Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Re: Kupovanje novega,večjega avtomobila

Napisal/-a radar Po jun 08, 2015 7:28 am

pozdravljena.

poleg vsega, kar ti je napisal esem, ti naj prodajalec pokaže tudi original fakturo, kjer so napisani prevoženi kilometri (to mi je pri avto moto shopu brez problema pokazal).

drugače pa pri nakupu v BTC-ju - POZOR ali pa še najbolje OBVOZ!

lp

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 Po jun 08, 2015 11:46 am

A pol je avto moto shop uredu. On je meni pokazal fakturo in pa km. Pa rekel je da nama da 1 leto garancije na avto, ker ve kaj jemlje. Ceprav so iz tujine. In tudi za peljat ni bil problem. Samo malo cvikam ker so uvozeni. :/ in vsi okrog 30k km. Zdaj pa res ne vem vec. A to je faktura s katero gre avto prek nase davcne? To mi je kazal. :?

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po jun 08, 2015 12:31 pm

stellaria84: daj samo povej ali imate zdaj 2 ali 3 otroke?

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 Po jun 08, 2015 5:31 pm

Imam 2 otroka in se pes pride v kratkem. :D No danes smo si ogledali Laguno 2.0 dCi, 2010. Jo probali. Res lepo zrihtan avto, pelje se super. Po vsej verjetnosti jo bomo vzeli. Ima 143k prevozenih. Jutri jo peljemo h kolegu na servis, da jo preveri in pregleda. Odlocili pa se bomo po vsem tem. . .

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Po jun 08, 2015 7:14 pm

stellaria84 je napisal/-a:A pol je avto moto shop uredu. On je meni pokazal fakturo in pa km. Pa rekel je da nama da 1 leto garancije na avto, ker ve kaj jemlje. Ceprav so iz tujine. In tudi za peljat ni bil problem. Samo malo cvikam ker so uvozeni. :/ in vsi okrog 30k km. Zdaj pa res ne vem vec. A to je faktura s katero gre avto prek nase davcne? To mi je kazal. :?

Na Celovški? Good luck :lol: Očitno iščeš same take, 1A, AvtoCesar (ala star GTC), AvtoMoto, čakam še kakega Keko oz. A&F pa si na konju :mrgreen:

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Po jun 08, 2015 8:15 pm

stellaria84 je napisal/-a:Imam 2 otroka in se pes pride v kratkem. :D No danes smo si ogledali Laguno 2.0 dCi, 2010. Jo probali. Res lepo zrihtan avto, pelje se super. Po vsej verjetnosti jo bomo vzeli. Ima 143k prevozenih. Jutri jo peljemo h kolegu na servis, da jo preveri in pregleda. Odlocili pa se bomo po vsem tem. . .

Preveri vin številko - imaš jo na prednji šipi.
Če je bil avto servisiran v tujini v pooblaščeni mreži, je to vidno na vsakem renaultovem servisu.

Drugače pa preverite avto max in se tudi dogovorite za čimdaljšo garancijo ne glede kakšen avto boste kupili. Naredite obvezno servis (zamenjava vseh tekočin, vseh filtrov...)

lp

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 Po jun 08, 2015 9:12 pm

Jutri gre avto na pooblascenca, priklopili ga bojo na racunalnik. V primeru da se pokaze, da je ok. Potem smo v petek dogovorjeni za redni servis. Olje, filtri. Upam da bo vse lepo in prav. Dogovorili smo se za garancijo 2...to pomeni za obdobje enega leta na vse motorne dele. Vkljucno s turbino. Javim kako je slo ;)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po jun 08, 2015 10:44 pm

esem je napisal/-a:Ivan36 - 1A avto so znani nategatorji in jih ne predlagaj nikomur. Avto je iz uvoza in relativno poceni. Če odšteješ (ne tako majhne) stroške in maržo, je moral biti v tujini res zelo poceni. Le zakaj?
Lahko bi bil malo bolj pazljiv...

Saj sem ga videl osebno, pa deluje glede na letnik in prevožene ( Napisane km 144.000 ) realen sploh na to, da je bil zadaj po odbijaču barvan ponoči :mrgreen: Ostalo je pa zelo ohranjeno in kar 89% drži.

Uporabniški avatar
bishop
Novinec

Kraj: Vodice

Napisal/-a bishop To jun 09, 2015 8:11 am

stellaria84 je napisal/-a:Imam 2 otroka in se pes pride v kratkem. :D No danes smo si ogledali Laguno 2.0 dCi, 2010. Jo probali. Res lepo zrihtan avto, pelje se super. Po vsej verjetnosti jo bomo vzeli. Ima 143k prevozenih. Jutri jo peljemo h kolegu na servis, da jo preveri in pregleda. Odlocili pa se bomo po vsem tem. . .

Sploh ne bi razmišljal o nakupu med laguno in 5008. 5008 je 1000x boljši, motor boljši, vzdrževanje sploh ni drago, vzameš 1.6 e-hdi,je čisto dovolj. Velik servis se dela med 190kkm in 210kkm. Prostora je več kot dovolj....Malo razmislita o nakupu renaulta. Katerga koli mehanika bosta vprašala, vama bo rekel, da so renojevi dizli za en...
I DIDN'T DO IT! LAWYER FUCKED ME!

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar To jun 09, 2015 8:17 am

bishop je napisal/-a:

Sploh ne bi razmišljal o nakupu med laguno in 5008. 5008 je 1000x boljši, motor boljši, vzdrževanje sploh ni drago, vzameš 1.6 e-hdi,je čisto dovolj. Velik servis se dela med 190kkm in 210kkm. Prostora je več kot dovolj....Malo razmislita o nakupu renaulta. Katerga koli mehanika bosta vprašala, vama bo rekel, da so renojevi dizli za en...

med prostornostjo zmaga 5008.
Glede na njen finančni položaj, sploh ni pomembno katere znamke kupi avto, ampak da dobi čim boljši primerek.

Glede Renaultovih dizlov - sam sem jih imel precej, do nedavnega 2.0 dci in nikoli problemov.
Pri 2.0 dci nimaš velikega servisa, motor ima neproblematično ketno ..

lp

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 To jun 09, 2015 2:23 pm

Tkole, avto ostaja bmw. Zbrisana zgodovina, opran motor, km na stevcu 143k ...nasli listek v avtu kjer pise, da je bil avto servisiran na 145k km. In to junija 2014. Servis3r pravi, da jih ima sigurno vsaj 30k vec. Nekje okrog 200k. No pa sem spet na zacetku :( Zares razocarana nad pokvarjenostjo prodajalcev. Se dobro da sva ga peljala. Barva pa je prva. oops

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jun 09, 2015 7:13 pm

Govoriš o Laguni? Po prićakovanju, skoraj vsi iz uvoza so taki, drugače ni profita. Nekje pa tudi morajo varat narod, da imajo lahko pred novimi bajtami BMWje

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 To jun 09, 2015 7:59 pm

Ja o laguni govorim. :) Tudi pred mojo hiso bo se kar naprej stal bmw. ;) Dokler ne najdem kaj pametnega. Imam pa se eno vprasanje, a ima kdo od vas kaj pojma, kako so novejsi avtomobili ...nekje od 2010 naprej, kompatibilni s plinom? Nikjer nic pametnega nr najdem.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 To jun 09, 2015 9:01 pm

Hvala maniaxxx, tale skoda se mi zdi super in pa hyundai i30. Najraje bi videla, da je prodaja prek avtohise, da lahko menjam staro za staro. Sicer sem jih nasla kar nekaj od fizicnih oseb, samo prej bi mogla prodat avto. Kot moznost sem gledala tudi to, da vzamem bencinarja in vzamem plin iz bavarca. In pac prestavim. Jutri bi sla se tole skodo pogledat. Mb mi je malo od rok trenutno.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To jun 09, 2015 9:09 pm

In zakaj je tako težko izbirati ponudbe fizičnih oseb? Zakaj ljudje rinejo k najhujšim sumljivim kšeftarjem in goljufom? Jaz sem enkrat šel k enemu takemu pogledat nek avto, bolj iz firbca in dolgčasa, pa ne morem verjet da takim pokvarjenim šalabajzerjem dejansko kdo res nese svoj denar, ter da tvega življenje sebe in družine, da se pelje v tistih zgonjenih kantah...

Saj sem hotel že prej napisat, ampak verjetno ne bi verjela, dokler nisi sam šla pogledat. Imaš srečo, da si zapravila samo nekaj časa....
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To jun 09, 2015 9:46 pm

stellaria84, kaj sedaj imaš BMW karavana? Ker če boš vzela spet karavana v istem razredu, ne boš nič naredila. Če boste dobili še psa, ti priporočam le in samo enoprostorca. Premisli še enkrat!

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 To jun 09, 2015 10:28 pm

Ampak skodin prtljaznik al pa od Mondea je precej vecji od mojega. Ja karavana imam a komaj stlacim noter vozicek in enega poganjalca :/. Kje je se pes...
Saj sem rekla da bi od fizicne osebe vzela...ampak potem moram avto prodat, ker bo kot del pologa in umes sem brez avta. Ce gre pa staro za staro je pac zadeva zame enostavnejsa. Nisem nobenga enoprostorca pametnega nasla. Gledala sva 5008, grand scenica in zafiro. Touran predrag.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Sr jun 10, 2015 6:13 am

jutro.

enoprostorec

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 7%201.LA...

ima elektronsko servisno knjigo, preveriti ga pelji h Pelkotu v Medvode oziroma ga prej pokliči kaj si misli o teh mazdah.

drugače ima veliko prostora, o prodajalcu pa zaenkrat še nisem slišal veliko...

lp

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr jun 10, 2015 9:43 am

stellaria84 je napisal/-a:Ampak skodin prtljaznik al pa od Mondea je precej vecji od mojega. Ja karavana imam a komaj stlacim noter vozicek in enega poganjalca :/. Kje je se pes...
Saj sem rekla da bi od fizicne osebe vzela...ampak potem moram avto prodat, ker bo kot del pologa in umes sem brez avta. Ce gre pa staro za staro je pac zadeva zame enostavnejsa. Nisem nobenga enoprostorca pametnega nasla. Gledala sva 5008, grand scenica in zafiro. Touran predrag.

Tako kot je @radar napisal, rabiš enoprostorca.
Touran ni enoprostorec, to je mala napihnjena škatla.
Rabiš bolj v rangu Sharan/Alhambra/Galaxy, letniki tam okoli 2004-05. Itak so bili vsi enaki od 2000-2010. Važno samo da je dobro ohranjen in da je redno servisiran z znano zgodovino. Pa še veliko denarja boš prišparala. 1.9 TDI mašina je odlična (ima sicer svoje napakice, ki pa niso katastrofalne narave).
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov