Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Pe jun 27, 2008 12:50 pm

Gyga je napisal/-a:A bi lahko kdo v tem 1 letu odkar obstaja ta tema, delil kaksno izkusnjo. Je kdo sploh narocil in dobil avto?!

Lp,
D

Točno tako!!!

sploh ne dobimo konkretnih odgovorov, samo nekaj okoli riti v žep...
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Pe jun 27, 2008 1:22 pm

Senad je napisal/-a:
Gyga je napisal/-a:A bi lahko kdo v tem 1 letu odkar obstaja ta tema, delil kaksno izkusnjo. Je kdo sploh narocil in dobil avto?!

Lp,
D

Točno tako!!!

Tisti, ki so dobili, narocili in placali, se naj kar sami oglasijo.

Glede konkretnih odgovorov: ja kaksne bi pa rad? V glavnem je bilo tukaj ze vse povedano, tako v forumu, kot v PM-ih.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Pe jun 27, 2008 1:38 pm

chgotom je napisal/-a:
Senad je napisal/-a:

Lp,
D

Točno tako!!!

Glede konkretnih odgovorov: ja kaksne bi pa rad? V glavnem je bilo tukaj ze vse povedano, tako v forumu, kot v PM-ih.

LP iz Chicaga!

niti en se še ni oglaso ki bi naj kupil avto od tam, preko tega podjetja.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe jun 27, 2008 8:49 pm

chgotom je napisal/-a:
Senad je napisal/-a:

Lp,
D

Točno tako!!!

LP iz Chicaga!

chgotom, brez zamere. Ti opravljas svoje delo povsem regularno. Gre nam na zivce naslednje. Preberemo vso temo in se vedno vrti okoli istih vprasanj in odgovorov.

Zakaj ne bi koncno nekdo posredoval svojo iskusnjo glede prevzema, carine, homologacije in zavarovanja.

Lp,
D
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Pe jun 27, 2008 10:39 pm

Gyga je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:
Senad je napisal/-a:

Lp,
D

Točno tako!!!

LP iz Chicaga!

chgotom, brez zamere. Ti opravljas svoje delo povsem regularno. Gre nam na zivce naslednje. Preberemo vso temo in se vedno vrti okoli istih vprasanj in odgovorov.

Zakaj ne bi koncno nekdo posredoval svojo iskusnjo glede prevzema, carine, homologacije in zavarovanja.

Lp,
D

Zdajle bom ponovno napisal in upam da to zadnjic: ne ukvarjamo se z uvozom ampak IZVOZOM iz ZDA.

Ceprav sem sam Slovenec in pisem tukaj slovensko, podjetje s Slovenjo nima nobene zveze: to je amerisko podjetje locirano v Chicagu in se ukvarjamo z izvozom ameriskih izdelkov (resda najvec avtomobilov) po celem svetu, da, tudi v Slovenijo. Za vprasanja, ki letijo name glede slovenskih predpisov, homologacije, postopkov uvoza itd zal ne morem dajat odgovorov, to je zadeva slovenskega uvoznika. V preteklosti se je pojavljalo kar nekaj podjetij in posameznikov, ki bi to urejali, ko pa je treba kaj konkretno naredit, pa navdusenje kar potihne.

Pred kaksnim mesecem dni je bila tukaj delegacija is Slovenjie, z njimi je slo kar nekaj avtov prek luze, nekaj jih je se na poti. Kdaj bodo pripravljeni obelodanit kako in kaj je z uvozom in homologacija pa, verjemi, tudi sam cakam.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe jun 27, 2008 11:11 pm

Ne vem zakaj se ponavljas. Ne vem kaj ti ni jasno. Jaz sem zvedel od tebe vse, kar me zanima.
Zdaj pa bi rad slisal koga iz Slovenije, ki je kupil avto prek tvoje firme in ki mu je ze uspelo homologirat in registrirat ta avto. Naj deli izkusnje z nami.

Lp,
D
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So jun 28, 2008 6:54 am

Gyga je napisal/-a:Ne vem zakaj se ponavljas. Ne vem kaj ti ni jasno. Jaz sem zvedel od tebe vse, kar me zanima.
Zdaj pa bi rad slisal koga iz Slovenije, ki je kupil avto prek tvoje firme in ki mu je ze uspelo homologirat in registrirat ta avto. Naj deli izkusnje z nami.

Lp,
D

Se strinjam!

Pozivamo torej vse, ki so uvozili avto iz ZDA v Slovenijo, ne glede na to, kje in pri kom so ga kupili tukaj v Ameriki, da obelodanijo svoje izkusnje, postopek in stroske.

LP iz Chicaga!

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking So jun 28, 2008 12:40 pm

Pomagam s parimi linki, ampak teorija je eno, praksa ko naletiš na "idiota" za šaltrom pa drugo.

http://www.dc.gov.si/fileadmin/dc.gov.si/pageuploads/BROSURA_VOZILA.pdf

(preberite si predvsem: točko 3 in 3.1.8 Posamična odobritev pri uvozu/pridobitvi rabljenega vozila z EU-homologacijo. Kjer piše o:
- Rabljeno vozilo, predhodno registrirano v kateri od držav EU (ne glede na to, ali ima vozilo EU homologacijo ali ne).
- Rabljena vozila, predhodno registrirana v kateri od držav, ki ni članica EU (ne glede na to, ali ima vozilo EU-homologacijo ali ne).

http://www.dc.gov.si/si/zakonodaja_in_dokumenti/

Na tej povezavi si preberite: Homologacijski predpisi za vozila (vsebujejo tri pravilnike, ki predstavljajo krovne predpise in urejajo predvsem obseg in postopke homologacije za posamezne vrste vozil)

Upam da bo kaj pomagalo tistim, ki se resno zanimajo/zanimamo za uvoz avtomobila iz ZDA. Tist ki pa samo sanjajo kaj bi imeli, ter se vsak drugi dan premislijo v svoji želji kaj bi imeli, pa itak ne bodo niti tega brali.

lp

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi To jul 15, 2008 7:30 am

Za koliko bi lahko takle avto pripeljal do Slovenije?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2185196

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom To jul 15, 2008 9:59 am

Dazi je napisal/-a:Za koliko bi lahko takle avto pripeljal do Slovenije?

Prevozni stroski za roll-on/roll-off do Kopra so okrog $1,600.

LP iz Chicaga!

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi To jul 15, 2008 11:07 am

Ja, to mi je jasno koliko je prevoz. Sicer bi itak za tak avto vzel kontejner. Zanima me cena avtomobila v ZDA.

chgotom je napisal/-a:

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom To jul 15, 2008 12:09 pm

Dazi je napisal/-a:Ja, to mi je jasno koliko je prevoz. Sicer bi itak za tak avto vzel kontejner. Zanima me cena avtomobila v ZDA.

chgotom je napisal/-a:

LP iz Chicaga!

Neto cena tukaj je:

Nov: $70K-$75K
Malo rabljen (izpod 10K milj): odstej pribl $7K-$10K

Se to: na rabljene NI davka pri izvozu, na nove pa (sicer le 8.5%)!

Lahko si vec pogledas npr. na:

cars.com

autotrader.com

za ZIP pa vpisi 60647 in glej v krogu tam 100 milj

Gledam ceno v Sloveniji, pa to je ja tam prek $146K! Verjet ne mores, 2x drazje!

Daj mi na PM, ce te konkretno zanima.

LP iz Chicaga!

KeBab
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a KeBab To jul 15, 2008 12:23 pm

neumno je postavlat 30 strani vprašanj koliko je mustang oz koliko je lexus, če je v žepu denarja za Clio-ta......

Koliko osebkov je dejansko pripravljeno kupit avto iz Amerike?????

Pa spraševanja koliko je carina, koliko je to, koliko je ono......

Ne vem, moje osebno mnenje je da je to vse en bullshit,....
Pa brez zamere Tom, ti si legenda, korekten, sam na qrac mi grejo 15letniki, k se zanimajo za točno določen model V8...... a dej no dej,....

Pa lep pozdrav
1,2,3,4,5, Rally

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom To jul 15, 2008 12:27 pm

KeBab je napisal/-a:neumno je postavlat 30 strani vprašanj koliko je mustang oz koliko je lexus, če je v žepu denarja za Clio-ta......

Koliko osebkov je dejansko pripravljeno kupit avto iz Amerike?????

Pa spraševanja koliko je carina, koliko je to, koliko je ono......

Ne vem, moje osebno mnenje je da je to vse en bullshit,....
Pa brez zamere Tom, ti si legenda, korekten, sam na qrac mi grejo 15letniki, k se zanimajo za točno določen model V8...... a dej no dej,....

Pa lep pozdrav

Kupijo, kupijo.... imamo precej narocil, predvsem za drazje mrcine.

Drazji se res izplacajo, primerjaj cene, tisto kar je v evrih tam 100K je tukaj 1/2 cenejse. Stroski prevoza in ostalega so glede na koncno ceno minimalni.

Ce pa seveda kdo kupuje avto tam za par jurjev, je moj iskreni odgovor: ne, kupi raje v Sloveniji, iz ZDA se ne izplaca ali pa je celo drazje.

LP iz Chicaga!

anfakabl
Nov uporabnik

Napisal/-a anfakabl To jul 15, 2008 3:39 pm

Tudi sam sem opazil:

Tom, ali je to podjetje, katerega predstavniki so bili v ZDA? Ker vidim, da uredijo tudi evropsko homologacijo. Verjetno to urejajo preko Nemčije.

LP, Matej

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom To jul 15, 2008 11:10 pm

anfakabl je napisal/-a:Tudi sam sem opazil:

Tom, ali je to podjetje, katerega predstavniki so bili v ZDA? Ker vidim, da uredijo tudi evropsko homologacijo. Verjetno to urejajo preko Nemčije.

LP, Matej

Ne, niso bili iz tega podjetja. Kako pa tile urejajo EU homologacijo in ostalo, zal ne vem.

Eno najbolj znanih nemskih podjetij za urejanje homologacije, izdajajne potem se TUV certifikata, predelav itd. je Auto Mandt (automandt.com). V tem poslu so ze dolga leta in svoje delo opravljajo visoko profesionalno.

LP iz Chicaga!

simon s
Nov uporabnik

uvažanje iz zda preko slovenskega podjetja!!!!

Napisal/-a simon s Po avg 04, 2008 10:25 pm

Fantje in ostali uporabniki foruma!!!!!!!!!!!!

Že dalj časa malo spremljam tele vaše pomisleke in različna vprašanja kdo je Tom in kakšno je njegovo podjetje v ZDA in ostale neumnosti.Če Vam ni kaj všeč si najdite druge firme (Imate jih polno v EU) katere uvažjo avtomobile iz Zda.Pa da vas potem vidim koliko časa Vas bodo polsušali ,kako jih boste spraševali neumnosti.V kolikor Vam Podjetje da ponudbo jo sprejmite ali pa zavrnite.
Lahko Vam samo povem da smo z Tomom že naredili za preko 180.000 US posla in kot kaže ga bomo še .Ne me spraševat kdo od je kdo in kaj in kako ,ampak glede na to da sprašujete samo neumnosti poleg tega kot vidim ,da se pa še nekari uporabniki foruma celo na trenutke delajo norca.Ko t sem Vam že povedal ISM je korektno uredilo vse kar smo bili dogovorjeni.Tudi naprej za homologacijo in customs clearance v nemčiji imamo dobre veze ,tako ne paničarite in ne pišite neumnosti .Aha ,pa še tole :Nismo avto dealerji!!!:)

Kot bi rekel Tom,Pa
Lep pozdrav iz Ljubljane
Simon Šurev

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Re: uvažanje iz zda preko slovenskega podjetja!!!!

Napisal/-a chgotom To avg 05, 2008 11:46 am

simon s je napisal/-a:Fantje in ostali uporabniki foruma!!!!!!!!!!!!

Že dalj časa malo spremljam tele vaše pomisleke in različna vprašanja kdo je Tom in kakšno je njegovo podjetje v ZDA in ostale neumnosti.Če Vam ni kaj všeč si najdite druge firme (Imate jih polno v EU) katere uvažjo avtomobile iz Zda.Pa da vas potem vidim koliko časa Vas bodo polsušali ,kako jih boste spraševali neumnosti.V kolikor Vam Podjetje da ponudbo jo sprejmite ali pa zavrnite.
Lahko Vam samo povem da smo z Tomom že naredili za preko 180.000 US posla in kot kaže ga bomo še .Ne me spraševat kdo od je kdo in kaj in kako ,ampak glede na to da sprašujete samo neumnosti poleg tega kot vidim ,da se pa še nekari uporabniki foruma celo na trenutke delajo norca.Ko t sem Vam že povedal ISM je korektno uredilo vse kar smo bili dogovorjeni.Tudi naprej za homologacijo in customs clearance v nemčiji imamo dobre veze ,tako ne paničarite in ne pišite neumnosti .Aha ,pa še tole :Nismo avto dealerji!!!:)

Kot bi rekel Tom,Pa
Lep pozdrav iz Ljubljane
Simon Šurev

Simon,

hvala za razsvetlitev forumasov in ponoven poziv tistim, ki RESNO zele kupit ne samo avto, temvec tudi jahto/plovilo, manjse letalo, kaksno vecjo industrijsko opremo/stroje itd. da se obrnejo na nas.

Dolar je trenutno smesno nizek in se res izplaca, kar preracunajte.

LP iz Chicaga!

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge To avg 05, 2008 2:48 pm

Nisem vedu da lahko uporabljam avtomobilizem za delat posle.
Bom tudi sam odprl temo v zvezi z mojimi posli. Upam da bom pridobil na taksen nacin veliko strank.

Hvali ti avtomobilizem, ker mi omogocas brezplacno oglasevanje mojega podjetja oz mojih poslovnih interesov.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To avg 05, 2008 3:33 pm

hartge je napisal/-a:Nisem vedu da lahko uporabljam avtomobilizem za delat posle.
Bom tudi sam odprl temo v zvezi z mojimi posli. Upam da bom pridobil na taksen nacin veliko strank.

Hvali ti avtomobilizem, ker mi omogocas brezplacno oglasevanje mojega podjetja oz mojih poslovnih interesov.

pa si srečn ? :lol:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov