Tattoo- je napisal/-a:Za začetek bi se lahko izpred računalnika in foruma prestavil v realno življenje in najprej stvari preizkusil, kot pa da klobasaš vsepovprek...
1.) 4MOTION v Tiguanu je enak kot v Golfu in deluje na podlagi Haldex sklopke (po tvoje fejk 4X4).
2.) Enako vrsto pogona (s pomočjo Haldex sklopke) uporabljata tudi Audi A3 in Audi TT, pa ga vseeno promovirajo pod imenom quattro.
3.) Pogon 4MOTION s pomočjo Haldex sklopke je odziven praktično v trenutku in časi vklapljanja zadnjega pogona s sekundnim zamikom (in cukanjem) so že zdavnaj minili! Običajni uporabnik "vklapljanja" oziroma prenosa momenta med sprednjo in zadnjo osjo sploh ne more več zaznati.
4.) Si mogoče pomislil, da je glavna razlika med 4MOTION in quattro predvsem to, da 4MOTION (Haldex) vgrajujejo v modele s prečno postavljenimi motorji, medtem kot quattro (Torsen diferencial) vgrajujejo v modele s vzdolžno postavljenimi motorji.
Nisem vedel da imata Golf 7 in Tiguan isti način 4motion, če ga imata tako kot praviš ok, sicer je to žalostno za VW da v tiguana ne da kaj bolj konkretnega... Sem pa siguren da toureg nima haldex sklopke.
Ostalo pa samo ponavljaš, kar sem že napisal in so tiste tvoje točke brezveze...
Vem samo to da meni je čisto vseeno če je prečno ali vzdolžno, vozil sem Golfa 7 z 4motion in mi ni všeč. Vozil sem se kot sopotnik v mercedesu razred A 4matic in razred C 4matic in se razlika med A in C pozna in to zelo. Bila sta tako kot sem napisal oba 4matic, vendar A razred z pametnim pogonom(haldex), kjer se vklaplja po potrebi, mercedes C pa z začetnim 40:60( verjetno je torsen).
Druga stvar je pa ta, da če ti nastavljaš šefom na Bravničarjevi svoji rit mene in mojo virtualno življenje pusti na miru, okey? Že v prvem postu si bil žaljiv tako da so se pokazale **** pa sem požrl, sedaj pa ne bom več. Če kaj narobe pišem me bodo že moderatorji opozorili ne pa ti z žalitvami. Pišem svoje mnenje glede haldexa in to je vse.
Quatro sistem v audi A3 in A4 nista primerljiva, pa mi dol visi za prečno in vzdolžno.
Tretje si pa tako zabit da še brat ne znaš, ker sem že napisal da ime je isto(quatro, 4motion, 4matic) razlikuje se pa ali je haldex sklopka ali je torsen diferencial ali je zapora centralnega diferenciala in to je odvisno od modela vozila. Oznaka je ENAKA.
Jaz zase vem da ti pogoni z haldex sklopko mi niso všeč, kaj bo kdo kupil mi je pa čisto vseeno. Povedal sem svoje mnenje in nekaterim je haldex super drugim pač ne, tako je in tako bo. Meni se zdi za 4x4 pogon kot imajo Golf 7, A3 in MB A škoda denarja- všeč mi je pa quatro pogon v Audi A5, 4matic v MB razred C itd... in to je moje MNENJE, za ostale mi je pa vseeno kaj jim je všeč in kaj imajo radi.