sonic je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:sonic je napisal/-a: Ampak dajati toliko denarja za katerikoli avto, pa imaš spredaj 1.6 TDI, je pa totalna traparija.
Zakaj že??
A si že kdaj vozil 1.6 TDI? Za moje pojme je v avtih, kot so Golf ali Octavija, na spodnji meji zadovoljive zmogljivosti. Res pa da je zelo šparoven. Zato se mi zdi smiselno tak motor vzeti v primeru, da potrebuješ vozilo za veliko prevažanja s čimmanjšimi stroški, in potem je smiselno tudi sicer vzeti le najnujnejšo opremo in za avto plačati čimmanj (kar za sabo tudi manjše stroške kasko zavarovanja, financiranja itd).
OK, naj ima "vsak tele svoj vesele", ampak res ne vidim logike, da si privoščiš vse bonbončke s seznama dodatne opreme, motor pa 1.6 TDI. Če ti je vseeno za performanse, je v večini primerov potem bolj smiselno vzeti najšibkejšega TSI, vsaj manj ropota in vibrira, razen pri res veliko letnih kilometrih se tudi finančno izide enako ali celo bolje...
Sem vozil 1.6 TDI v nojnovejši izdaji in res ne vem, kaj mu manjka, meni se je zdel celo presenetljivo poskočen v primerjavi z recimo 1.9 TDI-jem, kar tudi številke potrjujejo. Res, da ne "butne", ampak se pa malo drugače (uglajeno) premika števec.
In zdaj ti meni razloži, zakaj bi nekdo, ki
ne potrebuje več konjev, hoče pa opremo, šel kupovat avto z močnejšim motorjem?

Pa roko na srce, ta avto nima ravno slabih zmogljivosti, sploh v kombinaciji z DSG-jem (brez truda jih imaš "takoj" na voljo), sploh ne za umirjenega voznika. A če bi imel pa slabih 130 KM avto od konkurence, ki ima podobne zmogljivosti, bi ti bila pa kost na mestu. Zadnje čase sem naredil nekaj sto kilometrov s Corso B s 45 KM, pa sem prehitel kar nekaj avtov in še kakšen tovornjak, on je pa neumen, ker je vzel avto, ki rabi 11s do 100 in ima končno 192 km/h?
Se pravi, zato, ker si želi dobro opremljen avto, mora vzet tudi motor, ki ga ne potrebuje in si ga ne želi? Se pravi, da bi moral na začetku ali več plačat ali pa vzet manj opreme, potem pa vsa leta plačevat, dražje zavarovanje, cestnino, nekoliko višjo porabo, za odtenek dražje vzdrževanje... komu na čast, prosim te lepo? Zato da jih bo parkrat letno izoristil za kakšno minuto?