Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

peroRS
Mojster foruma

Re: Zbijanje cene novega avtomobila

Napisal/-a peroRS Če dec 25, 2014 10:32 pm

Prodajalci se kao odpovejo marži, samo da prodajo avto in da lahko potem servis služi? hahahah :lol: :lol:
A res mislite, da se imajo tako radi med sabo? Prodaja je eno, servis je pa drugo.
Dandanes praktično ni več kolegialnosti. Vsak gleda nase, da zasluži čimveč. Noben ne bo delal za 50€ za prodan avto.
Rabljena vozila so sploh razred zase. Marsikdaj avtohiša ni prodala novega avta, ker so za rabljenega ponujali premalo oz. so hoteli na rabljenem veliko zaslužit. Če bi bilo tako kot nekateri trdite, bi se prodajalec rabljenih odpovedal zaslužku, samo da bi prodali nov avto in potem "služili" na servisih. Pa v praksi ni tako.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če dec 25, 2014 10:38 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Vprašanje:
Fabriška neto cena za nek avto je 12.000€ s prevozom.

Kaj je "fabriška" neto cena - samo cena izdelave (dobavitelji, material, delo za izdelavo, ostalo (stroji, hale (amortizacija), pripadajoča administracija, menza ipd) ali je vštet tudi razvoj modela, vzdrževanje distribucijske mreže in "višje" administracije, odplačilo kredita za razvoj ter vpeljavo proizvodnje tega modela ter morda še kaj?
Torej "čista" (oskubljena) neto cena (izključno samo izdelava) ali "polna" neto cena (izdelava + vsi ostali stroški, ki se vežejo samo na ta model) oz drugače - konkretna cena izdelave enega avta ali cena (enega primerka) modela z vsemi dodatnimi stroški - a še brez profitov?

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Če dec 25, 2014 10:47 pm

maniaxxx je napisal/-a:Znamka če ni skrivnost? Po popustih sodeč ali Opel ali korejec ( kia hyundai )

to je omenjeno na splošno. in mimogrede tudi kak vw, audi, bmw ali mercedes se proizvedejo po nižji ceni kot je njihova proizvodna cena.

ker nabavljajo količino dobijo ogromne popuste kar se tudi pozna pri končni ceni. če odšteješ ceno ki jo oni zaračunajo da imajo dobiček od prodanega vozila + pokrit razvoj motorjev, tehnologije je cena še nižja recimo od teh 12.000 v primeru.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če dec 25, 2014 10:57 pm

Ko smo že pri rabljenih. Polota starega 5 mesecev, za katerega sem kot novega odštel cca 14k so mi ponujali 9000 :roll: :lol: :lol: , za 13400 sem ga prodal v roku dveh ur ....

Neki je treba zaslužit, kar je preveč je preveč
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe dec 26, 2014 2:58 pm

esem je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Vprašanje:
Fabriška neto cena za nek avto je 12.000€ s prevozom.

Kaj je "fabriška" neto cena - samo cena izdelave (dobavitelji, material, delo za izdelavo, ostalo (stroji, hale (amortizacija), pripadajoča administracija, menza ipd) ali je vštet tudi razvoj modela, vzdrževanje distribucijske mreže in "višje" administracije, odplačilo kredita za razvoj ter vpeljavo proizvodnje tega modela ter morda še kaj?
Torej "čista" (oskubljena) neto cena (izključno samo izdelava) ali "polna" neto cena (izdelava + vsi ostali stroški, ki se vežejo samo na ta model) oz drugače - konkretna cena izdelave enega avta ali cena (enega primerka) modela z vsemi dodatnimi stroški - a še brez profitov?

Fabriška neto cena je tista cena, ki je bila napisana na dveh fakturah, ki ju je nekdo odložil na pultu za stranke tako, da so bile vidne vsem očem, medtem, ko sem čakal, da si bo prodajalec vzel 5 minut zame in moja vprašanja...pošiljatelj je bila fabrika, prejemnik pa pooblaščeni diler v sloveniji. In grem stavit, da je tut fabrika tu zaslužla, da si je pokrila celoten strošek izdelave enega vozila....ampak ni to point. Point je v tisti razliki, ki jo plačaš pri nakupu vozila in ti prodajalec pumpa mozak, da ima zaslužka 300€ in ne more dat več kot 500€ dodatnega popusta.

Indel je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Ko smo že pri rabljenih. Polota starega 5 mesecev, za katerega sem kot novega odštel cca 14k so mi ponujali 9000 :roll: :lol: :lol: , za 13400 sem ga prodal v roku dveh ur ....

Neki je treba zaslužit, kar je preveč je preveč

Ja točno tako, ste napisal v enem stavku kar sem jaz povedal v svojem "spisu". Nekaj že morejo zaslužit, da ti pa reče takšno ceno pa hvala lepa. Mogoče te avtohiše, ko ti delajo ponudbo za starega upoštevajo nabavno vrednost ne nakupno vrednost pa zato takšne cene govorijo ;)

V bistvu pri cenitvi rabljenih vozil upoštevajo nateg vseh nategov (torej eurotax), potem pa še upoštevajo redno servisiranje, pa koliko km je še do servisa, v kakšnem stanju so gume, v kakšnem stanju je karoserija,luči,notranjost..itd...in na podlagi tega ti še dodatno zbijajo ceno...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Pe dec 26, 2014 4:48 pm

poglej po znamki, modelu in mogoče je bil še paket opreme tudi napisan. Če se česa spomniš hitro preveri na cenik da vidiš kaka je razlika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe dec 26, 2014 5:05 pm

darkside je napisal/-a:poglej po znamki, modelu in mogoče je bil še paket opreme tudi napisan. Če se česa spomniš hitro preveri na cenik da vidiš kaka je razlika

Vse to je bilo napisano, ampak ne bom o tem, da me ne bo noč vzela...tudi ceniki so bili jasni, zato pa sem napisal po kakšna je bila MPC in cena s "popustom"...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 26, 2014 6:08 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:V bistvu pri cenitvi rabljenih vozil upoštevajo nateg vseh nategov (torej eurotax), potem pa še upoštevajo redno servisiranje, pa koliko km je še do servisa, v kakšnem stanju so gume, v kakšnem stanju je karoserija,luči,notranjost..itd...in na podlagi tega ti še dodatno zbijajo ceno...

Vzamejo samo eurotax, in to ceno osnovnega modela, ne glede na to če imaš gor 15.000€ dodatne opreme.
Potem odbijejo še kilometrino in to je končna cena. Kao za dobro voljo ti doda gor kakih 500€ :roll:

To velja, če je avto u nulo!
Šele na ceno od eurotaxa začnejo zbijat dol, če je avto slabo ohranjen, gume, servisi itd.

Sicer pa večina sploh ne gleda avta. Pri nas v Sloveniji se itak upoštevajo samo kilometri.
Enkrat sem prodajal dva identična avta, kupljena na isti dan. Po 4 letih eden kot nov s 300.000km, drugi udarjen, porajsan, pobutan z vseh strani s 190.000km.
A uganete za katerega so ponudili 2000€ več oz. za katerega je bilo zanimanje ljudi večje? :roll:

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Pe dec 26, 2014 6:23 pm

za onega s 300k prevoženimi ziher ne.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe dec 26, 2014 6:31 pm

Eurotax je itak namenjen v osnovi zavarovalniškim cenitvam, sploh ne t.i cenilcem rabljenih vozil....

Odpre pa to moje razmišljanje zakaj pada prodaja novih ( poleg krize seveda ). Cena novih je šla v nebesa, rabljena so ničvredna, torej so razlike, ki jih moraš doplačati vedno večje, poleg tega so razlike med modeli vedno manjše. Včasih si pri novem modelu dobil veliko več opreme, nove motorje... Zdaj so razlike vedno manjše, motorji so večinoma kar isti, dobiš samo kakšen ekran več in še več možnosti doplačil, katere 90% kupcev nikoli niti ne doplača....torej je razlogov za menjavo tudi vedno manj.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Pe dec 26, 2014 6:41 pm

Cena rabljenim pada hitro zato ker bi vsak rad prodal avto kolikor se le da hitro. Pa naj bo to 10 let star avto ali pa 2 leti. Samo da se proda, se kupi nov ali odplača dolg ki je nastal zaradi neplačevanja kreditov ali kak drug razlog.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So dec 27, 2014 5:12 pm

maniaxxx je napisal/-a:Eurotax je itak namenjen v osnovi zavarovalniškim cenitvam, sploh ne t.i cenilcem rabljenih vozil....

Odpre pa to moje razmišljanje zakaj pada prodaja novih ( poleg krize seveda ). Cena novih je šla v nebesa, rabljena so ničvredna, torej so razlike, ki jih moraš doplačati vedno večje, poleg tega so razlike med modeli vedno manjše. Včasih si pri novem modelu dobil veliko več opreme, nove motorje... Zdaj so razlike vedno manjše, motorji so večinoma kar isti, dobiš samo kakšen ekran več in še več možnosti doplačil, katere 90% kupcev nikoli niti ne doplača....torej je razlogov za menjavo tudi vedno manj.

Pa tudi to, da je recimo nekomu lažje vržt jurja ali dva v popravilo starega avta, kot pa odkartat 20 jurjev za novo kanto, za katero bi se po možnosti še zapufal za naslednjih 5 let. S popravljenim starim avtom bi pa se lahko v kamot vozu še nadaljnih pet let b.p.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So dec 27, 2014 5:16 pm

Ja seveda tudi to. Čeprav bi marsikdo v tem primeru raje kupil novega, če bi imel dovolj denarja. Ni pa to pametno ( kupovanje novega ) seveda ;)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So dec 27, 2014 5:36 pm

Problem je, da naši neosocilisti raje kupijo PREdrag avto kot pa s spodnje strani cenika od 9999€ so bolj redki na cestah. Ravno sinoči nekaj gledal KIA Ceed in opazil enega belega , ki še ni prodan a sem ga probal že letos Aprila :shock: :huh: 1.4 Fun+ bel takrat za keš 10480€ sedaj 11450€ pač imeli akcijo -1000€ A model ima vse razen ALU in ključa na preklop :D
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 20LX%20Fun

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh So dec 27, 2014 8:14 pm

Ivan36 je napisal/-a:Problem je, da naši neosocilisti raje kupijo PREdrag avto kot pa s spodnje strani cenika od 9999€ so bolj redki na cestah. Ravno sinoči nekaj gledal KIA Ceed in opazil enega belega , ki še ni prodan a sem ga probal že letos Aprila :shock: :huh: 1.4 Fun+ bel takrat za keš 10480€ sedaj 11450€ pač imeli akcijo -1000€ A model ima vse razen ALU in ključa na preklop :D
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 20LX%20Fun

Kaj pa je to vse? Še avtomatske klime ne premore... Jaz recimo takega vozila nikoli ne bi kupil, raje 2 leti starega za enak denar.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 So dec 27, 2014 8:24 pm

Ta kia na povezavi je draga, saj še turbota nima.

Oglas tej Kije zavaja, ker piše da je 3 vratni, na sliki je pa 5 vrat. Če že novega potem je cenejši Seat Leon z turbo bencinskim motorjem. Osnovni model trivratni z reference paketom so prodajali par mesecev nazaj za 12.600eur. Reference paket je imel parkirne senzorje, tempomat in 16 col lita platišča za ta denar.

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... LOGI%20A...
ta ima 5 vrat.

Ob napisanem sem dobil idejo, da bom svoji predlagu, da naj pogleda po trivratnem Leonu, saj je cena ista kot da bi vzela fabio :D

Če ima pa ročno klimo mene osebno nič ne moti(upam da tudi njo ne), ko je poleti vroče so ponavadi tako 4 hitrosti, kompresor in ostalo je pa verjetno isto kot pri automatski klimi. Če bo presedlala iz Cliota v trovratnega Leona bo tako mislila, da je v mečki. :D
Zadnjič spremenil blaz2013, dne So dec 27, 2014 8:48 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So dec 27, 2014 8:25 pm

Eni ne ločite še med novim in rabljenim avtom :roll:

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So dec 27, 2014 8:28 pm

peroRS je napisal/-a:Eni ne ločite še med novim in rabljenim avtom :roll:

Če se bliža novo leto :D

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 So jan 10, 2015 11:46 pm

A kdo ve za Citroen, če se da dobit kaj popusta na gotovino glede na cene v ceniku?
Za DS3 1.6 THP 155 je cena po ceniku 21k. To je precej veliko, glede na to da je enako motoriziran 208 19k.
Pa glede na to da dobiš za 20k Fiesto ST (brez popusta 23k). Torej v idealnem svetu bi bila cena za DS3 17-18k.

Uporabniški avatar
MSrougeZX
Novinec

Kraj: Lendava

Napisal/-a MSrougeZX So jan 10, 2015 11:52 pm

Seveda se dobi popust pri DS3.
Laguna coupe 2.0 dci 2013
C4 Cactus Shine 1.2T 110 2018
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: cellist, Google Adsense [Bot] in 3 gostov