~toMmy~ je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Osebno mnenje: Subaru mora bit bencinar.
Ja, zelo osebno.., tudi če bi si lahko s tvojo kilometrino v par letih z varčnim dizlom namesto odvečnega bencina (od)kupil nov avto...
To je tvoje mnenje in je tudi zelo osebno:
1.) ne maram dizlov. Bencinarji so večji žur, to šteje največ
2.) Pozimi imajo dizli probleme z gorivom, težje se ogrejejo,... Bencinar nima teh problemov.
3.) do službe imam 7km, za to se dizla ne splača imeti - bi ga prehitro uničil, pozimi bi me zeblo.
4) Mogoče bi malo na gorivu prišparal, pa še to ne, ker ga plačujem po ceni dizla v sloveniji - tankam namreč v tujini, kjer je cena bencina nižja od cene dizla pri nas.
5) na servisih nič ne prišparam, ker je redni servis za moj avto 55 evrov na 15.000km, za dizla pride nič ceneje.
6) na izrednih servisih še manj, ker so za starega dizla sploh ubijalski (turbina, boš pumpa,...), na starem bencinarju (vsaj na subaruju) je maksimalna cena popravila kar nakup celega subaruja - pa še to je pri meni omejeno na 1000 evrov, ker več ne dam za avto. Dizla za ta denar niti ne dobiš dobrega. Da bi imel pa toliko opreme, kot moj subaru, pa sploh ne.