Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Re: Kateri nov avtomobil dizel?

Napisal/-a Jerch_ Pe okt 03, 2014 12:26 pm

metor je napisal/-a:Borut, koliko popusta pa si/se natančneje dobil. Ker bi si rad malo preračunal glede na ceno na konfiguratorju.

pred kratkim se je v družini kupil sportsvan. popusti so od 5-9% odvisno od sposobnosti, modela, opreme.
kot ste že rekli, so pri škodi nenormalno škrti s popusti na gotovino in se zato ni kupila octavia.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Pe okt 03, 2014 7:09 pm

Jerch_ je napisal/-a:
metor je napisal/-a:Borut, koliko popusta pa si/se natančneje dobil. Ker bi si rad malo preračunal glede na ceno na konfiguratorju.

pred kratkim se je v družini kupil sportsvan. popusti so od 5-9% odvisno od sposobnosti, modela, opreme.
kot ste že rekli, so pri škodi nenormalno škrti s popusti na gotovino in se zato ni kupila octavia.

Ne vem kako je glede Sportsvana, ampak meni so za Golfa karavana brez kakšnih ostrih pogajanj ponudili približno 14% popusta na comfortline opremo in 11% na 40 let opremo. Pri Leonu ST bi bil popust približno 15%. Pa mislim, da bi pri obeh lahko iztržil še procent ali dva... Res pa je, da so omenjeni popusti pogojeni s financiranjem. Pri Octavii je pa popolnoma druga zgodba - že v osnovi je najdražja izmed teh treh, popusta pa več kot 5% nisem uspel iztržiti.

borut.z
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a borut.z Pe okt 03, 2014 7:29 pm

grizli je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:

Ne vem kako je glede Sportsvana, ampak meni so za Golfa karavana brez kakšnih ostrih pogajanj ponudili približno 14% popusta na comfortline opremo in 11% na 40 let opremo. Pri Leonu ST bi bil popust približno 15%. Pa mislim, da bi pri obeh lahko iztržil še procent ali dva... Res pa je, da so omenjeni popusti pogojeni s financiranjem. Pri Octavii je pa popolnoma druga zgodba - že v osnovi je najdražja izmed teh treh, popusta pa več kot 5% nisem uspel iztržiti.

Skoraj ti ne verjamem, da si dobil 14% popusta na golfa karavana. Bom preklical svojo aro pa mi povej kam naj grem za 14% popusta?

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Pe okt 03, 2014 7:51 pm

borut.z, na Dolenjsko bo treba :)
Cena po ceniku 22.2k, cena s popustom 19k, pa še kaj bi se dalo izpogajati...

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Pe okt 03, 2014 8:43 pm

grizli je napisal/-a:borut.z, na Dolenjsko bo treba :)
Cena po ceniku 22.2k, cena s popustom 19k, pa še kaj bi se dalo izpogajati...

Uf, lepi popusti, mogoče zaupaš na ZS kje je to bilo?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic So okt 04, 2014 9:00 am

borut.z je napisal/-a:Skoraj ti ne verjamem, da si dobil 14% popusta na golfa karavana. Bom preklical svojo aro pa mi povej kam naj grem za 14% popusta?

Meni se to ne zdi nemogoče, že pred nekaj leti, ko kriza še ni polno usekala, ni bilo težko pri VW doseči cca 10% popusta, normalno da sedaj še malenkost več. Verjetno je tudi odvisno od posameznega modela, kako dobro se prodaja (recimo sporsvan je še frišen, mogoče tam še niso toliko popustljivi). Vsekakor se splača pogajati z več trgovci naenkrat, po možnosti ven iz LJ.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt So okt 04, 2014 10:02 pm

14% ze gre, ce je noter vkljuceno se financiranje, kar je bilo tudi poudarjeno. Zdaj, ce ti gres v vsakem primeru cez financiranje, v redu, drugace je to nateg. Za golfa se 10% da doseci, vec je pa treba malo bolj na trdo. Po mojem mnenju in izkusnjah, bi se dalo tja do 12%, ampak potem moras ze klicarit sem in tja in izsljevati, kar pa je meni osebno pod castjo.

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z So okt 04, 2014 10:29 pm

Na gotovino popust jaz mislim. Pri Škodi je 4-5% pri Volkswagnu pravite da do 10-12%, to pomeni pri isti MPC 19.000 eur se dobi VW za približno 1000 eur ceneje. Jaz sem dobil 9%. Malo me edino moti, ker jih je kot listja na cesti(Golfov 7)... potem so pa Clioti :)
Pri Škodi mi je prodajalec dejal da bom prihranil pri servisih, da so za 30-40% ceneje kot pri Volkswagnu, samo mu nisem najbolj verjel.

borut.z
Novinec

Re: Kateri nov avtomobil dizel-Seat Leon(novo)?

Napisal/-a borut.z To okt 07, 2014 6:38 pm

Pozdravljeni,

zasledil sem Leona Reference 1.6tdi 90 po zelo ugodni ceni. Zanima me, če mi lahko kdo tukaj pove po resnici kakšna je razlika med reference 1.6tdi 90 DPF in reference 1.6tdi 105 DPF. Prijatelj mi je rekel da je 1.6tdi 90 motor starejšega izvora kot 105. Je to res?
Imam pa to srečo da ga prodajajo pri istem prodajalcu kot sem dal aro za golfa, tako da si lahko še premislim preden ga prodajo...

Preden je kdo napisal sem našel spletno stran: http://vag-codes.info/ ki je baza za vse motorje Volkswagna, če bo še kdo potreboval.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov