Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
general
Nov uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a general Pe jun 06, 2008 7:35 pm

Še nekaj me zanima glede registracije v USA. Ali rabis za registracijo vozila "green card"? Ali je dovolj dapač samo poveš da ga boš registriral na "podjetje".

LP, Jan

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Re: Lexus iz ZDA

Napisal/-a chgotom So jun 07, 2008 2:48 am

pro je napisal/-a:Pozdravljen ChgoTom,

slišal sem da Lexus proizvajajo v ZDA. Ali lahko poizveš, če se lahko že v ZDA nabavi "evropska" izvedenka Lexusov, ali pa vsaj rezervni deli, ki jih je potrebno menjati, da ustrezajo naši homologaciji.
Hvala!
Grega

Deli da, evropska izvedenka pa ne...Zal.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So jun 07, 2008 2:50 am

general je napisal/-a:Še nekaj me zanima glede registracije v USA. Ali rabis za registracijo vozila "green card"? Ali je dovolj dapač samo poveš da ga boš registriral na "podjetje".

LP, Jan

Ne potrebujes green card, avto lahko tukaj kupi vsakdo, tudi tujec.

Avto pa seveda lahko kupis tudi v imenu svojega podjetja - potem je avto (ali pa motor, jahta, letalo...) pac registriran nanj.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom To jun 10, 2008 8:30 am

Zdajle ob obisku Busha je ena od ameriskih zahtev Evropi (in s tem tudi Sloveniji!) ta, da se bolj odpre glede uvoznih omejitev ameriskih izdelkov. Da, tudi avtomobilov!

No, da vidimo.... Potem pa pricakujte od tukaj iz ZDA masovno Cadillace, Lincolne, Mustange, Corvette, Challengerje... in se kaj!

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p To jun 10, 2008 10:11 am

chgotom je napisal/-a:Zdajle ob obisku Busha je ena od ameriskih zahtev Evropi (in s tem tudi Sloveniji!) ta, da se bolj odpre glede uvoznih omejitev ameriskih izdelkov. Da, tudi avtomobilov!

No, da vidimo.... Potem pa pricakujte od tukaj iz ZDA masovno Cadillace, Lincolne, Mustange, Corvette, Challengerje... in se kaj!

LP iz Chicaga!

Naj se ti besede pozlatijo!
Slika

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me To jun 10, 2008 11:01 am

Koliko avtov ste že uvozil do sem, odkar je ta tema odprta?
Slika

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Sr jun 11, 2008 1:30 am

FBR je napisal/-a:
smile4me je napisal/-a:Koliko avtov ste že uvozil do sem, odkar je ta tema odprta?
:har

Na žalost in ne resnost verjetno 0.

Izgleda ne razumes: avtov ne uvazamo ampak IZVAZAMO in to dnevno predvsem v evropske vzhodne drzave in bliznji vzhod. Od tu iz ZDA uvazat v Slovenijo niti ne moremo....

Zal gre izvoza zelo, zelo malo v Slovenijo iz znanih omejitvenih razlogov, ki naj bi se kmalu spremenili.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr jun 11, 2008 6:35 am

chgotom je napisal/-a:Zdajle ob obisku Busha je ena od ameriskih zahtev Evropi (in s tem tudi Sloveniji!) ta, da se bolj odpre glede uvoznih omejitev ameriskih izdelkov. Da, tudi avtomobilov!

LP iz Chicaga!

Pri takšnih cenah bencina močno dvomim da bo uvoz teh 'goltačev goriva' zelo masoven. Pa brez zamere..

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr jun 11, 2008 7:53 am

Čim ja zate to izvoz, je to za nas uvoz... kaj je tle narobe?!!!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Sr jun 11, 2008 8:15 am

FBR je napisal/-a:Čim ja zate to izvoz, je to za nas uvoz... kaj je tle narobe?!!!

Nic ni narobe, samo smile4me sprasuje "kolk avtom smo ze uvozili...?" Bilo je le v pojasnilo, da gre z nase strani samo izvoz.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Sr jun 11, 2008 8:20 am

a_sist je napisal/-a:

LP iz Chicaga!

Pri takšnih cenah bencina močno dvomim da bo uvoz teh 'goltačev goriva' zelo masoven. Pa brez zamere..

Novi ameriski avti (oz. avti iz ZDA, ker ni govora samo o ameriskih avtih) niso taki goltaci bencina, kot mislis, malo poglej tehnicne podatke online. Vecina vecjih SUV-jev je zdaj ze hibridov, toyota/lexus pa bo tako v celoti presla na hibride. Na primer novi Chevy Tahoe je mozno dobit tudi na flexfuel, lahko tankas 85% alkohol (oz. mesanica cistega etanola/bencina v razmerju 85:15) in pa vse vrste bencina ne glede na oktane.

Upostevaj pa se prihranek v celoti pri avtu zaradi sibkega dolarja.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr jun 11, 2008 9:04 am

chgotom je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:

LP iz Chicaga!

Novi ameriski avti (oz. avti iz ZDA, ker ni govora samo o ameriskih avtih) niso taki goltaci bencina, kot mislis, malo poglej tehnicne podatke online. Vecina vecjih SUV-jev je zdaj ze hibridov, toyota/lexus pa bo tako v celoti presla na hibride. Na primer novi Chevy Tahoe je mozno dobit tudi na flexfuel, lahko tankas 85% alkohol (oz. mesanica cistega etanola/bencina v razmerju 85:15) in pa vse vrste bencina ne glede na oktane.

Upostevaj pa se prihranek v celoti pri avtu zaradi sibkega dolarja.

LP iz Chicaga!

Vse, kar si napisal je popolnoma res. Ampak tukaj (vsaj kolikor sem jaz spremljal temo) ni še niti eden spraševal po npr. hibridnem SUV-u. Bolj po corvetah, mustangih in (še na tej strani) dodge ram... ipd. Ne me narobe razumet, da hočem kako kregarijo začet.... Jaz hočem da biznis rata in da bo več ameriških 'velikanov' videt na cesti, ker so mi zanimivi avtomobili.. Lp v vetrovno mesto..

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge Sr jun 11, 2008 9:29 am

Po moje jih bo vedno manj, glede na ceno benzina... Se res ne splaca imet taksnega avta.. sej je samo materialna dobrina.

PS: GM je razpustil odelke HUMMER-ja zaradi visokih cen goriv!

Uporabniški avatar
Majand
Novinec

Napisal/-a Majand Sr jun 11, 2008 11:58 am

hartge je napisal/-a:Po moje jih bo vedno manj, glede na ceno benzina... Se res ne splaca imet taksnega avta.. sej je samo materialna dobrina.

PS: GM je razpustil odelke HUMMER-ja zaradi visokih cen goriv!

Cist razumljivo, glede na to da jim je prodaja SUV/truckov v maju padla za 40%.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr jun 11, 2008 3:15 pm

Kdor si špoga corvette ali mustanga, verjetno nima tako strašnih finančnih težav, da bi moral gledat na vsak liter benza. Oziroma so čisto drugi motivi za nakup take mrcine kot če bi si kupil "normalen" avto. Verjetno kupec take mašine ne razmišlja zgolj o tem, kako se bo čim ceneje vsako jutro na šiht pripeljal.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Sr jun 11, 2008 9:57 pm

sonic je napisal/-a:Kdor si špoga corvette ali mustanga, verjetno nima tako strašnih finančnih težav, da bi moral gledat na vsak liter benza. Oziroma so čisto drugi motivi za nakup take mrcine kot če bi si kupil "normalen" avto. Verjetno kupec take mašine ne razmišlja zgolj o tem, kako se bo čim ceneje vsako jutro na šiht pripeljal.

To je samo ena kategorija kupcev, druga pa, ki vzame recimo 10K evrov (ali pa tam $16K okroglo) in racuna, kaj za to dobi v Evropi na cesto postavljeno in pa iz ZDA (denimo par let rabljeno) spet isto - na cesti z vsemi prispevki, davki in registracijo. Bos presenecen, koliko vec avta dobis od tukaj za isti denar.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jun 11, 2008 10:54 pm

No daj povej mi koliko pride pri vas Jeep Grand Cherokee SRT8 s 6.1 V8 HEMI motorjem in seveda vso možno opremo....
Ker nekje slišim 48 tisoč dolarjev....na online ceniku sem zasledil 40 tisoč...

Seveda mislim za novega. Seveda pa lahko dodaš še cene za rabljene.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Manuel.Perviz
Nov uporabnik

Napisal/-a Manuel.Perviz Sr jun 11, 2008 11:02 pm

http://www.exporttrader.com/section/vie ... ass+SL500/

SL me dejansko zanima, 350 ali 500

Prosim za ceno vse skupaj koliko pride, da se postavi na slovenske table

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Če jun 12, 2008 9:56 am

xxxl je napisal/-a:... sej ne bi škodovalo, če bi vsi "kao" interesenti (in če bi bili to tudi zares, bi to tudi naredili) malce prebrali vsaj kakšno stran ... ne vseh "bohnedaj" 28 ... in ugotovili, da gospod "chgotom" SAMO POSREDUJE PRI NAKUPU ... in NE rihta dokumentov do registracije v SLO ...
... posti "a la" ... ej kolk pride "bla bla bla" V6, V8 ... full optional ... ipd ... so samo smetenje teme ... fantje moji (in punce) za to obstajajo iskalniki (tudi ze omenjeni 1000x) ...
... pa brez zamere ... ;)

Tako nekako, ampak kaj uredimo - ponovno - je tole:

- nabavo avta v ZDA (iskanje itd)
- morebitno registracijo v ZDA, kdor pac zeli amerisko
- fizicni ogled, test
- ureditev Title in izvozne dokumentacije
- priprava vozila za ladijski oz. kontejnerski prevoz
- avto posljemo do zeljene destinacije (evropska luka oz po zelji).

Vec kot to, zal ne moremo, sama homologacija, uvoz v Slovenijo, placilo davkov itd. pa je potem stvar posameznika oz. slovenskega podjetja, ki bo generalno urejalo to za nas.

Tu velja omenit, da se vecini ameriskih avto dealerjev niti ne sanja o kaksnem izvozu, kaksna dokumentacija je potrebna... ker pac tega ne pocnejo. Ni jim za zamerit. Najmanj, kar bodo zeleli, je zaracunat davek na avto, ki ga pa pri izvozu rabljenih avtov - ponovno - ni!

LP iz Chicaga!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov