Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

hahehihoh
Uporabnik

Re: Accord/Mazda6/Insignia

Napisal/-a hahehihoh So apr 26, 2014 11:07 pm

dennisCe je napisal/-a:
hahehihoh je napisal/-a:Pri insignii ni skrbi okoli motorjev (dizelskih), ker so italijanski in so eni boljših, če ne celo najboljši. Je pa insignia najbolj 'cheap' videza notranjosti od naštetih. Jaz osebno bi se odločal med accordom in mazdo 6.

mislim, da nisi insignie videl dlje od njenega imena, kaj šele da bi se dejanko usedel v avto.. ti priporočam slednje, da neboš govoril bedarij!

V insignii sem se prevozil kar nekaj tisoč km in vem, kako izgleda. In kako se plastika oglaša ob dotiku...

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Ne apr 27, 2014 7:41 am

hahehihoh je napisal/-a:
dennisCe je napisal/-a:
hahehihoh je napisal/-a:Pri insignii ni skrbi okoli motorjev (dizelskih), ker so italijanski in so eni boljših, če ne celo najboljši. Je pa insignia najbolj 'cheap' videza notranjosti od naštetih. Jaz osebno bi se odločal med accordom in mazdo 6.

mislim, da nisi insignie videl dlje od njenega imena, kaj šele da bi se dejanko usedel v avto.. ti priporočam slednje, da neboš govoril bedarij!

V insignii sem se prevozil kar nekaj tisoč km in vem, kako izgleda. In kako se plastika oglaša ob dotiku...

Ja........ katastrofalno, kot bi bil v "jugotu".
Zadeva res nenormalno škripa.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Ne apr 27, 2014 11:17 pm

King1 je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:poraba je ugodna. Sam imam povprečje po prevoženih 55k km pod 6 litrov (motor CD129), problemov z avtom v 2 letih in pol nobenih, niti žarnica ni pregorela, samo redni servisi in točenje goriva. :) Je pa že osnoven CD129 dovolj močen predvsem zaradi obilice navora, CD163 je vrh glave razen, če si navajen na 200 in več konjev (moč motorja je izredno subjektivna zadeva). Tudi sam sem gledal Insignio, ampak motor in kakovost izdelave gresta absolutno v prid Mazde, tudi pri opremi bi se dal diskutirat...

Kaj želim povedati... verjamem, da si zelo zadovoljen z svojo šestko in prav je tako. A vseeno ne razumem tega o kaliteti izdelave in o motorju? Motor je sigurno odličen samo ima žal pač to nalogo, da poganjo težko kravo. Za to ni motor kriv to upam, da je jasno. In pod nobenimi pogoji ni motor absolutno boljši v mazdi kot oplu. Ne vem v čem bi bil boljši? O kvaliteti izdelave pa bi se tudi dalo kaj reči kajne? Tudi Mazda tukaj ne prednjači.... sploh pa ne če še stikal za stekla nima osvetljenih.... ;)

lp

p.s. @Polo78 prosim razloži mi še kako voziš? Stil, hitrost, ceste, kje se voziš.... zaradi porabe me zanima. Hvala

Glede motorja... Je res, da Insignio tepe tudi (pre)velika teža. Ampak, če primerjamo vstopno motorizacijo pri obeh, (129km-Mazda in 130km-Opel) ima motor v Insignii opazno turbo luknjo pod 2.000 obrati. Če k temu prištejemo še nekaj manj navora (320 vs. 340 Nm), manjšo uglajenost in slabšo prožnost, je slika povsem jasna. In tega si nisem izmislil zgolj jaz z vtisom iz ene testne vožnje, enako so ugotovili v testih, za katere sem že rekel, da si jih poglejte in preberite. Sploh podatek o prožnosti (npr. pospešek od 50-90 v izbrani prestavi) bo še najbolj zgovoren. In zelo podobna zgodba je tudi pri močnejših agregatih v teh dveh avtih.

Glede kvalitete izdelave (in škripanju plastike pri Oplu) pa menim, da je bilo do sedaj že dovolj povedanega... Stikala za stekla v Mazdi SO osvetljena na vseh vratih, edino pri vozniku je osvetljeno samo za voznikovo steklo, kar me pa niti najmanj ne moti, ker preostala 3 stikala ob osvetljenem voznikovem najdeš na slepo. Mogoče res lepše zgleda, če je vse osvetljeno, hkrati pa je sijanje vseh možnih stikal lahko moteče, vsaj mene je to v določenih avtih že znalo motit...

Moje vožnje so cca. 70% AC, 25% mesto, 5% relacija. Vožnja dinamična in odločna, bog ne daj kakega hypermilinga, a hkrati tudi brez pretiravanj in brezglavih divjanj. Hitrost na AC v glavnem 130-140 km/h (pri kakih prehitevanjih za kratek čas tudi več, da se mi dirkači ne limajo na rit), kadar situacija dopušča pa uporabljam tempomat. Po mestu pa enako odločno brez cijazenja, a hkrati brez nepotrebnega zaganjanja od križišča do križišča, če npr. vidim da gori rdeča na semaforju, grem lepo v prestavi z zaviranjem motorja do križišča in potem dalje...
Antiznačkar po prepričanju

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Ne apr 27, 2014 11:41 pm

Polo78 je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:poraba je ugodna. Sam imam povprečje po prevoženih 55k km pod 6 litrov (motor CD129), problemov z avtom v 2 letih in pol nobenih, niti žarnica ni pregorela, samo redni servisi in točenje goriva. :)

lp

p.s. @Polo78 prosim razloži mi še kako voziš? Stil, hitrost, ceste, kje se voziš.... zaradi porabe me zanima. Hvala

Moje vožnje so cca. 70% AC, 25% mesto, 5% relacija. Vožnja dinamična in odločna, bog ne daj kakega hypermilinga, a hkrati tudi brez pretiravanj in brezglavih divjanj. Hitrost na AC v glavnem 130-140 km/h (pri kakih prehitevanjih za kratek čas tudi več, da se mi dirkači ne limajo na rit), kadar situacija dopušča pa uporabljam tempomat. Po mestu pa enako odločno brez cijazenja, a hkrati brez nepotrebnega zaganjanja od križišča do križišča, če npr. vidim da gori rdeča na semaforju, grem lepo v prestavi z zaviranjem motorja do križišča in potem dalje...

glede na opisan način vožnje sodiš med hitrejše voznike, zato poraba ne more biti manjsa, kot jo imajo vozniki te mazde na spritmonitorju!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po apr 28, 2014 6:33 am

Polo78 je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:poraba je ugodna. Sam imam povprečje po prevoženih 55k km pod 6 litrov (motor CD129), problemov z avtom v 2 letih in pol nobenih, niti žarnica ni pregorela, samo redni servisi in točenje goriva. :) Je pa že osnoven CD129 dovolj močen predvsem zaradi obilice navora, CD163 je vrh glave razen, če si navajen na 200 in več konjev (moč motorja je izredno subjektivna zadeva). Tudi sam sem gledal Insignio, ampak motor in kakovost izdelave gresta absolutno v prid Mazde, tudi pri opremi bi se dal diskutirat...

Kaj želim povedati... verjamem, da si zelo zadovoljen z svojo šestko in prav je tako. A vseeno ne razumem tega o kaliteti izdelave in o motorju? Motor je sigurno odličen samo ima žal pač to nalogo, da poganjo težko kravo. Za to ni motor kriv to upam, da je jasno. In pod nobenimi pogoji ni motor absolutno boljši v mazdi kot oplu. Ne vem v čem bi bil boljši? O kvaliteti izdelave pa bi se tudi dalo kaj reči kajne? Tudi Mazda tukaj ne prednjači.... sploh pa ne če še stikal za stekla nima osvetljenih.... ;)

lp

Glede motorja... Je res, da Insignio tepe tudi (pre)velika teža. Ampak, če primerjamo vstopno motorizacijo pri obeh, (129km-Mazda in 130km-Opel) ima motor v Insignii opazno turbo luknjo pod 2.000 obrati. Če k temu prištejemo še nekaj manj navora (320 vs. 340 Nm), manjšo uglajenost in slabšo prožnost, je slika povsem jasna. In tega si nisem izmislil zgolj jaz z vtisom iz ene testne vožnje, enako so ugotovili v testih, za katere sem že rekel, da si jih poglejte in preberite. Sploh podatek o prožnosti (npr. pospešek od 50-90 v izbrani prestavi) bo še najbolj zgovoren. In zelo podobna zgodba je tudi pri močnejših agregatih v teh dveh avtih.

Glede kvalitete izdelave (in škripanju plastike pri Oplu) pa menim, da je bilo do sedaj že dovolj povedanega... Stikala za stekla v Mazdi SO osvetljena na vseh vratih, edino pri vozniku je osvetljeno samo za voznikovo steklo, kar me pa niti najmanj ne moti, ker preostala 3 stikala ob osvetljenem voznikovem najdeš na slepo. Mogoče res lepše zgleda, če je vse osvetljeno, hkrati pa je sijanje vseh možnih stikal lahko moteče, vsaj mene je to v določenih avtih že znalo motit...

No ampak po vsem tem kar si napisal se mi zdi, da insignio pravzaprav tepe samo odvečna teža in tukaj se pozna pri porabi, hitrosti, pospeševanju, prožnosti v 3,4,5 in 6 prestavi. Sicer pa v navoru ne čutiš razlike med 320 in 340Nm se ti ne zdi? Tudi sam jih imam 330 in ob pomoči overboost ventila še 30Nm dodatnih pa jih ne čutim tudi ko zahtevam, da da avto vse od sebe. Prosim ne razumi me narobe ampak zaradi teh podatkov, ki si jih posredoval še ni nujno motor v insignii slabši!! Kar pa se tiče tvoje vožnje pa meni se zdi, da imaš glede na način vožnje odlično porabo. Sicer si verjetno bolj pri 6l/100km kot kaj manj a vseeno zavidljivo. Povej mi samo koliko pa imaš obratv v 6. prestavi pri 130km /h?

lp

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Po apr 28, 2014 7:44 am

Samo predlog:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8409805&show=1&avto=Renault%20Laguna%202.0%20dCi%20150%20Bose%20%20%20Design...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8189796&show=1&avto=Renault%20Laguna%202.0%20dCi%20150%20Black%20Edition...

Prva je bolje opremljena, druga ima pa 4Control.
Ni slab avto, največji problem je bila kvaliteta izdelave notranjosti kar pa so z modelnim letom 2011 uredili. Mehanskih problemov v 6 letih kar je doma ni bilo.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Po apr 28, 2014 8:12 am

mislim, da tle nekateri res govorite bučke o insignii. Sicer za insignio pred faceliftom ne vem, nova pa sploh nima konkurence pri mazdi in hondi. Mazda je še med vsemi tremi na zadnjem mestu, sploh kar se tiče novih multimedia pripomočkov, kar se tiče zasnove avta in sploh notranjosti. Honda je že tudi krepko starejši koncept avta, insignia sploh facelift nima med temi konkurence.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Po apr 28, 2014 9:17 am

dennisCe je napisal/-a:mislim, da tle nekateri res govorite bučke o insignii. Sicer za insignio pred faceliftom ne vem, nova pa sploh nima konkurence pri mazdi in hondi. Mazda je še med vsemi tremi na zadnjem mestu, sploh kar se tiče novih multimedia pripomočkov, kar se tiče zasnove avta in sploh notranjosti. Honda je že tudi krepko starejši koncept avta, insignia sploh facelift nima med temi konkurence.

Človek ne kupuje prenovljene Insignie tako da to ni relavantno. Prenovljeno Insignio lahko primerjaš z novo Mazdo 6.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po apr 28, 2014 10:58 am

dennisCe je napisal/-a:mislim, da tle nekateri res govorite bučke o insignii. Sicer za insignio pred faceliftom ne vem, nova pa sploh nima konkurence pri mazdi in hondi. Mazda je še med vsemi tremi na zadnjem mestu, sploh kar se tiče novih multimedia pripomočkov, kar se tiče zasnove avta in sploh notranjosti. Honda je že tudi krepko starejši koncept avta, insignia sploh facelift nima med temi konkurence.

Mislim, da pa ti preveč zagovarjaš opel in ne vidiš dlje od te znamke.
Imam Astro J. Kupljena konc decembra 2009. Torej sem kupil novo. Z njo imam od približno 20.000 naprej same probleme.
Pa ne krivit servisa, ker ni bil samo pri enem pooblaščenem. Delali so tudi po navodilih tovarne na Madžarskem.
Avto je šel tudi na servis v Ljubljano. Zamenjano je bilo že pol avta. Pa je do danes malo rešenega.
V rezervni ne meče več. Za#ebava pa še vedno.
Pa to ni osamljen primer. Jih je še velik kolikor berem. In zanimivo tudi pri Insigniah so isti problemi. Facelift pa ni dosti boljši.
Opel se je potrudil v izgledu in samem občutku razreda višje ko se vsedeš v avto.
To moram priznat. Astra mi še vedno deluje najlepša v razredu tako znotraj kot zunanja oblika. Leon se recimo lahko skrije v izgledu notranjosti proti Astri. Tudi Golf je krepko zadaj. Vsaj moje oči tako vidijo.
Žal pa ni vse izgled. In po mojem mnenju mora Opel še velik naredit na področju kvalitete.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Po apr 28, 2014 11:37 am

tomzzi je napisal/-a:

Mislim, da pa ti preveč zagovarjaš opel in ne vidiš dlje od te znamke.
Imam Astro J. Kupljena konc decembra 2009. Torej sem kupil novo. Z njo imam od približno 20.000 naprej same probleme.
Pa ne krivit servisa, ker ni bil samo pri enem pooblaščenem. Delali so tudi po navodilih tovarne na Madžarskem.
Avto je šel tudi na servis v Ljubljano. Zamenjano je bilo že pol avta. Pa je do danes malo rešenega.
V rezervni ne meče več. Za#ebava pa še vedno.
Pa to ni osamljen primer. Jih je še velik kolikor berem. In zanimivo tudi pri Insigniah so isti problemi. Facelift pa ni dosti boljši.
Opel se je potrudil v izgledu in samem občutku razreda višje ko se vsedeš v avto.
To moram priznat. Astra mi še vedno deluje najlepša v razredu tako znotraj kot zunanja oblika. Leon se recimo lahko skrije v izgledu notranjosti proti Astri. Tudi Golf je krepko zadaj. Vsaj moje oči tako vidijo.
Žal pa ni vse izgled. In po mojem mnenju mora Opel še velik naredit na področju kvalitete.

mali si poglej katastrofalne probleme pri vw, mercesedu E itd itd, skratka pri vseh znamkah! vsi bi se morali bolj potruditi pri kvaliteti, opel je popolnoma enakovreden in nič slabši!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po apr 28, 2014 11:47 am

Nehaj citirat predhodni post! Sem te že opozarjal, pa zgleda ne razumeš ali ne spoštuješ navodil in pravil komunikacije.
Sicer to velja za vse, a eni ste v tem še posebno uspešni. Kot da ne bi znali pritiskat pravih knofov (ikon)? :roll:

In kako zdaj kar naenkrat Insignia " ni nič slabša", če pa prej "ni imela konkurence"?
dennisCe je napisal/-a: Sicer za insignio pred faceliftom ne vem, nova pa sploh nima konkurence pri mazdi in hondi.

Govor pa je o zanesljivosti stare in ne FL Insignie, zato sploh ni jasno, zakaj toliko hvališ svojo malho (kljuseta) oz zakaj se toliko oglašaš, če le-te sploh nimaš, hkrati tudi priznavaš, da za staro ne veš?
Umiri se in nehaj s temi trapastimi slavospevi
1.3 - kregarija stila "jaz imam pa boljšo znamko, ne moja je boljša" ali "jaz imam pa boljšega/lepšega/daljšega kot ti" je prepovedana in bo podeljeno opozorilo za VSE udeležene v kregariji. Pljuvanje po drugih znamkah avtomobila ali opreme je sankcionirano z opozorilom (rumeni karton)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po apr 28, 2014 2:08 pm

jordan je napisal/-a:glede na opisan način vožnje sodiš med hitrejše voznike, zato poraba ne more biti manjsa, kot jo imajo vozniki te mazde na spritmonitorju!

Zakaj že ne? Kje pa na spritmonitorju piše KJE in KAKO se uporabniki vozijo? Sicer pa, če kdo ne verjame, tule je povprečje zadnjih 2 let in pol: http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=12360
Glede uvrščanja med hitrejše voznike,... hja no, še vedno se jih vsak dan najde kar nekaj, ki na AC "padejo" mimo mene. ;)

King1 je napisal/-a:Povej mi samo koliko pa imaš obratv v 6. prestavi pri 130km /h?

No ampak po vsem tem kar si napisal se mi zdi, da insignio pravzaprav tepe samo odvečna teža...

V 6. prestavi ima motor v šestki pri realnih 130 km/h (135 na števcu - po GPS meritvi), dobrih 2.300 obratov.

Se strinjam, Insignio sigurno tepe prevelika teža, kar vpliva na performanse ampak to ne spremeni dejstva, da ima motor pod 2.000 obrati turbo luknjo in da enostavno ni tako kultiviran kot v Mazdi. In slednje nima nobene veze s tem ali je avto težek 1 ali 2 toni, ima pa hočeš nočeš vezo z motorjem samim...

Torej govora je o cca. 5 let starih avtomobilih in ne o prenovljeni Insignii. Sicer pa a si sploh vozil vse naštete avte, da si tako zelo prepričan v svoj prav? Si si vzel čas in prebral vsaj kak test? In zakaj se mi vsebolj dozdeva, da prodajaš Ople oz. si s tem kakorkoli povezan (podobno kot Veronika s KIO)? :lol:

Glejte, saj jaz nočem nikogar prepričevat, da naj vzame Mazdo ali Hondo namesto Opla, vsak si naj kupi tisto kar njemu ustreza. :) Ampak mimo nekaterih dejstev, ki se jih da ugotoviti, izmeriti, dokazati,... karkoli že, se pač ne da iti. :idea:
Antiznačkar po prepričanju

spektr
Novinec

Kraj: Cerklje

Napisal/-a spektr To maj 27, 2014 5:27 am

Polo, lepo porabo imaš :-) imam isti motor, zadnji tank je bil 5.6, tale motor je res Šparovec :-).
lp dejan

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To maj 27, 2014 9:16 am

spektr je napisal/-a:Polo, lepo porabo imaš :-) imam isti motor, zadnji tank je bil 5.6, tale motor je res Šparovec :-).

nov porabi še 25% manj

spektr
Novinec

Kraj: Cerklje

Napisal/-a spektr To maj 27, 2014 9:21 am

Možno, čeprav kaj dosti manj kot tole bo že težko :-)
lp dejan

Dirigent
Nov uporabnik

Napisal/-a Dirigent Po jun 09, 2014 9:18 am

Tale Accordka se spet oz se kar prodaja... http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=855 ... 20180%20KM

Ima kdo kak info o tem avto ali na splosno mnenje? Kot laiku se mi zdi po opremi super (dober ni park senzorjev) mi je pa malo cudno da je ze kar nekaj casa ne spravi v promet...

Hvala, lp! :)

Uporabniški avatar
Al_Capone
Novinec

Napisal/-a Al_Capone Pe jul 04, 2014 10:09 am

Lep avto, žal težko je danes prodati avto, težki časi. Je treba kr spustiti ceno, če se želiš znebiti avta, pol je vprašanje, kolk se ti to splača, če ni nuja prodat.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe jul 04, 2014 10:23 am

Dirigent je napisal/-a:Tale Accordka se spet oz se kar prodaja... http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=855 ... 20180%20KM

Ima kdo kak info o tem avto ali na splosno mnenje? Kot laiku se mi zdi po opremi super (dober ni park senzorjev) mi je pa malo cudno da je ze kar nekaj casa ne spravi v promet...

Hvala, lp! :)

Ti se čudiš, zakaj ne gre v promet?! Poglej ceno!

Avto je star 4 leta (izgubiti bi moral točno določen procent cene), 134 kW ni poceni za vzdrževanje in je no go leta 2014 v Sloveniji, za to ceno dobiš marsikaj "dobrega" in novega.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jul 04, 2014 11:58 am

Locher je napisal/-a:Avto je star 4 leta (izgubiti bi moral točno določen procent cene),

Saj če je bil nov recimo 35 jurjev, je to skoraj pol cene. Če bi mu prinesel 17 jurjev gotovine bi ti ga zihr dal.
Mogoče pa nekdo noče novega Accorda z golo opremo, ampak bo raje vzel takega.

Locher je napisal/-a:134 kW ni poceni za vzdrževanje in je no go leta 2014 v Sloveniji, za to ceno dobiš marsikaj "dobrega" in novega.

In v čem je ta dražji za vzdrževanje od navadnega 150-konjskega, če je skoraj enak motor?
Servisi, registracija (cestnina), gume, poraba itd. je vse isto. Razlika je, da ima ta ca. 50€ dražje zavarovanje na račun kilovatov in višje nabavne cene.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe jul 04, 2014 12:31 pm

peroRS je napisal/-a:
Locher je napisal/-a:Avto je star 4 leta (izgubiti bi moral točno določen procent cene),

Saj če je bil nov recimo 35 jurjev, je to skoraj pol cene. Če bi mu prinesel 17 jurjev gotovine bi ti ga zihr dal.
Mogoče pa nekdo noče novega Accorda z golo opremo, ampak bo raje vzel takega.

Ampak najverjetneje se ni našel še nihče, ki bi prinesel teh 17 jurjev.
Tak avto (močan bencinar z 'velikim' motorjem) je pač v Sloveniji težko prodati - tudi če lastništvo in vzdrževanje v resnici ni tako drago kot si večina predstavlja, je problem pač točno v tem, da večina ljudi to pač misli in niti ne gre preverjat.

Zato mislim, da je maksimalno kar lahko prodajalec upa, kakšnih 15 jurjev, morda še manj.
Koliko je tak avto koštal nov, je povsem in docela nepomembno. Če ni kupcev, jih pač ni, in če bi res rad prodal, moraš pač nižat ceno dokler se nekdo ne najde.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 17 gostov