Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

captainhook
Nov uporabnik

Re: Pozna kdo ta avto ali avtohišo?

Napisal/-a captainhook Po maj 04, 2015 5:03 pm

Oglas: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=9295427&show=1

Slika

Opozorilo preden gre še kdo na ogled tega vozila. Registracija potekla v začetku leta 2014, zelo neredno servisiran, avto ima zelo spraskane in udarjene prage, praske na sliki, zadnjem odbijaču, boku, sprednjemu odbijaču in na sprednji havbi so pa kombinacije udarcev in nestrokovega popravila in luščenja barve. Avto je bil skoraj cel barvan, verjetno popravilo po zelo veliki prometni nesreči, streha rjavi, prav tako se pojavlja rjavina na karoseriji vozila, zadnji odbijač je bil včasih rdeče barve, gume so fuč, v desnih vratih ne dela žmigavec ter pomik stekel. Dva platišča zelo popraskana, dosti bolj kot je razvidno iz slike. Strešno okno je bilo odtrgano pri poskusu popravila, zato je potrebno razdreti celotni strop.. Manjkajo različni plastični kosi ter deli avtomobila. Avto ima tudi zelo zanemarjeno notranjost, kar se na sliki ne vidi. Prav tako so uporabljene slike stare več kot eno leto.

Možno še veliko drugih napak, ker sem niti nisem preizkusil vseh stvari na vozilu, prav tako ni možnosti poskusne vožnje. V opozorilo pred morebitnim ogledom.

Lp

lavno
Nov uporabnik

Napisal/-a lavno Po maj 04, 2015 5:34 pm

Pozdravljeni, sem nov na forumu in se vam že vnaprej zahvaljujem za pomoč.

Pozna kdo oz. ima izkušnje s tem (pre)prodajalcem:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... -SERV.KN...

Najprej so imeli kar nekaj časa označeno, da ima avtomobil motor 1,4HDi. Potem pa so popravili na 1,6HDi. Čudi me, da se ljudje, ki se profesionalno ukvarjajo s tem zmotijo pri tako osnovni stvari. Po tem sklepam, da najbrž nimajo pojma kakšno opremo ima avtomobil. Ostali letniki 2013 imajo spredaj LED luči, ki pa jih ta nima, kar je spet malo čudno.

Imam še eno vprašanje, ima omenjeni prodajalec kaj skupnega s tem prodajalcem, o katerem sem že zasledil slab zapis na tem forumu:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 0NAVI-PD...
Zadnjič spremenil lavno, dne Po maj 04, 2015 7:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Po maj 04, 2015 5:52 pm

Kakor sem slišal je KMV bivša AC Bežikrajska. Vsekakor je veliko materiala, da si boš ustvaril mnenje.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po maj 04, 2015 6:38 pm

lavno je napisal/-a:Pozdravljeni, sem nov na forumu in se vam že vnaprej zahvaljujem za pomoč.

Pozna kdo oz. ima izkušnje s tem (pre)prodajalcem:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... -SERV.KN...

Najprej so imeli kar nekaj časa označeno, da ima avtomobil motor 1,4HDi. Potem pa so popravili na 1,6HDi. Čudi me, da se ljudje, ki se profesionalano ukvarjajo s tem zmotijo pri tako osnovni stvari. Po tem sklepam, da najbrž nimajo pojma kakšno opremo ima avtomobil. Ostali letniki 2013 imajo spredaj LED luči, ki pa jih ta nima, kar je spet malo čudno.

Imam še eno vprašanje, ima omenjeni prodajalec kaj skupnega s tem prodajalcem, o katerem sem že zasledil slab zapis na tem forumu:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 0NAVI-PD...

Beži stran.

To je enak prodajalec.

Nasploh te pri nakupu C3 iz uvoza opozarjam, da bodi pozoren na prevožene kilometre (verjetnost, da so pod 100 tisoč, je skoraj nična) in na to, da ni to bil prej dvosedežnik (dostavnik). Upam trditi, da 90% rabljenih C3 iz uvoza je bilo prej dostavnih. Nato jih slovenski preprodajalci kupijo za zelo majhen denar, zelo zgonjene in uničene, malo poklepajo, vgradijo zadnje sedeže in prodajo kot nove. S 100.000 km.

Uporabniški avatar
Bruno1
Nov uporabnik

Napisal/-a Bruno1 Po maj 04, 2015 7:59 pm

Pozna kdo ta avto? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=9697925&show=1

Se vam zdi zadnja cena primerna, če vse drži, kot piše?

Hvala!

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron To maj 05, 2015 11:23 am

thunderbolt je napisal/-a:To je skoraj obicajna praksa, da je avto v primeru menjave potem drazji-verjemi, ce komu, potem dilerjem matematika laufa.
Sicer pa ne vem, kje si nasel ta ai avto-a ne znas uporabljati iskalnika?

To mi je povsem jasno, da v račun vzamejo po nižji ceni. Ampak, da mi v faco govori, da je pač cena mojega nižja (3800 ga je ocenil na hitro samo po podatkih), cena njegovega ostane enaka (torej 11800), razliko 8300 mu še plačam. To je nateg sred belega dneva.

Ker če bi blo tko, kakor je rekel, da cena njegovega ostane enaka (ker vzame mojega bistveno ceneje v račun), bi moralo biti 11800 - 3800 = 8000 in ne 8300 kolko bi on doplačila.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To maj 05, 2015 3:29 pm

Zakaj bi pa to bil nateg sred belega dneva. Ponavadi kupec vedno zbija ceno, v tvojem primeru je pač diler tebi zbil ceno tvojega avta s tem, da je pač enostavno dvignil znesek doplačila, ker itak ve, da bo s tvojim na večji zgubi oz preden bo tvoj avto dalje prodal, bo lahko potem nižal ceno. Sicer pa se lepše sliši večje doplačilo, kot pa, da bi tebi ponudil 300eur manj za tvoj avto.

Tu je pač slabo pogajanje s tvoje strani.

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron To maj 05, 2015 4:26 pm

Nisi razumel. Vse je jasno, da niža ceno tvojega avtomobila.

Ampak težava je nastala, ko mi hotel prodati matematiko, da je 3800 + 8300 = 11800...
Ceno mojemu avto je že tako celo znižal (na avto.net so povprečne cene teh okoli 4500). Torej on je ponudil 3800, s tem, da je povdaril, da potem cene svojega avta NE SPREMINJA, torej ostane 11800. In če sešteješ doplačilo in ceno mojega, pride 12100 in ne 11800 koliko je ON TRDIL oz. želel na licu mesta prodati.

Še enkrat, ne gre za to, da ponuja izredno malo za avto v račun, ampak prodaja slabo matematiko in te želi še za tistih nekaj dodatnih stotakov obrnit. Kar je dokaj podlo in vrjamem, da kdo nasede.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Sr maj 06, 2015 9:16 am

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... Alu%2019... tole bolj kot zanimivost glede na opombe - VOZILO JE V NAŠE ROKE PRIŠLO Z 185.000km VENDAR IMA
REALNIH TER POŠTENIH 250.000KM ..se pravi priznava da je dobil vozilo s prevrtenimi kilometri?? v bistvu bi jih lahko dal nazaj na realne pa prodajal avto s pravo kilometrino??

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr maj 06, 2015 10:24 am

Veron je napisal/-a:Nisi razumel. Vse je jasno, da niža ceno tvojega avtomobila.

Ampak težava je nastala, ko mi hotel prodati matematiko, da je 3800 + 8300 = 11800...
Ceno mojemu avto je že tako celo znižal (na avto.net so povprečne cene teh okoli 4500). Torej on je ponudil 3800, s tem, da je povdaril, da potem cene svojega avta NE SPREMINJA, torej ostane 11800. In če sešteješ doplačilo in ceno mojega, pride 12100 in ne 11800 koliko je ON TRDIL oz. želel na licu mesta prodati.

Še enkrat, ne gre za to, da ponuja izredno malo za avto v račun, ampak prodaja slabo matematiko in te želi še za tistih nekaj dodatnih stotakov obrnit. Kar je dokaj podlo in vrjamem, da kdo nasede.

Ko se dilerčki 'zmotijo' pri računanju, se nikoli ne v svojo škodo ;)
No escape from the mass mind rape...

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Sr maj 06, 2015 11:20 am

Grega_ je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9703636&show=1&avto=Audi%20A5%20quattro%203.0%20TDI%20Slovenski.Alu%2019... tole bolj kot zanimivost glede na opombe - VOZILO JE V NAŠE ROKE PRIŠLO Z 185.000km VENDAR IMA
REALNIH TER POŠTENIH 250.000KM ..se pravi priznava da je dobil vozilo s prevrtenimi kilometri?? v bistvu bi jih lahko dal nazaj na realne pa prodajal avto s pravo kilometrino??

Že to, da je napisal, da ima avto prevrtene kilometre kaže na to, da je človek vaj kokr tok pošten. Čisto razumljivo je, da pač ne meče stran denarja z vrtenjem kilometrov naprej...

hribi3
Nov uporabnik

Napisal/-a hribi3 Sr maj 06, 2015 5:23 pm

Zdravo forumasi

Kot vidite se vedno iscem vozilo :D zato me zanima ce mogoce pozna kdo..

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 0Easytro...

Hvala

Nickelback
Nov uporabnik

Napisal/-a Nickelback Če maj 07, 2015 8:14 pm

Pozdravljeni!

Zanima me mnenje o Avto Medvode.

lp

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe maj 08, 2015 11:33 pm

pozna kdo slučajno?

Mercedes-Benz - vito 116CDI

Slika

http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=9462590&show=1

PE AVTOCENTER ŠEMPETER, Rimska cesta 168, 3311 ŠEMPETER- ogled vozil
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Denis89
Novinec

gtonek
Nov uporabnik

Napisal/-a gtonek Ne maj 10, 2015 5:57 pm

lep pozdrav
zanima me , pozna kdo avto in avtohišo
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... mo%2084....

silho
Nov uporabnik

Napisal/-a silho Ne maj 10, 2015 6:40 pm

Nickelback je napisal/-a:Pozdravljeni!

Zanima me mnenje o Avto Medvode.

lp

Pozdravljen ,
1 leto nazaj sem pri njem kupil avto. S seboj sem imel mehanika , ki se je spoznal na doticni avto. Moj je bil bp. Mozakar se je drzal dogovora in stvari sva opravila brez problemov.

Nickelback
Nov uporabnik

Napisal/-a Nickelback Ne maj 10, 2015 7:48 pm

Hvala za info :)

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Ne maj 10, 2015 9:05 pm

Vmes ene 2-3x spremenil ime firme... meni to ne deluje ravno preveč resno.
Sem pa tam bil 1x na ogledu (slučajno naletel tudi na enega alfa forumaša) in prodajalec ni pustil priklopiti avta na tester, očitno napako na vztrajniku ali potisnem ležaju ni hotel priznat, da obstaja. Izgovori so bili, da sej to bo delal še dost let...

silho
Nov uporabnik

Napisal/-a silho Po maj 11, 2015 8:12 pm

Meni je pustil priklopit na tester in do kranja smo se zapeljali na renault servis. Mozakar pa ima firmo ze kar nekaj let. preveri.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov