Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

primozic
Nov uporabnik

Re: Pozna kdo ta avto ali avtohišo?

Napisal/-a primozic Če feb 19, 2015 4:55 pm

Audi94
Nov uporabnik

Napisal/-a Audi94 Če feb 19, 2015 5:21 pm

Odvisno za kakšne relacije rabiš. 1.4 je kar švoh, 1.9 mašina super. Samo 1.9 ma nekam malo prevoženih za 10 let star avto. Trgovca pa ne poznam. Pogledat, nimaš kaj druzga :)

zeljkec
Nov uporabnik

Napisal/-a zeljkec Če feb 19, 2015 10:08 pm

AA ANDREJ KOVAČIČ S.P. (Mirna izogibat se, pred kratkim pošteno nategnil kolega pri prodaji avta: kilometri, slabo stanje...

Audi94
Nov uporabnik

Napisal/-a Audi94 Če feb 19, 2015 11:20 pm

zeljkec je napisal/-a:AA ANDREJ KOVAČIČ S.P. (Mirna izogibat se, pred kratkim pošteno nategnil kolega pri prodaji avta: kilometri, slabo stanje...

Sem se ga izognil. Sem tut sam slišal, nekaj podobnega.

aquariumwild
Novinec

Napisal/-a aquariumwild Pe feb 20, 2015 10:06 am

pozdravljeni,

zanimam se za nakup tega vozila. pozna kdo to vozilo?
audiq7.jpg

lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe feb 20, 2015 11:19 am

top nakup
Slika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Pe feb 20, 2015 11:48 am

aquariumwild je napisal/-a:pozdravljeni,

zanimam se za nakup tega vozila. pozna kdo to vozilo?
audiq7.jpg

lp

:roll: :roll:
Slika

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe feb 20, 2015 11:58 am

IcEm4n je napisal/-a:top nakup

:lol: :lol: :mrgreen:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe feb 20, 2015 12:00 pm

Je res tako težko v iskalnik napisat keko? :evil: :roll:
Samo stran...

hribi3
Nov uporabnik

Napisal/-a hribi3 Po feb 23, 2015 6:20 am

Zdravo

Da neodpiram nove tebe brezveze bi vas samo vprasal za nasvet

Kupujem avto in najbolj v oci mi pade :D opel astra 1.7 cdti letnik 2006

Link: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 62%20EUR...

Na avtonasveti priporocajo 1.7cdti motorje za dizele, ampak vsako avto ima dobre in slabe lasnosti. Letno pa naredim priblizno 20k km. Za ta denar ima vozilo kar solidno opremo

Ali mogoce kdo od vas ve cigavo je vozilo in zanima me predvsem avtohisa AVTO1 v Kranju ( izkusnje dobre-slabe ). Zato ker prvic slisim za omenjeno avtohiso

Lp

kemykos
Novinec

Napisal/-a kemykos Po feb 23, 2015 7:58 am

hribi3 je napisal/-a:Zdravo

Na avtonasveti priporocajo 1.7cdti motorje za dizele, ampak vsako avto ima dobre in slabe lasnosti. Letno pa naredim priblizno 20k km. Za ta denar ima vozilo kar solidno opremo

Ali mogoce kdo od vas ve cigavo je vozilo in zanima me predvsem avtohisa AVTO1 v Kranju ( izkusnje dobre-slabe ). Zato ker prvic slisim za omenjeno avtohiso

Lp

Jej jejj jeej, sam ne kupuj tega voza, ker ti bo žal...

Naj se jaz povem svojo zgodbo oziroma ni moja... Tast je pred letom dni kupil Opel Astro karavan 1.9cdti 2006 letnik . Serijska napaka teh motorjev je sesalni kolektor, kjer se obrabi vodilo, ki odpira dotok zraka. No to smo strojniško nekak odpravili. Sedaj ima problem z Egr ventilom, ki ga je raje kot da bi kupil novega dal kar demontirat in se vozi brez. Turbina tuli ko zmešana, vstrajnik bo ziher vsak čas oravil svoje zadnje delo. Kar pa je najbolj čudno pri tem avtu pa je sistem prezračevanja... Mislim kako so lahko Nemški inženirji pozabili na tipko za izklop klime. Tako klima laufa vseskozi, izklopis jo lahko samo tako, da v meniju klikaš 2 minuti in najdeš eko način.. Mislim avto je pogreb, da ne govorim o tem, da ni skoraj enega slovenskega in so vsi pripeljani iz nemčije. Seveda tu lepo zbijejo kilometre in kupiš nemški avto z italijansko mašino s prevrtenimi kilometri. Res je, da so novejši avtomobili že nekoliko posodobljeni in napak vsaj serijskih mogoče več nimajo.

Moje mnenje je, kupi raje bencinarja do 75.000 km, boš dobil dobro ohranjen avto, daj not plin za 800€ in se ti naprava izplača v enem letu.Servisi so za bencinarja pol cenejši, plin je pol cenejši od bencina itd... Ne nakoplji si dizla na glavo samo to te prosim... :D

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po feb 23, 2015 8:18 am

Izklop klime je res slabo premišljeno, ampak kdo jo izklaplja jaz sigurno ne.
Tvoj tast je sigurno dobil avto z 300, 400kkm ali celo 500kkm prevoženim, zato ker ti motorji nimajo probleme z sesalno loputo in tudi z EGR ne razen če voziš kot penzionist in se zapaca (problem vseh dizlov z tako vožnjo). Glede turbine ne bom rekel nič, ker je tudi odvisno kako voziš ima pa prvo vgradnjo od garretta kot večina. Od punce sestri je pri skoraj novem VW pri 30kkm šla turbina rakom žvižgat

1.7 cdti-ji so veliko bolj problematični. Glede vgradnje plina je zelo rizično, ker ljudje imajo velike probleme z nedelovanjem in baje tudi kvaliteto plina (veliko je napisanega o tem) plus je treba servise pogosteje delat kot pred vgradnjo.

Za 20kkm letno mu jaz priporočam naj kupi enega dobrega bencinarja bo imel manj stroškov kot z dizlom, ki so zjahani, zgojeni skoraj vsi
Lp

Stroj
Nov uporabnik

Napisal/-a Stroj Po feb 23, 2015 12:39 pm

Pozdravljeni!
Pozna mogoče, kdo tole fabio...
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 01.9%20TDI

Lp!

hribi3
Nov uporabnik

Napisal/-a hribi3 Po feb 23, 2015 1:59 pm

Hvala vam za iskren odgovor..prvic v lajfu nevem kaj kupiti :D Mislim da je najbolj kupiti hyundai i30 4 leta starega pa vsaj ves kaj si kupil.. :D

Lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po feb 23, 2015 2:15 pm

Dizl in po vrhu še karavan so zelo rizični za nakup, da o prekomernem nalaganju sploh ne govorim. Brez potrjenene servisne knjižice in možnosti preverjanja če so res opravljeni servisi v bazo podatkov se je najboljše obrnit in iti drugam.

ps.: ni vse v porabi tako kot večina misli sploh v temi avtoplin - stari znanec?, ker to je samo en del stroška in je lahko kaj hitro najnižji strošek ;)
Lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po feb 23, 2015 7:08 pm

kemykos je napisal/-a:
hribi3 je napisal/-a:Zdravo

Lp

Jej jejj jeej, sam ne kupuj tega voza, ker ti bo žal...

Naj se jaz povem svojo zgodbo oziroma ni moja... Tast je pred letom dni kupil Opel Astro karavan 1.9cdti 2006 letnik . Serijska napaka teh motorjev je sesalni kolektor, kjer se obrabi vodilo, ki odpira dotok zraka. No to smo strojniško nekak odpravili. Sedaj ima problem z Egr ventilom, ki ga je raje kot da bi kupil novega dal kar demontirat in se vozi brez. Turbina tuli ko zmešana, vstrajnik bo ziher vsak čas oravil svoje zadnje delo. Kar pa je najbolj čudno pri tem avtu pa je sistem prezračevanja... Mislim kako so lahko Nemški inženirji pozabili na tipko za izklop klime. Tako klima laufa vseskozi, izklopis jo lahko samo tako, da v meniju klikaš 2 minuti in najdeš eko način.. Mislim avto je pogreb, da ne govorim o tem, da ni skoraj enega slovenskega in so vsi pripeljani iz nemčije. Seveda tu lepo zbijejo kilometre in kupiš nemški avto z italijansko mašino s prevrtenimi kilometri. Res je, da so novejši avtomobili že nekoliko posodobljeni in napak vsaj serijskih mogoče več nimajo.

Moje mnenje je, kupi raje bencinarja do 75.000 km, boš dobil dobro ohranjen avto, daj not plin za 800€ in se ti naprava izplača v enem letu.Servisi so za bencinarja pol cenejši, plin je pol cenejši od bencina itd... Ne nakoplji si dizla na glavo samo to te prosim... :D

Glih 2 minuti ne rabiš, bolj 2 sekundi :mrgreen: , slovenski obstajajo, samo so redke, pa 1.7 in 1.9 sta zelo dobra motorja, astra pa tud nir avno slaba če kupiš dobro, servisi so pa isto dragi kot pri bencinarju, sej konec koncev gre isto olje v oba...če kupiš lepo ti ne bo žal.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine Po feb 23, 2015 11:09 pm

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Po feb 23, 2015 11:22 pm

Pri prodajalcu sm bil 2x na ogledu dveh avtov in je bla pogrebšna, je pa res da sta bila oba 2 uvožena. Tale glede na to da je SLO bi se dal preverit če vse štima.

btrobe
Nov uporabnik

Napisal/-a btrobe To feb 24, 2015 9:08 am

Pozna kdo tega prodajalca: ALS, ZORAN PRAČA S.P.

oz. ta avto:

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... K%20GARA...

ali

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... omfortline

Oba sta od istega prodajalca.

Hvala.

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov