Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Re: zanesljivo vozilo, budget neznan

Napisal/-a svetilnik To jan 20, 2015 8:05 am

Jaz imam takšen avto, ki mu že skoraj 6 let menjavam samo olje in filtre... in nikoli se ni pokvaril ali zahteval kaj več, skratka mali tank, Focus 1.8 tdci :D

golfko di zlodko
Nov uporabnik

Napisal/-a golfko di zlodko To jan 20, 2015 10:58 am

radar je napisal/-a:... sam bi v ožji izbor dal tudi passata 1.9 tdi, 96 kw, pod pogojem, da dobim od znanega lastnika in z recimo do 150.000 km ( do letnika 2005), novejše vw-je pa bi se izogibal ...lp

Mogoče pa bo kdo imel srečo ... nikoli ne veš.
Dobri avtomobili pa vseeno (kljub rubriki Nategatorji) še vedno obstajajo. Vprašanje je samo, če so naprodaj. Moj golf TDI ima 122000 km in je star dobrih 7 let. Ker dela BP, nimam razloga za prodajo.

Lp! :D

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To jan 20, 2015 12:15 pm

mavrica je napisal/-a:Tukaj nekateri v ospredje porivate japončke, ki niso nek pojem super zanesljivosti. Manj ko je elektronike, manj je okvar in japončki so bolj posnemali zahodni svet. Dolgo časa so bili japončki na atmosferskih motorjih, požvižgaje na porabo. Imeli smo več let Avensisa, ki ni bil kvarljiv, a lega na cesti je bila katostrofalna, sedeži tudi, da ne omenjam predragih servisov in rezervnih delov (npr. sklopka za Mazdo 6 čez tisočaka eur). Na lestvici nepokvarjalivsoti so tako majhne razlike, da je veliko bolj pomembno to, da dobiš redno servisiran avto, kakršnekoli znamke je.
No, na uradnem servisu tudi kapice ventilčkov stanejo po 5€ kos :roll:

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To jan 20, 2015 3:52 pm

No, mi imamo tako nemce, kot tudi japonce. Brat je na nemcih X5 in mini, ostali vsi na japoncih: toyota avensis in rav4, mazda 3 in subaru impreza in legacy in ima največ težav z avti brat, ja in ta dva njegova avta skupaj sta skoraj toliko vredna kot vsi naši japonci skupaj, no malo karekiram. Redni servisi, kakšno čiščenje egr-a, kar spada pod servis in to je to. Cene servisov so padle kar konkretno, recimo redni servis na pooblaščenem servisu za legacya pride okoli 140 €; olje , filtri, pregled tekočin in polna posoda vitrexa :D, ter delo. Najcenejša je mazda 3, ker je bencinar, najdražja impreza. Seveda bi lahko to še konkretno znižal, če prineseš svoje olje. Servis za oba nemca napremerljivo dražji, Vem x5 ni isti rang, ampak vseeno. Resnično se samo vozimo, razen z imprezo, ker sem bil sam kriv, da smo preobremenili motor... in sem ga menjal. Sam sem imel bmw 3 in passata 1.8 T in sem ga prodal po 3 mesecih, ker večjega sranja še nisem vozil, sami problemi, no predvsem s turbino, tesnilo glave, itd... Bmw sem pa očitno kupil zjeban...ampak kljub vsemu, ko gledam kaj vse je šlo narobe pri x5, pri avtu za 100k€, medtem ko sem mi le vozimo, vmes zamenjamo kakšno žarnico, kakšen senzor in je to vse, tudi ne pomislim da bi kupil nemca. Glede same lege, kot je nekdo napisal za avensisa, se pa pelje veliko bolje kot passat, ker je mešanice udobja in športnosti mazde6, recimo mazda 6 je original zelo trd avto, na koncu koncev je pa to le stvar okusa posameznika in nima veze z zanesljivostjo. Moje mnenje, jaz bi gledal za japoncem. In še veliko japonskih limuzin ima verigo, tako da še glavni servis odpade, kje je pa folk kupoval sklopko za mazdo za 1000€ pa res ne vem, razen, če je bila z dvomasnim vztrajnikom, ampak potem je ta znesek krepko premajhen za recimo isto napako pri passatu oz. VAG.
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 20, 2015 7:31 pm

svetilnik je napisal/-a:Jaz imam takšen avto, ki mu že skoraj 6 let menjavam samo olje in filtre... in nikoli se ni pokvaril ali zahteval kaj več, skratka mali tank, Focus 1.8 tdci :D

Kilometrov imaš pa če se ne motim, komaj (oz. še ne) 100.000? ;)

Pa ne jemati tega kot kritiko, ampak zame osebno mora biti avto do 100.000km kot nov, če ni bil ravno stalno vožen po makadamu in brezpotjih.

radar je napisal/-a:recimo, da vem za takšen avto, ima paket highlilne in trenutno še ni naprodaj. Ko bo, ne bo na avtonetu

Taki avti se prodajo med znanci. Skratka, "jih ni" naprodaj ;)

On
Novinec

Napisal/-a On To jan 20, 2015 8:13 pm

Zdravo,

jaz vozim passata 2002 96 kw limuzino. Do 160k km ga je vozil brat od takrat naprej pa jaz. Sedaj imam cca 300k km, nekaj mejnikov servisiranja:

1. sklopka in vztrajnik še nista bila menjana (na zadnjem servisu je mehanik rekel, da je še vse OK)
2. turbina ali karkoli povezano z tem še ni bilo menjano (preverjamo zračnost gredi na trubini ob servisu)
3. prvi diski+ploščice menjani na 200kkm
4. zadnji+ploščice na 150k km (sedaj je potrebne menjava)
5. pod garancijo so menjali kiler (baje serisjka napaka)
6. menjan termostat

Ostalo redni servisi (mali na 15k km in veliki na 90k km). Povprečno porabo imam 5,17 l/100 km. Toliko na kratko o mojem vozilu.

Če bo kakšna vredu priložnost bom še nabavil passata 2.8 V6 letnika 2001 do 2005.

Lp
Robi

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To jan 20, 2015 8:47 pm

očitno ste me nekateri narobe razumeli; kar sem napisal ni bil napad na passate, to je bila moja izkušnja, vem da nekateri dizli delajo zelo dobro, vem pa tudi da imajo novejši probleme z servo volanom; v 1 letu, avto je bil kupljen nov, je bil 3 x na servisu, ker je volan sam od sebe trzal in zavijal...
In USA you drive car.
In Japan car BREAKS you.

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica To jan 20, 2015 9:32 pm

TOYOTA je napisal/-a:očitno ste me nekateri narobe razumeli; kar sem napisal ni bil napad na passate, to je bila moja izkušnja, vem da nekateri dizli delajo zelo dobro, vem pa tudi da imajo novejši probleme z servo volanom; v 1 letu, avto je bil kupljen nov, je bil 3 x na servisu, ker je volan sam od sebe trzal in zavijal...

težek si že

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To jan 20, 2015 10:03 pm

TOYOTA je napisal/-a:No, mi imamo tako nemce, kot tudi japonce. Brat je na nemcih X5 in mini, ostali vsi na japoncih: toyota avensis in rav4, mazda 3 in subaru impreza in legacy in ima največ težav z avti brat, ja in ta dva njegova avta skupaj sta skoraj toliko vredna kot vsi naši japonci skupaj, no malo karekiram. Redni servisi, kakšno čiščenje egr-a, kar spada pod servis in to je to. Cene servisov so padle kar konkretno, recimo redni servis na pooblaščenem servisu za legacya pride okoli 140 €; olje , filtri, pregled tekočin in polna posoda vitrexa :D, ter delo. Najcenejša je mazda 3, ker je bencinar, najdražja impreza. Seveda bi lahko to še konkretno znižal, če prineseš svoje olje. Servis za oba nemca napremerljivo dražji, Vem x5 ni isti rang, ampak vseeno. Resnično se samo vozimo, razen z imprezo, ker sem bil sam kriv, da smo preobremenili motor... in sem ga menjal. Sam sem imel bmw 3 in passata 1.8 T in sem ga prodal po 3 mesecih, ker večjega sranja še nisem vozil, sami problemi, no predvsem s turbino, tesnilo glave, itd... Bmw sem pa očitno kupil zjeban...ampak kljub vsemu, ko gledam kaj vse je šlo narobe pri x5, pri avtu za 100k€, medtem ko sem mi le vozimo, vmes zamenjamo kakšno žarnico, kakšen senzor in je to vse, tudi ne pomislim da bi kupil nemca. Glede same lege, kot je nekdo napisal za avensisa, se pa pelje veliko bolje kot passat, ker je mešanice udobja in športnosti mazde6, recimo mazda 6 je original zelo trd avto, na koncu koncev je pa to le stvar okusa posameznika in nima veze z zanesljivostjo. Moje mnenje, jaz bi gledal za japoncem. In še veliko japonskih limuzin ima verigo, tako da še glavni servis odpade, kje je pa folk kupoval sklopko za mazdo za 1000€ pa res ne vem, razen, če je bila z dvomasnim vztrajnikom, ampak potem je ta znesek krepko premajhen za recimo isto napako pri passatu oz. VAG.
Ma kaki jurja
Euroton:
SACHS - 3000 954 042 - Komplet sklopke
Izbor avtomobila Mazda 6GY 2005-2007
Artikel številka 3000 954 042
Embalažna enota 1
Količina -
Stanje artikla na zahtevo
EAN 4013872481941
Cena z DDV: 341,62 EUR
Cena brez DDV: 280,02 EUR

Torej, 300€ 8)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To jan 20, 2015 10:08 pm

340€ za sklopko? a niso ponavadi 150€ za take avte?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr jan 21, 2015 9:34 am

Imam še enega zanesljivega :)
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %20EDITION
Land Rover Defender LIMITED EDITION diesel motor, 2198 ccm, 90 kW (123 KM)
Slika
Slika

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb Sr jan 21, 2015 11:55 am

Dobra izbira Land Rover. Malo jih je na cesti. Samo cena zna bit ovira.

Mogoče bolj družinsko naravnan avto Seat Altea. Sicer star in težek, ampak preiskušen.
Vzameš 2.0 diesla, cena pa 16,5 k EUR. Doplačaš še xenon.

lp

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Sr jan 21, 2015 12:42 pm

mavrica je napisal/-a:
težek si že

isto kot že 5 let, malo športam zdej...hvala!
In USA you drive car.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr jan 21, 2015 1:24 pm

TOYOTA je napisal/-a: razen z imprezo, ker sem bil sam kriv, da smo preobremenili motor... in sem ga menjal. passata 1.8 T in sem ga prodal po 3 mesecih, ker večjega sranja še nisem vozil,

večje sranje je naprimer bila ta impreza. ampak se že po tvoji fotki na avatarju vidi, da si zagledan v japonske avte in če na imprezi gre motor v maloro, je kriv voznik, če kupiš vw z zjahanim motorjem (tesnilo glave, turbina) pa so potem automatično vsi ostali vw-ji s*anje.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr jan 21, 2015 3:14 pm

Blinder je napisal/-a:če kupiš vw z zjahanim motorjem (tesnilo glave, turbina) pa so potem automatično vsi ostali vw-ji s*anje.

Kot da bi bral o Alfah :D
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 21, 2015 3:25 pm

peroRS je napisal/-a:
svetilnik je napisal/-a:Jaz imam takšen avto, ki mu že skoraj 6 let menjavam samo olje in filtre... in nikoli se ni pokvaril ali zahteval kaj več, skratka mali tank, Focus 1.8 tdci :D

Kilometrov imaš pa če se ne motim, komaj (oz. še ne) 100.000? ;)

Pa ne jemati tega kot kritiko, ampak zame osebno mora biti avto do 100.000km kot nov, če ni bil ravno stalno vožen po makadamu in brezpotjih.

radar je napisal/-a:recimo, da vem za takšen avto, ima paket highlilne in trenutno še ni naprodaj. Ko bo, ne bo na avtonetu

Taki avti se prodajo med znanci. Skratka, "jih ni" naprodaj ;)

x2 Do 100 jurjev tu pa tam kak manjši znak(ec) obrabe, enkrat ko se pa počasi bliža 200 jurjem oz. 10 letom, če se malo vozi, lahko komaj kaj resno poveš o kvaliteti. Ti hvalospevi zanesljivim normalno uporabljanim avtom z manj kot 150k km so meni nekako samoumevni...

In ja, dober VW ima ponavadi kupce še preden razmišljaš o prodaji, če ti ga seveda prej ne ukradejo! :mrgreen:

S temi primerjavami japonci/francozi/nemci ste pa naravnost smešni, ker se je treba za resno debato o zanesljivosti poglobit v točno določen model, motor in letnik, vi pa kar po kontinentih... Daleč najbolj nezanesljiv avto in takšen res vreden hvalospevov pri hiši sta oba bila nemca, edina skupna lastnost jim je bila barva, pa še to v čisto drugem odtenku.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jan 21, 2015 7:12 pm

~toMmy~ je napisal/-a:S temi primerjavami japonci/francozi/nemci ste pa naravnost smešni, ker se je treba za resno debato o zanesljivosti poglobit v točno določen model, motor in letnik, vi pa kar po kontinentih...

x2

~toMmy~ je napisal/-a:Daleč najbolj nezanesljiv avto in takšen res vreden hvalospevov pri hiši sta oba bila nemca, edina skupna lastnost jim je bila barva, pa še to v čisto drugem odtenku.

V mojem primeru je bila celo ista znamka, isti model avta, ista barva :mrgreen: v osnovi isti bencinski motor (enaka prostornina, le 26KM razlike).

Eden v lasti od novega, trenutno pri drugem lastniku star 15 let, 230.000km, brez najmanjše pripombe. Zamenjal modul za daljinsko zaklepanje, vodilo voznikove šipe, ena vzmet je počila. Drugih okvar ni bilo, nekaj malenkosti na podvozju, razne gumice, ampak dobro, pač potrošni material. Motor suh kot poper, redno vzdrževanje vsakih 15.000km ter jermeni, vsi 4 diski še tovarniški, 2x menjane prednje ploščice in enkrat zadnje, sklopka še prva.

Drugi je bil mlajši 5 let kupljen od 1. lastnika (kao ful pedanten :roll: ), pri 140.000km sem moral menjati motor, ker je bil zariban. Poleg tega se je zamenjalo še pol avta, lahko bi rekel, da ni bilo stvari ki je bila izpravna na avtu :roll:

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr jan 21, 2015 7:47 pm

Golf 5 2.0 tdi, 140 km, 04 letnik (kupil sem 2 leti starega), vecje jaj**e od avta ne pomnim, pa sem vozu ze vse sorte. Se francozi, ki sm jih mesaru, so bli boljsi od doticnega modela. Okvare: sobe, webasto, elektronska loputa, koleno na intercoolerju, razni senzorji itn..Edino, kar ni slo je glava motorja, s cemer drugi lastniki enakega modela vozila z identicnim motorjem niso imeli te srece.
Za crosstourana, 1.9 tdi, 07 lah popolnoma enako trdim, ni bil moje vozilo pac pa bratovo, pa je sesulo motor pri malo cez 100.000 prevozenih kilometrih.
Sam prosim ne zdej s komentarji da sem imel smolo in da so to bili novi motorji (2.0 tdi) in da so bile to porodne tezave. To ni izgovor za kanto od avta, k je stala 28.000 eur (ce mam pravo cifro v glavi).
Dovolj razlogov zame, da jaz pac vw v tem zivljenju ne kupim vec. Trenutno imam drugega japanca (drugacna znamka od prve), ki je prav tako kot prvi na verigo. Servisi in to je to.
Slika

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Sr jan 21, 2015 11:45 pm

nebivedu je napisal/-a:
nalcoq4 je napisal/-a:Kakšen Subaru pride edini v postev...če je pomembno kvaliteta in zanesljivost.

Ja tastari, tanovi tudi niso več pojem zanesljivosti in trpežnosti.

Ampak še vedno veliko bolj trpežni od ostalih novih vozil.

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS Sr jan 21, 2015 11:58 pm

Eni še zmeraj mislijo, da če je motor na verigo, ni potrebnih servisov le te, čez čas menjava?

Veselo vožnjo, ko bo zaropotalo. :roll: :lol:
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 13 gostov