Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mihowc
Nov uporabnik

Re: Pozna kdo ta avto ali avtohišo?

Napisal/-a mihowc Po jun 06, 2016 10:25 am

Ima mogoče kdo kakšne izkušnje z LIAVTO?

http://www.liavto.si/

Dizzy
Novinec

Napisal/-a Dizzy Po jun 06, 2016 10:32 pm

sam sem pri njih gledal enega Focusa - sam odnos okej, pogovarjali smo se sicer o menjavi, da bi dal svoj avto v račun in nekaj malega doplačal, pa so takrat moj avto res prenizko ocenili in zaradi tega potem nismo nadaljevali.

niso imeli problemov s tem, da bi avto peljal kamorkoli na pregled, še več, ko sem se menil za pregled pri Bizilju in dal v poizvedbo za vin številko, je sam rekel, da je avto bil pri njih na servisu (nisem prodajalcu nič omenil, kam bi peljal, on pa je samo rekel, da so avto po prihodu v SLO servisirali na uradnem servisu). glede na italjansko poreklo je bil avto res lep. :)

edino, kar me je zmotilo, je bilo to, da je bil oglaševan metalik bel, ta je bil pa navadne bele barve, pa me je prodajalec vseeno prepričeval, da ni navadna bela, ampak to v končni fazi niti ne bi veliko spremenilo, če bi se pogovarjali naprej.

Drmastja
Nov uporabnik

Napisal/-a Drmastja Če jun 09, 2016 9:57 am

http://www.avto.net/Ads/details.asp?ID=11031302

Pozdrav,

Avto pred sedmimi leti kupljen pri a2s s 140k na števcu, danes 200k. Servisne nima.

Vaše mnenje, kako naj ugotovim realnost?

Hvala, lp

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Če jun 09, 2016 10:23 am

Peljat na poobleščeni servis da ga kompletno pregledajo in priklopijo na računalnik in preverijo kilometre zapisane na parih mestih.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

T.I.X
Nov uporabnik

mmatic85
Nov uporabnik

Napisal/-a mmatic85 So jun 11, 2016 6:46 pm

Pozdravljeni, zanimam se za Passata

http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... SKI-POLO...

Prosil bi vas uporabnike foruma o kaksni informaciji o doticnem vozilu ter prodajalcu.
V ponedeljek sem namenjen na ogled vozila

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
sova501
Novinec

Napisal/-a sova501 So jun 11, 2016 7:26 pm

Zanimiv je da je od leta 2008 registriran trgovec na avto.net pa da ne vpiše kilometrov. Če je slovenski bi jaz rekel prodajalcu za vin in preveril na vw servisu kako stojijo kilometri in ostalo po elektronski servisni knjigi(še pred ogledom). Pa po možnosti na servisu izven Celja, ker v spodnjem linku nekateri pišejo o nekih povezavah. Sicer pa sam ne poznam te avtohiše in ne morem dat ocene če so zaupanja vredni. Imaš pa 24 strani o njej napisano na: https://www.bmwslo.com/topic/28313-šargi-aka-avtotrgovine-af-keko-in-kičo-1-vredni-zaupanja/page-18
Zadnjič spremenil sova501, dne So jun 11, 2016 7:35 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 So jun 11, 2016 7:35 pm

Navadno ne vpišejo kilometrov, če jih je veliko(na števcu). Ta passat jih ima verjetno 300-400kkm po števcu, mogoče celo realnih...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne jun 12, 2016 7:43 am

Ogromno je avtomobilov po a.netu, ampak pa vedno rinete v sumljive kot bik. Samo da je pravi znak na haubi

Naprimer ta passat. Za dodatnega 1keur dobiš nov avto, ampak ne raje rint v ta stara yajca, ki so dobra samo še za po hosti. Ni čidno, da je čedalje več ljudi, ki jokajo tukaj gor po nakupu yajc
Lp

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jun 12, 2016 8:11 am

Tu in drugje se lahko bere, da ima A&F širok sloves prirejanja km in drugih nategov, čigava podružnica je i.t.d. pa kupci še vedno rinete v blato.

Ni težava v prodajanem vozilu, če se prodaja z opisom dejanskega stanja in realnimi kilometri, ampak potem mora biti tudi cena temu primerna.
V tem primeru večina preprodajalcev skorajda na mah propade.

V stanju kakršno je pri nas pa na račun naivnih in nevednih kupcev odlično služijo. Bi bil že skrajni čas, da pristojne službe "zaorjejo" tudi na tem področju.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
sova501
Novinec

Napisal/-a sova501 Ne jun 12, 2016 11:11 am

Pristojne službe to vedo ampak nikomur ni v interesu da se kaj spremeni, zakonodajno oblast imajo pa poslanci, ki po domače rečeno luft mešajo oziroma se obračajo tistemu ki več plača. Evroposlanec Thaler je lepo pokazal kako se stvarem streže ko je od neznanca sprejel podkupnino dobesedno pod mizo za glasovanje v EU parlamentu. O korupciji pa tudi ne gre izgubljati besed tako znotraj policije, inšpekcije in še kje. Kaj preveč govoriš in imaš hitro sam težave. Skratka Slovenija je še na določenih področjih čisti Teksas.

Sem prebral malo ta link, ki sem ga dal in sem kar "presenečen". Ljudje lepijo da imajo lastniki te avtohiše neka luksuzna vozila in neke vile in to sem za druge "dilerčke"(ne tega ki je v linku) že slišal da imajo po 3 ali 4 vikende na morju ipd. Če bi bil pošten biznis jih naj imajo, tako pa v večini nategujejo. Ko pa nekateri pišejo povezave pooblaščenih prodajalcev VW in BMW s takimi dvomljivi prodajalci se pa takoj vidi da so pooblaščeni prodajalci praktično isti nepoštenjaki. Ko sem imel enkrat neko težavo mi je na tržnem inšpektoratu rekla da skoraj največ prijav imajo zoper pooblaščene prodajalce, ki ravno tako zbijajo kilometre, prikrivajo, uvažajo jajce itd. Večino ki se ukvarja z prodajo vozil je nepoštenih in kriv je sistem oz. nesposobni politiki. Morale pa tako danes ljudje nimajo več, te gleda v oči pa ti laže.

Nickelback
Nov uporabnik

Napisal/-a Nickelback Ne jun 12, 2016 12:04 pm

http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... 0BMT%20Co..

Kdo kaj ve o temu prodajalce in avtomobilu?

dobi
Nov uporabnik

Napisal/-a dobi Ne jun 12, 2016 1:36 pm

@sova501
To pa tako ni čudno da sodelujejo s takimi cigani sej tako A2S kot Selmar so veliki mutibariči. Navadni nakladači, enaki se z enakimi družijo. Pri A2S smo imel popravilo škode preko zavarovalnice in je prišel nekam visok račun, ki smo ga plačali. Kasneje smo ugotovili da smo nam (po pomoti) zaračunal to kar je zavarovalnica njim že plačala. Še dobro da smo doma pogledalli račun, ker bi ostali brez 83.000 tolarjev takrat.

Pri Selmarju pa tudi niso pri sebi. Smo hoteli vzet BMW 3 in dati v račun 1 leto in pol starega Golfa 7 založenega z opremo, dsg menjalnik, prevoženih 22,000 km in sem jih po mailu vprašal koliko bi bila cena za v račun in so mi napisali 12.500€. Če bi bil tam in bi mi to rekel bi mu dal direkt na nos.

Uporabniški avatar
sova501
Novinec

Napisal/-a sova501 Ne jun 12, 2016 7:11 pm

Tut jst sem že marsikaj slišal za A2S in tudi nimam najboljših izkušenj. Ampak na srečo niso edini VW prodajalci v Sloveniji.

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Ne jun 12, 2016 7:40 pm

Ce pomislimo trezno, je nategune dokaj lahko opaziti. Ce je nekaj let star avto, ki je pravkar bil uvozen, cenejsi od avtomobila enakega letnika in opreme na mobile.de ali autoscout24, potem nekaj ne stima, kajne?

Pri starejsih avtomobilih, ki so ze nekaj casa v Slo, je to malo tezje opaziti in je bolj varno kupovati neposredno od fizicne osebe. Ze sam vtis o osebi pove veliko o avtu.

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius Ne jun 12, 2016 9:19 pm

Sam se sicer ne odločam za nakup avta a sem našel dva VW avta pri enem trgovcu, zanima me Vaša mnenja, tu očitno nekaj smrdi z enim ali celo z obema.. linki:

1. http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... LASTNIK-...

2. http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... 1.9%20TD...

Mlajši avto, 80k km manj in le 700 eurou dražji..
Tak golf karavan bi moral bit blizu 6k €, tu zagotovo nekaj smrdi.

Se mi zdi, da je en tu na forumu, ki je kupil Scenica pri tem trgovcu in čez par dni je bila novoletna jelka na armaturi..
Trgovec IQ avto

Uporabniški avatar
pSicek
Nov uporabnik

Kraj: Prevalje

T.I.X
Nov uporabnik

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius Po jun 13, 2016 8:22 pm

Jaz ne. Je pa lepo, da je napisal tudi VIN, torej lahko greš na tehničnega in preveriš vse o avtu, prav tako na pooblaščeni servis.

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK To jun 14, 2016 6:11 pm

http://www.dtavto-r.com/domov.html

Ima kdo kake izkušnje z omenjenim prodajalcem?

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov