Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

thunderbolt
Uporabnik

Re: škoda octavia

Napisal/-a thunderbolt Sr maj 07, 2014 10:24 am

shaq32 je napisal/-a:Meni vsepovsod vztrajno zatrjujejo da imajo na Octavii minimalni zaslužek.

Meni je prodajalec pri mazdi3 zatrjeval, da niso možni nikakršni popusti, ker je že tako zelo ugodna in nimajo nikakršnega manevrskega prostora. Na to sem mu odvrnil, da mi to, kar mi govori ni všeč, saj me ima za naivnega in da v primeru, če pri prodaji ne bi imeli nič manevrskega prostora, se jim avta sploh ne bi splačalo prodajati. Nekaj trenutkov me je čukasto gledal, potem pa rekel, da bomo v primeru dejanskega naročila ceno že "malo zglihali".

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr maj 07, 2014 10:37 am

Bucko99 je napisal/-a:Pojdi probat še Aurisa Hybrida ST ! Mene je tako okužil, da ga čez 2-3 leta kupim ko bom menjal drugi avto in ko se nabere še nekaj €€ ;)
Razen če si dosti na AC, potem ni ravno najboljša izbira .

Škoda denarja za Auris Hybrid ker poraba ni nizka 5-7l na 100km pa še nikamor ne gre samo za po mestih je pa prevelika krava.

Osebno bi med tema dvema brez premisleka vzel octavio 1.4 tsi
Lp

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr maj 07, 2014 10:58 am

Učeraj krava z yarisom hybrid se vključi na cesto pred mano, pol pa polžje pospešuje. Sem jo čez vse možne talne označbe prehitel ko je šla še 40 km/h. Se bojim, da bodo vozniki teh hibridnih j**c vozili počasi za kao privarčevat na gorivu.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr maj 07, 2014 12:16 pm

thunderbolt je napisal/-a: octavijo 1,6 tdi za 24k €

Lubi jezus. Ta pa ni bil normalen.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr maj 07, 2014 12:25 pm

sonic je napisal/-a:

Kolega ima tako Octavio. Dobro, da mu vem povedat, da ni normalen :roll:

Octavia Elegance 1.6 TDI DSG
dizel / 77 kW/105 KM / menjalnik DSG / 5-vrata
Uradno izmerjena poraba goriva: 3.9l/100km
Emisija ogljikovega dioksida (CO2): 102g/km
Emisije dušikovih oksidov (NOx): 0,159g/km EUR 23.470,42
Zunanji laki
Brilijantna srebrna kovinska EUR 443,79
Sedežne prevleke Elegance črna
Barva notranjosti: sedež:črna - vrata:črna
Talna obloga: črna
Armaturna plošča: zgornji del:črna - spodnji del:črna

aluminijasta platišča "DENOM" 17" Podrobnost EUR 173,24
biksenonska žarometa + LED Podrobnost Slika 1.017,96
LED zadnje luči Slika 118,14
meglenki spredaj z dinamično funkcijo Podrobnost EUR 17,14
parkirni senzorji spredaj in zadaj z Podrobnost Slika 277,29
usnjen 3 kraki večfunkcijski volan Podrobnost Slika 14,36
Skupaj: EUR 25.532,35

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr maj 07, 2014 12:35 pm

peroRS je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

Ti mu povej ali pa ne povej, kakor se ti zdi. Ampak dajati toliko denarja za katerikoli avto, pa imaš spredaj 1.6 TDI, je pa totalna traparija.

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr maj 07, 2014 12:41 pm

Pač DSG pobere skoraj 2,5K EUR.

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Sr maj 07, 2014 12:41 pm

Blinder je napisal/-a:Učeraj krava z yarisom hybrid se vključi na cesto pred mano, pol pa polžje pospešuje. Sem jo čez vse možne talne označbe prehitel ko je šla še 40 km/h. Se bojim, da bodo vozniki teh hibridnih j**c vozili počasi za kao privarčevat na gorivu.

rekel bi, da to enako počnejo vozniki TSI in drugih turbobencinskih motorjev, zato je več razredov porabe na spritmonitorju, od tistih s porabo 5,5 litra do tistih s 8 litra. Pri tdi so pa v glavnem trije razredi 5l, 5,5l in 6l. Gledal sem Skodo Octavio 1.4tsi in 2.0tdi.

Sam bi izbral limuzinsko octavio 2.0tdi za 20k s tempomatom, avt. klimo in sunset (po principu price/preformance, saj je avto potrošna roba), če bi kupoval karavana, potem pa zagotovo Golfa Varianta, ki res odlično izgleda.

Polno opremljene octavie, ki so pregrešno drage, so pa za ljudi, ki imajo veliko denarja in ne želijo izstopati v družbi.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 07, 2014 1:27 pm

sonic je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

Ti mu povej ali pa ne povej, kakor se ti zdi. Ampak dajati toliko denarja za katerikoli avto, pa imaš spredaj 1.6 TDI, je pa totalna traparija.

Zakaj že??
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Sr maj 07, 2014 2:47 pm

simply je napisal/-a:Pač DSG pobere skoraj 2,5K EUR.

avtomatik je dobra 2000tisočaka dražji- neupravičeno. Navadni menjalnik jim ostane(ki ga plača kupec) plus 2100 eur dodatno za automatski menjalnik. V ZDA ni doplačila niti za automatika niti za ročnega je cena ista. Pri nas pa lupijo kupce zaradi teh avtomatskih menjalnikov.
Škoda pa daje vedno manj popustov prav zaradi dobre prodajanosti. Na računalniku imam cenik rapida izpred 6 mesecev in je 600 eur nižja cena za vsak model kot je trenutno cena rapida. Tako da če ga kupec danes kupi, in dobi manj popusta plus višja cena v osnovi, je hitro tisočaka več za isti avto. Malo po novem letu so čistili lansko zalogo rapidov limuzin in je bilo popusta med 3 in 4 tisoč evrov na MPC in sigurno niso bili trgovci prikrajšani marže. Avto je nujno zlo, trgovci si pa manejo roke. Večinski lastnik Tesle(nekdanji lastnik paypala) je prav zaradi tega hotel, da Teslo prodajajo samo Ljudje povezani z tovarno in ne "posredniki".

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr maj 07, 2014 3:17 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
sonic je napisal/-a: Ampak dajati toliko denarja za katerikoli avto, pa imaš spredaj 1.6 TDI, je pa totalna traparija.

Zakaj že??

A si že kdaj vozil 1.6 TDI? Za moje pojme je v avtih, kot so Golf ali Octavija, na spodnji meji zadovoljive zmogljivosti. Res pa da je zelo šparoven. Zato se mi zdi smiselno tak motor vzeti v primeru, da potrebuješ vozilo za veliko prevažanja s čimmanjšimi stroški, in potem je smiselno tudi sicer vzeti le najnujnejšo opremo in za avto plačati čimmanj (kar za sabo tudi manjše stroške kasko zavarovanja, financiranja itd).
OK, naj ima "vsak tele svoj vesele", ampak res ne vidim logike, da si privoščiš vse bonbončke s seznama dodatne opreme, motor pa 1.6 TDI. Če ti je vseeno za performanse, je v večini primerov potem bolj smiselno vzeti najšibkejšega TSI, vsaj manj ropota in vibrira, razen pri res veliko letnih kilometrih se tudi finančno izide enako ali celo bolje...

muc397
Nov uporabnik

Napisal/-a muc397 Sr maj 07, 2014 3:22 pm

Moje izkušnje izpred treh mesecev, kupoval sem oktavijo benicinarja:
Po izračunu cene (okrog 19k€) sem povprašal za kakšen popust ipd. Dobil sem skrajno aroganten odgovor, da se oktavije prodajajo tako dobro, da ne dajo nič popusta. Se z njimi nisem več ukvarjal, kupil megana z vso opremo za 15200 in sem čisto zadovoljen. V oktaviji bi dobil manj opreme.
Sorry, ampak znamka ni vse, čeprav imam eno oktavijo doma že 16let. LP, M

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr maj 07, 2014 4:11 pm

A si že kdaj vozil 1.6 TDI

Vozil - v Passatu. :twisted:

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Sr maj 07, 2014 4:19 pm

sonic je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
sonic je napisal/-a: Ampak dajati toliko denarja za katerikoli avto, pa imaš spredaj 1.6 TDI, je pa totalna traparija.

Zakaj že??

A si že kdaj vozil 1.6 TDI? Za moje pojme je v avtih, kot so Golf ali Octavija, na spodnji meji zadovoljive zmogljivosti. Res pa da je zelo šparoven. Zato se mi zdi smiselno tak motor vzeti v primeru, da potrebuješ vozilo za veliko prevažanja s čimmanjšimi stroški, in potem je smiselno tudi sicer vzeti le najnujnejšo opremo in za avto plačati čimmanj (kar za sabo tudi manjše stroške kasko zavarovanja, financiranja itd).
OK, naj ima "vsak tele svoj vesele", ampak res ne vidim logike, da si privoščiš vse bonbončke s seznama dodatne opreme, motor pa 1.6 TDI. Če ti je vseeno za performanse, je v večini primerov potem bolj smiselno vzeti najšibkejšega TSI, vsaj manj ropota in vibrira, razen pri res veliko letnih kilometrih se tudi finančno izide enako ali celo bolje...

1.6 tdi v octavii ima v kombinaciji z DSG pospešek 10,9s in ko potrebuješ pospeške mora avto v športnem načinu kar solidno potegnit in tudi prehitevanja ne bodo kak problem... Tako da za nekoga, ki se normalno vozi in ne potrebuje dirkalnika, ampak samo avto ki solidno potegne in malo porabi je ta motor odličen... Pač vsakemu svoje, nekomu je tak motor več kot dovolj in raje namesto močnejšega motorja pač izbere več opreme (in manj plača zavarovanje), nekdo drug pa obratno... Sicer jaz če bi imel toliko denarja in bi kupoval novo octavio bi sigurno doplačal za 2.0tdi..., ampak nikoli pa ne rečem, da je 1.6 tdi traparija, ker gre čisto dovolj za normalno vožnjo... Traparija bi bil 1.2 tdi če bi ga vgrajevali v octavio ;)

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a shaq32 Sr maj 07, 2014 6:35 pm

Jaz sem probal Octavio Ambition oprema 1.6tdi. Mešana vožnja, vsega po malem...
Kaj pa vem, nisem bil navdušen, avto že poln čričkov v armaturki, kvaliteta materialov v kabini na določenih mestih precej šepajo. Drugače pa mi je ugajal položaj za volanom, pelje se dobro (požiranje neravnin, ovinkasta cesta), me je pa motil precejšen hrup (motor in piš vetra) nad 130km/h...
Pričakoval sem več za ta denar.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Sr maj 07, 2014 6:42 pm

Kaj pa mogoče jetta? Imajo res orink akcije za jetto.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Sr maj 07, 2014 7:29 pm

Nevem o kakšnih čričkih govorite, ampak jaz v octaviji 2012 nimam niti enega. Moti me pa res cenena plastika na rocajih na vratih. To je res malce nadlezno. Tudi 1.6tdi je cisto sprejemljiv za normalnega soferja, potegne zelo solidno, razen v nizjih obratih. Ampak se navadis. Nove skode so pa res malce drage. Za cca 20 % prevec.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Sr maj 07, 2014 7:36 pm

thunderbolt je napisal/-a:
shaq32 je napisal/-a:Meni vsepovsod vztrajno zatrjujejo da imajo na Octavii minimalni zaslužek.

Meni je prodajalec pri mazdi3 zatrjeval, da niso možni nikakršni popusti, ker je že tako zelo ugodna in nimajo nikakršnega manevrskega prostora. Na to sem mu odvrnil, da mi to, kar mi govori ni všeč, saj me ima za naivnega in da v primeru, če pri prodaji ne bi imeli nič manevrskega prostora, se jim avta sploh ne bi splačalo prodajati. Nekaj trenutkov me je čukasto gledal, potem pa rekel, da bomo v primeru dejanskega naročila ceno že "malo zglihali".

A si potem naročil.
Za koliko si potem "zglihal"?

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr maj 07, 2014 8:19 pm

emozul je napisal/-a:A si potem naročil.

Še ne - jeseni.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 07, 2014 9:28 pm

sonic je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Zakaj že??

Sem vozil 1.6 TDI v nojnovejši izdaji in res ne vem, kaj mu manjka, meni se je zdel celo presenetljivo poskočen v primerjavi z recimo 1.9 TDI-jem, kar tudi številke potrjujejo. Res, da ne "butne", ampak se pa malo drugače (uglajeno) premika števec.

In zdaj ti meni razloži, zakaj bi nekdo, ki ne potrebuje več konjev, hoče pa opremo, šel kupovat avto z močnejšim motorjem? :roll: Pa roko na srce, ta avto nima ravno slabih zmogljivosti, sploh v kombinaciji z DSG-jem (brez truda jih imaš "takoj" na voljo), sploh ne za umirjenega voznika. A če bi imel pa slabih 130 KM avto od konkurence, ki ima podobne zmogljivosti, bi ti bila pa kost na mestu. Zadnje čase sem naredil nekaj sto kilometrov s Corso B s 45 KM, pa sem prehitel kar nekaj avtov in še kakšen tovornjak, on je pa neumen, ker je vzel avto, ki rabi 11s do 100 in ima končno 192 km/h?

Se pravi, zato, ker si želi dobro opremljen avto, mora vzet tudi motor, ki ga ne potrebuje in si ga ne želi? Se pravi, da bi moral na začetku ali več plačat ali pa vzet manj opreme, potem pa vsa leta plačevat, dražje zavarovanje, cestnino, nekoliko višjo porabo, za odtenek dražje vzdrževanje... komu na čast, prosim te lepo? Zato da jih bo parkrat letno izoristil za kakšno minuto?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost