Nov uporabnik

Napisal/-a Suha Če jan 01, 2015 1:27 pm

Če bi se meni kaj takega zgodilo, kot se je tvojemu sodelavcu bi bil tudi sam jezen.... Pač prek avtohiše greš kupovat avto ker pričakuješ neko dodatno varnost. Sicer greš do privat osebe. Marža, ki jo pobere avtohiša naj bi pokrivala neko delo. V tem primeru garancijo, če se kaj pokvari in je zavarovanje za neko tveganje, ki ga predstavlja vsaka storitev na tem svetu. Če pa s tem nič ne krijejo potem so pa navadni lenuhi in nateguni, ki bodo prej ali slej ob svoje ime.

Seveda da se razumemo, pa večja marža pokriva večje tveganje, če imajo majhno maržo, oz. jo je gospod še zbil, potem seveda krijejo samo menjalnik in motor... Ponavadi se je temu reklo "Za ta denar je to to...." Razen če niso podpisali kakšne eksplicitne pogodbe, ali je bil dan ustni dogovor, in le te niso nato izpolnili. Pri neuresničenem ustnem dogovoru pa bodo ob svoje dobro ime, kar je nekaj ključnega v sodobni ekonomiji in se že obrača v obliki tegale foruma.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So jan 03, 2015 8:22 am

Pozna kdo tega Lincolna Continental: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... IV%20COUPE
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
GT500
Novinec

Napisal/-a GT500 So jan 03, 2015 9:07 am

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov