Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

jacques33
Nov uporabnik

Kraj: Dolenjska-Gorenjska

Re: Alfa Romeo Gulietta - velika dilema, kupiti ali ne kupit

Napisal/-a jacques33 Sr okt 15, 2014 10:53 am

Če je meni nek avto všeč in imam evrčke, ga vzamem in če bi sam kupoval v tem rangu, bi bila "Julka" v top izboru, zelo resen konkurent pa bi bila nova Mazda 3. Pred leti sem imel Alfo 156, do 150kkm razen prednjih rok, ležaja in termostata samo redni servisi ter obiski bencinskih črpalk.
Zoom Zoom

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Sr okt 15, 2014 11:18 am

borut.z je napisal/-a:Za drajsanje po mestu po nekako ne potrebuješ 1.4 turbo motorja, že 1.2 turbo je po moje čisto dovolj. Kakšn Peugeot 308 1.2 turbo je tudi dobr približek Alfi.

Seveda, po mestu grem eventuelno lahko tudi s kolesom. ;)

Kar se mene tiče, moč pride najbolj do izraza ravno pri speljevanju. Sicer pa mesto z obvoznico, kakšna relacija in izleti, predvsem pa občutek pri vožnji. Razlika je očitna. 140 hp od Honde mi hodi malo premalo.

PS. Kdo pa še kupuje samo tisto, kar potrebuje? ;)

borut.z
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a borut.z Sr okt 15, 2014 11:48 am

Malo podcenjujoč odnos imaš da primerjaš kolo z 1.2 turbo motorjem(verjetno ga še nikoli nisi peljala). 1.2thp motor kolikor sem izbrskal na internetu ima 230nm navora, 130ps in 9.5sek. do 100km/h. Za kdaj pa kdaj po gasu stopit se mi zdi da je to dovolj in ni nič kaj slabši od tvojega 1.8i motorja(če imaš tega). Samo svoj pogled sem povedal. Če si samska si lahko kupiš cliota 1.6 turbo rs če ti je všeč, pa nori z njim po mestu, samo upam da koga ne povoziš. Automatik po mestu prav pride, pa še za parkiranje ni velik, notri je pa kar prostoren :)

tole sem našel: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7405081&show=2 V tej rdeči barvi je skoraj tako lep kot Guiletta ;)
Zadnjič spremenil borut.z, dne Sr okt 15, 2014 12:32 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Sr okt 15, 2014 12:07 pm

x2
Don't worry, be happy ;)

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Sr okt 15, 2014 12:48 pm

Meni se pa zdi malo podcenjujoč odnos mačotov do ženske, ki ji pač sede malo močnejša mašina :(

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr okt 15, 2014 1:27 pm

X2 ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr okt 15, 2014 2:21 pm

punci, ki so ji všeč avti, ki delujejo na čustva se gre predlagati slabo oblikovano francosko reciklirano plastiko z mlinčkom, ki zaradi turbine daje le v nekaterem območju obratov lažni občutek, da avto gre.. :roll:

kaj pa vem.. meni so vsi govorili, da ne morem voziti avta s pospeškom pod 7s in imeti nizke porabe in nizke stroške vzdrževanja. pa jih hvala bogu nisem poslušal, tako da razmisli kdo predlaga.. ker večina uporabnikov foruma se ni sposobna vživeti v nekoga in biti objektiven.

ps: meni so enoprostorci grozni, motorji manjše prostornine fejk za ovce.. pa sem vseeno staršem od punce predlagal to kombinacijo, ker je za njih dejansko optimalna. :idea:

borut.z
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a borut.z Sr okt 15, 2014 2:56 pm

reJerch: ti si vse drugo kot objektiven: avto pospeši do 100km/h v 6 sekundah in kaj je tukaj lažnega? :) Kaj Alfa nima turbine? celo še manjšo kapaciteto za 200 kubičnih centrimetrov in praviš cliu mlinček? Kateri avto pa nima plastike? Dizajn je v očeh posameznika in ponavadi so francoski avtomobili tisti, ki delujejo na čustva...

Dal sem pa samo moj predlog oziroma pogled, vse je na strelki kako in kaj ;) Tudi sam predlagam če ti je alfa všeč jo kupi. Je pa dosti komentarjev kot je ta od Jercha in tudi katerega še, neobjektivnih, saj sem predlagal avto, ki ima 200 kubikov več kot jih ima Guilietta pa pravi da je mlinček...

(izven konteksta: še za jercha(tole je moja nečakinja gledala, ko smo gledali teste na youtube preden smo kupil avto), verjetno si podoben kupec: :)
http://www.youtube.com/watch?v=eNmH_9ZbY94
http://www.youtube.com/watch?v=CuSCvCitlwc )

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Sr okt 15, 2014 3:10 pm

Jerch_ je napisal/-a:punci, ki so ji všeč avti, ki delujejo na čustva se gre predlagati slabo oblikovano francosko reciklirano plastiko z mlinčkom, ki zaradi turbine daje le v nekaterem območju obratov lažni občutek, da avto gre.. :roll:

kaj pa vem.. meni so vsi govorili, da ne morem voziti avta s pospeškom pod 7s in imeti nizke porabe in nizke stroške vzdrževanja. pa jih hvala bogu nisem poslušal, tako da razmisli kdo predlaga.. ker večina uporabnikov foruma se ni sposobna vživeti v nekoga in biti objektiven

vse vredu in prav gre se le za predlaganje. Samo da guilietta pa ni iz plastike? nima turbine? :lol:

Ne pa vsiljujem izbire, mnenje pa menda lahko podam ane.
Don't worry, be happy ;)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr okt 15, 2014 4:39 pm

Jerch_ je napisal/-a:punci, ki so ji všeč avti, ki delujejo na čustva se gre predlagati slabo oblikovano francosko reciklirano plastiko z mlinčkom, ki zaradi turbine daje le v nekaterem območju obratov lažni občutek, da avto gre.. :roll:

kaj pa vem.. meni so vsi govorili, da ne morem voziti avta s pospeškom pod 7s in imeti nizke porabe in nizke stroške vzdrževanja. pa jih hvala bogu nisem poslušal, tako da razmisli kdo predlaga.. ker večina uporabnikov foruma se ni sposobna vživeti v nekoga in biti objektiven.

ps: meni so enoprostorci grozni, motorji manjše prostornine fejk za ovce.. pa sem vseeno staršem od punce predlagal to kombinacijo, ker je za njih dejansko optimalna. :idea:

Uf objektiven komentar, da se kar kadi. Reciklirana francoska plastika? :roll:

Sicer pa avtorica teme ne vem kaj še čaka. Alfa ji je všeč v vseh pogledih. Če se ji le finančno vse skupaj izzide, nevem kaj še čaka.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Sr okt 15, 2014 4:44 pm

metor, borut.z predlagala sta 1.2 turbo motor v avtu, ki sploh ne spada v isti segment kot Julka. Koliko igra na čustva nevem, vem pa da podvozje in s tem povezana vožnja nikoli ni bila pri tej znamki podobna hondi/alfi in še komu.. če seveda primerjam primerljive modele, ne pa top ponudbe, ki je pri vsaki znamki zasoljena s ceno itd.
o cliotu zadnje generacije pa rajše ne bi zgubljal besed, razen motorja je vse toliko pomehkuženo, da se avto vozi za dva razreda slabše kot prejšnja generacija, čeprav je bilo tam zlaganih 200 konjev.

če vaju že zanima kaj je mene odvornilo od Julke.. en ravno manjši delež je šel tudi na precej blink-blink notranjost. postavitve stikal itd. ne bom rekell plastično, da vaju ne bom osebno žalil. se je pa po prenovi stanje izboljšalo..
Julka se vsekakor dinamično vozi sploh z dodatnim doplačilom sport podvozjem.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Sr okt 15, 2014 4:48 pm

Gosic je napisal/-a:

Uf objektiven komentar, da se kar kadi. Reciklirana francoska plastika? :roll:

Sicer pa avtorica teme ne vem kaj še čaka. Alfa ji je všeč v vseh pogledih. Če se ji le finančno vse skupaj izzide, nevem kaj še čaka.

če se ji pa ne izide, bo pa tebe poslušala, ker sigurno poznaš best buy avto.. hitro izusti!

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Sr okt 15, 2014 5:01 pm

Mačoti, ne se kregat zaradi ene bejbe, ups, pleha! :lol:

Nisem spraševala po finančnih računicah, protipredlogih (čeprav me je zanimalo, kaj drugi pojmujete kot konkurenco), nasvetih glede vožnje ali porabi. ;)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr okt 15, 2014 5:04 pm

In boš predstavila avto, ko ga boš kupila :?:
Lp

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Sr okt 15, 2014 5:18 pm

Kaj pa vem. Da ne bo potem še en fajt? :lol:

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Sr okt 15, 2014 6:39 pm

Se še komu dozdeva, da Veronika dobiva družbo ? :twisted:

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Sr okt 15, 2014 6:49 pm

Veronika? :?:

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr okt 15, 2014 7:16 pm

Bucko99 je napisal/-a:Se še komu dozdeva, da Veronika dobiva družbo ? :twisted:

Haha, isto sem razmišljal. :lol:

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Sr okt 15, 2014 7:31 pm

Fantje, tole ni niti približno tako bolano kot Veronika.

Na koncu ne zagovarja slepo firme ampak ima konflikt hondaškega razuma in srca pri julki :mrgreen:
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr okt 15, 2014 7:39 pm

Peugeot 308 je lep, ampak to je daleč od alfe, sploh na področju čustev in dinamike, tu nima peugeot kaj praskat, prav tako ne golf, ki ni slab avto, ampak ljubitelji in fanatiki VW ga spravljajo na zelo slab glas, vključno z "tipičnimi" vozniki....

Pa da se malo obregnem ob golfa, poznam nekaj lastnikov in voznikov, pa je marsikateri od njih "drugačen " da ne bom žaljiv =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov