bucko_99 je napisal/-a:@mbtouran: to si že lajnal ko je nekdo kupoval golfa varianta highline, tako da eno in isto kot pokvarjen gramofon... Nekateri sploh ne kupujejo novih vozil ampak celo življenje vozijo 10+ stare avtomobile in ravno tako živijo kot tisti, ki vozijo teslo s. Tako da stvar okusa je tudi ta oprema, ki je opcijska, razen če je ni na izbiro potem pa ni opcijska
bucko_99 je napisal/-a:@mbtouran: to si že lajnal ko je nekdo kupoval golfa varianta highline, tako da eno in isto kot pokvarjen gramofon... Nekateri sploh ne kupujejo novih vozil ampak celo življenje vozijo 10+ stare avtomobile in ravno tako živijo kot tisti, ki vozijo teslo s. Tako da stvar okusa je tudi ta oprema, ki je opcijska, razen če je ni na izbiro potem pa ni opcijska
INFINITI je napisal/-a:Maj jaz bi vzel Mazdo hands down.
bucko_99 je napisal/-a:Mazda 3 ima na volju radarski tempomat v opremi Top Evolution. Cena mazde s to opremo se začne pri 22.690€. Pri golfu se lahko radarski tempomat naroči že pri modelu, ki stane 17.000eur(v praksi pa že pri 16.000eur-popust).
bucko_99 je napisal/-a:Nabijam? Ti si očitno pametnejši kot vsi inženirji v avtomobilski industriji, ki sodelujo pri razvoju, tako da če ti praviš da nabijam, potem pa priznam prav imaš. Tudi razredi kot so mercedes c, e, s (ki imajo podoben izbor dodatne opreme kot golf) ampak to je čista naivnost s strani mecedesovih razvojnikov in marketinga kajne? Morali bi imeti opremo kot je bila na voljo pred 10-imi leti pri Renault Cliu.
Golf ima to prednost da lahko ima kupec "navaden" avtomobil za 15.000eur, (ki ima že osnovi največ opreme od vseh tekmecev) ali pa dodatno opremo, ki jo premorejo višje klase, ki stanejo 30.000eur+ . Torej vse je po želji in to je velika prednost Golfa.
Seveda ga pa samo dodatna oprema ne naredi boljšega od ostalih, tudi motorizacija, podvozje, komunikacija z volanom, prostornost in ostale stvari so med boljšimi na tržišču.
bucko_99 je napisal/-a:deadalus, ne dlakocepim, v kombinaciji z comfort paketom stane radarski tempomat 330 eur. Za 3.000eur se dobi ogromno dodatne opreme pri ve, in da bi zaradi opreme dajal človek za mazdo 23.000eur je brezveze.
Za 23.000 eur se da dobiti golfa z 2.0tdi z dsg-jem, radarskim tempomatom in comfort paketom in še marsikatero pregreho zraven. Pri Mazdi pa za ta denar 2.0 atm z top revolution opremo. in popusti pri Mazdi so glede na cenik do 2%, pri golfu se pa gibljejo okoli 10%.
Niti ne mislim več odgovarjat na provokacije. Naj si vzame kar si želi, jaz sem svoje mnenje povedal. Tukaj gor je polno ljudi ki mlatijo prazno slamo in redko se kakšen objektiven komentar najde.
bucko_99 je napisal/-a:deadalus, ne dlakocepim, v kombinaciji z comfort paketom stane radarski tempomat 330 eur. Za 3.000eur se dobi ogromno dodatne opreme pri ve, in da bi zaradi opreme dajal človek za mazdo 23.000eur je brezveze.
Za 23.000 eur se da dobiti golfa z 2.0tdi z dsg-jem, radarskim tempomatom in comfort paketom in še marsikatero pregreho zraven. Pri Mazdi pa za ta denar 2.0 atm z top revolution opremo. in popusti pri Mazdi so glede na cenik do 2%, pri golfu se pa gibljejo okoli 10%.
Niti ne mislim več odgovarjat na provokacije. Naj si vzame kar si želi, jaz sem svoje mnenje povedal. Tukaj gor je polno ljudi ki mlatijo prazno slamo in redko se kakšen objektiven komentar najde.
Daedalus je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:Locher je napisal/-a:RedBaron je napisal/-a:Golf ima edini (izmed teh 3) zadnje bočne AirBage (sicer opcijske), ampak jih pri drugih proizvajalcih sploh ni na voljo. Eni pač zadaj vozimo otroke in varnost je ena izmed prioritet - ne vem kako je pri mazdi s tem...
Drugače pa bi jaz namesto leona, raje gledal octavio.
Ne razumem te novodobne obsedenosti z varnostjo in nevarnostjo frocev. Le kako smo mi preživeli in odrasli?
OFF: tudi jaz tega ne razumem :S Smo preživeli vsega in odrasli, dandanašnja omladina pa je takšna kot je...pomehkužena, ker je že od rojstva zavita v balonu...
Pa tudi tega ne razumem, kak za boga je včasih lahko šla 4-članska familija s fičotom na morje, cela pot pa je trajala od 1/4 do 1/2 dneva...brez klime,AB,ABS,...Ipd....Danes pa še Antonov An-225 ne bi bil dovolj prostoren za vso prtljago in navlako za 3-člansko familijo....
Ja. In včasih so lahko po CELO ŽIVLJENJE živeli BREZ ELEKTRIKE in centralne kurjave in tople vode in najbližje oštarije s hladnim pivom v hladilniku. Qrc, tudi pive in hladilnika včasih niso imeli!
Torej, kaj si želel povedati?![]()
Kot je že bilo rečeno: zdaj te varnostne opreme SO. In, v primeru, da pride do karambola v zadnjo bočno stran in ti otrok umre te živ krst na tem svetu ne bo uspel potolažit "ja, veš, sej včasih smo pa s fičoti v štirih hodili na morje, pa brez vseh airbagov in te navlake". Nenazadnje: včasih je bilo tudi 100x manj vozil na cesti in vozilo se je šenkrat počasneje.
Jaz osebno bi tudi bil nekoliko zbirčen glede tega, v primeru, da bi imel otroke in bi imel možnost izbire (finančna situacija).
Clancy je napisal/-a:Blinder je napisal/-a:Locher je napisal/-a: Le kako smo mi preživeli in odrasli?
Če smo mi preživeli še ne pomeni, da so vsi. Tistih, ki so umrli razkosani v avtomobilu jih ne vidiš ker so že zdavnaj tri metre pod zemljo.
Dober post, se podpišem!
Vse je v redu dokler ti recimo, nekdo ne prevozi rdečo luč in bočno udari v zadnji del vozila, zadaj pa otroci. Potem pa te vest peče, da nisi vzel teh airbagov za 300€, ali koliko je že doplačila.
Hja, včasih te varnostne opreme ni bilo treba, ker ni bila na razpolago, bilo pa je tudi 3x več žrtev na cestah.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov