Firediver je napisal/-a:Tri znamke imaš v ožjem izboru in želje, da je bencinar z ročnim menjalnikom in da je vzdržljiv.. Velikost vozila, komfortnost, športnost, prostornina motorja in oprema ni važna? Koliko prevoziš letno?
Spectre je napisal/-a:Jaz sem vozil 1.6t MB in 1.8 od toyote in oba motorja sta mi bila všeč. 1.8 od Toyote je preizkušena in trpežna zadeva. Mercedes pa že tut nekaj časa izdeluje 1.6 motor.
MB C 1.6t motor je turbo z direktnim vbrizgom in ima prenos moči na zadnji pogon.
Toyota avensis ima 1.8 atmosferski motor(ni turbo) in ima pogon spredaj.
Volvo S60 ima tudi pogon spredaj ima pa dva turbomotorja 1.6t in 2.0t
Kaj je boljše in bolj trpežno ne vem, ti bo kdo drug povedal.Imajo pa vsi 4 cilindre.
tristan01 je napisal/-a: Zadnje čase se pojavlja ropot zloglasne verige, na servisu jo bom dal zamenjat za ceno menjave jermena pri konkurenčnem motorju in naslednjih 5 ali 6 let bo spet mir...
LP Tristan01
esem je napisal/-a:Imata povsem iste motorje, le v elektroniki se morda razlikujeta (in npr jermenih, kot si že napisal). Po tvoje inženirji rečejo "Dajmo v Dacio slabša tesnila in batne obročke, saj to ni MB"? Ne gre to tako, imajo en trak in isto kvaliteto.
Spectre je napisal/-a:tristan01 je napisal/-a: Zadnje čase se pojavlja ropot zloglasne verige, na servisu jo bom dal zamenjat za ceno menjave jermena pri konkurenčnem motorju in naslednjih 5 ali 6 let bo spet mir...
LP Tristan01
Kaj to govoriš ob upoštevanju kulance in 50% doplačilu ali imajo ceno verige in jermena isto?
ModraW je napisal/-a:Če se normalno vozim mislite da 2, 3 lete star avto ki ga bom kupil bo zdržal nekih 300k-400k km...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov