Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Re: Kateri avto kupiti?

Napisal/-a xandrej Po nov 10, 2014 11:38 am

To je res. Ampak nebom razumel nikoli da nekdo kupi nek premium avto samo da je... Če oseba neizmerno želi tak avto ok ampak jaz osebno raje vzamem opremljen nižji razred avta pa se peljem ko gospod pa še po jajcah me čoha za isto ceno ali pa manj. Pa nekdo ki ne da na opremo ne išče dobre lege avta itd itd... Slovenci na veliko kupujemo avte za sosede in to je problem. Seveda je to moje osebno mnenje pa ne vpliva na izbiro kandidata ki kupuje avto preko interneta ker ne najde avtosalona da bi se šel pozanimat za popust, za testno vožno ali karkoli, to da A3 mu je en prijatelj rekl, stari to ja naboljši avto, ne crkne, ni treba olje menjat tudi gum ne servisi pa itak do 100 jurjev nerabiš olja menjat...

LP

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po nov 10, 2014 11:54 am

In kaka je primerjava med tema dvema avtama? En ima 4 tič mantle na maski spredaj drugi pa je mazda oba opipana zdaj pa mzado malo naložiš gor te pride rec. 18 jurjev:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=893 ... Attraction

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=818 ... BAVA%20P...

Seveda če je audi lepši pa boljši lahko razpravljamo v nedogled.

Naprimer. park senzorji, avt. klima, xeno n žarometi itd itd:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=832 ... n%20ZALOGA

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Po nov 10, 2014 12:10 pm

@tommy, gume niti niso spet tako zelo dražje, sploh jih pa ne menjaš vsako leto (vsaj večina ne).
@xandrej: treba je še dodati, da 1,2 TSI in mazdin 2,0 skyactiv nista primerljiva: je potrebno iti pri audiju eno stopničko višje na 1,4 TSI, kar prevedeno pomeni cca. 2000€ pribitka.

Sicer imam pa itak občutek, da tale poba m.koc, ni resen. Prvoten budžet 10k €, zdaj pa gleda avte že za 20k € +, na koncu bo pa naprej vozil svojega peugeota. :lol:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po nov 10, 2014 12:43 pm

m.koc je napisal/-a:Drugo leto bi rad zamenjal avto in v poplavi znamk modelov res ne vem kaj naj vzamem.,,,.

Vzami audija za prijatelja, da te ne bo imel za luzerja!
Yebeš take prijatelje, ki ne vidijo čez planke. Res kupuješ avto? Res misliš, da je audi "nekaj več" - zato ker ti je "prijatelj" (za šankom?) povedal? Res želiš novega audija, ki bo čez par let vreden 10000 € manj - zdaj pa bi dal zanj precej več kot za primerljive oz v marsičem boljše avte? Slovenceljska mentaliteta na delu?
Verjemi, da bo "prijatelj" spremenil mnenje, ko ga boš zapeljal z npr Mazdo 3, tudi s P208 bo presenečen. Bosta oba ostala zaplankana, čeprav glavna na vasi ali se bosta oba "dvigala"? Je "vas" res tako pomembna?

Zakaj ne greš sprobat glavnih konkurentov in raje sediš za rač. prepričan v svoj (omejeni !) prav?
Bodi bolj resen!

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Po nov 10, 2014 1:56 pm

X2 :lol:
Don't worry, be happy ;)

m.koc
Nov uporabnik

Napisal/-a m.koc Po nov 10, 2014 2:28 pm

Ja vredi. Si bom seznam naredil kaj ste mi napisal, te bom pa šel probat ta teden, da vidim kolko dajo kaj popusta pa kak se kiri avto pelje. Audija sem zato napisal, ker če je Audi te ziher nima čričkov pa še boljša marka je ko ostali pa še lepo zglea.
16 jurjev mam našparanih pa če za pežoja dobim 3 jurje mam 19, tak da če bi audija htel vzeti te bi mogu še kake 4 mesce šparat.

Na začetki sem mislal da bi kar kako fabio vzel sam to je tak mali avto da nebo šlo. Pežo 308 ma tui kako limuzino, ker limuzino bi rajši vzel tisti odrezani zadni konci mi niso všeč. Moj kolega fura novga cliota, en drugi pa fura kio proceed pa sta oba taka kot da bi klopotec mel namontiran notri.

metor
Novinec

Napisal/-a metor Po nov 10, 2014 2:56 pm

Peugeot 308 limuzina ne obstaja. Razen 508 sam tisto je spet cena Audija. Nevem pa sj avti, kot so P308, Golf so prou lepi tud ce majo presekan zadek. Kaj pa karavan P308 ali recimo Golf bi ti prisel v postev?
Ah razumem si malo bolj vzhodnjaški tip, tam bolj padajo na limuzine :D
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po nov 10, 2014 3:07 pm

Audi še ni zagotovilo, da ne boš imel čričkov.

Glede na to, da gledaš za limuzinami, in če ostanemo pri VW grupi, recimo Jetta? Sicer ni ravno na nivoju A3 limuzine, je pa bistveno cenejši avto, pa tudi vizualno že mal na Audija vleče.
Slika

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Po nov 10, 2014 3:28 pm

IcEm4n je napisal/-a:in če ostanemo pri VW grupi, recimo Jetta?

Če kateri, bo pa jetta škripala, ker je vsa "trdo-plastična" noter - sploh ima pa samo 4 vrata. Sicer ne vem, zakaj bi imel nujno 5 vrat (prtljažna vrata z dvižno šipo): pralni stroj ti dandanes pripeljejo domov, kolesa voziš na strehi, otroški voziček tudi spraviš noter. Limuzina pride prav pri raznih obiskih v Ikeji (več prostora) ipd. Če ti je všeč audijev notranji dizajn, vzameš mazdo3 limuzino, 2,0 120 KM Revolution oprema z 18 colkami, zatemnjene šipe, kartica - ključ, ksenon, HUD, opozorilnik mrtvega kota, BOSE ozvočenje,..: vse potrebne igrače, da boš pred kolegi car. Lahko greš pa še v to smer:
viewtopic.php?f=7&t=99923&start=40

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Po nov 10, 2014 3:42 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=883 ... I%20Active ?

imel enakega na testu. Sam za malo opreme se še izpogajaš, pa je.

metor
Novinec

Napisal/-a metor Po nov 10, 2014 3:52 pm

Sam taka Octavia je res grda. Niti kljuk in vzratnih ogledal v barvi karoserije ne premore in to za 19K€. Pa da o tem, da ima isto oz. še manj opreme kot Clio v srednji opremi niti ne začnemo. Nevem usaj srednjo opremo, če že Octavia, že tako brez doplačila za led luči zgleda dokaj old fashion. Tako je moje mnejnje, k je prou kriza k vidiš po cesti take oskubljene avte in na koncu zanj še dobro plačajo.

Uglaunem js priporočam Golfa ali P308, mogoče tudi Mazdo 3 samo meni mi zaradi dolgega nosa deluje neskladno, zarad tega sem hitr šeu proč od nje. Pa še ničkaj poceni ni, P308 je s popustom malo cenejši.

Pa ravno en frišn test je še, za si kej prebrat od Peugeta 308 in tega novega motorja:http: //www.avtomobilizem.com/testi/peugeot-308-sw-1-2-ethp-%E2%80%93-vrnitev-tradicije/10-11-2014/
Don't worry, be happy ;)

m.koc
Nov uporabnik

Napisal/-a m.koc Po nov 10, 2014 4:07 pm

Tota octavia mi tak kmečko zglea, pa radio je tak majhni ko v mojem deset let starem pežoju. Zakaj piše ne električni pomik stekel spredaj in zadaj, piše samo električni pomik stekel te ma vse štir pomične al samo spredaj. Kolko pa prie ta octavija če bi čisto osnovni model dizla vzel, ker če bi dal za octavijo 20 jurjev pol raje dam še dva jurja pa mam audija. :D

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Po nov 10, 2014 4:08 pm

no, mogoče je res oskubljena. In ja, tud 308sw je zelo lep avto, kvaliteten, lepo se pelje, za 20.000 pa tud že dobrega dbiš. S tem, da če bi šel s svojim 206 v Radomlje na Rodex (po mojih izkušnjah in izkušnjah drugih peugeotovcev odličen servis) in ga dal staro za novo, bi imel še več možnosti za barantanje.

Octavio sem v bistvu izpostavil, ker so bile neke besede okrog limuzin in čričkov.

m.koc
Nov uporabnik

Napisal/-a m.koc Po nov 10, 2014 4:14 pm

karavana sploh ne maram. Saj nebom pesa vzadi furu da rabim tako škatlo vzadaj na riti. že navaden pežo ma kvadratno rit, te pa da bi še karavan vzel pa ni šanse. Karavan je kot da bi mel pogrebni zavod.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Po nov 10, 2014 4:17 pm

m.koc je napisal/-a:karavana sploh ne maram. Saj nebom pesa vzadi furu da rabim tako škatlo vzadaj na riti. že navaden pežo ma kvadratno rit, te pa da bi še karavan vzel pa ni šanse. Karavan je kot da bi mel pogrebni zavod.

Počakaj da boš mel otroke in te bo žena s svojo prtljago nenamerno prisilila v avto z velikim prtljažnikom :mrgreen:
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Po nov 10, 2014 4:48 pm

-
Zadnjič spremenil darkside, dne Ne jan 11, 2015 4:17 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po nov 10, 2014 11:02 pm

Glej, preizkusi Golfa in A3 in se odloči, če je Audi vreden tega doplačila. Kot povedano preizkusi še kakšnega Peugeota 308 ali mogoče kaj drugega (Megane, Astra, C4 - no, dvomim da ti bo všeč). In boš videl, da za 5 tisoč manj lahko dobiš povsem spodoben, če ne celo boljši avto. Da ne govorimo o opremi.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To nov 11, 2014 7:35 am

darkside je napisal/-a:3 leta ali še kako leto nazaj sem si strašno želel novega audija a4 avant. opremo ki bi si jo želel sem si sestavil preko njihovega konfiguratorja. malo bolje opremljen in hopla - cena 120.000 eur :shock: :shock: :shock: oprema ki jo dobiš pri nižjem rangu krepko ceneje.

Tazga audija za 120 jurjev bi pa prav rad videl :lol:

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream To nov 11, 2014 10:08 am

ban je napisal/-a:
darkside je napisal/-a:3 leta ali še kako leto nazaj sem si strašno želel novega audija a4 avant. opremo ki bi si jo želel sem si sestavil preko njihovega konfiguratorja. malo bolje opremljen in hopla - cena 120.000 eur :shock: :shock: :shock: oprema ki jo dobiš pri nižjem rangu krepko ceneje.

Tazga audija za 120 jurjev bi pa prav rad videl :lol:

Navaden A4 avant, 2.0 dizel, založen z opremo stane dobrih 70 tisočakov, allroad z 3.0tdi okoli 10 tisočakov več.
Se pa 4.2FSI začne pri 105k€, brez doplačil.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To nov 11, 2014 10:48 am

Pri premium znamkah so itak dokaj podobne cene, druge konkurence po motorizaciji in opremi pa praktično ni v tem rangu, razen mogoče Passat do neke mere, drugih pa hitro zmanjka. Ko ti enkrat ni problem dat minimalno 50k € za avto, verjetno ne kupiš Lagune, Mondeota, Superba, ... ker je dodatna oprema cenejša.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov