Joie de vivre! je napisal/-a:Zadnje čase gledam po televiziji reklame za Cadillac CTS, zato sem šel prav gledat koliko hočejo zanje... Začne se pri 50.000€![]()
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1761856
V ZDA primerljiv voz stane 22.000€... Je taka razlika kolikor toliko realna ali gre za čisto oderuštvo?
Joie de vivre! je napisal/-a:Zadnje čase gledam po televiziji reklame za Cadillac CTS, zato sem šel prav gledat koliko hočejo zanje... Začne se pri 50.000€![]()
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1761856
V ZDA primerljiv voz stane 22.000€... Je taka razlika kolikor toliko realna ali gre za čisto oderuštvo?
Dear ......
Your local dealer is absolutely right, there is no European warranty from manufacturer provided for US imported vehicles.
What we offer is a so called extension of manufacturer warranty or insurance-warranty. It is not a service warranty, but if there is something in the car needs to be repaired, the insurance-warranty company will bear the expenses
slehernik je napisal/-a:chgotom,
najprej ena off topic. Ne vem, če je bilo v tej temi, ampak nekje si napisal kaj se pri vas razume za kakovosten avtomobil in kaj je "šrot". Chrysler-ja recimo si dal povsod čisto na dno.
Všeč mi je 300C, ki je mimogrede narejen na podvozju prejšne E klase pa tudi crossfire ima cca 40% istih delov kot prejšni SLK. Avto je dobil kup nagrad (v Ameriki, tudi v Detroitu je zmagal). Zdaj pa ne vem - a živim v zmoti pa je to res krš ali pa je to izjema (v okviru Chrysler-ja), ki potrjuje pravilo?
Kako je s Certified Pre-Owned oz. CARFAX-om. Se splača gledat na to? Se splača vzet avto preko uradnega dealerja (recimo čez web page od proizvajalca - preowned) al je to marketinški trik? A CARFAX pomeni kaj al je to tudi kar nekaj?
Kako napreduje s podjetjem za uvoz? Kaj novega?
Pa še ena offtopic: saj v USA je tudi VAT? A na avtomobile se ne plača al kako?
xxxl je napisal/-a:chgotom je napisal/-a:"VAT": Amerika ima Sales Tax, ki pa je ni, ce gre avto v izvoz! Govora je seveda o rabljenih. Pri popolnoma novih je potrebno placati Tax, ta pa variira od drzave do drzave. Dolocene sploh nimajo takse na avte (Wisconsin, Delaware...), Illinois npr. ima od 7.5 - 9.5% glede na County (okrozje) kjer zivis pac. Vecja mesta npr. Chicago (Cook County) ima tax skoraj 10%. Se vedno malo v primerjavi s Slovenijo.
Podjetje za uvoz zdajle caka na avte prek oceana. Fantje pa izgledajo resni.
LP iz Chicaga!
... ce prav razumem je cena vozila za izvoz ... netto ... brez "sales tax-a" ???
TruKillah je napisal/-a:@chgotom:
Mal me tko zanima...kko pa tej cadillaci escalade, tanajnovejši model. Mi lohka poveš kakšna je kej kvaliteta, kko se voz na recmo 22 in 24 colah, al kej podobnga, kje ma kkšne šibke točke (ne mislm na dimenzije).
Sploh pa me zanima zej model 2009 Hybrid...mogoče ti veš, al pa kdo na forumu...kokr sm js slišu, se EU dogovarja da bi lahko uvažal iz ZDA že evropske modele (zadnje luči, km/h, ...). Hvala.
LP
Andraz3d je napisal/-a:ko ze govorimo o ceni cadilaca tam in pri nas, a lahko nekdo jasno pove, koliko te pride avto na cesto v sloveniji, ce je nov v ameriki 22.000 €? Mislim, a imamo jasne odgovore okoli tega?
blazzzz je napisal/-a:Chgotom, si dobil moj PM glede nabave Mitsubishi Outlanderja?
lp,
Blaž
Po forumu brska: Highupthere in 22 gostov