abbe je napisal/-a:7 litrou za 1.2 motor niti ni priblizno ni malo.
men se zdi bedarija tko mjhn motor "tlact" v golfa.
zijan je napisal/-a:Ali ima kdo mogoče graf navora/moči za 1.6 TDI 105KM za primerjavo s TSI motorjem?
Pozigalec je napisal/-a:Zanima me če je pri Golfu 1.2 TSI normalno, da ima avto pri speljevanju malenkost dizelski prizvok? Najbolj se to sliši pri speljevanju v klanec, ko je potrebno malo več moči. Ima pa avto prevoženih komaj 700 kilometrov. Bi me moralo kaj skrbeti?
Antiznačkar je napisal/-a:Ravno prej sem tudi sam preizkusil ta čudež - in sicer v golfu od kolega - oprema comfortline.
Motor se v tako težkem avtomobilu obnaša kar OK. V klanec je res bolj kriza, ampak se tudi to spelje brez nekih večjih težav. Vozil sem ga približno 10 kilometrov po mestu, kakšnih 50 kilometrov po avtocesti in nekaj malega po regionalkah.
Odzivnost je kar presenetljiva, poraba pa je tudi zelo ugodna. Najbrž je rezlika med primerljivim dizlom in tem bencinarjem pri enaki vožnji cca 1 liter ali morda še manj. Poraba je bila na koncu 6,5l/100km, kolega pa ima skupno porabo 6,9l/100km.
tristan01 je napisal/-a:Antiznačkar je napisal/-a:Ravno prej sem tudi sam preizkusil ta čudež - in sicer v golfu od kolega - oprema comfortline.
Motor se v tako težkem avtomobilu obnaša kar OK. V klanec je res bolj kriza, ampak se tudi to spelje brez nekih večjih težav. Vozil sem ga približno 10 kilometrov po mestu, kakšnih 50 kilometrov po avtocesti in nekaj malega po regionalkah.
Odzivnost je kar presenetljiva, poraba pa je tudi zelo ugodna. Najbrž je rezlika med primerljivim dizlom in tem bencinarjem pri enaki vožnji cca 1 liter ali morda še manj. Poraba je bila na koncu 6,5l/100km, kolega pa ima skupno porabo 6,9l/100km.
Ne vem kaj več lahko pričakuješ od tega motorja? Konec koncev je nadomestek za vstopni 1.6 atmosferski motor. Navora je precej več, konjenica je sicer ista kot v atmosfercu, vendar na voljo pri precej nižjih vrtljajih. 6 prestava je dobrodošla na AC in magistralkah. Konec koncev pa tudi Vrhniški klanc brez težav premaga s hitrostjo nad 150 (vključen tempomat). Če želi dirkalnik ima VW v ponudbi dvlitrski TSI.
Za razliko od vstopnega TDI (1.6 z 90 KM) se TSI motor (zahvala gre predvsem odlično preračunanemu menjalniku) odzove že s prostega teka. Mestna križarjenja opraviš s 4 ali 5. Izven mesta pa skoraj ni potrebe po menjanju prestav. Glede pospeševanja pa se lahko skrije pred njim marsikateri močnejši motor, res pa je takrat treba zavrtet do 4.000 RPM (potem pa tako motor počasi opeša). Pa tudi uradni podatek o posešku 10,6s do 100 km/h, je praktično na meji "športnih" vozil.
Se je pa treba sprijazniti s preprostim dejstvom da to ni 1.8t motor, ki je pod 2.000 RPM anemičen, potem pa vleče do rdečega polja. TSI motor je namenjen zmernim voznikom in v vsakodnevni vožnji ponuja tisto malo kar je manjkalo atmosfercu. Zaradi indikatorja optimalne prestave, pa pri vožnji res lahko dobiš občutek neodzivnosti motorja, saj predvsem pri vožnji v klanec prehitro priporoča prestavljanje v višjo prestavo. Tista zadeva je dobra za vožnjo po ravnem med vožnjo v klanec pa obvezno 2.000 RPM ali več.
LP Tristan01
tristan01 je napisal/-a:Pozigalec je napisal/-a:Zanima me če je pri Golfu 1.2 TSI normalno, da ima avto pri speljevanju malenkost dizelski prizvok? Najbolj se to sliši pri speljevanju v klanec, ko je potrebno malo več moči. Ima pa avto prevoženih komaj 700 kilometrov. Bi me moralo kaj skrbeti?
Načeloma je zvok res malo takšen pri nekje dobrih 1.000 RPM, ko gazavrtiš čez 1.500, da malce zadiha pa je ok.
LP Tristan01
Pozigalec je napisal/-a:tristan01 je napisal/-a:Pozigalec je napisal/-a:Zanima me če je pri Golfu 1.2 TSI normalno, da ima avto pri speljevanju malenkost dizelski prizvok? Najbolj se to sliši pri speljevanju v klanec, ko je potrebno malo več moči. Ima pa avto prevoženih komaj 700 kilometrov. Bi me moralo kaj skrbeti?
Načeloma je zvok res malo takšen pri nekje dobrih 1.000 RPM, ko gazavrtiš čez 1.500, da malce zadiha pa je ok.
LP Tristan01
Ta zvok se meni pojavlja samo pri spuščanju sklopke. Upam da se mora vse skupaj le še malo utečti, ker dvomim da bi lahko pri novem avtu bila pokvarjena sklopka ali vztrajnik? Seveda pa nič ni nemogoče.
Vseved je napisal/-a:abbe je napisal/-a:7 litrou za 1.2 motor niti ni priblizno ni malo.
men se zdi bedarija tko mjhn motor "tlact" v golfa.
Isti motor bo v novem passatu.
BBS je napisal/-a:Freddie, lepo napisano, sem te spoznal šele po stilu pisanja
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov