~toMmy~ je napisal/-a:Če mene vprašaš, je klima "škodljiva" kvečjemu če ali slabo deluje (slab vmesnik/krmiljenje) ali pa je lastnik ne zna uporabljat.
Rekel bi, da predvsem slednje. Klimo se v sodobnih avtih da nastavit tako, da je praktično ne čutiš. Razen, če nima avtor teme akutnega artritisa ali pa kroničnega vnetja sinusov, potem klima ob pravilni uporabi ni moteča, še manj škodljiva. Jaz si avta brez klime enostavno ne predstavljam.

Glede zanesljivosti kar je ena izmed prioritet pa mislim, da bi morala iti odločitev močno v prid Kie. Kljub temu, da je nekaj zadovoljnih lastnikov Dacie bi vseeno rekel, da se tista prava kvaliteta pokaže šele po več 100.000 prevoženih km oz. nekaj letih lastništva. Dacia ima le renaultovo tehniko, res da preizkušeno pa vendar vemo kako je z njeno splošno zanesljivostjo. Po vseh možnih statistikah in tudi po izkušnjah meni poznanih ljudi, tu ni kaj dosti za debatirat. Če k temu dodamo še dosti boljšo varnost, kvaliteto izdelave ter neprimerno boljšo obliko (subjektivno mnenje), je KIA dejansko vredna tiste 4 jurje več, vsaj v mojih očeh. Seveda je avtorjeva beseda zadnja in zato naj izbere sebi najprimernejši avto in če je to "francoski Romun" naj pač bo.

Ampak še enkrat, beseda zanesljivost in Dacia ne gresta skupaj, vsaj na daljši časovni rok ne.