Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Re: Kupujem zanesljiv nov avto

Napisal/-a yashica Sr mar 27, 2013 3:04 pm

King1 je napisal/-a:Jest sem za nissana in lej avtek je bomba.

Zaradi teh besed te bodo germanofili vrgli iz kluba :mrgreen: :lol: Dobrodošel med japano-frankofili =P Ob treh čistokrvnih nissanih in dveh sparjenih se ne čudim ;)

Kia sportage ni slab avto, vendar se Qashqai pelje bolje ;) Edino mi ni jasno kaj za vraga ima ime po pol-nomadski turški skupnosti in Qashqai jeziku.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr mar 27, 2013 5:32 pm

Sjee je napisal/-a:Dobro jutro!
Spremljam temo že od začetka in sem sprva sicer dvomu da si resen, pa naj ti bo. Tut sam sem bil pred pol leta negotov z nakupom rabljenega avtomobila ampak z omejenim budgetom nimaš velik izbire.
Torej, kot vidim lizike neboš odstranil iz seznama. In glede na to, da ti je bila že sprva najbolj všeč, mislim da si bil odločen že pred odprtjem te teme. Pa vendar..
Imaš končen seznam 4ih avtomobilov če se ne motim.
Tvoji pogoj je bla zanesljivost, kar je relativen pojem in ti lahko rečem da so vsi kandidati tam-tam.
Qashqai in Sportage sta z vidika vzdrževanja dražja, saj imata dražje gume in več popijeta. Pa tudi cenovno sta višje od drugih dveh.
Če si z 18let starim sunny-jem(ali je bila primera?) prevozil vse bp, mislim da ti tudi sedaj nebo problem in nerabiš nič večjega.
DPF oz. FAP filter je pri vseh preizkušenih dizlih že stalnica in glede na tvojo letno kilometrino ne bi smel biti problem.
Rekel si da ti je dovolj špartanska oprema, torej ne potrebuješ nekega luksuza in poln seznam dodatne opreme.
Moj predlog je da se že končno spokaš v salon, vzameš citroena za en vikend na test in se pol odločiš.
Če te zanima zakaj Dacie tut omenu nisem, je to zato ker ti pač nočem nič slabega.;)
Želim ti veliko sreče z nakupom in pa seveda čimveč vožnje z novim avtomobilom ter čimhitrejši zaklep teme.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7064007&show=1 12.590eur
Pa predstavi voz(katerikoli že bo) ko ga kupiš.

Lep pozdrav, Sjee

Ker si rekel,da mi ne želiš nič slabega ker nisi omenil dacie. Mi lahko bolje argumentiraš, hvala.
Only music takes me there, where i can be me.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr mar 27, 2013 5:52 pm

King1 je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:-CITROEN C-ELYSEE 1.6 HDI
-DACIA LODGY 1.5 DCI
-NISSAN QASHQAI1.5 DCI
-KIA SPORTAGE 1.7 CRDI

To ti je končni seznam? Če je potem si naredi uslugo in odstrani še prva dva..... zakaj so ti že nekateri povedali. Qashqai al sportage.....? Jest sem za nissana. Ga ima sodelavec in ga imamo v družini. Sicer je med njima velika razlika ( kratki-dolgi, veliko opreme-malo opreme, diesl-bencin........ ) in lej avtek je bomba. Tudi sosed ga ima že kar nekaj let in res dela zadeva brez problemov. Kar se tiče 1.5 dci v nissanu sem se peljal in glede na tvoje potrebe in želje bo ta motor več kot dovolj. Pa še 6. prestav ima kar ni slabo. Za kio pa naj kdo drugi pove kako in kaj......
Sam bi izbral tole; http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6966851&show=1 seveda zate. Pejt peljat in če ti sede vzemi. Pol pa te peljem na pico in ti razložim kako sem se družil z tvojim t.i. xcoverjem in koliko časa mi je aku zdržal... =P =P =P Pa srečno in upam, da končno kupiš avto.

p

Hvala, me veseli,da sta sta se spoznala :D

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr mar 27, 2013 6:34 pm

Ko bo pa vse ČRTAL bo NOV seznam dal :DDD :huh:

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr mar 27, 2013 6:41 pm

Ivan36 je napisal/-a:Ko bo pa vse ČRTAL bo NOV seznam dal :DDD :huh:

Kaj ko bi ti in @MBtouran šla na pivo in rekla kakšno čez državo.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr mar 27, 2013 7:35 pm

Se dobro da bo ta avto zdrzal 20 let brez frke, da nebo potrebno teme z 30. stranmi o nakupu ultimate zanesljivega avta brat in potem videt med temi dacio, citroena,...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr mar 27, 2013 8:14 pm

yashica je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:Jest sem za nissana in lej avtek je bomba.

Zaradi teh besed te bodo germanofili vrgli iz kluba :mrgreen: :lol: Dobrodošel med japano-frankofili =P Ob treh čistokrvnih nissanih in dveh sparjenih se ne čudim ;)

Ma stari jest sem francofil.... priznam. Pa kofetkam tudi. ;)

lp

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr mar 27, 2013 9:45 pm

MBtouran je napisal/-a:Se dobro da bo ta avto zdrzal 20 let brez frke, da nebo potrebno teme z 30. stranmi o nakupu ultimate zanesljivega avta brat in potem videt med temi dacio, citroena,...

Samo ti si pa neverjetno vztrajen. V katerem jeziku ti napišem,da te vljudno še enkrat prosim če ne pišeš več tukaj? Rabiš morda ti kakšen nasvet?

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr mar 27, 2013 11:25 pm

nooblette je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:Se dobro da bo ta avto zdrzal 20 let brez frke, da nebo potrebno teme z 30. stranmi o nakupu ultimate zanesljivega avta brat in potem videt med temi dacio, citroena,...

Samo ti si pa neverjetno vztrajen. V katerem jeziku ti napišem,da te vljudno še enkrat prosim če ne pišeš več tukaj? Rabiš morda ti kakšen nasvet?

Ce bi ga rabil ga zagotovo nebi iskal pri tebi.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če mar 28, 2013 12:20 am

Citroena lahko damo iz seznama stran saj sem se odločil,da bo ta avto zdaj malo večji. Ostanejo sledeči:

-DACIA LODGY 1.5 DCI
-NISSAN QASHQAI 1.5 DCI
-KIA SPORTAGE 1.7 CRDI

Sej bo sej bo :D Še ene par noči bom malo slabše spal potem pa samo v nakup :mrgreen:

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če mar 28, 2013 12:31 am

Če že imaš Kio Sportage potem daj zraven še Hyundai ix35.
V osnovi gre za enak avto. Kot celota se mi zdi Hyundai bolj soliden kot Kia. Za moje potrebe mi je tudi Hyundai 3x5 letna garancija boljša.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če mar 28, 2013 2:07 am

Ohhh 2:00 zjutraj jaz pa kar berem študiram gledam... :D

Zanimivo, če bi bili le malo daljši filmčki.

SPORTAGE

http://www.youtube.com/watch?v=sjAZGUcjrP8

http://www.youtube.com/watch?v=EvhmVFAmcSQ
--------------------------------------------------------------------------

NISSAN

http://www.youtube.com/watch?v=slrvXRLwH04

http://www.youtube.com/watch?v=4IFmslx2vdY
-------------------------------------------------------------------------

DACIA

http://www.youtube.com/watch?v=j9UCJgU6wz8

http://www.youtube.com/watch?v=N5eNJnYKuc0
-------------------------------------------------------------------------

:)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če mar 28, 2013 5:50 am

Prosim dej dacio črtaj iz seznama, ker ima porazno varnost. Pa ne reči, da ti to ne pomeni veliko, ker to bi bila neumnost. Tri t.i. varnostne zvezdice leta 2013... No go!!!

lp

p.s. je pa ugodna ja..... si dacio že videl v živo?

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če mar 28, 2013 8:22 am

King1 je napisal/-a:Prosim dej dacio črtaj iz seznama, ker ima porazno varnost. Pa ne reči, da ti to ne pomeni veliko, ker to bi bila neumnost. Tri t.i. varnostne zvezdice leta 2013... No go!!!

lp

Dacio tudi črtaj za zanesljivost. Recimo Logan, je po zadnjih anketah oz. tabelah po zanesljivosti skupaj z vozili iz katerih izhaja (Renaulti) in sicer med prvimi 10 na dnu...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Sjee
Nov uporabnik

Kraj: Trojane

Napisal/-a Sjee Če mar 28, 2013 9:33 am

nooblette je napisal/-a:
Sjee je napisal/-a:Dobro jutro!
......V......
Lep pozdrav, Sjee

Ker si rekel,da mi ne želiš nič slabega ker nisi omenil dacie. Mi lahko bolje argumentiraš, hvala.

Sta ti že glih dva pred mano obrazložila.

Če si torej citroena črtal, daj še dacio, pa ti ostaneta Kia in Nissan. To se boš pa potem že lažje odločil..
LP

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če mar 28, 2013 3:01 pm

King1 je napisal/-a:Prosim dej dacio črtaj iz seznama, ker ima porazno varnost. Pa ne reči, da ti to ne pomeni veliko, ker to bi bila neumnost. Tri t.i. varnostne zvezdice leta 2013... No go!!!

lp

Vem samo kakorkoli, mi je zelo privlačna. Za to ceno ponuja vse kar bi rabil, pa se mi zdi še najbolj na ziher "grajena".

Dacio sem tudi že peljal ;)
Zadnjič spremenil nooblette, dne Če mar 28, 2013 3:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če mar 28, 2013 3:02 pm

Templar je napisal/-a:

lp

Dacio tudi črtaj za zanesljivost. Recimo Logan, je po zadnjih anketah oz. tabelah po zanesljivosti skupaj z vozili iz katerih izhaja (Renaulti) in sicer med prvimi 10 na dnu...

Kakšen link, ali pa kaj je bilo narobe z njimi? Madonca kaj se bo pokvarilo pri dacii če nič nima :o Tako to jaz razmišljam :)

Ps.: če že pogledaš podvozje od kie in dacie je kot noč in dan.

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares Če mar 28, 2013 3:32 pm

Kateri neodločen tip.. jaoo. Upam, da ne boš kdaj na kakem vodstvenem položaju.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če mar 28, 2013 4:49 pm

In zmagal je KIA SPORTAGE !!! Bil danes v CityParku Lj in so menjal pr KIA razstavni model za Sportaga ta ma full placa spredi in zadaj kar me je zelo presenetilo 8) Sedeži udobni tudi bočni oprijem soliden a spet prekratki sedalni del spredaj :evil: za daljše vožnje ! Zadaj se sedi z mojimi 190cm odlično udobno še rokonaslon ti ne žuli ali tišči v stegna ali bok :lol: ja tudi take doživiš . Torej še en primerek za MESTO in primestno vožnjo !!! Aja vzel bi 2.0 benz z 120kW =P

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 28, 2013 7:48 pm

Kje ma Sportage "ful placa"??! :roll: Lej očitno sva isto visoka in če si v njem spredaj spustim sečnik dol v svojem "idealnem" položaju, imam cca. 3 cm pogleda ven na cesto, ostalo predstavljata havba in senčnik! :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov