Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

čare
Mojster foruma

Re: Dilema - koliko vreden avto kupiti

Napisal/-a čare Sr maj 28, 2014 9:03 pm

Gaszajla dej nehi no.Disk iz trgovine je raven,sem jih utekaval blago in na hard pa ni bilo nikol problemov in nikjer noben ti jih ne bo montiral,zvil,postružil in nazaj montiral.Nikjer nikoli noben!!Sicer pa če bi to res moralo bit kot trdiš ti bi nas imelo 99% lastnikov vozil probleme z zavorami..Glede BMW-ja pa ti še enkrat pravim,ne bodi tok ziher!

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Sr maj 28, 2014 9:13 pm

eentox je napisal/-a:"Mojster" malo se umiri in ne obnašaj se, kot da si požrl celo pamet sveta ker ti še ogromno manjka po velumnih postih sodeč ;)

Veleumni si ti men se zdi.in malo manj se napihuj,ker tako ne boš nikamor prišel.koji klinc te briga zame.a te kaj prosim al kako.če ti nisem všeč se me ogibaj.jaz ne bezam v tvojo bistro pamet.

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Sr maj 28, 2014 9:18 pm

čare je napisal/-a:Gaszajla dej nehi no.Disk iz trgovine je raven,sem jih utekaval blago in na hard pa ni bilo nikol problemov in nikjer noben ti jih ne bo montiral,zvil,postružil in nazaj montiral.Nikjer nikoli noben!!Sicer pa če bi to res moralo bit kot trdiš ti bi nas imelo 99% lastnikov vozil probleme z zavorami..Glede BMW-ja pa ti še enkrat pravim,ne bodi tok ziher!

Potem mi razloži zakaj so zimernan diski novi tresli in po struženju visim na njih kokr hočem in pri najboljši volji ne tresejo nič.nula veš kaj je nula.

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Sr maj 28, 2014 9:31 pm

Zdravo

Da bi novi diski otepali iz trgovine še nisem slišal ... prej bi reko da ni bil dobro pobran rob korozije na pestu preden se jih je montiralo. Kos rje ti neopazno pade med pesto in disk, ko jih privijaš pa že lahko imaš probleme.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Sr maj 28, 2014 9:36 pm

Nehajte z off topic bedarijami.
Tako, odločeno je. Vzel bom avto v vrednosti cca 9 tisoč evrov, 5 tisoč gotovine in 4 tisoč posojila, ki ga bom počasi (2 leti) vračal. Zdaj pa me res zanima, kakšne izkušnje imate s C4 1.6 HDI?

Zanima me predvsem ta: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=851 ... 20CONSKA...

Če ga kdo pozna, bi lepo prosil za kakšno informacijo. Je kar poceni, zato upam, da ni kaj narobe z njim. Je pa iz Slovenske bistrice, jaz pa sem 200 km stran, tako da bi bil res zelo vesel vsakršne info. Če je kdo od blizu in bi ga bil pripravljen iti pogledati, bi bil zelo hvaležen... Če bi avto nato tudi kupil, bi se sigurno ustavil in mu dal za pir ali pet. :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr maj 28, 2014 9:46 pm

a z 6 prestavam tak avto ne obstaja?

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Sr maj 28, 2014 9:48 pm

čare je napisal/-a:a z 6 prestavam tak avto ne obstaja?

Obstaja, ampak samo močnejša verzija.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr maj 28, 2014 9:50 pm

Vzemi potem to.Kakšna je razlika v ceni?

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Sr maj 28, 2014 10:31 pm

čare je napisal/-a:Vzemi potem to.Kakšna je razlika v ceni?

Precejšnja. Mislim, da bi 92-konjski tudi moral biti kar ok. Seveda bom pred nakupom preizkusil.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr maj 28, 2014 11:00 pm

hahehihoh je napisal/-a:Zanima me predvsem ta: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=851 ... 20CONSKA...

To ni "privat", je kar posrednik (poglej še na bizi.si - link spodaj in tu ). Tudi če bi bil privat, bi z njim dosti prevozil (prodaja vse živo po celi Slo) in je št km zelo vprašljivo (verjetno manjka spredaj 1 ali 2 ?).
Prodaja ga "zaradi nakupa večjega", a je pred kratkim prodal Laguno (??!). Tudi ni napisano slo poreklo.
Zelo dvomljivo in zaradi turbine/vzdrževanja skoraj odsvetujoče.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Sr maj 28, 2014 11:13 pm

Najlepša hvala za opozorilo! Jutri ga bom poklical in malo več vprašal, tudi po številki šasije, da pogledam na Citroen servisu, če mi povejo kaj o zgodovini avta. Definitivno je po tem kar si mi napisal, avto zelo sumljiv.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če maj 29, 2014 8:54 am

hahehihoh je napisal/-a:Najlepša hvala za opozorilo! Jutri ga bom poklical in malo več vprašal, tudi po številki šasije, da pogledam na Citroen servisu, če mi povejo kaj o zgodovini avta. Definitivno je po tem kar si mi napisal, avto zelo sumljiv.

Naredi avto.net iskanje z vsemi pogoji, katere imaš - cena, letnik, max. kilometri, gorivo, menjalnik, oprema in seveda - fizični prodajalec, 1. lastnik, servisna knjiga, nekaramboliran, nepoškodovan in SLO poreklo. Dodaj si zavihek na brskalniku in ga klikni vsakič, ko prideš na računalnik. Če se ti ne mudi in bi res rad kupil avto s čim manj rizika, čakaj na takšne biserčke. :)
Ljudi, ki zamenjajo avto po 2, 3 letih ni ravno veliko, so pa...prej ali slej zadaneš terno.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če maj 29, 2014 8:57 am

Sem malček pregledal te C4 - ampak saj jih prvi lastniki skoraj ne prodajajo? Samo neki švercerji.

Vsekakor poglej za boljšim paketom opreme - in ne zakreditiraj se preveč.

Srečno.

P.s. : Kaj so "zimernan diski" ?

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če maj 29, 2014 9:23 am

simply je napisal/-a:Sem malček pregledal te C4 - ampak saj jih prvi lastniki skoraj ne prodajajo? Samo neki švercerji.

Vsekakor poglej za boljšim paketom opreme - in ne zakreditiraj se preveč.

Srečno.

P.s. : Kaj so "zimernan diski" ?

Ja, res je. Prvi lastniki jih sploh ne prodajajo... :? So dilerčki, nakup od njih pa je vedno rizičen. Kaj pa manjka tistemu, ki ga gledam (no, vedno bolj pozabljam nanj - lastnik se ne javi več in ne odgovori na vprašanje, ali mi lahko posreduje številko šasije)? Ima tempomat, dvocosnko klimo, pot. računalnik in še kak bonbonček. V bistvu bi rad avto za max 9 tisoč evrov, mogoče kaj čez, če je avto res top. O zimerman diskih nimam pojma.
Daedalus je napisal/-a:
hahehihoh je napisal/-a:Najlepša hvala za opozorilo! Jutri ga bom poklical in malo več vprašal, tudi po številki šasije, da pogledam na Citroen servisu, če mi povejo kaj o zgodovini avta. Definitivno je po tem kar si mi napisal, avto zelo sumljiv.

Naredi avto.net iskanje z vsemi pogoji, katere imaš - cena, letnik, max. kilometri, gorivo, menjalnik, oprema in seveda - fizični prodajalec, 1. lastnik, servisna knjiga, nekaramboliran, nepoškodovan in SLO poreklo. Dodaj si zavihek na brskalniku in ga klikni vsakič, ko prideš na računalnik. Če se ti ne mudi in bi res rad kupil avto s čim manj rizika, čakaj na takšne biserčke. :)
Ljudi, ki zamenjajo avto po 2, 3 letih ni ravno veliko, so pa...prej ali slej zadaneš terno.

Najbrž bo kaj takega res najbolj pametno...

Zanimivo je tudi to, da mi na citroen servisu ne želijo podati informacij o zgodovini avtomobila na podlagi številke šasije. Želijo, da je prisoten lastnik in potem lahko dajo informacije.

Zdaj si ogledujem ta dva:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=846 ... 20Tendance
Prodajalec mi je poslal slike (je kar lepo ohranjen) in povedal sledeče: da je uvožen iz Francije, na vprašanje o številki šasije mi jo je poslal bp. Kot sem povedal, pa mi na servisu nočejo pomagati. Je močnejši,ima 6-stop. menjalnik in ima opremo kot vsi ostali. Jeklena platišča s pokrovi, nima navigacije, ostalo je v redu.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=851 ... %20LASTNIK
Slike bom dobil baje v kratkem, naj bi bil slovenski. Ni mi všeč, ker je KMAG na slabem glasu.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če maj 29, 2014 11:36 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=849 ... POMAT-PD...
Ravnokar sem si ogledal tega. Uvožen iz Italije, ima servisno knjigo. Mislim, da bi šel za pod 9500€. Ima pa 126000 km in je en redkih z alu platišči. Kakšna mnenja? Ja, vem, je diler, ampak če bi se avto pregledalo, po moje ni nekih velikih ovir? Najbolj me skrbijo kilometri. Že tako jih ni malo, upam da so vsaj realni. Je pa lepo ohranjen, nima večjih prask. Je pa pedal sklopke dokaj obrabljen.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Če maj 29, 2014 11:45 am

hahehihoh je napisal/-a:
Zanimivo je tudi to, da mi na citroen servisu ne želijo podati informacij o zgodovini avtomobila na podlagi številke šasije. Želijo, da je prisoten lastnik in potem lahko dajo informacije.

Zdaj si ogledujem ta dva:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=846 ... 20Tendance
Prodajalec mi je poslal slike (je kar lepo ohranjen) in povedal sledeče: da je uvožen iz Francije, na vprašanje o številki šasije mi jo je poslal bp. Kot sem povedal, pa mi na servisu nočejo pomagati. Je močnejši,ima 6-stop. menjalnik in ima opremo kot vsi ostali. Jeklena platišča s pokrovi, nima navigacije, ostalo je v redu.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=851 ... %20LASTNIK
Slike bom dobil baje v kratkem, naj bi bil slovenski. Ni mi všeč, ker je KMAG na slabem glasu.

Zakaj pa prodajalec ni želel objaviti slik od avtov, na avto.net. Ali ni na ta način lažje prodati avte, kot pa brez slike. Vsaj jaz ponavadi takšne oglase kar preskočim.

metor
Novinec

Kraj: GO

Re: Nakup C4 II 1.6 HDI - mnenja (str. 4)

Napisal/-a metor Če maj 29, 2014 11:50 am

kar se kmaga tiče imam js samo pozitivne izkušnje(smo lani pri njih kupili rabljen avto) tk, da se ti splača še tam pogledat sploh ker ma malo kilometrov.
Don't worry, be happy ;)

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če maj 29, 2014 11:54 am

matejxx je napisal/-a:
Zakaj pa prodajalec ni želel objaviti slik od avtov, na avto.net. Ali ni na ta način lažje prodati avte, kot pa brez slike. Vsaj jaz ponavadi takšne oglase kar preskočim.

Pravi, da mora avto oprati in bo potem naložil slike.
metor je napisal/-a:kar se kmaga tiče imam js samo pozitivne izkušnje(smo lani pri njih kupili rabljen avto) tk, da se ti splača še tam pogledat sploh ker ma malo kilometrov.

Bom si ga pogledal, definitivno.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če maj 29, 2014 3:21 pm

Za KMAG se obrni na uporabnico Veroniko Borghesi.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če maj 29, 2014 9:34 pm

Kot kaže, bom vzel tistega iz AVTO MIKA. V torek gre na pregled, potem pa, če je vse v redu, spustit ceno in kupit.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov