~toMmy~ je napisal/-a:Kje ma Sportage "ful placa"??!Lej očitno sva isto visoka in če si v njem spredaj spustim sečnik dol v svojem "idealnem" položaju, imam cca. 3 cm pogleda ven na cesto, ostalo predstavljata havba in senčnik!
nooblette je napisal/-a:Hmm, na prejšnji strani ste trije napisali oziroma sem videl ,da niste nekako navdušeni nad dacio. Je to zgolj zaradi značke ali imate kakšno tehnično podlago? Resnično bi rad vedel kajti v ceni je od kie in nissana razlike več kot 4k eur. Za ta denar lahko recimo vozim 40kkm. Tako,da če kdo resnično ve kdo zakaj kar na plano z besedami(Iz stališča pokvarljivosti/zaneslivosti, ker mi je to prioriteta)
Ps.: Oziroma kaj se lahko več pokvari pri nissanu in kii, kot dacii.
King1 je napisal/-a:nooblette je napisal/-a:Hmm, na prejšnji strani ste trije napisali oziroma sem videl ,da niste nekako navdušeni nad dacio. Je to zgolj zaradi značke ali imate kakšno tehnično podlago? Resnično bi rad vedel kajti v ceni je od kie in nissana razlike več kot 4k eur. Za ta denar lahko recimo vozim 40kkm. Tako,da če kdo resnično ve kdo zakaj kar na plano z besedami(Iz stališča pokvarljivosti/zaneslivosti, ker mi je to prioriteta)
Ps.: Oziroma kaj se lahko več pokvari pri nissanu in kii, kot dacii.
Lej takole..... dacia , nissan in kia vsi se lahko pokvarijo. Nissan in dacia imasta istega dci-ja in razlika je samo v kw tako, da pokvarljivost je tam tam. Je pa nissan lepši, varnejši in predvsem manj špartanski. Ima tudi 6. prestav in konec koncev ga boš lažje prodal... ( čeprav ga boš imel dolgo nikoli ne reci nikoli. Življenje je nepredvidljivo) zakaj? Takih ljudi, ki si v avtu ne želijo popolnoma nič razen šipe, volana in gum je na svetu realno zelooo zelooo malo. Ti si pač nezahteven. Kapo dol.... če mene vprašaš zakaj je vredno dati 4. čukce več je moj odgovor takle..... če zaradi drugega ne vsaj zaradi varnosti.... Lahko si ti previden a kaj ko te drugi sname in verjemi, da se še kako pozna 3 ali pa 5 zvezdic.... Samo moje mnenje, ki ga ni treba upoštevati...
lp
p.s. kar se tiče kie pa naj kdo drug pove.... je ne poznam
nooblette je napisal/-a:Ok, kar se pa tiče tehnike sta pa tam tam praviš. Če se ne motim je razlika v porabi kak 1.5 litra več za nissana?
tomzzi je napisal/-a:@nooblette
zdaj se pa že odloči. Sem že zapisal v tej temi, da bi tudi jaz sedaj fejst pazil kaj bi kupil ampak... To kar pa vidim na zadnjih straneh... To je pa že preveč.
Jaz ti bom pa tako rekel. Ne kupi nobenga od teh treh. Oziroma če hočeš prišparat nekaj na račun varnosti potem pa kar Dacio.![]()
Neodločen si.
Bolj boš odlašal slabše bo. Na slab primerek lahko naletiš pri vseh.
Zakaj pa ne Hyundai ix35?
King1 je napisal/-a:nooblette je napisal/-a:Ok, kar se pa tiče tehnike sta pa tam tam praviš. Če se ne motim je razlika v porabi kak 1.5 litra več za nissana?
Ja ampak ne razumem zakaj bi Nissan pil liter več? Visoka sta tam tam.... gume ima dacia 15 col nissan pa 16 col. Malo širše so ampak ne vem, če dodatnih osem centimetrov ( 4x2cm na gumo ) prinese večjo porabo. Meni na laguni iz zimskih 205 na letne 225 ne porabi nič več. Ne vem morda se motim...? Je pa dacia svohnejsa in ima pet prestav tako, da se bolj muči in posledično je poraba lahko še večja kot pri nissanu.....![]()
lp
p.s. če se motim, ker nisem fizik in mi zakoni ne gredo najbolje naj me kdo popravi.
nooblette je napisal/-a:King1 je napisal/-a:nooblette je napisal/-a:Ok, kar se pa tiče tehnike sta pa tam tam praviš. Če se ne motim je razlika v porabi kak 1.5 litra več za nissana?
Ja ampak ne razumem zakaj bi Nissan pil liter več? Visoka sta tam tam.... gume ima dacia 15 col nissan pa 16 col. Malo širše so ampak ne vem, če dodatnih osem centimetrov ( 4x2cm na gumo ) prinese večjo porabo. Meni na laguni iz zimskih 205 na letne 225 ne porabi nič več. Ne vem morda se motim...? Je pa dacia svohnejsa in ima pet prestav tako, da se bolj muči in posledično je poraba lahko še večja kot pri nissanu.....![]()
lp
p.s. če se motim, ker nisem fizik in mi zakoni ne gredo najbolje naj me kdo popravi.
Dacio sem na testni vožnji probal in ti povem,da pri meni bi garant pila 4.5-5L/100km. (z mojo vožnjo). Kio sportage bi spravil z mojo vožnjo na okoli 6.5L/100km (sem jo imel na probi). In če upoštevam ,da sta verjetno nissan in kia tam tam, je razlika cca. 1.5L/100km, tako kot sem rekel. To je na leto suma sumarum 300eur kar je pa recimo redni servis.
Ps: Hvala @tommy ti si bil povod,da sem začel kalkulirati kot nor
maxipin je napisal/-a:@nooblette![]()
![]()
Če je pa tebi ta dacia lepši avto od nissana, taurana, zafire in vseh, ki si jih imel na seznamu, hkrati pa še najzanesljiva...![]()
A pri daci-ji te ne moti več garancija in garancija v tujini?
Ko si rekel da se na daci-ji nemore nič pokvariti ker nič nima. Narobe, lahko se ker se na vsakem kosu materiala špara, kolikor se le lahko. Posledično ima tudi samo 3 zvezdice NCAP.
nooblette je napisal/-a:Sicer pa morem rečt,da mi tudi nissan zelo "diši", mogoče tudi ker imam sedaj tako zelo dobro izkušnjo z to znamko. Ampak kot smo/ste rekli nikoli več ne bo tako dobrih avtomobilov kot so bili 15-20 let nazaj. In s tem sem se mogel tudi jaz nažalost sprijazniti. (ter seveda z dpf/fap filtri)
Čimprej si moram vzeti čas še za nissana,da ga sprobam/testiram, potem se ga zelo dobro napiti eno noč, ter z močnim jutranjim mačkom oditi po nov avto, katerikoli od teh treh že bo!
Kohec je napisal/-a:Pozdravljen
Med avti, ki si jih dal na začetku na izbiro jaz nebi izbiral. Kar nekaj ljudi ti svetuje japonce. Tudi jaz ti toplo priporočam kakšno japonsko znamko. Alternativa bi bila lahko tudi kakšen korejc - Hyundai ali pa Kia, ex Daewoo oz. Chevrolet ti ne priporočam. Sam imam Mazdo 6 dizla karavan že 9 let (kupil sem novega), nimam nobenih problemov - redni servisi in vzdrževanje in to je to. Tudi žena je imela Mazdo 323 in pa Subaruja - nobenih težav. Sicer pa poglej v AVTO BILD, kjer imajo objavljene vztrajnostne teste, pa se sam prepričaj katere znamke prednjačijo po kvaliteti in vzdržljivosti.
Pa ne izbiraj si vedno večji krog avtomobilov, temveč delaj selekcijo in boš lažje izbral med dvemi ali tremi.
Lep pozdrav
nooblette je napisal/-a:
Čimprej si moram vzeti čas še za nissana,da ga sprobam/testiram, potem se ga zelo dobro napiti eno noč, ter z močnim jutranjim mačkom oditi po nov avto, katerikoli od teh treh že bo!
chan je napisal/-a:nooblette je napisal/-a:
Še prej pa lahko temo preimenuješ iz "Kupujem zanesljiv nov avto" v "Zanesljivo kupujem nov avto"!![]()
![]()
Priporočilo - rezerviraj si termin ter v enem dnevu detajlno stestiraj vse tri alternative (po možnosti z želeno motorizacijo). Vzemi si dovolj časa, avtomobile testiraj na tistih cestah, ki so ti poznane. S tovrstno neposredno primerjavo (ki jo MORAŠ opraviti v istem dnevu) boš pridobil najbolj verodostojne podatke o tem, kaj ponuja posamezen model. Potem ko pa se odločiš, kateri od teh treh modelov ti najbolj ustreza - pa najsi gre pri posameznem modelu še za tako čudaške atribute, ki lahko prevagajo pri končni odločitvi (blago na sedežih, ki najbolj absorbira voznikove prdce; po ženinih merilih najbolj falično oblikovana dvigalka; tolikanj aerodinamične radkape, da jih lahko sosedovi otroci uporabljajo namesto frizbija; ipd), neredi še (krajši!) motorni in opremski izbor (pri katerem je lahko stvar debate zgolj na 1 forumski strani!)
~toMmy~ je napisal/-a:Poglej, če si pač vajen stare kante in te pri Lodgy-ju nič ne moti, ti ne morem trdit, da je neumen nakup, je pa dejstvo, da se z v osnovi "evropsko usmerjeno konkurenco" niti pod razno ne more primerjat (podvozje, varnost, udobje, oprema, zvočna izolacija, ...). Qashqai se lepo vozi, ima (zelo) zgledno porabo in verjetno z razlogom spada med 10 najbolj prodajanih avtomobilov v Evropi, kar pa vsaj teoretično pomeni tudi večjo ponudbo rezervnih delov in več usposobljenih mehanikov zanj.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov