Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Re: Kupujem zanesljiv nov avto

Napisal/-a Polo78 Če apr 04, 2013 11:57 am

~toMmy~ je napisal/-a:Če mene vprašaš, je klima "škodljiva" kvečjemu če ali slabo deluje (slab vmesnik/krmiljenje) ali pa je lastnik ne zna uporabljat.

Rekel bi, da predvsem slednje. Klimo se v sodobnih avtih da nastavit tako, da je praktično ne čutiš. Razen, če nima avtor teme akutnega artritisa ali pa kroničnega vnetja sinusov, potem klima ob pravilni uporabi ni moteča, še manj škodljiva. Jaz si avta brez klime enostavno ne predstavljam. :)

Glede zanesljivosti kar je ena izmed prioritet pa mislim, da bi morala iti odločitev močno v prid Kie. Kljub temu, da je nekaj zadovoljnih lastnikov Dacie bi vseeno rekel, da se tista prava kvaliteta pokaže šele po več 100.000 prevoženih km oz. nekaj letih lastništva. Dacia ima le renaultovo tehniko, res da preizkušeno pa vendar vemo kako je z njeno splošno zanesljivostjo. Po vseh možnih statistikah in tudi po izkušnjah meni poznanih ljudi, tu ni kaj dosti za debatirat. Če k temu dodamo še dosti boljšo varnost, kvaliteto izdelave ter neprimerno boljšo obliko (subjektivno mnenje), je KIA dejansko vredna tiste 4 jurje več, vsaj v mojih očeh. Seveda je avtorjeva beseda zadnja in zato naj izbere sebi najprimernejši avto in če je to "francoski Romun" naj pač bo. ;)

Ampak še enkrat, beseda zanesljivost in Dacia ne gresta skupaj, vsaj na daljši časovni rok ne. :ne
Antiznačkar po prepričanju

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če apr 04, 2013 2:22 pm

Polo78 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Če mene vprašaš, je klima "škodljiva" kvečjemu če ali slabo deluje (slab vmesnik/krmiljenje) ali pa je lastnik ne zna uporabljat.

Rekel bi, da predvsem slednje. Klimo se v sodobnih avtih da nastavit tako, da je praktično ne čutiš. Razen, če nima avtor teme akutnega artritisa ali pa kroničnega vnetja sinusov, potem klima ob pravilni uporabi ni moteča, še manj škodljiva. Jaz si avta brez klime enostavno ne predstavljam. :)

Glede zanesljivosti kar je ena izmed prioritet pa mislim, da bi morala iti odločitev močno v prid Kie. Kljub temu, da je nekaj zadovoljnih lastnikov Dacie bi vseeno rekel, da se tista prava kvaliteta pokaže šele po več 100.000 prevoženih km oz. nekaj letih lastništva. Dacia ima le renaultovo tehniko, res da preizkušeno pa vendar vemo kako je z njeno splošno zanesljivostjo. Po vseh možnih statistikah in tudi po izkušnjah meni poznanih ljudi, tu ni kaj dosti za debatirat. Če k temu dodamo še dosti boljšo varnost, kvaliteto izdelave ter neprimerno boljšo obliko (subjektivno mnenje), je KIA dejansko vredna tiste 4 jurje več, vsaj v mojih očeh. Seveda je avtorjeva beseda zadnja in zato naj izbere sebi najprimernejši avto in če je to "francoski Romun" naj pač bo. ;)

Ampak še enkrat, beseda zanesljivost in Dacia ne gresta skupaj, vsaj na daljši časovni rok ne. :ne

Pustiva zdaj klimo. Je ne maram za noben denar v avtomobilu.

Bi te pa prosil meni v pomoč če mi lahko argumentiraš odebeljen text, najlepša hvala. ;)
Only music takes me there, where i can be me.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če apr 04, 2013 2:56 pm

Včasih je poceni nakup na koncu najdražji. ;)

Če bi se jaz odločal med Kio in Dacio bi vsekakor vzel Kio. Niti pomislil ne bi na drugo opcijo. Prvič je varnost, kvaliteta izdelave, materialov, garancija pa tudi sam videz.
Sam sem bil ZELO presenečen nad novo Kio ceed. Avto me je tako zelo navdušil, da je trenutno visoko na lestvici pri mojem izboru za nov avto. Med prvimi tremi.
Sicer ga ne kupujem ta hip ampak izbiram informacije že sedaj.

Tako, da osebno bi raje kupil Kio. Skupno gledano je definitivno boljši avto in vreden te razlike v ceni. ;)

Killerius
Nov uporabnik

Napisal/-a Killerius Če apr 04, 2013 3:39 pm

Lej z razlogom je Dacia relativno poceni, ali si mnenja da Kia po nepotrebnem navija cene? Pač so uporabljeni slabiši materiali. Saj, ko je nov je vse lepo in prav, ampak šele z časom se bo pokazala hitrejša obraba materialov, škripanje, zvočna izolacija, itd.

Med tema dvema definitivno Kio ampak osebno bi še vseeno najraje Nissana. Garancija je 3 leta v tem času se bo že pokazala kakšna večja napaka na avtomobilu + nižja poraba kot pri Kii.

Meni se bolj zdi, da imaš pač malce nižji proračun, sploh ker si že na začetku štartal s precej poceni avtomobili in bi zdaj samo nekako rad upravičil nakup poceni avta. Ne me narobe razumet s tem ni nič narobe, ampak prišparal bi si 30 strani pisanja, če bi to že na začetku povedal.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Če apr 04, 2013 6:14 pm

Besedo zanesljiv mislim, da lahko kar izbrišeš iz naslova. Če bi resnično hotel zanesljiv avto bi vzel Mazdo 3 bencinarja, kakšnega Subaru bencinarja ali kaj podobnega. Med Lodgyem in Kio pomoje ne bo neke hudo velike razlike v zanesljivosti, bolj v kvaliteti materialov, varnosti itd.. Bi pa sam vsekakor izbral Kio med tema dvema...

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če apr 04, 2013 7:17 pm

nejc1 je napisal/-a:Besedo zanesljiv mislim, da lahko kar izbrišeš iz naslova. Če bi resnično hotel zanesljiv avto bi vzel Mazdo 3 bencinarja, kakšnega Subaru bencinarja ali kaj podobnega. Med Lodgyem in Kio pomoje ne bo neke hudo velike razlike v zanesljivosti, bolj v kvaliteti materialov, varnosti itd.. Bi pa sam vsekakor izbral Kio med tema dvema...

Žal se nebi strinjal. Dejstva so dejstva. Računica je pa računica. In za razliko cca. 6k eur lahko vsaj 3 krat generalno obnovim recimo 1.5 dci motor. Mazda 3 1.6 bi z mojo vožnjo pila recimo 7L/100km, dacia pa 5L. Torej je razlike na 150kkm recimo na oko okoli 3k eur. Toliko bi prišparal samo na gorivu. Torej je to z nabavno razliko že skoraj 10k eur! To je ena stvar druga pa kot sem večkrat povedal tudi novi bencinarji niso več to kar so bili ker enostavno po moji oceni resnično ne delajo več tako kakovostnih avtomobilov kot nekoč.. Samo moje skromno mnenje spet. Kot že večkrat povedano sem izredno nezahteven voznik, to pomeni če bo dacia začela pri 150kkm škripat ali kaj drugega ker ima poceni plastiko potem pa naj. Dokler ni treba peš je zame zanesljiva! V bistvu sem z eno nogo že v nakupu lodgy-ja, ampak bom vseeno naredil malo daljši test/vožnjo z obema ter se potem odločil. Mislim,da eni kar ne dojamete kaj hočem dopovedat :D Časi so negotovi in kot kaže bodo še bolj torej žal sem tudi jaz začel malo drugače razmišljat na nakup, kot sem še na začetku teme. :)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če apr 04, 2013 7:38 pm

Tema se super koncuje. Ob iskanju ultimate zanrsljvega avta z budgetom do 25.000 se bo verjetno nabavila dacia lodgy. :D To razliko v ceni bos pa kaj kmalu porabil in to ne zgolj za masino temvec za vse kaj drugega.

Killerius
Nov uporabnik

Napisal/-a Killerius Če apr 04, 2013 7:55 pm

Ni šans da ti Dacia pije 5l/100, če praviš da ti je Nissan pil 6,5l/100

Dacia:
http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/113-Dacia/1286-Lodgy.html?fueltype=1&power_e=110&powerunit=2

Nissan:
http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/33-Nissan/986-Qashqai.html?fueltype=1&power_s=100&power_e=110&powerunit=2

Verjetno si potovalni računalnik gledal, te pa vemo, da niso vedno točni sploh pr Dacii :twisted:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če apr 04, 2013 8:04 pm

:shock: 29 strani prepričevanja da kupi VW a ti se odločiš za Ranafulta (Dacia) :lol: ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če apr 04, 2013 8:13 pm

MBtouran je napisal/-a:Tema se super koncuje. Ob iskanju ultimate zanrsljvega avta z budgetom do 25.000 se bo verjetno nabavila dacia lodgy. :D To razliko v ceni bos pa kaj kmalu porabil in to ne zgolj za masino temvec za vse kaj drugega.

Najbolje,da kot totalno nezahteven kupec kupim tvojega tourana ki ga bom tankal 8L/100km, čakal kdaj bo ketno vtrgal, ter veliko tvegal,da mi ga ukradejo. LOL :roll: :lol: Ter za vse to plačal 21k eur.
Zadnjič spremenil nooblette, dne Če apr 04, 2013 8:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če apr 04, 2013 8:14 pm

Killerius je napisal/-a:Ni šans da ti Dacia pije 5l/100, če praviš da ti je Nissan pil 6,5l/100

Dacia:
http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/113-Dacia/1286-Lodgy.html?fueltype=1&power_e=110&powerunit=2

Nissan:
http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/33-Nissan/986-Qashqai.html?fueltype=1&power_s=100&power_e=110&powerunit=2

Verjetno si potovalni računalnik gledal, te pa vemo, da niso vedno točni sploh pr Dacii :twisted:

Je res sem gledal prikazovalnike trenutne porabe in gledal po spritmonitorju pa mislim,da bi kar bilo 1L če ne več razlike na 100km. Moji občutki...

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če apr 04, 2013 8:15 pm

nooblette je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:Tema se super koncuje. Ob iskanju ultimate zanrsljvega avta z budgetom do 25.000 se bo verjetno nabavila dacia lodgy. :D To razliko v ceni bos pa kaj kmalu porabil in to ne zgolj za masino temvec za vse kaj drugega.

Najbolje,da kot totalno nezahteven kupec kupim tvojega tourana ki ga bom tankal 8L/100km, čakal kdaj bo ketno vtrgal, ter veliko tvegal,da mi ga ukradejo. LOL :roll: :lol:

Ne vem zakaj ti gre moj touran v nos? Niti enkrat ga nisem omenil, ga pa vedno ti navrzes. Ocitno bi ga imel pa nimas dovolj cekinov

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če apr 04, 2013 8:16 pm

lancia hf je napisal/-a::shock: 29 strani prepričevanja da kupi VW a ti se odločiš za Ranafulta (Dacia) :lol: ;)

Se mi sploh ne zdi slaba znamka WV ampak nisem nor,da bi dajal take denarje za njo, obenem pa dandanes tvegal isti risk za okvare kot pri "eni" daciji. :D

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če apr 04, 2013 8:18 pm

Dajte lock to temo k tip očitno ne ve kaj bi kupil!

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če apr 04, 2013 8:20 pm

MBtouran je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:

Najbolje,da kot totalno nezahteven kupec kupim tvojega tourana ki ga bom tankal 8L/100km, čakal kdaj bo ketno vtrgal, ter veliko tvegal,da mi ga ukradejo. LOL :roll: :lol:

Ne vem zakaj ti gre moj touran v nos? Niti enkrat ga nisem omenil, ga pa vedno ti navrzes. Ocitno bi ga imel pa nimas dovolj cekinov

Je tako. :D Če mi ga daš za ceno dacije in garancijo za naslednjih 100kkm sem jutri pri tebi z denarjem! Seveda sem pozabil,da mi moraš pokriti razliko 2L porabe na 100km. Hehe samo ti pa si slika :mrgreen:

Killerius
Nov uporabnik

Napisal/-a Killerius Če apr 04, 2013 8:22 pm

nooblette je napisal/-a:
Je res sem gledal prikazovalnike trenutne porabe in gledal po spritmonitorju pa mislim,da bi kar bilo 1L če ne več razlike na 100km. Moji občutki...

To ti pravim, da en potovalni laže, ne moreš imeti pri Nissanu 0,6l večjo porabo kot povprečje na spritu, pri Dacii pa 0,7l manjšo kot povprečje. Če bi imel pri obeh nižjo bi še zastopil, da pač po jajcih voziš, tako maš pa pri eni večjo pri drugi pa manjšo.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če apr 04, 2013 8:23 pm

fare je napisal/-a:Dajte lock to temo k tip očitno ne ve kaj bi kupil!

Od začetka opažam neko nestrpnost okoli mojega nakupa, čemu? Mislim,da je forum,da se debatira? morda se pa motim... Od 100 ljudi se pač najde tudi eden tak ki po tvoje "komplicira".

Drugače pa jo sigurno naslednji teden zaklepam ;) :)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če apr 04, 2013 8:23 pm

nooblette je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:

Je tako. :D Če mi ga daš za ceno dacije in garancijo za naslednjih 100kkm sem jutri pri tebi z denarjem! Seveda sem pozabil,da mi moraš pokriti razliko 2L porabe na 100km. Hehe samo ti pa si slika :mrgreen:

Ti samo pridi ker me res zanima kdo se skriva za "noblette". Samo da te nebo oce pripeljal :D

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če apr 04, 2013 8:28 pm

Kot sem rekel, če mi ponudiš vse kar sem zgoraj napisal, sem jutri pri tebi in odpeljem tvoje vozilo.

Če te pa samo firbec matra boš malo počakal in se morda kdaj srečamo ;)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če apr 04, 2013 8:32 pm

nooblette je napisal/-a:Kot sem rekel, če mi ponudiš vse kar sem zgoraj napisal, sem jutri pri tebi in odpeljem tvoje vozilo.

Če te pa samo firbec matra boš malo počakal in se morda kdaj srečamo ;)

Ti kar pri Daciji ostani. In porocaj po 50.000 km. Kaj ti bo Touran ce nimas za bencin :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov