Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Re: uvažanje iz zda preko slovenskega podjetja!!!!

Napisal/-a Senad To avg 05, 2008 3:42 pm

chgotom je napisal/-a:
simon s je napisal/-a:Fantje in ostali uporabniki foruma!!!!!!!!!!!!

Že dalj časa malo spremljam tele vaše pomisleke in različna vprašanja kdo je Tom in kakšno je njegovo podjetje v ZDA in ostale neumnosti.Če Vam ni kaj všeč si najdite druge firme (Imate jih polno v EU) katere uvažjo avtomobile iz Zda.Pa da vas potem vidim koliko časa Vas bodo polsušali ,kako jih boste spraševali neumnosti.V kolikor Vam Podjetje da ponudbo jo sprejmite ali pa zavrnite.
Lahko Vam samo povem da smo z Tomom že naredili za preko 180.000 US posla in kot kaže ga bomo še .Ne me spraševat kdo od je kdo in kaj in kako ,ampak glede na to da sprašujete samo neumnosti poleg tega kot vidim ,da se pa še nekari uporabniki foruma celo na trenutke delajo norca.Ko t sem Vam že povedal ISM je korektno uredilo vse kar smo bili dogovorjeni.Tudi naprej za homologacijo in customs clearance v nemčiji imamo dobre veze ,tako ne paničarite in ne pišite neumnosti .Aha ,pa še tole :Nismo avto dealerji!!!:)

Kot bi rekel Tom,Pa
Lep pozdrav iz Ljubljane
Simon Šurev

Simon,

hvala za razsvetlitev forumasov in ponoven poziv tistim, ki RESNO zele kupit ne samo avto, temvec tudi jahto/plovilo, manjse letalo, kaksno vecjo industrijsko opremo/stroje itd. da se obrnejo na nas.

Dolar je trenutno smesno nizek in se res izplaca, kar preracunajte.

LP iz Chicaga!

stranka oz gost je kralj, in če ga zanimajo po vaše "neumnosti", če si dobra firma, mu jih razložiš pojasniš predlagaš, če pa si "šalabajzer", pa pač rečeš: ne sprašuj neumnosti, VZAMI ALI PA ADIJO...

vsaj nas so tako učili, in deluje.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi To avg 05, 2008 4:48 pm

Senad je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:

Že dalj časa malo spremljam tele vaše pomisleke in različna vprašanja kdo je Tom in kakšno je njegovo podjetje v ZDA in ostale neumnosti.Če Vam ni kaj všeč si najdite druge firme (Imate jih polno v EU) katere uvažjo avtomobile iz Zda.Pa da vas potem vidim koliko časa Vas bodo polsušali ,kako jih boste spraševali neumnosti.V kolikor Vam Podjetje da ponudbo jo sprejmite ali pa zavrnite.
Lahko Vam samo povem da smo z Tomom že naredili za preko 180.000 US posla in kot kaže ga bomo še .Ne me spraševat kdo od je kdo in kaj in kako ,ampak glede na to da sprašujete samo neumnosti poleg tega kot vidim ,da se pa še nekari uporabniki foruma celo na trenutke delajo norca.Ko t sem Vam že povedal ISM je korektno uredilo vse kar smo bili dogovorjeni.Tudi naprej za homologacijo in customs clearance v nemčiji imamo dobre veze ,tako ne paničarite in ne pišite neumnosti .Aha ,pa še tole :Nismo avto dealerji!!!:)

Kot bi rekel Tom,Pa
Lep pozdrav iz Ljubljane
Simon Šurev

Simon,

hvala za razsvetlitev forumasov in ponoven poziv tistim, ki RESNO zele kupit ne samo avto, temvec tudi jahto/plovilo, manjse letalo, kaksno vecjo industrijsko opremo/stroje itd. da se obrnejo na nas.

Dolar je trenutno smesno nizek in se res izplaca, kar preracunajte.

LP iz Chicaga!

stranka oz gost je kralj, in če ga zanimajo po vaše "neumnosti", če si dobra firma, mu jih razložiš pojasniš predlagaš, če pa si "šalabajzer", pa pač rečeš: ne sprašuj neumnosti, VZAMI ALI PA ADIJO...

vsaj nas so tako učili, in deluje.

Ja, seveda. TODA on (chgotom) je že vse velikokrat razložil, sam folku se ne da brat. Mene osebno je vse tudi zelo zanimal, pa sem si enkrat vzel neki cajta in prebral vseh 30 strani. Je moral najmanj 20x razlagat isto stvar. Men bi že prekipel....

GOOS
Novinec

Napisal/-a GOOS To avg 05, 2008 5:42 pm

Cisto tako - da se se sam oglasim...
imelo me je ze vsaj 20x da bi kaj napisal ljudem kateri konkretno sprasujete preko tega posta ces (koliko bi me prislo to in koliko ono ... in bla bla bla...) da si raje kupite kaksen oglasnik in tam prebirajte oglase... ter prihranite kaksen zivc nam ki to le prebiramo kot tudi cloveku ki je objavil to temo...

Stroški nabave so znani ter avto si lahko sami poiscete na netu (okolica Chicaga)..

Ce koga zanima resneje naj poklice Toma osebno na telefon in vam bo razlozil ...ali pa mu posljite E-mail...

Ce je clovek fiksno odlocen kupiti avto iz US potem nima kaj razmisljat... mislim da bo to Tom maksimalno professionalno izpeljal vsakomur.
Jaz sem pravkar naročil svoj sanjski avto... in ga tudi ze vplačal... (torej ga pricakujem v roku 4-5 tednov) ...

ce pa koga kaj osebno zanima o zadevah kak potekajo.. pa mu tudi
jaz lahko kaj razlozim...

LP
Primoz

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Napisal/-a Senad To avg 05, 2008 6:13 pm

vas razumem da če nekaj 20x razložiš, se ti pol več neda, ampak ob "odprtju" te teme, bi lahko sami predvidevali, da bo folk navlko spraševal, kolk stane to, kako bi to, kako bi ono, kaj bi stem... bla bla bla.

če je kdo mislil da bo u odprtjem take teme, dobil naročilo 50 avtomobilov, brez kakšnih vprašanj, gnjavaže, se je očitno zmotil.

vso srečo pri delu.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom To avg 05, 2008 7:13 pm

Senad je napisal/-a:vas razumem da če nekaj 20x razložiš, se ti pol več neda, ampak ob "odprtju" te teme, bi lahko sami predvidevali, da bo folk navlko spraševal, kolk stane to, kako bi to, kako bi ono, kaj bi stem... bla bla bla.

če je kdo mislil da bo u odprtjem take teme, dobil naročilo 50 avtomobilov, brez kakšnih vprašanj, gnjavaže, se je očitno zmotil.

vso srečo pri delu.

Sprasevanje je normalno, tudi sam bi ne le 20x ali pa se veckrat spraseval, ko kupujem nekaj v vrednosti 50 jurjev ali pa se vec (dolarjev ali evrov, vseeno).

Generalno postopek uvoza iz ZDA ni tako zapleten, kot vecina misli, res pa je, da malo traja, ko cakas na ladijski transport.

Zadeva je potem hitro poplacana, ko dobis svoj sanjski avto, ki si ga kupil za tam 1/2 ali pa celo 1/3 cene, ki bi jo placal v Evropi ali pa ga sploh ne mores kupit: kaksen nov Camaro, Challenger, Mustang GT Cervini Eleanor (wink, wink) itd...

Zal je tako in paradoksalno, da ze tako bogata Amerika placuje in kupuje vse ceneje, kot pa ostali svet, ne le avtomobile: primerjaj cene elektronike, foto opreme, oblacil itd.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom To avg 05, 2008 7:20 pm

hartge je napisal/-a:Nisem vedu da lahko uporabljam avtomobilizem za delat posle.
Bom tudi sam odprl temo v zvezi z mojimi posli. Upam da bom pridobil na taksen nacin veliko strank.

Hvali ti avtomobilizem, ker mi omogocas brezplacno oglasevanje mojega podjetja oz mojih poslovnih interesov.

Tezko je potegnit crto, kaj je oglasevanje in kaj ne. Sam se popolnoma izogibam konkretnih ponudb in podobnega, govora je tukaj bolj na splosno o nacinih in ostalem, kako nabavit avto iz ZDA. Konkretne ponudbe in podobno so potem samo v PM-ih, email-u in telefonsko.

Zal ne poznam nobenega Slovenca, ki bi bil tukaj v ZDA in se ukvarjal s tem (tj. izvozom avtomobilov v Slovenijo), ce pa je kaksen, se naj oglasi, bom vesel in bomo izmenjali izkusnje in nasvete.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom To avg 05, 2008 8:17 pm

Veliko vprasanj je povezanih s transportom, zato na splosno:

Izbiramo samo renomirane in profesionalne transporterje, ti imajo izkusnje, prirejene ladje za avtomobile, so licencirani in z nekaj miljonskimi bondi zadaj, ce se kaj zgodi s posiljko.

Eno taksnih je ABLE CARGO:

http://ablecargo.com

Tam so tudi slike kako potem tak roll-on/roll-off izgleda, samo nakladanje na ladjo in pa potem, kako so avti zlozeni na ladji.

Seveda pa je vedno mozno izbrat tudi zaprt tj. kontejnerski prevoz (20 oz. 40ft), ki pa je nekaj drazji.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec To avg 05, 2008 8:23 pm

hartge je napisal/-a:Nisem vedu da lahko uporabljam avtomobilizem za delat posle.
Bom tudi sam odprl temo v zvezi z mojimi posli. Upam da bom pridobil na taksen nacin veliko strank.

Hvali ti avtomobilizem, ker mi omogocas brezplacno oglasevanje mojega podjetja oz mojih poslovnih interesov.
sori ampak tipična fovšija...
avtomobilizem je uporabil zato ker v glavnmem zrihta avtomobile...pač omenil je da se da tudi kaj druzga....čeprav je 2% folka tuki k si lohk jahto prvoš...
:x

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom To avg 05, 2008 9:12 pm

alesdrolec je napisal/-a:

sori ampak tipična fovšija...
avtomobilizem je uporabil zato ker v glavnmem zrihta avtomobile...pač omenil je da se da tudi kaj druzga....čeprav je 2% folka tuki k si lohk jahto prvoš...
:x

Ko smo ze pri jahtah in ostalih plovilih - bos presenecen, ko pogledas, kaj lahko tukaj dobis rabljeno tam za 20 jurjev $ al pa se manj. To pa niso vec utopicne cifre.

Malo poglej na:

http://botattrader.com

in spet za ZIP: 60647

Podrocje Velikih Jezer je se posebej zanimivo glede rabljenih plovil: kratke sezone in pa sladka voda, za razliko dol od Floride, kjer je sezona prakticno celo leto. In pa zdajle bodo tam nekje septembra cene se posebej in dodatno padle, saj se ogromno lastnikov zeli znebit plovil saj do naslednjega aprila ni vec veselja, vsaj tukaj ne.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Sr avg 06, 2008 4:27 am

Gyga je napisal/-a:Ne vem zakaj se ponavljas. Ne vem kaj ti ni jasno. Jaz sem zvedel od tebe vse, kar me zanima.
Zdaj pa bi rad slisal koga iz Slovenije, ki je kupil avto prek tvoje firme in ki mu je ze uspelo homologirat in registrirat ta avto. Naj deli izkusnje z nami.

Lp,
D

Zdaj lahko postrezemo tudi s tem. Vsak, ki zeli reference (so sami dovolili, da ne bo pomote!) naj mi posljejo PM, ker ne morem tukaj javno delat reklame.

Moderator ze kar skili, tako me postrani gleda (wink, wink...).

Obenem pa so se potem to informacije o samem uvozu iz prve roke.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
q_verde
Novinec

Napisal/-a q_verde Sr avg 06, 2008 6:28 am

tema je zlo zanimiva, sem jo tudi sam redno prebiral, prebral vse in mogoce kaj v bliznji oz. daljnji prihodnosti celo nabavim (kakega mustanga GT 4,6 l. 2005-6). skepsa gre na racun kupljenega preko neta, ne da bi zadevo v zivo videl. ostale stvari so jasne.

zal se na tem forumu ni bilo predstavljenega resnega kupca, ki bi npr. svoje vozilo predstavil malo bolj detajlno (tudi s kaksno slikco s slo tablicami...). potem bi bila odlocitev verjetno za marsikoga lazja. šurev in primoz sta lahko tudi izmisljena. nekih konkretnih podatkov zal ni, pa se njuna prva registracija poraja dvome... a je surev uvozil fersterkerijo ali cenejse CD-je oz. DVD-je...
:oops:

ceprav se mi zdi, da lahko tomu generalno verjamem! :)
BMW e91 320d
AR 156 1.9 m-jet (čip digiTEC 180KM/380Nm) bivsi

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Sr avg 06, 2008 8:18 am

q_verde je napisal/-a:tema je zlo zanimiva, sem jo tudi sam redno prebiral, prebral vse in mogoce kaj v bliznji oz. daljnji prihodnosti celo nabavim (kakega mustanga GT 4,6 l. 2005-6). skepsa gre na racun kupljenega preko neta, ne da bi zadevo v zivo videl. ostale stvari so jasne.

zal se na tem forumu ni bilo predstavljenega resnega kupca, ki bi npr. svoje vozilo predstavil malo bolj detajlno (tudi s kaksno slikco s slo tablicami...). potem bi bila odlocitev verjetno za marsikoga lazja. šurev in primoz sta lahko tudi izmisljena. nekih konkretnih podatkov zal ni, pa se njuna prva registracija poraja dvome... a je surev uvozil fersterkerijo ali cenejse CD-je oz. DVD-je...

Upam da razumes, da ne morem dat referenc nekoga, ki to ne dovoli ali pa noce, da mu bo potem non stop zvonil telefon raznoraznimi vprasanji. Ce bo se kdo dovolil, bom rade volje odstopil njegov telefon in naslov v PMih.

Marsikdo ima tudi svoje kanale in zveze in nacine, kako je uvozil.

Avta ni treba nic kupovat na daljavo, v kolikor gre za kaj drazjega kjer res prihranis, se ti celo splaca prit sem za par dni, zadevo pogledat in preizkusit. Se posebej ce se par kolegov zmeni da kupijo vsak po en drazji avto in eden od njih pride sem vse to pogledat. Smo ze imeli take primere! Vsak je dobrodosel.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Napisal/-a gorgo Sr avg 06, 2008 10:42 am

bom vprašal kr tukaj, morda pa še koga zanima. Nabavil bom vodnega skutera, in opažam, da je res vse ceneje v USA. Zdaj pa me zanima kolko pa bi me prišo prevoz skuterja dol itd..Če je že blo sori..

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Sr avg 06, 2008 10:47 am

Kot bi rekel Tom,Pa
Lep pozdrav iz Ljubljane
Simon Šurev

Ljudi ki 100x vprašajo enako narobe razumeš. Vsi želijo imeti avto pripravljen na registracijo. Tako kot pri nas kupiš avtomobil, plačaš zavarovanje, dobiš tablice in se voziš.
Zato verjetno tudi vsi čakamo, kdaj Tom ne bo le izvoznik, ampak ti bo avto pripeljal na "ključ". Se pravi rešen transport, rešena homologacija, rešen tehnični, papirji urejeni, veljavna garancija v Sloveniji.

p.s. Simon: ne s svojimi izjavami delovati, kot 5 letni otrok. Hvalisanje kaj si opravil, za kaj si opravil, me ne gane.

Chogtom pa se je do sedaj, s svojim pisanjem izkazal za profesionalca.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Če avg 07, 2008 2:33 am

Vikking je napisal/-a:

Kot bi rekel Tom,Pa
Lep pozdrav iz Ljubljane
Simon Šurev

Ljudi ki 100x vprašajo enako narobe razumeš. Vsi želijo imeti avto pripravljen na registracijo. Tako kot pri nas kupiš avtomobil, plačaš zavarovanje, dobiš tablice in se voziš.
Zato verjetno tudi vsi čakamo, kdaj Tom ne bo le izvoznik, ampak ti bo avto pripeljal na "ključ". Se pravi rešen transport, rešena homologacija, rešen tehnični, papirji urejeni, veljavna garancija v Sloveniji.

p.s. Simon: ne s svojimi izjavami delovati, kot 5 letni otrok. Hvalisanje kaj si opravil, za kaj si opravil, me ne gane.

Chogtom pa se je do sedaj, s svojim pisanjem izkazal za profesionalca.

Tom bo vedno izvoznik, tam do evropskega pristanisca je moja domena - dalje pa se potem ukvarjajo partnerji v Sloveniji. To, kar si napisal, je pa tudi koncni cilj: ponudit avto v Sloveniji iz ZDA (ponovno, ne le ameriski ampak na splosno iz ZDA) "na kljuc".

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Če avg 07, 2008 2:47 am

gorgo je napisal/-a:bom vprašal kr tukaj, morda pa še koga zanima. Nabavil bom vodnega skutera, in opažam, da je res vse ceneje v USA. Zdaj pa me zanima kolko pa bi me prišo prevoz skuterja dol itd..Če je že blo sori..

Tole ni najbolj avtomobilska tema, pa vendar... Skuter je obicajno na paleti oz. v lesenem zaboju in gre potem v kontejner. Predlagam, da ti ga damo v kontejner potem skupaj z enim avtom in mogoce nosis del stroskov kontejnerja? Seveda imam v mislih kontejner, ki gre v Koper za slovenskega kupca. Z lastnikom avta pa se potem sama dogovita o stroskih, to bi bilo najceneje.

Cene skuterjev in drugih plovil si poglej na:

http://boattrader.com

in pa posebna podstran za skuterje: http://www.pwc-traderonline.com/

Drugace pa so stroski tam v razredu $600-800 za prevoz.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Če avg 07, 2008 8:03 am

se opravicujem ce tudi jaz tezim....zanima me kak page, da bi si pogledal strani za motorje ( na dveh kolesih) ter ce je te tudi treba kaj homologirat v EU in stroski bi bili verjetno cca isti kot za vodni skuter ne?? :)

drugace pa predlagam da se odpre ena tema, kjer bi se napisalo par koristnih podatkov (kot npr nacin prevoza, strani prodajalcev, okvirne cene, razne opcije), ker nekateremu da gre brat 30 strani je malo ful, ampak ce bi v enem postu dobil okvirne podatke nebi bilo toliko ponavljajocih se vprasanj.

LP
Slika

GOOS
Novinec

Napisal/-a GOOS Če avg 07, 2008 1:03 pm

q_verde je napisal/-a:tema je zlo zanimiva, sem jo tudi sam redno prebiral, prebral vse in mogoce kaj v bliznji oz. daljnji prihodnosti celo nabavim (kakega mustanga GT 4,6 l. 2005-6). skepsa gre na racun kupljenega preko neta, ne da bi zadevo v zivo videl. ostale stvari so jasne.

zame ne rabis dvomit...
sem tako fizicna kot pravna oseba...
ce pa bos se moj priimek poleg vtipkal v google.. pa boste se ljubitelji sporta lahko kaj prebrali ;)

drugace pa imava precej podoben okus glede avtomobilov... ce se bos odlocil za mustanga ti bom lahko pomagal pri sami izpeljavi homologacije in papirjev... mislim da nebi smel biti problem...

LP
Primoz

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Če avg 07, 2008 4:51 pm

Dariooo je napisal/-a:se opravicujem ce tudi jaz tezim....zanima me kak page, da bi si pogledal strani za motorje ( na dveh kolesih) ter ce je te tudi treba kaj homologirat v EU in stroski bi bili verjetno cca isti kot za vodni skuter ne?? :)

drugace pa predlagam da se odpre ena tema, kjer bi se napisalo par koristnih podatkov (kot npr nacin prevoza, strani prodajalcev, okvirne cene, razne opcije), ker nekateremu da gre brat 30 strani je malo ful, ampak ce bi v enem postu dobil okvirne podatke nebi bilo toliko ponavljajocih se vprasanj.

LP

Tema o motorjih je odprta na motosvet.si, slovenskem forumu za motocikle in vse okrog tega. To le za informacijo, ker vem, da se ne sme najbolj reklamirat tukaj drugih forumov...

Sledijo se forumi za plovila/jahte in pa manjsa letala, zanimanje je precejsnje glede na nabavne cene tega potem tukaj v ZDA.

In se strani:

Motorji / Motocikli http://www.cycletrader.com/

Starodobniki - avtomobili http://www.collectorcartraderonline.com/

Jahte in motorni colni http://www.boattraderonline.com/

Letala in helikopterji http://www.aerotraderonline.com/

Kamperji in vozila za prosti cas http://www.rvtraderonline.com/

Tovornjaki in vlacilci http://www.trucktraderonline.com/

Gradbena in kmetijska mehanizacija http://www.equipmenttraderonline.com/

LP iz Chicaga!
Zadnjič spremenil chgotom, dne Pe avg 08, 2008 5:57 am, skupaj popravljeno 1 krat.

sepia
Nov uporabnik

Napisal/-a sepia Če avg 07, 2008 9:40 pm

lahko pokažeš kako izgelda naročilnica? se opravičujem če je že bilo, sem prebral prvih 10 strani več se mi ni dalo :D

hvala in lep pozdrav
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov